Reklama

Reklama

State of Emergency

Obsahy(1)

Děj filmu se soustředí na havárii v městské chemičce a následné zamoření celého okolí. Lidé, kteří přijdou do styku s neznámou chemikálií začnou vykazovat podivné syndromy a mutace. V konečném stádiu je to mění na nebezpečné zombie, které zaútočí na vše ve svém okolí. Vláda na celou oblast uvrhne karanténu, tak aby se nikdo nemohl dostat ven ani dovnitř. Jenže ne všichni se přeměnili, ve městě zůstala hrstka přeživších. Ta bude muset svést nelítostný souboj na život a na smrt. (topr harley)

(více)

Recenze (21)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sice jen dvě hvězdy, ale poctivé a zasloužené. Nízkorozpočtový zombie kousek, kterému i přes občas fajn atmosféru a vzhled zombíků chybělo něco, čím by mě skutečně zaujal, abych ho mohl ohodnotit lépe. Marnej pokus to ale není, režiséra bych v tomto případě nezatracoval. Uvidíme, co bude dál. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chemická havária spôsobí v meste všeobecné zamorenie, kontaminovaných ľudí začne meniť na agresívnych zombíkov a tí čo prežili sa snažia vydržať, kým nepríde záchrana... Vydarený počin, obzvlášť na nezávislácke pomery ide o slušné zombie dielko, spracovaním trochu evokujúce Night of the Living Dead a 28 Days Later. Sympaticky natočené, so slušnou atmosférou a dokonca aj niekoľkými zimomriavkovými momentmi. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po výbuchu v chemickej továrni v Montgomery preniká do vzdychu nebezpečná látka, ktorá mení ľudí v krvilačné zombie. Bez akejkoľvek snahy, poskytnutia pomoci preživším, uzatvára štát dané územie do karantény. Jedným z mála, nenakazených je aj Jim a jeho pár náhodne, vďaka okolnostiam spoznaným priateľom. V boji za slobodou si však musia poradiť sami. Úprimne? Čakal som to omnoho horšie. Pomerne slušné masky a občasné gore ma milo prekvapili. Mordovačiek síce mohlo byť viac, ale tak, "keď neprší, nech aspoň kvapká". "State of Emergency" je "vykrádačka" jak hrom, ale tak čo nového by sa v prípade príbehu, v ktorom vírus nakazí ľudí, už len mohlo vymyslieť (aj keď maličkosť by sa tu našla). Z pohľadu drámy, snímok taktiež mimoriadne nesklamal. Som celkom milo prekvapený a mám dobrú náladu, takže - 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod bol atmosfericky vydarený, potom prišlo mierne sklamanie. Príbeh o chlapíkovi, ktorý v boji so zombíkmi začne od nuly, na začiatku nevie ani riadne chytiť zbraň, no nakoniec sa vďaka svojej odvahe a ľudomilnosti stane hrdinom... Na jednej strane oceňujem peknú kameru a slušné herecké výkony, na strane druhej by som privítal o hodne viac akcie, pripadalo mi to na tak krátku stopáž dosť statické. Tiež som nepochopil tých stojacich, nehybných zombíkov, keď už teda nemali čo práve hltať mohli sa aspoň trocha kývať zo strany na stranu, takto to vyzeralo, že čakajú na príchod mimozemšťanov. Slabší priemer. 55/100 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pre zombie subžáner mám odjakživa slabosť, State of Emergency si však u mňa tie štyri hviezdy objektívne zaslúžil. Páčil sa mi totiž prístup jeho tvorcov, ktorý s nevysokým rozpočtom samozrejme nemohli zrealizovať nejakú rozsiahlu zombie apokalypsu a vizuálne orgie, takže rozumne vsadili najmä na hororové elementy a atmosféru filmu, čo bol dobrý ťah. Zombíkov, alebo teda lepšie povedané nakazených sa tu teda objaví len zopár, ale keď už, tak dokážu narobiť poriadne problémy a je to celkom mazec, aj čo sa ich vzhľadu, rýchlosti či sily týka. Pasáže, v ktorých nejaký infikovanec prenikne do úkrytu hlavných hrdinov sú fakt správne hororovo mrazivé a práve na nich v postate stojí tento vydarený americký kúsok. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na nízkorozpočtové komorní postapo hodně slušná práce. Začátek sice trochu nezáživný a pozvolný, ale vydržel jsem a pak mě to začalo bavit. Samozřejmě se jako u všech podobných nekomerčních nízkorozpočťáků nehraje na bombastické triky a efekty, ale spíš na vytvoření věrohodné atmosféry a na vykreslení vztahů mezi lidmi. Ale divák si užije i několik slušných akčních a napínavých momentů. Mně osobně se třeba hodně líbila zlověstná scéna se starší ženou, která chtěla pustit dovnitř... K tomu všemu hraje zajímavá hudba a ani herci nejsou špatní. Silné tři. