Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o tom, že přípravy tohoto svátečního večera mohou mít někdy i více než dramatický průběh... Na Štědrý den dopoledne se tatínek (J. Lábus) měl s malým synkem vypravit na chatu a cestou se zastavit pro maminku (D. Veškrnová), která ještě musela do práce. Jenže ztřeštěný tatínek při všech těch balíčcích, zavazadlech a kufrech zapomněl milého Honzíčka doma. Když to se ženou zjistili, vrátili se domů. Jenže mezi tím objevila chlapečka sousedka (J. Bohdalová), která měla klíče od bytu. Donutila svého muže (P. Nárožný), aby na sousedovic chalupu dítě odvezli. A kolotoč zmarněných cest nekončí… A tak nakonec si divák může povzdechnout – to by se dnes, v době mobilů, stát nemohlo! (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Malá televizní blbůstka pod taktovkou hynka Bočana. Člověk musí přivřít oko a nedivit se, že mají u babičky a dědečka stejný stromek jako u sousedů nebo že je je předním sklem vidět kaskarér, který šoféruje místo Lábuse. Aneb, jak praví kolega Tommassi3 mírně odfláknutá práce. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A hele, uděláme dobrej skutek, když jsou ty Vánoce.." - "Prrrůšvih !!" - "Cyniku !!" ;) Když se titulky jeví oproti samotnému filmu jako vrchol invence, asi bude někde něco špatně.. S alespoň lepšími dialogy a timingem by se jistě zvlášť při tom obsazení s touhle látkou daly dělat zázraky, jenže to by šíleně nevyzpytatelný Bočan nesměl brát televizi jako něco méněcenného.. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná malá komedie o jednom zapomenutém dítěti. Kvalitní herecké obsazení a pohodová sranda v režii Hynka Bočana. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mentálové s dobrým srdcem a IQ 63 předvádějí vykonstruované příhody, které možná připadaly vtipné soudruhům z ÚV...těm jednodušším... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerna a hodne spatna normalizacna podivana o priprave Vianoc. Tie techtele -mechtle boli tam vlozene umelo, tak, aby vladnuca strana s tym nemala problem . 20 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tatínek byl na dnešní poměry těžce neschopný doma cokoli udělat. Navíc, když je těch úkolů více. K tomu Honzík také zrovna nebyl z nejhodnějších. Ještě že pánové z VB měli pochopení. Jinak tolik automobilových honiček v tak krátkém filmu jsem snad nikdy neviděl. Celkem příjemné, jako že života. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Malého fakana bych po pěti minutách filmu zavřel do lednice místo nákupu a nezodpovědného Lábuse raději do mražáku. Oba jsou tak totálně neschopní, až mě to jako diváka totálně štvalo. Pak se rozjede tradiční policejní honička po rychle jedoucích autech, ve kterých se vzájemně nahánějí ústřední manželský pár se sousedským párem. Pár scének je velmi podařených, Bohdalka s Nárožným to kožené snažení o vtip přece jen pozdvihnou na vyšší úroveň, a tak se nakonec přeci jen dočkáme slušné televizní komedie. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Je to takova radobygroteskni petactyricetiminutovka o tom, jak Labus zapomene doma dite, a odjede s Dasou na chatu. Mezitim to sousedka Bohdalova zjisti, a spolu s Naroznym se rozhodnou jim dite na chatu dovezt...atd, domyslite sami. Velkou ulohu hraji tez prislusnici VB. Zazrak to neni, ale svoje mista to ma. Prumerna oddychovka. