Reklama

Reklama

Kapitán Phillips

  • USA Captain Phillips (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kapitán Philips je komplexní studií přepadení americké nákladní lodi Maersk Alabama somálskými piráty, ke kterému došlo v roce 2009. Režisér Paul Greengrass nám v něm svým unikátním pohledem nabízí kombinaci napínavého thrilleru a pohled na širokou škálu důsledků globalizace. Film se zaměřuje na vztah mezi velícím důstojníkem Alabamy, kapitánem Richardem Phillipsem (dvojnásobný držitel Oscara Tom Hanks), a kapitána somálských pirátů Museho (Barkhad Abdi), který ho unese jako rukojmí. Phillips a Muse proti sobě čelí v okamžiku, kdy Muse se svou posádkou zamíří na Phillipsovu neozbrojenou loď. V souboji vůle a odhodlání, který následuje 230 km od somálského pobřeží, jsou oba muži vydáni na milost osudu, který je zcela mimo jejich kontrolu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 382)

Hrnek 

všechny recenze uživatele

Prepadnutie tej lode bolo zvladnute, aj to bolo napinave,ale cim dalej film plynul tal bolo jasne ze hlavna postava z toho vyviazne fakticky bez ujmy. A keby len to, nakoniec skoncil skoro ako hrdina. Cely ten zasah bol riadne pritiahnuty za vlasy. ()

Baky88 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh o kapitánovi, který se nevzdal Somálcům. Perfektní příběh, není možnost se nudit. Bylo už na začátku téměř jasné, že přežije, ale napínavé to bylo až do poslední vteřiny. Plný počet a takových 85% si to určitě zaslouží. Hanks je prostě mistr svého řemesla a má můj obdiv v naprosto každém filmu v kterém hrál. ()

lesis 

všechny recenze uživatele

Opice jedny nechutné, všichni stejni... Hanks je zarukou kvality i s tak nebezpecnym tematem, 4 hvezdy a 80% ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Díky Neptunovi, že se má premisa o dalším piedestalním americkém kousku nenaplnila. Pokud lze tedy naplno důvěřovat exaktnosti celého příběhu. Kapitán Philips je totiž zcela obyčejný profík, plnící si své úkoly dle plavebního řádu. Žádné výkyvy netoleruje ani u své posádky. Vše podle plánu, tak aby přestál další z mnoha plaveb a on mohl být opět u své rodiny. Bohužel pro něj i v pečlivě naplánovaném scénáři se může objevit trhlina. Tentokrát v podobě čtyř somálských týpků, kteří zatouží po nějakém tom dolarovém přídělu. Jediná výtka se může týkat snad až velké snahy utlumit patos a držet se strohého vypravěčského slohu, poté film může chvílemi sklouznout k nudné pasáží. Ovšem i tak je Kapitán Phillips skvěle natočeným dramatem při kterém jsme se opět přesvědčil, že člověk zřejmě zvládne o mnoho víc než je sám před osudným okamžikem přesvědčen. ()

Zoulik1993 

všechny recenze uživatele

Divákovi je od začátku jasné, že kapitán přežije. Navíc v Hanksovo podání ani umřít nemůže. Ale i tak je to neskutečně napinávé do samotného konce. ()

ffiikkyy 

všechny recenze uživatele

((91%)) Jméno je jako Tom Hanks je skoro už synonymum pro úspěšný film a i kdyby hlavní roli hrál někdo jiný, tak bych se na tento film. kousek moc rád podíval, poněvadž mě toto téma již delší dobu zajímá. Ještě před shlédnutím jsem si četl několik článků o tom, že štáb nejdříve točil odděleně mezi americkými a africkými herci a při scéně kdy somálští piráti vtrhnou do kajuty kapitána, tak je to vůbec první osobní setkání afričanů s Hanksem a spol. To je asi i patrné z jejich vyděšeného výrazu, který působí velmi realisticky a i proto si zaslouží režisér Greengrass palec nahoru zatyto a podobné kousky i přesto že nepatří mezi mé úplně nejmilejší. Konec sice lehce průhledný, ale přesto filmy podle skutečných událostí ve mě posledních pár let nechávají výborný a velmi emotivní pocit. I nadále situaci okolo somálských pirátů bedlivě sleduji a film byl skvělou inspirací. ()