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút to malo atmosféru aj napätie.Keď bol v tej stodole aj strašidelnosť,lebo som čakal odkadiaľ niečo vybehne.Zombie sa pohybovali veľmi rýchlo a to mi vyhovuje.Tento film sa zameriava na hlavné postavy a ako sa chovajú v situácii že ich napádajú zombie a nie na samotné zombie.A to je škoda lebo našliapnuté to malo parádne.Navzdory všetkému má bavili aj masky zombie a išiel z nich strach.Zombie ktoré behajú ako ľudia a aj hovoria zaujímavé.Príjemný a sympatický herci no ale ten neskutočne nudný celok,tomuto filmu by som napálil aj 5* keby tam bola akcia ale nebola.Aby za 90 minút útočili až 4 zombie tak v tomto je film rarita,nestalo sa mi že by som v tomto ohľade videl nejaký podobný.Nízky rozpočet tu bol evidentný. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Síce len 2*, ale tentokrát celkom poctivé a zaslúžené. Režisér mal síce k dispozícii minimálny rozpočet, ale až taký amatér to zase nie je. Problémom skôr je, že z State of Emergency vznikol celovečerný film, namiesto údernejšieho kraťasu, pretože rozpočet evidentne stačil len na 30 minút filmu a zvyšok je len naťahovaná vata. Úvod pritom vôbec nepôsobí zle – znepokojivá atmosféra dýcha na diváka, pri prvom útoku zombie je badať fungujúce napätie, má to slušný spád, dokonca aj masky sa vydarili, lenže .... po 20 minútach evidentne nebolo peňazí na rozpútanie niečoho ďalšieho, a tak sa dej nešťastne uzavrie v jednej budove so štyroma postavami. Ich debaty nevedú nikam, pre dej sú zbytočné, ich správanie začne byť v určitých situáciach značne hlúpe, herectvo príliš ťažkopádne a divák sa nudí, čoraz viac. Záverečná 10 minútovka sa síce znova trocha nakopne, ale nedokáže zatieniť ten pocit zbytočnosti z predchádzajúcich minút. Tentokrát sa snaha naozaj cení, ale nabúduce radšej zohnať väčší rozpočet a rozpútať ten pravý zombie horor a nie len jeho slabý odvar. CELKOVO: 2* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Myslim,že se to i přes asi hodně málo financí docela povedlo.Zombíků tam moc neni,což neni na škodu,ale napínavý to docela je.Takhle nějak si představuju nízkorozpočťák.50%. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(7/2013, DVDRip) / V seriálovom porovnaní predstavuje SoE, jeden dosť podpriemerný diel Walking Dead. A to je veru málo. (4/10) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento den sice začíná jako každý jiný, ale končí - alespoň pro ty přeživšé - tou nejhorší noční můrou, kterou si mohou představit. Výbuch v továrně s chemikáliemi způsobí zamoření města i jeho okolí, měníce obyvatele v krvežíznivé zombie. Jen několika málo jedincům se podaří přežít, když najdou útočiště v opuštěném skladu. Ale ani zde nejsou stoprocentně v bezpečí... Zombie filmy mám rád, a takové které mají alespoň trochu zajímavý nápad, myšlenku, tak ty dvojnásob. State of Emergency takovým je - nehoní se za vizuálními efekty a nebo nějakou velkolepou akcí, ale spíš se soustředí na ty co přežili, a jejich chování v takové situaci. Líbilo se mi, že jednotlivé postavy se chovají (alespoň trochu) logicky, tak jak by se možná člověk choval taky - tedy žádné to obvyklé jak se z uťápnutého stane akční hrdina. Sice je na filmu znát trochu nižší rozpočet (asi 4 herci, zombie zabírány povětšinou z dálky, vrtulníky silně digitální), ale jak píšu, u tohoto filmu to není vůbec na škodu - ba naopak. Jen bych možná uvítal "více" vysvětlení (co, proč a jak) a nebo alespoň zajímavější konec, pak bych dal klidně ještě o hvězdičku víc... ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Filmy o "zombie nákazách" mám opozerané od A do Z, takže vždy dúfam, že ma niektorý ešte dokáže niečím prekvapiť. State of Emergency je príliš jednoduchý, je vidieť že rozpočet nebol veľký, niekedy sa mi zdalo že čo investovaný dolár to zombík. Na druhej strane mám rád filmy, ktoré sú o minime postáv a tak je režisér aspoň donútený ukázať čo to o ich charaktere. Mne sa to celkom páčilo, príjemný hlavný hrdina a celkovo celý film na mňa pôsobil príjemne i bez nejakých väčších akčných scén. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Jediné za co dávám tu hvězdu je ten chvilkový pocit zombiácké atmosféry! Děj nebyl příliš zajímavý a našel bych chvíle, kdy jsem se dokonce nudil! Rozhodně to není úplně špatné (na to,že se jednalo o nízkorozpočtový film). Takže 20% za snahu! ()