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako takový malý český SÁM DOMA, jen s tím rozdílem že tady ten malej Kevin (tedy Honzíček) neletěl do New Yorku, nýbrž pendloval mezi Prahou a Příbramí (nebo nějakou takovou prdelí). Jak se ten příběh stále více zamotával, tak byl pořád lepší a lepší. Z počátku to byl takový průměrný televizní film na Vánoce, ovšem druhá polovina byla parádní. A Dáša byla pořádná hysterka, zatímco Lábus byl opět za debila. [185. hodnocení, 18. komentář, 52%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vánoční příběh o roztržitosti rodičů. Malá televizní komedie s přesahem až do grotesky, která v samém závěru bortí po generace přesvědčení, že nezodpovědní v rodině jsou pouze otcové. Mít malé živé dítě je hold legrace. Dnes to asi už tolik nepobaví, ale za zhlédnutí to jistojistě stojí. Zvlášť o vánocích. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie odehrávající se na Štědrý den. Manželé Zmatlíkovi D. Veškrnová-Havlová a J. Lábus se rozhodnou, že tento sváteční den stráví na chalupě, bohužel jejich plán jim komplikuje jejich malý syn Honzík, který jim připravuje nepříjemná překvapení. Dětské neplechy jsou však nic proti myšlenkovému kolapsu jejich sousedky J. Bohdalové, jež našla opuštěné dítě, které rodiče zapomněli doma, a rozhodne se svým manželem P. Nárožným ho zavézt za nimi na chatu. Následuje bláznivé hledání opuštěného chlapce a vzájemné míjení na cestě mezi Prahou a chatou, kterému učiní přítrž až příslušníci veřejné bezpečnost v podání J. Faltýnek, O. Velen a L. Trojan. Nejvíce mě zaujala bezradnost otce J. Lábuse ve školce a při balení na cestu, jež byla natočena poměrně realisticky a zábavně. V komediálním odpočinkovém snímku H. Bočana se objeví také S. Zázvorková a J. Skopeček, coby rodiče D. Havlové, kteří mladou rodinu v závěru zachrání před dalším fatálním problémem. Bočanovu veselohru hodnotím průměrně, přičemž nejpříjemněji mě překvapil pan Lábus v roli otce. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Lehká oddychová jednohubka s parádním obsazením..Na Nárožného mám slabost, ostatně ten nezklame nikdy, uječenou Bohdalku už tolik nemusím ale budiž..Lábus byl taky perfektní, hlavně jak řídí tu jejich užovku, Veškrnka se mu snažila vyrovnant ale dle mě byla nejslabším článkem..za hvězdu byl rozhodně papoušek Bonifác ;-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Další z komedií, která dokazuje, že jsou chlapi idioti a neumí nic. Zato ženušce je milejší práce než rodina. Toho spratka bych mydlil hlava nehlava a matce bych činil totéž. Za námět mínus. Ale jinak herci dobří, mělo to spád, ovšem žádná velká legrace to nebyla. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pravda, v době mobilů by se to stát nemohlo a proto se takové ztřeštěnosti ani točit dnes již nemohou. Leda by měli všichni mobily vybité. Komedie je ale plná nelogických jednání, hlavně od sousedky, která přitom vůbec neposlouchá svého muže. Otec by si vše taky mohl zorganizovat lépe, kdyby nebyl takový chaotik. Krátká, úsměvná blbůstka. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Televízna komédia, ktorou sa autori pravdepodobne rozhodli propagovať čaro bezdetnosti prostredníctvom výčinov malého Tirnera, a taktiež výhody single života skrzevá praktické rodičovské a partnerské neschopnosti veľkého Lábusa. Hysterická mater workoholička Veškrnová tiež na chuti do rodinného života nepridá, za susedské vzťahy kopú Bohdalová s Nárožným a všetko sa to zvrhne na škodovkovo-žigulákové naháňačky po zasnežených cestách, ktorým urobia rázny koniec rozhodní esenbáci Faltýnek, Trojan a Velen. Ako stabilné prístavy tradičných hodnôt predošlých generácií sa nakoniec zjavia starí rodičia Zázvorková so Skopečkom. Obsadenie aj základná idea by sa celkom dali, len tej realizácii ako keby čosi chýbalo. Ale ako vianočná jednohubka sa to dá zniesť. P.S: V úvode sa spomína delegácia z Iránu, vzhľadom na rok výroby by ma zaujímalo, či ich ešte poslal Pahlaví alebo už Chomejní. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

I přes scénáristické nedostatky a nelogičnosti díky skvělým hercům docela příjemná vánoční podívaná. Hodnocení: 60 % ()

Reklama

Reklama