Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě překvapil. A to jak mile tak nemile. Myslel jsem si, že to bude především inteligentní scifi a ono to je nakonec celkem hloupé. Zároveň jsem ale nečekal až takovou jízdu, musím prostě říct, že jsem se celou dobu slušně bavil, za což může především skvělá Noomi Rapace a boží námět. Mohlo to být lepší, mohlo to být horší... 6/10 ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Natočené dobre, postavy OK, avšak tú máme veľmi silný odvar Minority Report v kombinácii s Elysium. Tento príbeh nadradenej moci (autokracia) sa nám neustále recykluje, niekedy lepšie, niekedy horšie. Záverečný zvrat bol asi jediným zaujímavým bodom. Keby nešlo o opakovanú holly šablónu, mohlo z toho byť oveľa lepšie dielo. Nápad so siedmimi sestrami zaujal. Veľké plus tohto filmu je herecký výkon Noomi Rapace. Bohužiaľ v týchto typických autokratických scifi dielach sa nám predkladá priveľký kontrast (odhliadnuc od typického obrazového filtra, ako keby farby neboli farbami a nesvietilo ani slnko) medzi "bežným" obyvateľstvom a privilegovanou vrstvou, neviem prečo by bežní ľudia nemohli žiť v čistých a bezchybných budovách a iba tí bohatí/privilegovaní sú "v krásnych" belavých priestoroch a jazdia na "super moderných" autách a navyše všade na vás číhajú milície a huláka rozhlas. Tiež dosť čudne vyzerá, ak je niekto pekne oblečený a chodí do super firmy, je super veci, ale chodí po chodníkoch medzi odpadkami, špinou a býva v podobnej zrúcanine. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Dobrá myšlenka, ale poněkud odfláknutě odvyprávěno i natočeno. Rozhodně se dalo z tématu vytěžit více, navíc děj se plný nelogičností a samotný originální název je velkým spoilerem, takže prohlédnout hned na začátku jak to bylo a bude, nedá žádnou námahu. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Slabšie ****. Dá sa povedať že tron "zhrnul" moje pocity. Nemohol som si nevšimnúť značne inšpirovanie sa Matrixom, len neviem či to mam chápať ako poctu legende, alebo jej vykrádanie (vyzeralo to ako niečo medzi), určite však týmto kúskom Wirkola ukázal, že má talent. Videné Doma, LG, 11.04.2019,cca 13:00, SK ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Lepších 70%. Nevěděl jsem do čeho jdu, film vybrala žena a řekla mi stručný námět. Čekal jsem spíše takový nějaký psychologický thriller, ale dostal jsem pěkně svižnou akční jízdu. Pravda, mnohdy byla trošku přitažená za vlasy, ale budiž, nevadilo to, oprostil jsem se od toho. Každopádně, vynikající výkon hlavní protagonistky, která si musela fakt máknout a zahrála fantasticky. Námět zajímavý, zpracování rovněž ujde, menší překvapení na závěr. Bavil jsem se od začátku do konce. Není to nějaká pecka, ale je to fajn snímek, na jedno kouknutí. To není vyloženě špatně, člověk si to užije, ale vícekrát to asi vidět nemusím, už to ztratí jisté kouzlo. Spokojenost! Howgh! ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Wirkola neudělal nikdy nic špatného a kupodivu tomu není jinak ani zde. Smekám nad nápadem 7 sester. Děj se sice pořád točí jen kolem toho -riskuj a přežij nebo buď dopaden a umři, i přesto pomalý rozjezd nabírá na rychlém spádu, který vás nenechá vydechnout ! Nečekaný zvrat na konci, dokáže možná trošku naštvat ale vše správně skončí jak má. Výběr sympatických hereček se také povedl. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se první půlhodinu bál, co se z ho vyvine, svět v roce 2073 je vytvořen tak trochu neinvenčně až odflákle, po celou dobu z děje vykukuje spousta logických nedokonalostí a nadhozená situace mi připadala trochu, řekněme, vykonstoruvaně podivně. Ale zápletka se nakonec ukázala býti poměrně zajímavou, obzvlášt proto, že okamžiku, kdy je na plátně sedm hlavních hrdinek, je těžké odhadnout, jak moc dobře nebo špatně to nakonec celé dopadne. Druhá půlka mě proto poměrně dost bavila, nabízí plnokrevný akční thriller s kontaktním souboji a jejich často nelítostnými konci. Noomi Rapace si tenhle film (v originále výstižněji a žertovně nazván What Happened to Monday?) při natáčení určitě dost užila. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Roztěkanost, to byl první pocit. Jako by scénář nějak netušil, čím chce vlastně být a tak se doširoka rozkročil mezi dystopií, psychologickým dramatem a akčním filmem pro Noomi. Dystopii ale příliš nevysvětluje, psychologie je zlehka načrtnutá a tak se Wirkola věnuje především té akci. Ta je dostatečně krvavá, solidně nasnímaná a přehledná. Z nepochybně nápaditého a zajímavého námětu bohužel scénáristé vytěžili pramálo. No a Wirkola není Villeneuve, aby to nebylo vidět. Přesto spokojenost. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Seven Sisters mě okamžitě zaujal už svým námětem, protože tento typ sci-fi thrillerů já opravdu můžu. Po shlédnutí traileru mi bylo jasné, že tento film opravdu vidět musím, a to i za cenu, že by se z toho nakonec vyklubala další průměrná hovadina. To se ale naštěstí nestalo. Film sám o sobě je místy tak napínavý, že jsem nedokázala sedět v klidu. Některé "plot twisty" sice byly předvídatelné už od začátku, jiné ale opravdu překvapily. Moc se mi líbila plynulost děje, kdy byly akční i napínavé scény perfektně sladěné, od každého přiměřeně, ani moc, ani málo. A i přes to, že nejsem zrovna fanouškem Noomi Rapace, musím uznat, že zde byla absolutně vynikající. Celkově filmu opravdu nemám co vytknout, snad si můžu jen postesknout, že takových filmů, navíc s tak zásadní pointou, není víc. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe scifi co ma grady, napad i pekne vizualni prostredi. V tomhle filmu plati hlaska - jeden za vsechny, vsichni za jednoho. Aneb kdyz 7=1 a 1=7. Ano, je to scifi bez emzaku a vesmirnych lodi, ale myslim, ze tady to tomu vubec nevadi. Nekdo muze namitat, ze konec je predvidatelny, nicmene samotny zaver alespon trosku prekvapil, skoro az dojal, kdyz ji nakonec za zlou nemaj. Ach Pondeli.. nikdo ho/ji nema rad. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem váhal jestli 3 nebo 4 hvězdy. Námět hodně zajímavý, provedení docela zdařilé. Nicméně trochu se to strhlo ke klasickému klišé, i když se to samozřejmě dalo čekat od začátku. Proto nakonec volím ty 3 hvězdy. A vlastně i pro nepříliš smysluplný konec. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Slusne natocene sci-fi. Ma to tempo a film bavi. Cely film som sa vsak bavil na tom ako nam tvorcovia ukazu, ze prakticky ziadne dvojca nema sancu, no starky vychova 7 odlisnych povah ako jedneho cloveka. Podla mna by uz vo veku 10r udala jedna ostatne. Film sa uberal trochu inym smerom ako som cakal takze pridavam jednu hviezdu navyse za ten zvrat. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Milujem každý druh sci-fi a pokiaľ si snímky tohto žánru dokážu získať moju pozornosť a bavia ma, som schopný im odpustiť aj nejaké tie menšie či väčšie prešľapy. Seven Sisters síce má niekoľko fajn nápadov aj slušne hrajúcu Noomi Rapace, film však v mnohých prípadoch nedáva absolútne žiadny zmysel a absencia logiky mu tak totálne zráža nohy. A cez to som sa jednoducho nedokázal preniesť. Škoda, celkom som sa tešil. 4,5/10 ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Parádní dystopické sci-fi s Rapace v hlavní sedmiroli. Víc než uspokojivě akční a krvavé, tohle mě bavilo. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Za veľmi dlhú dobu solídne sci-fi, ktorému vďaka rozpočtu pridávam piatu hviezdu. Dĺžkovo výborne zvládnutá, parádne zostrihaná akčná jazda s výbornou myšlienkou, vážnou témou a pekným záverom. Na rolu hlavných sedem sestier si inú hviezdu ako Noomi Rapace neviem predstaviť. Zvládla to dokonale! Prekvapivo efektný soundtrack a zvuk. Po prvej tretine som to videl na max. tri hviezdy, ale po skončení ďaľších dvoch by som uvítal nepriame pokračovanie. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Kouzelný námět, ale říkáte si, to je jako jenom o tom? Tedy jen, ehm, o převlékacím salonku Noomi? Někdy se prostě točí nápady na 20 minut ve stopáži 120 minut a to je průšvih. Zbytek filmu je nezáživná vata. Akce a násilí, béčkoví herci, vyčerpaná Noomi a několikrát znovu zopakováno. První krok k originálnímu Sci-Fi tam byl, ale stočilo se to k mainstreamové podívané s nedořešeným závěrem. 5/10 ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět se skvělou atmosférou i světem. Skvělá Noomi Rapace. V reálnosti, syrovosti a nekompromisnosti akčních scén opravdu hodně zdařilé. Co bohužel pokulhává je logika děje a sem tam i nějaký charakterově dějový obrat, který není ničím podložen (podlaha střižny, nebo nedopsaný scénař?). Samotné finále poněkud rozpačité (ani ne tak obrazem, jako příběhově). Pointy dopředu uhádnutelné. Což by bylo přijatelné, kdyby to celé bylo pojaté jako Wirkolovův Jeníček a Mařenka - nekompromisně, s nadhledem a nadsázkou. Tady je to vážné a seriózní bez příběhové podpory, takže to bohužel nefunguje tak, jak doufáte. I tak za zhlédnutí stojí. 65% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jo...dobrý. Stopáž mne i přes zajímavé téma nejdříve vystrašila, ale nakonec to nuda nebyla. Když akčňák, tak to musí odsejpat a to tento film splňuje. Dobré řemeslo a slušná podívaná. ()

Reklama

Reklama