Reklama

Reklama

Kapitán Phillips

  • USA Captain Phillips (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kapitán Philips je komplexní studií přepadení americké nákladní lodi Maersk Alabama somálskými piráty, ke kterému došlo v roce 2009. Režisér Paul Greengrass nám v něm svým unikátním pohledem nabízí kombinaci napínavého thrilleru a pohled na širokou škálu důsledků globalizace. Film se zaměřuje na vztah mezi velícím důstojníkem Alabamy, kapitánem Richardem Phillipsem (dvojnásobný držitel Oscara Tom Hanks), a kapitána somálských pirátů Museho (Barkhad Abdi), který ho unese jako rukojmí. Phillips a Muse proti sobě čelí v okamžiku, kdy Muse se svou posádkou zamíří na Phillipsovu neozbrojenou loď. V souboji vůle a odhodlání, který následuje 230 km od somálského pobřeží, jsou oba muži vydáni na milost osudu, který je zcela mimo jejich kontrolu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 382)

koukalek 

všechny recenze uživatele

Tak kpt.Phillips si teda užil svoje...Není mu co závidět a ten film to vystihl.Představte si to : zavřený v záchraném člunu se zpocenýma pirátama s prstem na spoušti ! Neumíte si to představit? tak se podívejte na tento film...Jinak ale jestli bych se chtěl dozvědět něco víc o této tématice,tak možná v knize která byla předlohou anebo spíš úplně někde jinde... ()

golf78 

všechny recenze uživatele

V poslední době se točí jen samé sračky. Všechno nějaké vitrtuální světy, komiksoví hrdinové, zfilmované PC hry a podobně. Někdy ani nevím, vo co de. Takže ačkoli kapitán Philips nebyl úplně NEJ film, tak mu musím dát 4*, a to především díky srovnání s ostatními filmy dnešní doby a za to, že to bylo podle skutečné události. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu hustá tak, že by se dala krájet! Hanks více než přesvědčivý, únosci jakbysmet. Trochu dlouhá část po únosu Toma, ale jinak se toho nedá moc vytknout. Rozhodně stojí za shlédnutí ! ()

TAPY 

všechny recenze uživatele

Tento film je podle mého nejlepší za poslední dva roky. Výborné herecké obsazení, scénář i zpracování. Nevím co bych k tomuto filmu vytknul, možná jen ne moc výraznou zápornou postavu podle mého. ()

adams701 

všechny recenze uživatele

Greengrass ostal pri koreňoch. Po nemastnej-neslanej Zelenej zóne prišiel s ďalším (!) akčným trilerom aj keď urobeným znova inak. Dej negraduje od začiatku po koniec, no vo viacerých sekvenciách. Snímka nás núti, aby sme rozmýšľali ako kapitán, a aj keď je viac-menej už na začiatku rozhodnuté, Tom Hanks nám nedal vydýchnuť do poslednej sekundy - škoda, že ostal neocenený. Znova musím napísať, že v napínavých scénach sa Greengrass vyžíva. A veľa ľudí s ním. "Look at me... Look at me. I´m the captain now." ()

jarkametelka 

všechny recenze uživatele

Paul Greengrass se opet chopil latky podle skutecne udalosti a opet na reziserske stolicce vyhrava na cele care,od startu,az do cile.On proste v tomto snimku dokazuje,ze umi a zrejme si i libuje ve vyhrocenych situacich,kde pro zmenu nekrici a nekouli ocima Al-Kaida,ale ctverice hrozive ocima koulicich a rvoucich somalskych chlapcu,mimochodem vyborne typove a herecky vybranych.I kdyz je obcas videt,ze Barkhad Abdi je v nekterych gestech slabsi,coz si myslim,ze je paradoxne dobre,nebot tak vynika civilnost piratu...Ostudu vsak rozhodne africkemu publiku neudelal.Hanks samozrejme bezchybny a v zaverecne scene pri osetreni me temer rozplakal.Mozna film ho nekdo schleda dejove nezajimavym,,ale vlastne o to tu nejde,jde jen v "uvozovkach" o napinavou zachrannou misi,bez typickych americkych hrdinskych hlasek...Takze ten,kdo ma rad zachrane akce SEALU,tak ten film uspokoji,tak jako me.A uznal jsem,ze jsou to borci... ()