MaxPayne 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks mi nikdy ve filmech nevadil, ale až v tomhle filmu mě přesvědčil o svých kvalitách jako herec, který se bravurně zhostil hlavní postavy skvěle napsaného a poutavého scénáře. ()

eplunie 

všechny recenze uživatele

Protože bylo spoustu lodí a vody, naprosto to naplnilo žánrové očekávání a pasáž s doktorkou byla skvělou gradací (fakt skvělou). Snad jenom, že scéna You're not just a fisherman do celku koncepčně nezapadala a byla naprosto zbytečně akcentovaná.. jo, a taky mohlo být víc lodí a vody. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

V čemkoliv Hanks hrál a bylo to z historie nebo to byl thriller tak vždy to byla perla. A toto není vyjímka. Sice jediné, co je výtka je délka- nemám v oblibě filmy deší dvou hodin.... 80%. ()

sophianne 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem, jestli nedat spíš hvězdy čtyři. Ale mám ráda Hankse, příběh má grády a i když mi tam patriotické bubny řvaly chvílemi moc hlasitě, je to dobře udělaná stylovka. Navíc se v rámci politické korektnosti velice blížíme okamžiku, kdy bude rasistické do role somálského piráta obsadit samé hubené tmavé týpky. ()

radimhasalik 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Viděl jsem i dokument o této události a přišlo mi to velmi podobné. Líbilo se mi, že větší prostor dostali i samotní piráti. Celkově to bylo díky tomu vyvážené. ()

Free_Rainer 

všechny recenze uživatele

Oproti skutečnosti hodně upravené a přikrášlené, a řekl bych že k horšímu, protože tak jak to popsali ve filmu nedávají rozhodnutí Philipse ani pirátů smysl. Škoda. ()

Peggyyy02 

všechny recenze uživatele

Film nám pustila učitelka ve škole. Tenkrát jsem nevěděla, že něco takového existuje, neviděla jsem žádnou ukázku a neměla sebemenší ponětí o čem je a jak skončí. Díky tomu pro mě byl film ještě větším dramatem a já nervózně seděla v lavici a nevěřila, že je podle skutečné události. A musím říct, že tento film je důvod, proč jsem tady. Tento film je důvod, proč jsem si oblíbila Toma Hankse a proč tak moc miluju filmy. Děkuju! ()

Reyer 

všechny recenze uživatele

Strhující a dech berouci dej. Prostě skutečně příběhy jsou skutečné. TH hraje fantasticky. Hlavní Záporak mi připomíná U. Bolta. Doporučuji tomu kdo chce si uvědomit jak těžký je plout přes oceán a být ohrožen nejen rozmary počasí... ()

Majo.evans 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je fajn.Tento film je príliš dlhý.A čo za dementi sú na tej lodi?Stačí pár chlapov s gulami a so zbraňou a loď by neobsadili.Také ľahké,keď vedia,že tie vody sú nebezpečné,načo riskovať.Také opice,čo ich chceli obsadiť.Naozaj,pár zbraní keby mali na palube a je pokoj. ()

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

08.02.2019

Herec Tom Hanks (Most špiónů) a režisér Paul Greengrass (Bourneovo ultimátum) oznámili další spolupráci. Na svůj předchozí společný snímek Kapitán Phillips naváží dramatem News of the World, který… (více)

Tom Hanks znovu kapitánem

Tom Hanks znovu kapitánem

11.09.2016

Novodobý James Stewart byl dlouho kapitánem Millerem ze Zachraňte vojína Ryana. Tři roky zpátky si ale střihnul kapitána Phillipse a teď je v kinech jako Kapitán Sully, což naznačuje, že ho… (více)

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

26.10.2014

Britský režisér Paul Greengrass (Bournův mýtus, Bourneovo ultimátum) má velkou zálibu v dramatech podle skutečných událostí. Jeho Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří mezi špičku… (více)

Reklama

Reklama