Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (722)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se brzkým zabitím “hlavní postavy” teprve všechno parádně rozjede. Výborná sci-fi s nápadem, na kterém se skvěle staví dramaturgický oblouk emocí, překvapení i neustálého napětí. Plus efektní akce. Dystopický svět s totalitním systémem, který dosahuje až fašistické zrůdnosti. Silní záporáci na čele s děsivě chladnou Glenn Close, jejím “dokonalým generálem SS” a efektní vizáží členů komand. Patová situace hlavních hrdinek, skvěle zahraných Noomi Rapace. Gore a sex. Tommy Wirkola strčil všechny žánrové kolegy do kapsy! P.S. Pátou hvězdu nedávám pouze za lehce nedůvěryhodný, zbytečně překombinovaný závěr. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pondělí má důvod k mlžení, Středa je kráva k nesnesení, Neděle toporná jako trám, osmý den schází nám … Sedmkrát obskurně ohavná a nic moc hrající Ňouma Rampičová v nesporně originální, svižné a akčně našlapané Vě-Fárně s výstižně přeloženým názvem Sedm pičí aneb Kde je, kurva, Pondělí?!. Ano, má to pár logických štěrbin, do kterých zdejší Aristotelové, yntelechtuánové každým coulem už podle pissemného projevu plného stylistických i gramatických anomálií, velkohubě strkají pokřivené prsty, protože to prý vůbec nebylo jako Stalker nebo Vesmírná odysea, které sice taky nepochopili a totálně se u nich otravovali, nicméně Dagles a Kamil Filcka říkali, že je to fajné a celé takové yntelygentňy, tož to tak musí být. Takže prostě další kulantní, hezky natočený a příjemně brutálně zábavný ze řetězu utržený Wirkola, nejste-li zrovna nějaký ten nepod- či nepřevzdělaný hnědopich. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale naloženo s ním bylo trestuhodně. Celá zápletka a pointa byla stejně trapná, jako botox Glenn Closeový. Jediný, kdo to drží nad vodou, je nasazení Noomi, ale bohužel snažila se v mizerným filmu. Poslední čtvrthodina je jak ze špatný parodie, koho tyhle filmový konce jak přes kopírák ještě baví? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení založené jen a pouze na tom, že mě každou minutu z poměrně štědré stopáže velmi bavilo (o což jde ostatně při sledování filmů v prvé řadě). A to přesto, že každý zvrat je čitelný dlouho dopředu a že inteligenčně je tato dystopická scifi přesně na takové úrovni, jak by se od režiséra zombie splatteru Dead Snow a Jeníčka a Mařenky čekalo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to dobrý nápad a je to miestami celkom zábavný krvák, ale zhruba od polovice sa logika celého konceptu slušne rozpadáva a v hlavnej úlohe si viem predstaviť aj niekoho tvárnejšieho ako studený ňufák Noomi Rapace. Za tie prachy ale solídne sci-fi. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Naomi, tady ji dostane rovnou sedmkrát. A to se vyplatí! Malinko rušivě na mě působil ten hlavní hrdinný agent, zjev prodejce kebabu byl asi vyžádán aktivisty pro druhovou rozmanitost, nicméně sem se hodil asi jako šlehačka na döner. Celkový dojem ale na slušných 75%, to je na béčkovou scipárnu furt dost dobrý. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch dystopických sci-fi, kterým by se mohlo vyčíst mnoho. Jenže za nápad a za způsob, jak je kvalitně natočen, mu všechno odpustíte a budete si užívat přelidněný svět, který se jedna diktátorka snaží regulovat. Noomi Rapace tady předvádí nadpozemský výkon. Asi tak podobný, jako když James McAvoy byl loni rozpolcený. Nikdy by mě totiž nenapadlo, že by mi jedna herečka dokázala vytvořit rozdílné emoce ke každé ze sedmi postav, které v tomto filmu hraje. Je prostě znát, že tohle sci-fi je totálně její. A jelikož je radost na ní koukat, je radost koukat i na celý film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $18,818,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak Netflix to tento rok pekne rozbehol, hneď niekoľko zaujímavých projektov. A tento asi najviac vynikne. Noomi Rapace_x_7, tak to je už slušné a herecky výdatné sústo. Futuristický svet zameraný na udržanie populácie na určitej rozmnožovacej rovine od Tommy Wirkola tak to je maškrta. Nevadia ani lacnejšie "rumunské" lokácie, režisér sa tu vie obratne vynájsť, vie tu všetko dobre zakomponovať. Dejovo to má nádych sci-fi thrilleru, miestami to pripomenie dokonca aj Matrix. Príbeh s nejaký tými zvratmi, dávkou napätia, či dravou akciou, chutil a moc. