Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (722)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle není mrazivě realistická dystopie, je to čistokrevné sci-fi béčko. Ale je to napínavé a námět je neotřelý. Navíc autoři se nebojí přitvrdit, takže se při sledování bavíte o poznání víc než v tématicky podobném Ostrově (M.Bay), protože u Ostrova je vám jasné, že hlavní hrdinka s hrdinou to všem natřou, takže o ně nemáte vůbec žádnou starost. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ked som v 2009tom objavil Noomi Rapace vo vynikajucom Män som hatar kvinnor, pozeral som od tej doby kazdy "jej" film. Tento podareny sci-fi kusok usity priamo pre nu a 7 nou stvarnenych sestier je dalsim dokazom jej kvalit. Vyborny napad a vizia pomerov na preludnenej zemi. Kazdej zo sestier Noomi vdychla osobnost a tak su sedmorcata so svojim pribehom o to zaujimavejsie a "uveritelnejsie". Ma to atmosferu, vybusnu akciu i krute zvraty. Herecky mi moc nesadla Glenn Close a ano, najde sa par, napriek zanru, nelogickejsich veci. Urcite vsak nadpriemer napadom, prevedenim a hlavne herectvom hlavnych "predstaviteliek". V ramci sci-fi za posledne roky film v pozitvnom duchu jasne vytrca. Odporucam. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

fajn námět a prostředí, všechno ostatní je strašnej shit a nakonec to ani nedává smysl... ...asi bych musel bejt většífanoušek noomi, abych si ten film užil ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Sedem sestier v podaní jednej Noomi Rapace sa nelíši len účesom, ale aj povahou a ukazuje obraz preľudneného sveta v roku 2073. Aj keď námet je zaujímavý, film sa viac sústreďuje na dobre zvládnutú, ale jednotvárnu akciu. Po celú stopáž sa však režisérovi darí udržať pozornosť. Ináč prevláda sklamanie. Oproti predchádzajúcim Wirkolovým filmom tento nevynikne ničím, iba sa utopí v množstve nefungujúcich zvratov, neoriginálnych akčných scénach a nelogických momentoch. 50% ()

Sentido 

všechny recenze uživatele

Naivní příběhovej rámec je hřištěm bez inventáře. Dovádění, který v jeho mantinelech předvádí Noomi, je ovšem skvělý. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Velmi originální. I když bylo od začátku jasné, kde je zrada, přesto film dokázal být zajímavý. Dystopie mají prostě vždycky co nabídnout. A na hlavní herečku se nešlo vynadívat, je skvělá! ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku zaujímavý nápad a ukrývanie identít pred Orwellovským systémom ( USA ) ...tesne pred polovicou sa to celé zvrhne na obyčajnú tupú mastenicu...škoda....začalo to zaujímavo ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Naprosto haluzový snímek, jenž svým námětem přímo mrazil. Scénář perfektní, hudba se hodila a herecky velmi dobře zvládnuté. Snad jen stopáž byla dosti dlohá a tak se našlo pár hluchých míst. Jako celek nesmírně působivé. Za mne 90%. ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající nápad. Politika jednoho dítěte a sedm sester pro každý den v týdnu. Tolik akce a napětí, že ani nebudete příliš vnímat, že Noomi Rapace svoji sedmiroli trošku odflákla. Zároveň dobře, že se tvůrci příliš nesoustředí na fungování budoucí techniky a státu. Přeci jen by z toho bylo složitější vybrušovat. Pravda, často vám nad některými scénami zůstane rozum stát a především závěr byl emocionálně úplně zničen, nicméně to, co mu předcházelo, byla čirá zábava -akce, napětí a nápaditost. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film pro mě, tohle já fakt můžu. Něco podobného vyskočí tak jednou za dva roky. Perfektní herecký výkon hlavní představitelky (hodný oskara) a hlavně ta pointa filmu, to je prostě můj šálek. A navíc celou dobu se něco děje, je to rychlý a dynamický a hlavně hodně dobře natočený (na to, že je to v Rumunsku), takže 95% ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé překvapení, čekal jsem tuctový "Akčňák", a dostal jsem velký filmový zážitek, se spoustou zvratů, efektů, a neobvykle propracovaným příběhem, který jsem hltal až do samého konce. 85%. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Film se mi vlastně líbil, ale zhruba od půlky filmu jsem tušila hlavní zápletku, která se mi záhy potvrdila.. Kvůli tomu srážím jednu hvězdu, jinak docela dobrý. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, který mě baví sledovat. Unikátní Sci-Fi Thriller z blízké budoucnosti řešící otázku přelidnění, kde si jedna diktátorka řekne, že to jednoduše vyčistí. Noomi Rapace zde absolutně kraluje svými hereckými výkony všech sedmi postav (podobně jako McAvoy v Rozpolceným) a samotné tempo filmu nabere již od začátku na obrátkách a pustí Vás až na samém konci. Akce tu je požehnaně, potěšila lehká brutalita, kterou bych tu nečekal. Nemám tu úplně co bych vytknul. Lepší 4* ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Zápletka originální ale když si to vezmu kolem a dokola, asi jsem celou dobu, i přes to všechno, fandil myšlence postavy G. Close. Jinak jde ale o vcelku zábavnou záležitost, kde samozřejmě exceluje 7x N. Rapace. Škoda jen těch chyb a nesmyslů. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Som rád, že to neskĺzlo do paródie aj keď už bolo namále.Takto z toho vyšiel príjemný mix Nikity a Mission Impossible šmrncnutý severskou náturou. A Dafoe si s radosťou švihol minirolu tatíka sedemnásobnej Noomi :) ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Za největší překvapení bych považovala, kdyby hlavní pointa byla jiná, než jak se od začátku nabízela. Wirkola nezklamal. Je to tak, jak všichni tušili. Kupodivu ale nenudí, jen klíčová otázka zní – kolik sester přežije. Scifi málokdy trpí neprůstřelnou logikou, ale tady jsou občas lapsy z totální lenosti vymyslet něco, co by víc sedělo. V systému, kde je pod kontrolou každé mrknutí oka, se bude mýrnyx týrkyns schovávat 30 let sedm (teda šest jich bylo navíc) ženských. Podobně jak třeba když okamžitě lokalizují byt, a pak ho uvnitř prohledávají, jak když Němci lovili nepřátelské vysílačky. Noomi Rapace hraje solidně jednotlivé charaktery, byť mají malý prostor a ze začátku je v nich mírně nepřehledno. V zásadě chytrý nápad, jen škoda, že není víc času na magoření ze ztráty identity. Klidně výměnou za osekání některých stříleček. ()

Reklama

Reklama