Game90 

všechny recenze uživatele

Neznáma chemikália zamorí mesto.....ľudia sa menia na zombie....partia ľudí prežíva....príjemní herci....zbytočne natiahnuté....málo zombie akcie....3* ()

Alouette 

všechny recenze uživatele

Protože jsem velikým fandou zombie hororů, rád bych vám doporučil tento film. Není to sice nic, co by vás naprosto rozsekalo a chtěli byste ho vidět znova a znova a to nejlépe na "blůrej," ale musím říct, že se mi líbil moc. Hlavně se mi líbil fakt, že tento film přinesl do zombie subžánru zase nový faktor a to... vám nenapíšu, protože byste z toho nebyli překvapeni a spokojeni jako já. ()

ferdinandv 

všechny recenze uživatele

State of Emergency není špatný film. Z lidí se stávají zombíci a ve městě zůstane skupina přeživších odolávajících nákaze. Horor byl na mě trochu moc rozvláčný v pasáži, kde se skupina usídlí ve velkém skladišti a dochází na střílení zombíků v okolí (jako v Dawn of the Dead) a mnoho dialogů, které moc nebaví. Zas ale musím říct, že se film vyvaroval debilním dialogům o ničem a scénář měl hlavu a patu. Pochválil bych ještě maskérské zpracování nakažených, to je na dobré úrovni. A některé scény jsou vyloženě povedené – třeba také zpracování headshotů nemá chybu. Shrnuto a podtrženo, osobně jsem si film užil. Nebál jsem se, lekávé scény na mě v tomto filmu moc nepůsobily, ale to je jedno. Dal bych něco mezi 2 – 3 z 5. ()

Henry 

všechny recenze uživatele

Jako skalní fanoušek hororů (se zombie tématikou obzvláště) jsem se nedbaje některých negativních komentářů na tento snímek velmi těšil....a to byla velká chyba - masky a gore jak z naučného pořadu pro mateřské školy (zaschlé bláto a krvavé oční bělmo), scénář by stačil tak maximálně na jeden díl večerníčku (vyprávění dotváří nedotažené a tímpádem zbytečné flashbacky), dialogy jako z Teletubbies ("Nemám žádné přátele","Já taky nemám žádné přátele","Tak budeme přátelé"-WTF?), chování a charaktery postav jako ze zařízení pro mentálně postižené a naprosto nevhodně zvolené (ne)herecké obsazení. Jen kvůli slušně budované atmosféře na začátku filmu (která šla satanžel do kopru hned po zvýšení počtu postav v ději) hodnotím 1,5* ()

Fujin 

všechny recenze uživatele

Škoda škodička. Atmosféra na začátku vynikající, bohužel to nevzdrží ani 20 min. Poté se rozjede group survival v zombie apokalypse na laciné úrovni. Jenže člověk čeká, co že se to stane a čeká a ono se vlastně nic moc nestane....a pak už je konec. Není nutno aby bylo viděnóóóó. ()

Reklama

Reklama