Reklama

Reklama

Kapitán Phillips

  • USA Captain Phillips (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kapitán Philips je komplexní studií přepadení americké nákladní lodi Maersk Alabama somálskými piráty, ke kterému došlo v roce 2009. Režisér Paul Greengrass nám v něm svým unikátním pohledem nabízí kombinaci napínavého thrilleru a pohled na širokou škálu důsledků globalizace. Film se zaměřuje na vztah mezi velícím důstojníkem Alabamy, kapitánem Richardem Phillipsem (dvojnásobný držitel Oscara Tom Hanks), a kapitána somálských pirátů Museho (Barkhad Abdi), který ho unese jako rukojmí. Phillips a Muse proti sobě čelí v okamžiku, kdy Muse se svou posádkou zamíří na Phillipsovu neozbrojenou loď. V souboji vůle a odhodlání, který následuje 230 km od somálského pobřeží, jsou oba muži vydáni na milost osudu, který je zcela mimo jejich kontrolu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 382)

Mathyen 

všechny recenze uživatele

jedno velké nekonečné napětí, napjatější než guma od trenek na obvodu tankeru, napětí tak silné a bez jediné sekundy oddychu, že sem se nestihl v kině ani opřít, napětí, které jen v posledních několika málo minutách vystřídá neuvěřitelná emoční katarze Toma Hankse, kterou mě znovu přesvědčil o tom, že je proklatě dobrý herec, ...toto bylo velké! 10/10 ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Brilantně zpracovaný thriller, který staví na celkem jednoduchém příběhu, byť inspirovaným skutečnou událostí. Film trvá více než dvě hodiny, ale uteče rychle jako jediný díl seriálu Přátelé. Je vskutku neuvěřitelné, jak napínavý může být film s takovýmto námětem. Čtvrt hodiny stojí na třech větách a přitom je divák přitahován stále víc a víc. Greengrass sice není žádný zelenáč (i když to jeho jméno trochu naznačuje), ale pohled, jenž nám nabídl staví Kapitána Phillipse na úplný vrchol jeho dosavadní tvorby. Zárukou vynikajícího snímku je i jméno Toma Hankse v hlavní roli. Hankse zbožňuju a už delší dobu jsem přesvědčen o tom, že je nejlepším hercem současnosti. Ale výkon, který předvedl, ho posouvá zas o kus výš. Samozřejmě opět potvrzuje, že zahraje cokoliv. Avšak jeho excelentní výkon v roli obyčejného kapitána stojí přinejmenším za nominaci na jeho třetího Oscara. V rámci žánru hodnotím snímek 10/10! ()

XI-XAO 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší letošní film (a na to že je 24.11., uvidíme jestli bude překonán). Tom Hanks hraje excelentně a somálští "rybáři" tomu dodávají punc. Jsem rád, že se v době 3D/4D/5D točí takto ryzí filmy, které mě drží hltat každou z 8.040 vteřin metráže. Film skončil a já zůstal nevěřícně zírat na plátno... GOOD JOB! ()

Marchellonzo 

všechny recenze uživatele

Kapitán Phillips nepatří zrovna mezi typy filmů, které vyhledávám. Není pochyb, že se jedná o skvěle natočené filmařské dílo, které ani na minutu nenudí a napíná až do konce. Taky Tom to rozjel dobře a ve finále toho ze sebe vytáhl fakt hodně, takže minimálně oskarová nominace by ho minout neměla. Jenže to je tak asi všechno. Film mě ničím natolik neuchvátil abych si ho připomínal, nebo abych se na něj někdy znovu podíval. Dá se od něj čekat "pouze" skvělé zpracování, napětí po celou dobu a výborné herecké výkony. Ikdyž na druhou stranu, který novější film toto všechno dnes má? ()

FlySKS 

všechny recenze uživatele

Já nevim no... Co na tom bylo tak úžasnýho? Klasickej únosovej děj plnej nesmyslů. Stačila by jedna pistolka na lodi a teroráči byli vyřízený. Proč byla výměna kapitánů tak dementní? Pak hodinová plavba s předem jasnym koncem!? Kapitánovi se dokonce podaří vyskočit ze záchraného modulu, ale najednou amíci neví, jestli je to on (dost divný, když do tý doby maj do detailu přehled o všem co se děje) a tak námořníci, mariňáci a výsadkáři (výsadkáři?) jen čumí... Přijde mi to jak nepovedená ukázka dokonalosti všech amerických záchranných složek. Film dobrej, ale takový hodnocení? Uuuf, to fakt ne... ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma a nálepka BOTS(based on true story) dala vzniknout situaci, že jsme vyrazili na rodinný výlet do bijáku. Dali jsme přednost Kapitánovi před Thorem a dobře jsme udělali. Film nabídl pěkně svižný příběh nákladní lodi, které velí charismatický Hanks. Počínající stáří dělá z Hankse zajímavý a nadále slibný obličej Hollywoodu. Oproti stojí obyčejný-neobyčejný rybář. Rybář, který díky západním nenažrancům nemá kde lovit ryby a tak se dává na dráhu zločinu. Ale jako by ani to nestačilo tak kdesi musíme tušit ošklivého bosse, který nebohého rybáře ždíme až na dřeň. Asi to tak, bohužel, bylo... Za sebe chci vyzvednout hlavně výkon T.Hankse v závěru filmu a to scénu z ošetřovny. Zahraný šok byl naprosto dechberoucí. Díky své profesi už jsem tyto situace zažil a Hanks to zahrál na pět hvězd. celkový dojem 90%. P.S.: všimli jste si, že producent byl,mimo jiné, i Kevin Spacey? ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Greengrass se po jen lehce nadprůměrné Zelené zóně vrací v plné síle a přínáší jeden z nejlepších filmů tohoto roku. Po shlédnutí musím ocenit, že ač je námět filmu podle skutečných události jednoduchý a není ani příliš dramatický či akční, je opravdu napínavý a poutavý. O to víc je nutné ocenit Greengrassovu režii. Tom Hanks po delší době hraje naplno a smělé útočí minimálně na Oscarovou nominaci. Líbí se mi, že film neukazuje somalské piráty jako padouchy, ale díky podmínkám panujích v Africe mně jich bylo spíš líto. Spolu s Gravitací a Rivaly nejlepší film letos viděný v kině. (9/10) ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