qantip 

všechny recenze uživatele

Přestože zavěr je poněkud utahaný, jedná se o skvělou jízdu. Zejména postava Museho (Barkhad Abdi) mě neustále fascinovala. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Opět výborný T.Hanks a v další řadě i výkon Somálců taky to dobře zahrály.Trošku mě zarazilo že proti pirátská ochrana bylo pár vodních děl a pár zábradlíček který nebyl problém odstranit jak bylo vidět,jestli je to takhle ve skutečnosti tak bych na těch lodích nechtěl dělat a klepat se odkud se vyřítěj piráti.Určitě to není nuda narozdíl třeba od Dánského snímku "ÚNOS",rozhodně nechybí napětí,zajímavý od začátku do konce. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Banda čtyř somálskejch vychrtlejch nouplísáků přepadne obří obchodní loď. Protože jejich mozečky nedosáhnou dál než k mířidlům jejich samopalů, nakonec skončej v záchranný loďce, ale s cenným rukojmím - kapitánem Philipsem. Naštěstí jejich inteligence stačí jen na vzájemné hádky spolu navzájem a občasné vyhrožování, takže to dopadne, tak jak musí, kapitán je volný, tři nouplísáci mrtví a čtvrtej v base. Velice hezky natočený film s perfektní hudbou a realistickým zvukem, velice uvěřitelným příběhem a skvělými hereckými výkony jak Toma Hankse, tak šéfa pirátů. 90% ()

ferdomravec 

všechny recenze uživatele

Pre mna nadhodnoteny film. Z uplneho priemeru ho vytiahla snad len napinavejsia posledna polhodka. Dokonca aj ospevovany vykon Toma mi az taky super neprisiel lebo pol filmu sa tam ti somalcania vadili ako cigos v tabore a nepustili Toma k herectvu. 65% ()

mudo1982 

všechny recenze uživatele

Síce klasicky americké a ku koncu veľmi hrotené a hrané na city, no tentokrát mi to nejak extra nevadí čiže dávam plný počet. ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Každopádne zaujímavý námet filmu. Za mňa veľmi príjemné herecké prekvapenie somálskej bandy. Barkhad Abdi vo viacerých scénach bezpochyby zatienil Toma Hansa a právom bol vo svojom filmovom debute nominovaný na Oscara aj Zlatý glóbus, aj keď sošku nepremenil. Prvá polovica filmu mala väčšiu gradáciu a napätie, druhá bola viac hollywoodsky priehľadná a bavila menej. Na dramatičnosti uberali typicky americké srdcervúce výlevy Toma Hanksa v emočne vyhranených scénach podobne ako v Nič nás nerozdelí, čo filmu neprospelo. Ale možno je to naozaj americký naturel a nie snaha hrať na city diváka, ktohovie... ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Po krátkém úvodu mě film připoutal do sedačky až do závěrečných titulků. T.Hanks oprášil svoji kvalitní herecké schopnosti. Za závěrečnou scénu a dojetí, které předvádí bych mu vysekl poklonu a Oscara do ruky. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc líbilo. Skvěle vykreslené postavy, děj co má spád a vědomí toho, žer se to doopravdy stalo dělá z Filipse skvělou podívanou. Hlavně výkony výkony černých herců jsou skvělé a troufnu si říct, že předčí Hanksův výkon! ()