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Wirkola to ukočíroval v mezích možností solidně, byť mít na place 7x Noomi, to zavání bolehlavem a ne že by občas to hraní do prázdna nebylo cítit. Škoda, že škrabalové Botkin a Williamson z plnotučné látky udělali takovou řídkou a nakyslou čalamádu, jejíž logické kopance musí režisér zachraňovat béčkovými výstřelky (zábavnými). Celkově to je taková bizarní směsice Equilibria, nového Total Recall s druhým nálevem z Minority Report a Potomků lidí, ke svojí škodě je to zhruba stejně inteligentní jako první jmenované. Takže logický cedník s průstřelem hlavy. Kdo neodhadne pointu hodinu dopředu, patří do cryo komory. Tohle měl napsat Andrew Niccol a čauve. Jako večerní sedativum OK. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fajnový akčňák z nevábné totalitní budoucnosti. Má to cool momenty a bavily mě matrixovský honičky, kdy uprchlice vybírá cestu podle pokynů operátorky. Noomi Rapace je na tuhle roli skvěle vybraná. Tý prostě věříte, že tam s rozbitou držkou střílí agenty a skáče z třetího patra do popelnice. Pointa není překvapující a ke konci jsem se už trochu nudil. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Sterilizovat vaše matky. Sterilizovat vaše ženy. Sterilizovat vaše dcery. Sterilizovat vaše sestry. Sterilizovat. Sterilizovat. ♫ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAREN SETTMAN BYLA MNOHEM VÍC, NEŽ KTERÁKOLIV Z NÁS. BYLA MY VŠECHNY! BYLA NAŠÍ RODINNOU...“ /// „Zjednodušená“ Netflixácká filmařina (žádný nabubřelý triky), sázející na nevočuměnou příběhou premisu a známej ksicht (pro jistu naklonovanej). Ten post-svět není nijaký nóvum, ale tenhle nápad tady asi ještě nebyl. Sedum jednovačnejch sester – sice žádný modelky, ale parádní (zase!) Naomi Rapace, která se nebojí ničeho (takže dokáže navázat spojení během spojení) a je dobře (pro děj), že jí během (až takový Bourneovský únikovky) docházej životy. Jeden neduh tahle podívaná má – je trochu (a zbytečně) rozvleklá. Ten čas nad údernejch 90 minut má na hodnocení větší vliv, než souhlas (či nesouhlas) s ideou dr. Cayman. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Těším se na svět, kde potkan bude nedostatkový zboží. 2.) Je nás tady prej moc a hledám řešení. 3.) Thx za titule „tkimitkiy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná věc a zřejmě překvapení roku! Trailer na What happened to Monday mě příliš neuchvátil, o to víc mě překvapil samotný film. Už při zjištění, že film má na svědomí režisér výborného Dead Snow 2 a Jeníčka a Mařenky, se dalo tušit, že tohle bude mým šálkem kávy a taky, že bylo. Zpočátku jsem měl obavy, že se bude jednat o ukecané futuristické, politické drama, které má mimochodem perfektní nápad, který by klidně mohl fungovat i v našem světě, jenže po půl hodině se film zvrtne v hodně akční a zběsilou jízdu. víceméně HON na sestry, které všechny jsou bojově zdatné a není nouze o drsné kontaktní souboje s úžasnou kamerou a solidní brutalitou. Tempo filmu je velmi rychlé, zábavné je to dostatečně, překvapí i pár zvratů, byť ten závěrečný bystřejší divák odhalí, ale já se po dlouhé době bavil doma při filmu jak už dlouho ne. Nečekal jsem to. A Noomi Rapace zřejmě životní role! 85% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Regulace populace aneb když má jedna ženská koule postavit se problému čelem. Téma řešící palčivou otázku současnosti - přelidnění. Originální thriller, kdy jsem obdivovala i záporačku, ale přeci jen fandíte hlavní hrdince, tedy hrdinkám :o) Noomi Rapace 7 x jinak. Nejvíc se mi líbila zrzka a génius přes počítač, to je jasný :D Celkový příběh skvělý, obdiv Noomi, zahrát tolik různých osobností (netrpí teď samomluvou?), opět jsem dostala zadek (mám nějaké štěstí na výběr filmů :D) a moře akce. Dvě hodiny utečou jak voda, kdy se nestačíte nudit, a tak dokáže odpustit i to, že celou pointu odhalíte relativně brzo :o) A jaké je tedy ponaučení? Š*kejte bezpečně! ;o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Príliš zaujímavé, originálne a