To, že je film podle skutečné události jej možná dělá realistickým, ale už ne zas tak moc zábavným. Neříkám, že dotyčný kapitán neměl koule velikosti tenisáku, ale taky nebyl úplně blbej a věděl moc dobře, že není neprůstřelnej. Takže zábavu typu akčňáku z konce minulého století tady nenajdete. Celkově to bylo táhlejší než je zdrávo. Hodinka a půl vyjednávání a napjatý atmosféry by mi bohatě stačila.. ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Greengrass + Hanks - úžasný výsledek ! Film šlape jako hodinky. Gradující finále drásá nervy stejně brilantně jako v Letu 93. Závěrečná scéna na ošetřovně bere dech. 9/10 ()

pan.balu 

všechny recenze uživatele

úžasně realistické,bez obvyklého amerického patosu bylo zajímavé sledovat jak doopravdy probíhá akce speciálních sil ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

"No tricks Irish, no tricks" ..Tom Hanks v plnej kráse doplňovaný fantastickými hereckými výkonmi somálskych pirátov/hercov, ktorí si jednoznačne zaslúžia nomináciu za vedľajšiu úlohu, konkrétne teda Barkhad Abdi, neuveriteľne presvedčivo zahratá rola. Skvelé,skvelé. ()

Sentinel 

všechny recenze uživatele

Výborně zrežírované, Hanks válí jako vždycky, ale obávám se, že už ani ne za měsíc si budu z filmu pamatovat maximálně tak to že je to ten "o těch somálských pirátech s Hanksem". Greengrass umí, o tom žádná, ale tentokrát to bude jen za VELMI slušné 3* ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny s pusou dokořán. Celou dobu víš jak to dopadne, ale stejně držíš kapitánovi palce. Nedá se, Hanks je největší herec současnosti. Kapitánova úleva na ošetřovatelském lůžku je scénou roku, stejně jako celý film. ()

kikin01 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem přesně do čeho jdu, mrkl jsem akorát na hodnocení a jen jsem čekal co se bude dít. Tom Hanks bezesporu podá zdařilý výkon a měl jsem pravdu. Od začátku postupně graduje napětí filmu až po samý konec, a celou dobu jsem byl v nejistotě a očekávání, jak to vlastně celé dopadne. Jo jo, tohle nebyli piráti z Karibiku ... ()

yourhead 

všechny recenze uživatele

Jak natočit úspěšný film? Sežeňte scénář,nejlépe na základě nějaké skutečné události ať se to těch "telat" dotkne. Pak sežeňte nějakého slušného režiséra. Nevadí že jeho snímky mají sestupnou tendenci,hlavně že jeho jméno ještě trochu zní. Další důležitý prvek je herec. Nějaký lidový nejlépe. Pro všechny generace. Tom Hanks je jasná volba,má tvář milého taťky má hrát umí. A to nejdůležitější na konec! Tom musí zaplakat!!! Samozřejmě až na závěr filmu aby to v těch lidech zůstalo až půjdou domů. Peníze na film seženete snadno. Velkou částku obstará vláda/námořnictvo Spojených států protože je to skvělá reklama zachránit Toma Hankse ze spárů krvelačných rybářů. Vlastně pirátů. Abrakadabra! Telata u nás hlásí 144. nejlepší film a v zahraničí z toho taky kadí nominace. ()

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

08.02.2019

Herec Tom Hanks (Most špiónů) a režisér Paul Greengrass (Bourneovo ultimátum) oznámili další spolupráci. Na svůj předchozí společný snímek Kapitán Phillips naváží dramatem News of the World, který… (více)

Tom Hanks znovu kapitánem

Tom Hanks znovu kapitánem

11.09.2016

Novodobý James Stewart byl dlouho kapitánem Millerem ze Zachraňte vojína Ryana. Tři roky zpátky si ale střihnul kapitána Phillipse a teď je v kinech jako Kapitán Sully, což naznačuje, že ho… (více)

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

26.10.2014

Britský režisér Paul Greengrass (Bournův mýtus, Bourneovo ultimátum) má velkou zálibu v dramatech podle skutečných událostí. Jeho Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří mezi špičku… (více)

Reklama

Reklama