Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Zajimave premisa, skvela Noomi a to je vse. 7 Zivotu je tak debilne napsane, az to boli. Pribeh nedava smysl, postavy se chovaji jako idioti, maji absolutne nejasne motivace, Willem Dafoe tam je jen a pouze kvuli expozici a zaporaci jsou neschopnejsi nez Gargamel. Do toho se Wirkola snazi budovat napeti tema nejlevnejsima a nejhloupejsima zpusobama. Fakt bida. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Všechna čest pro Noomi, zahraný to je parádně.. Bohužel scénář každou chvíli popírá logiku... a jako vážně musí mít nejchytřejší z holčiček brejle? ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tři pouze a jen za námět jinak to byla slabota.Slabá režie.Nezachránily to ani scény plné násilí a krve které měly asi diváka dostat do rauše.Rapace je dobrá ve filmech ve své domovině...nadlouho zas nemusím sci-fi!!!!! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil, protože zápletka působila originálně...takže popořadě. Na to, že to stálo pouhých 20mega je to vynikající - Noomi Rapace mě sice nijak neoslnila, ale budiž- opravdu při bitkách hraje..Nápad jednoho dítěte přece není nový , co asi bylo v Číně? Dokonce bych řekl, že se tam tajně děly ještě větší zvěrstva než tady (potraty a pod.)...Nicméně film má spád je to opravdu masakr, třeba Středa umře tedy hodně drsně...to mě bavilo...Máme tu však i negativa- SPOILERY následují scéna s utrženým prstem a následnou amputací všem zbylým sestrám není nová-přece totéž bylo v Dokonalém Triku s Christianem Balem, (třeba taky nechápu jak řešili zubaře-to jen tak aby řeč nestála). Jak tu všichni mluví o překvapivém zvratu na závěr??? SPOILER- že pondělí zradí je přece logické a očekávatelné, a scéna s likvidací dětí a kompromitací Glenn Close je okopírovaná z Minority Report... když to vše sečtu, rozhodně stojí za vidění....90% ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Pozor, po následujících hřadech dost možná hopká malinkaté kužátko! Aby pondělí zmizelo si přeje asi majorita pracujících. Kdo si to ale určitě nepřeje, je sedm Sněhurek, toho času již bez jednoho trpaslíka. A přece se tak jednoho odpudivého, depresivního dne stane - Pondělí zmizí rychleji, než víkendová pařba a může tak směle začít parafráze na Deset malých černoušků... Ve filmu je poměrně velký počet děr (mimo hlavních 7), logických a proveditelnostních nonsensů, což ve finále vysvětluje absenci 5. hvězdy (byť jsem měla chvílemi cukání). Nicméně se jedná o nadprůměrný, akcí nadupaný napínáč, který mě bavil od začátku do konce. Naklonovaná Ňouma Ropáková pěkně interagovala sama se sebou v technicky velmi dobře zvládnutých scénách. Umírat si sama sobě v náručí, zatímco tomu ještě přihlížíte z několika různých úhlů, to už musí zákonitě probudit mnohočetnou poruchu osobnosti i u jinak zcela psychicky zdravého jedince. Ňouma tedy docela bez výtky, Willem Dafuq sice bez výraznějšího prostoru, ale také dobře obsazen. Hlavní nemesis, paní Hlen Zavírací, připomíná Merkelovou kříženou s kyklopem, je odporně slizká a skvěle by se vyjímala v evropském kabinetu kuriozit, osobně bych to viděla na místo mezi Junckerem a Federicou Mogherini... Název What Happened to Monday mi lahodí tak nějak víc než Seven Sisters, neboť druhá varianta mi připomíná odpornou stejnojmennou čtvrť v mém milém Londýně, kterou v současné době sžírá mor v podobě vysoké koncentrace ručníkářů a jim sekundujících lopat s poněkud větším opálením, než je standardně zdrávo. Pro českou distribuci jsme přejali název originální, byť jsme se mohli trochu víc snažit. Já bych se, vzhledem ke konceptu ve finále značně rozhozeného týdne, přikláněla třeba k názvu "Týden fpiči". A vy? ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo i vcelku zábavné, navíc s dobrým nápadem - částečně. Přijde mi totiž poněkud nelogické, když se na zničené a přelidněné planetě bojuje za její ještě větší zničení a přelidnění. Ale věřím, že kdyby to tak bylo (jako že bude, je), mnoho lidí za to opravdu bojuje. Kulisy a lokace naopak špatné nejsou, i přesto, že občas připomínají Equilibrium, což nevidím jako problém. Ono nakonec ani to Equilibrium nebylo zdaleka tak jedinečné... vlastně snad ještě méně, než 7 životů. Akční scény díky nimž je to celé docela slušně zábavné zvládá Tommy Wirkola obstojně, jenže pouhá zábavnost a sedm sester nestačí, alespoň mně nestačí. 60% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Spoiler. Celý. Koukat na sedm různejch verzí Noomi Rapace bylo osvěžující i přes jejich rychlej úbytek. No a navíc přežila ta zrzavá z nich. Me gusta. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Výborné Sci-Fi překvapení se zajímavou myšlenkou. Nejvíc mě asi bavil ten scénář a nápadité zápletky. Děj mě totálně vtáhnul a až na nějaké detaily to neskutečně uteklo. Jako celek na mě film působí klidně, promyšleně, vyrovnaně. A Noomi ten výkon? Sice není ten typ sympatické holky, ale herečka je sakra hustá! 7 rolí na jednom plátně jak párek. Úplně věřím tomu, že se jednou takový věci budou dít i v tomhle bláznivym světě. Jo a jsem ráda, že se tvůrci dotýkají tématu přelidnění, protože to je problém, který si spousta lidí neuvědomuje. A pozor, Cruella De Vil opět zasahuje, btw je teď hrozně ošklivá. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Výborný námet. Tešila som sa fakt dlho najmä na Noomi po jej výkone v Prometheovi, ale bohužiaľ nie je to ono. Trošku by to predsa len chcelo dotiahnúť nejakú lepšiu pointu. Od začiatku je jasné, kto je zlý a od polovice viem, kto koho otrtkabátil, takže ani ten zvrat nebol zvrat. 3* ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

No ne....já to zapomněl ohodnotit....z toho co si pamatuju o tom nic moc dobrého říct nešlo. Takže asi škoda slov. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Silná trojka za novátorský námet. Noomi nesklamala, inak mal film trhliny, ktoré trochu sklamali, ale celkovo solidné a zaujímavé scifi. ()

Ayush 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšila, ale s lítostí musím říci, že to byla ztráta času. Zápletka byla dobrá, ale pojetí tragické. NR dostane 7 možností jak ztvárnit jedinečnou osobu a vznikne 7 klonů, včetně škály výrazů. Do toho se tvůrci snaží budovat napětí jakýmikoliv prostředky (dramatické záběry, dramatická hudba, tvrďácké hlášky), což jen vytváří další a další klišé. A ta krev z marmelády.. no tyv*le. Škoda těch dvou hodin. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, zajímavý svět, Noomi mi většinou přijde jako studenej čumák, ale tady byla fajn. Film je spíše pomalejší, až ke konci se zrychlí. Akce taky dobrá a pěkně krvavá, jak jsem od Wirkoly čekal. ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Pondělí je debilní v realitě i v tomhle filmu :-D Jinak opravdu velmi zajímavé sci-fi. Právo jednoho dítěte už je v Číně a tak to vůbec není daleko od reality i celosvětově. Noomi Rapace hrála už skvěle ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy a i zde opět nezklamala. ()

Reklama

Reklama