Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Ukázkově zpracovaný přechod z úvodního půl hoďkového drama do akčního nářezu, plného překvapení, zvratů, výbuchů a zvrácená ségří sedmička, vymýšlející intriky a levou až do prava....nejoriginálnější námět letošního roku!!! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo ma, ako si Rapace poradí s takouto úlohou. Poradila. Solídne zrežírované a keďže prvú zápletku prekuknete ihneď, môžte si užívať herecké výkony a výpravu. Záver trochu pomotá hlavičku a urobí prekvapko, ale čo iné sa dalo čakať od fame fatale. Wilko si tu veľa nezahral, čo je škoda, ale keby áno, film by musel mať 4 hodiny. Trošku tá jeho linka ostala nedopovedaná, čo ma mrzí. Ja som sa ale bavil, neotravovalo ma to a konečne trochu iné sci-fi, ktoré poukazuje na problém už aj dnešnej doby. 4 z 5 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(137/2017) / Zábavný film, ale je dôležité mať reálne očakávania. O viac ako akčný/krimi film z light sci-fi prostredia sa nejedná ani náhodou. Ja som tajne dúfal v trošku hodnotnejší a hĺbavejší film. Otázna je aj Noomi, nie každému sadne, hlavne v 7-roli. Po čase ale uznávam, že dokázala dať filmu (doslova) zaujímavú tvár. (6/10) ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád pondělí? Přece nikdo první pracovní den po víkendu pro 90% pracujících lidí, takže pondělí mi vůbec nechybělo. 7x ukázek účesů, odlišných povah, styl oblékání, flirtování atd.. vám nabídne po celý film stejný ksicht Noomi Rapace jestli ji nemáte rádi, tak si to nepouštějte je tam celý zbytek jejího týdne. Dávám 80% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy o společenské destrukci z blízké budoucnosti.. Obsazení filmu "7 životů" mi přišlo více než nadějné (Willem Dafoe, Noomi Rapace).. V první chvíli mne téma velmi zaujalo, ale bohužel zpracování dalece pokulhávalo za očekáváním.. Snímek "7 životů" měl rozhodně našlápnuto na vyšší filmovou úroveň, než kterou nakonec na plátně předvedl.. Mohlo by to být více psychologické, více akční, takhle to celé vyznělo příliš ploše.. Až na pár světlejších okamžiků celkem nuda.. Nejakčnější na tom celém je filmový plakát.. Bohužel.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Wau :) Tak tohle byl solidní masaker :) :) Rapace je božská :) Mám ji ráda od "Muži, kteří..." - ta se skvěle transformovala do těch 7 sester. Nemohla jsem se ubránit - celý film jsem byla nějak "vžitá" do té situace, že to je opravdu 7 sester. 7 rozličných osob, které žijí život tak děsně utrápeným způsobem, opravdu se snaží propagovat pouze 1 osobu, kterou z ní nikdo ve výsledky není. A to zjištění ohledně kryo...Děs - já to v tu chvíli zjistit - tak asi už nepůjdu - zůstanu zcepenělá na místě a čao :) Je tam obrovské množství "šokujíících" momentů a holky nevědí, kdo je "zradil" a která z nih tedy miluje? Mě se ten film moc líbil - po herecké stránce - zcela ok, téma - úžas až do teď - jsem to prožívala 2 dny a pořád to nedokážu zcela popsat. Rozhodně - nebojte se toho a zkuste se doho tolik vžít jako já :) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mohla to být vynikající dystopická sci-fi, v níž se politická aktivistka pokusila nastolit krásnou budoucnost pomocí sociálního inženýrství a protože nebrala ohled na přání či utrpení obyčejných lidí, tak jí z toho logicky taky vyšla totalita. A nebo to mohl být komorní psychologický thriller plný paranoidních momentů a čtení jemných stop z nezřetelných náznaků. Ale bohužel je to jen hloupý akční film. Skvěle natočený, výborně sestříhaný a atmosférický akční film, přesto hluboko pod svým potenciálem. Během sledování jsem měl dojem, že vidím nepodařenou adaptaci luxusní knížky, které se bohužel zmocnil nevhodný režisér a ještě dostal na svou práci příliš málo peněz. Dvě z těchto věcí jsou pravdivé. Kdo by ve filmu hledal varování před vývojem naší společnosti, najde ho tam. Kdo by ve filmu hledal výborné herectví, najde ho tam taky. Bohužel scénář oboje vyplýtval v tuctovém a zoufale předvídatelném příběhu. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Wirkola je super. Trochu ma prekvapilo ze sa dal na taketo sci fi. Ale neskor si neodpustil nejake fajne brutalitky. Inak je to cele fajn. Akoze na rit vas to neposadi. Ani to neaspiruje na ocenenia. Ale ma to solidny pribeh, dobre herecke vykony. Je to prekvapivo akcne. Nechybaju prekvapenia. Proste celkovo dobra a tradicne drsna filmarcina. Je tam trochu menej humoru, ako Tommy zvykne davkovat, ale ked si chcel spravit nieco vaznejsie nemam problem. Na druhu stranu by som bol radsej za pokracovanie Janka a Marienky. 4* ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je pravda, že od půlky filmu to začíná dost ztrácet na logice, ale za ten nápad, který mi přišel dost dobrý a jedinečný, si to ty čtyři slabé hvězdy určitě zaslouží. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka a také zajímavé zpracování. Do filmu se mi moc nechtělo, ale pak jsem si zjistil obsazeni a pustil trailer a byl jsem chycený. 7 životu, nebo Co se stalo Pondělí je film, který má co nabídnou a celkem originální zápletku dobře rozvíjí do působivého a zábavného filmu se sociálním a humanistickým přesahem. A co se týče samotné myšlenky a pointy film, tak ta se povedla tvůrcům velmi dobře prodat. Režisér Tommy Wirkola je schopný režisér, což už předvedl u několika filmu a i zde odvádí velmi slušnou práci. Jediné co mu výrazně podráží nohy je lehce předvídatelný scénář a nevyužití na plno danou zápletku. Je fajn, že ve filmu máme sedm verzí Noomi Rapace pojmenované po každém dnu v týdnu, ale ne každá dostane prostor pro vykreslení svého charakteru, a je to škoda. Na tomhle se dalo krásně stavět a vybudovat něco více, co by nás pak zasáhlo. Noomi Rapace předvádí parádní výkon a mě se její herecký projev moc líbil. Glenn Close není špatná, jen mě přišlo, že si to odehrála a tím to pro ní skončilo. Willem Dafoe je parádní a mrzí mě, že ve filmu není delší čas. Film měl menší rozpočet a přitom vypadá po technické a vizuální stránce dost dobře. Jasně, že velká část filmu se odehrává v jednom bytě, ale i tak to vypadá dobře a ty detaily krásně rozšiřují film. Akce je ve filmu méně, ale je napínavá a dost krvavá a párkrát překvapí zajímavým nápadem. 7 životů je dobrý a zábavný film, který mě velmi mile překvapil. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Dystopické sci-fi, které má poměrně originální námět, který je ale zoufale nevyužitý a od poloviny zoufale zkratkovitý (aneb už nás nebaví vymýšlet, tak to dotáhneme několika klasickými klišé do konce, včetně závěru). Tohle a vše obsahové podle mě padá především na hlavy scénáristů. Posadit na jejich pozici někoho zkušeného a hned by film mohl být někde jinde. Dál je to ale o poznání lepší. Režisér svou práci zvládl překvapivě dobře, Vše vypadá přinejmenším OK, ač tady jsem se zrovna bál, že dávat dohromady až sedm Noomi Rapace bude trochu boj. Samotná Noomi to zvládla dobře, stejně tak Dafoe byl dobrá volba a vůbec, celé je to slušně obsazené. Dvě hodiny utečou poměrně rychle, obzvlášť když se člověk nemusí soustředit na "záhadu", kterou jsem komplet odhalil už druhý den po zmizení oné sestry (tím se nechci chlubit, spíš mě mrzí, že to nebylo důmyslnější a má předpověď, se ve všech bodech splnila). Pokud by scénář byl duše a režie tělo filmu, tak tu máme typickou modelku spodního prádla - velmi pěknou na oko, ale prázdnou uvnitř. Ale jako fanoušek žánru přivřu oko (lepší přivřít, než o něj přijít) a tu čtvrtou hvězdu dám. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Sice vás při "sedmi Karenkách" budou průběžně napadat další a další filmy (Equilibrium, Minority Report, Potomci lidi ad.) a s přibývající stopáží budete čím dál víc tušit, jak příběh bude pokračovat, ale i tak je námět fajn, zlomy fungují a Noomi celkově zvládá. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

slabsie 4*... super napad, dobre herecky zahrane... par blbosti sa tam vludilo, ale vyrovnali to ine sceny :)... celkovy dojem dobry... ten prst bol hustyyyyyy.... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

I když trochu za vlasy přitažený, svěže originální námět střídajících se sedmerčat s výborně natočenou akcí mě v první polovině doslova přikovaly do křesla, té druhé už přeci jen docházel dech, jelikož se leccos dalo vytušit. Environmentálně-sociální dystopický svět se od našeho lišil vlastně jen v těch detailech / technologiích budoucnosti, kde to potřeboval scénář, který si taky mohl odpustit tu závěrečnou happy(?) "inkubátorovou" tečku. Jinak fakt zábava, ovšem popravdě, Noomi už tu bylo trochu moc. :-) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace som do dnešného dňa ako herečku veľmi neregistroval ale týmto filmom si ma absolútne získala a nie iba raz ale 7x čo už je čo povedať. Film je zasadený do postapokaliptického univerza kde je zem tak premnožená, že každá rodina mohla mať iba jedno dieťa. Viete si predstaviť čo to bolo keď sa narodili sedmorčatá a až do ich dospelosti o tom nikto nevedel. Ide o veľmi dobre prepracovaný príbeh, ktorý má hlavu aj pätu, svižné tempo a kvalitnú zápletku. K tomu si pridajte hercov na ktorých sa dá pozerať a pekný Rkový rating ktorý sa s ničím neserie a máte dokonalý filmový zážitok na nastávajúci večer. 90% ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Set an example. .... Jako člověk, co zná jazyky se posledních několik měsíců rád přehrabuji v článcích zaměřující se na budoucnost a na co se připravit. Člověk žasne nad tím jak rychle se vyvíjíme a jak měníme techniku k obrazu svému, ovšem ekologická stránka, šíření nemocí, klimat, nebo v tomto případě overpopulation nemusí být za pár let utopický scifi filmek, ale něco ne tak vzdáleného. Co se týče filmu, plná palba. Zavzpomínal jsem na všechny scifi akčňáky jako Já robot a dystopické Divergence, na které jsem se koukal jako teen a zjistil, že až do dnešního dne jsem nic podobného už nezažil. Tohle byla mela, která si nebrala servítky, neděla kompromisy, ale ani nenudila a každého nechala sedět v křesle s nějakou myšlenkou. Zpracováno perfektně, zobrazení roku 2073 nahánělo hrůzu a svíralo žaludek. Kdyby tak jen bylo více nápadů jako tady tento, konečně něco neohraného. Hrozně si toho cením. ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvápko! Sledovat sedm sester (Noomi Repace), kde každá má svoji vlastní "identitu" a charakter, byla paráda. Po dlouhé době, co mě něco docela nadchlo a překvapilo. Palec nahoru. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Podle hesla nemusí pršet, stačí když kape vnímám tento úsporný (predikcí budoucnosti, nikoliv titulní multi-rolí) scifáč. Jde vlastně o souhrnné žánrové klišé, s nepřekvapivou pointou, zato s chutí a nekompromisně odvyprávěné. Nakonec, nemusí být všechno třeskutě překvapivé, někdy stačí nakažlivé nadšení. 75% ()

Reklama

Reklama