osviežujúce v drobnostiach (sekanie prstov, kontajner, prilepený prst) na to, aby som dal len 3*. Ale uznávam, že pár vecí nesedí. Vlastne viac, než len pár. Willem Dafoe bez vysvetlenia mizne z deja. Náhody sú alarmujúce („sekuriťák“ prichádzajúci na rande v najnevhodnejšom okamihu). Logika si často brala dovolenku (viem, kde sestry žijú, ale pošlem tam dva a pol chlapa, aby sa to neprevalilo a následne radšej komplikovane sestry naháňam a lovím po celom meste so stovkami svedkov). Zvrat s deťmi je síce mrazivý, ale zároveň podľa mňa dosť predvídateľný. A teraz k plusom. Skvelá atmosféra nevábnej budúcnosti, v ktorej je lepšie nežiť (pomáha ju presvedčivo a detailne dotvoriť ošarpaná post-komunisticko-apokalyptická výprava), Noomi Rapace má nielen slušnú kondičku, ale aj talent (áno, jednotlivé sestry sú dosť afektované, aby sa od seba čo najviac odlišovali, ale aspoň je sranda). Dafoe sympatický, škoda, že ho nebolo viac. Odvážna erotická scéna. Pozitívne ma zaskočilo, že 7 sestier j v skutočnosti brutálna vyvražďovačka (neviem prečo som si myslel, že zomrie max. jedna sestra). Akčných scén pomerne veľa, zručne nakrútených a drsných. Otázkou je, ako sa postaviť k záveru, kedy hrdinky dosiahli svoje, ale ide o Pyrrhovo víťazstvo. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Úmorné dvě hodiny dystopického sci-fi pro dospělé, které působí ještě tupějším dojmem než obdobné kousky určené pro děti, které v posledních letech zaplavily sci-fi žánr jako rakovina a nedovolily studiím produkovat temné a krvavé sci-fi pro dospělé, když jim více něž dost sypaly romantické sci-fi pohádky pro děti s desetinou rozpočtu. To, co stačí pro čtrnáctiletou a čerstvě ovulující lolitu, to holt nestačí pro mě a pár useknutých prstů a prostřelených hlav na tom rozhodně nic nezmění. Od pohledu je to děsně low budget, CGI na úrovni průměrného televizním seriálu a charaktery postav ploché jak poprsí Rape.ace, které bohužel ukáže. Dojelo to na naprosto stejné neduhy jako obdobně nepovedená exhibice Hardyho v Degenách zločinu , zde o to víc umocněno tím, že měl vše na starost průměrný režisér, který zkrátka nedokázal ukočírovat hlavní postavu v dialozích se zeleným plátnem tak, aby vše působilo realisticky. Noomi tedy možná s vypětím všeho přehrávání vyprdne sedm různých charakterů do jednoho filmu, ale když se pak v postprodukci spojí do jednoho záběru, působí to spíše křečovitě, rozhodně ne přirozeně. Pokud film sráží mizerné triky, 7 hlavních postav, které na sebe reagují stylem, kdy úplně slyšíte režiséra jak řve: "odpověděla ti, otoč se doleva a reaguj", v lepším případě průměrné herecké výrony všech ostatních, dost debilní a nelogický scénář bez představivosti a sentiment, zbudou vám jen ty nahé kozy Noomi. Jestli je chcete mermomocí vidět, zajděte na ně do kina, jiný důvod k jeho návštěvě mít nebudete. 44 % ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nápad je to hezký, všechno beru, jen Noomi Repace neberu, zahrát 7 sester je velmi těžké a ona to nezvládla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Celé roky řeším, co od tebe můžu čekat. Říkal jsem si, že s takovým tělem si cestu na vrchol vyšukáš. A ukázalo se, že jsi frigidní píča." Kdyby jenom jedna ... sedm jich je a mně se jejich systém líbil. O dost méně se mi pozdávalo uřezávání prstů nebo vyřezávání oka, ale to je věc vkusu. Nicméně idea přelidněného světa se patrně v dohledné době naplní a i když k ní vymírající Evropa moc nepřispívá, tak se zásluhou migrace jistě pokusí do problému začlenit. A vůbec nepochybuju o tom, že vznikne nějaký ten Úřad přidělování dětí, který nám společně s čipy a s geneticky modifikovanými potravinami vytvoří na Zemi Ráj. On je vůbec tento snímek zatraceně aktuální a mě se tato verze budoucnosti moc nelíbí. A pokud by to někoho zajímalo, tak jsem doufal, že přežijí slečny Středa a Pátek, které mi byly nejsympatičtější. Nicméně jsem nikdy nebyl zdatný tipér. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Noomi Repace válí a je uvěřitelná ve všech charakterech. Žral jsem jí jako nabitou drsňačku, i jako geeka. Navíc tempo je zběsilý, akční scény našlapaný a příběh má co říct. Za mě supr, bavil jsem se. ()

Reklama

Reklama