bruno84 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks jako kapitán Phillips, Tom Hanks jako Forest Gump, Tom Hanks jako trosečník, Tom Hanks jako jakákoliv role a vždycky výborný . jako by ani přibývající léta nebyla znát, jeho herecký um je prostě velkolepý. Když se rozhodne uvrhnout se víceméně dobrovolně do zajetí, jediné co mi na filmu vadí je ta předvídatelnost, že se mu asi nic nestane - proč taky. Ale ani to nesnižuje atmosféru příběhu o somálských pirátech a jejich únosech lodí, které jsou na denním pořádku. Jakási rekonstrukce přepadení je napínavou podívanou, která má stoupající úroveň. Režiséra Paul Greengrasse mám spojeného především s Jasonem Bournem, ale po zhlédnutí kapitána Phillipse vím, že jak se u nějakého filmu objeví jméno tohoto režiséra bude to hned horký kandidát na zhlédnutí. 75% ()

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Kuurva, tak napinavy film som uz davno nevidel. Pozeral som so zatajenym dychom. Hanksa okrem Forresta Gumpa velmi nemusim, ale tu bol naozaj charizmaticky. A vobec mi neprekaza, ze mu tvorcovia dali do ulohy trochu viac toho amerikanskeho heroizmu. Vobec neposobi prehnane, ved taky kapitan obrovskej zaoceanskej lode nemoze byt ziadny srab, ale musi mat v sebe vela odvahy a vysoke erudicie. Napokon, na zaver pribehu (POZOR SPOILER!) sa dostal do takmer hysterickeho zachvatu a urcite mal aj nakakane v gatiach. Takze ziadny prehnany heroizmus, ako tu kolegovia pisu. Mna to fakt bavilo. ()

Ekdahl 

všechny recenze uživatele

Strhující, v podstatě existenciální, na dřeň hrdiny jdoucí komorní drama. V dechberoucí poslední čtvrtině Greengrass dosahuje maxima toho, čeho lze v tomhle žánru filmovými prostředky dosáhnout. - Naprosto virtuozní režie, špičkový herecký výkony (Hanks). - Výhrady nemám, jen jsem trochu bojoval s představou, ke který film svádí, a sice že proti sobě stojí ušlechtilí bílí muži a krevelačný černý bestie. Že je Somálsko - a velká část Afriky - tak rozesraný, je v nemalý míře zásluha západních zemí. Čili ten americkej patriotismus je trochu na hraně, ale budiž. A ještě jedna technická: jak můžou asi čtyři maníci z malýho člunu obsadit velkou loď s 20-ti člennou posádnou, to mi hlava nebere. Manici střílej ze samopalů, z paluby se brání tak, že na ně lijou vodu (...) Jak to, že nebyla ta posádka ozbrojená? Shora je by je rozstříleli na hadry během pěti vteřin. ()

LosMichal 

všechny recenze uživatele

Tom ma donútil opäť plakať a to pri jeho záverečnej scéne. Film zo začiatku ide na to pomaly no časom sa tempo a napätie stupňuje a kapitán Philips má pred sebou ťažkú úlohu. Zachrániť posádku, loď, seba a premôcť pirátov. Budete mu fandiť a dúfať ze to celé zvládne a hlavne prežije. Na filme som nenašiel žiadne mínus takže 10/10 ()

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

08.02.2019

Herec Tom Hanks (Most špiónů) a režisér Paul Greengrass (Bourneovo ultimátum) oznámili další spolupráci. Na svůj předchozí společný snímek Kapitán Phillips naváží dramatem News of the World, který… (více)

Tom Hanks znovu kapitánem

Tom Hanks znovu kapitánem

11.09.2016

Novodobý James Stewart byl dlouho kapitánem Millerem ze Zachraňte vojína Ryana. Tři roky zpátky si ale střihnul kapitána Phillipse a teď je v kinech jako Kapitán Sully, což naznačuje, že ho… (více)

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

26.10.2014

Britský režisér Paul Greengrass (Bournův mýtus, Bourneovo ultimátum) má velkou zálibu v dramatech podle skutečných událostí. Jeho Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří mezi špičku… (více)

Reklama

Reklama