Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

***Sedem sestier je hodená rukavica priamo do xichtu všetkým filmakerom, ktorí si myslia že v akčnom/sci-fi žánri sa už nedá prísť s ničím zaujímavým*** Vždy budem ochotný prehliadať nejaké tie logické lapsusy keď ma snímok baví. Film má diváka vtiahnuť do deja a baviť - to je jeho prvotný zámer a takto kráľovsky som sa napr. v akčnom žánri bavil naposledy pri Johnovi Wickovi. Ja môžem v zásade celému flicku vytknúť iba jedinú vec, sedem krát hnusnú, neympatickú a asexuálnu Noomi v hlavnej úlohe, ktorú musel vyberať castingový exprd pár exeláns. Fantasticky mi sedela v trilógii Millenium, pre ktorú sa doslova narodila, ale nechápem jej obsadzovanie do podobných úloh a snímkov. Podľa mňa je jej výber chybou ktorá bude stáť 7 sestier v záverečnom účtovaní veľa bodov. Možno som sa dotkol nejakých jej fanúšikov, ale každý predsa píše do svojich komentárov svoje subjektívne názory, alebo? Inak sa jedná o zaujímavý akčák s niekoľkými originálnymi nápadmi a v mnohých momentoch aj dobrou muzičkou. Sedem identických sestier žijúcich v dystopickej budúcnosti, kde má každá z nich právo len na jeden deň v týždni stať sa členom spoločnosti a v jeden deň sa jedna z nich nevráti z práce. Čo sa stalo? Prečo sa nevrátila? A začína zábava... Tlieskam scénaristom a celému technickému týmu. ()

Michal.Jezek 

všechny recenze uživatele

Tak takovej marast na plátně jsem dlouho neviděl. Škoda některých přemrštěných situací, které filmu ubraly na věrohodnosti. I tak velmi zajímavá podívaná. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad. Noomi byla nejlepší jako Lisbeth, přece jenom 7x ji vidět na place je trochu moc. Na druhou stranu to dobře odsýpá. I hate Mondays. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, přestože určité věci byly předvídatelné, některé dokázaly překvapit. Co mě při koukání napadlo a určitě to nebylo záměrem filmu,... představila jsem si jaké by to bylo, kdyby se paralelní světy daly dohromady a mých 7 já bylo vedle sebe.. no možná by to vypadalo podobně a koukala bych na sebe 7x jinak. Kino CinemaCity Ostrava 10/12/2017│2D originální znění ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jinej dobrej poctivej mrazící přemejšlecí varovací film. Holky jsou srandovní, system světa vylízanej, ale velmi snadno uvěřitelnej, zápletka se rozplétá pomalu, nenápadně, a po ztrátě Pondělí to je vcelku napínák. Chvílemi mi to přišlo jak Ninja želvy, kecaj kecaj a jednou za čas se něco stane, nutno však konstatovat, že na tyhle kočiny se dívá líp než na želvy. ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný nářez. Nemám slov. Ukázalo se, jaká je Noomi Rapace skvělá herečka. Tolik různých výrazových prostředků nemá snad žádná jiná. Názor živočicha, který si říká HAL, považuji za naprosto stupidní. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější film posledních let. Solidní sci-fi jízda se sociální myšlenkou, která sice hraje druhé housle, ale každý si ji jasně uvědomí. ()

tynuska37 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, skvělá atmosféra, skvělý výkon Noomi Rapace. Bylo to teda mnohem temnější, než jak jsem to z popisu filmu očekávala, krve taky víc než dost, některé scény jsem trávila trochu s obtížemi, ale až do samotného závěru paráda. Ten závěr... no, buď vám ta odpověď na otázku "what happened to Monday" přijde naprosto adekvátní a pochopitelná a líbí se vám to. A nebo vám to - jako mně - přijde jako totálně idiotský řešení a naštve vás to. SPOILER!!! Otázka za sto bodů. Jmenujete se Monday a jste v tom. Co uděláte? A) Rozhodnete se ta děcka v tomhle světě radši nemít. B) Rozhodnete se je mít, řeknete to svým sestrám a společně nějak vymyslíte, co s tím, aby to prošlo. C) Necháte svoje sestry, se kterými jste od malička a vzájemně se o sebe staráte a udržujete se naživu, chladnokrevně vyvraždit, a to výměnou za velmi nejistý příslib lepších zítřků pro dítě, které ještě ani nevíte, jestli ve zdraví porodíte. Cože? C je správně? Aha, tak to jo... ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Skoro od začátku předvídatelný konec a 7 hlavních rolí nesympatické Rapace. To je pro začátek asi všechno, co mi tady vadí. Zbytek plyne celkem hadce a námět je to originální. Upřímně jsem od toho čekala asi tolik, takže za mě spokojenost. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet, perfektná Noomi, slušný dej a akcia. Tento film ma veľmi milo prekvapil. Wirkola dodal severskú drsnosť a tak nešlo o žiadne milé pobehovanie hlavného hrdinu. Noomi Rapace potvrdila svoje herecké kvality - zahrala sedem rôznych charakterov. Veľmi sa mi páčila už ako Lisbeth v severskej verzii Muži čo nenávidia ženy. Vo filme bola veľa scén, kde sme mali veľa sestier pokope a spravili to perfektne. Film naviac predstavil ťažkú tému premnoženia ľudstva a nedostatku základných surovín a boj o prežitie. Nuž budúcnosť nebude ľahká. Zamrzela ma akurát jedna hodne veľká logická diera záverom filmu, ale ináč hodne dobrý film a odporúčam pozrieť. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Námět moc dobrý,ale je škoda, že se s tím štáb lépe nepopasoval, neboť ani ne od poloviny je pointa jasná. A tak to rádoby tápání je spíše filmařská chyba dle mého. Určitě si ale příjdou na své i milovníci akce. Té zde bylo v celku dost a povedla se nadmíru. Noomi opět nezklamala. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Dystopický sci-fi thriller s mojí oblíbenkyní Noomi. Nebejt to lehce předvídatelný dal bych plnou palbu. Není tu žádná slabina, žádná nuda, myšlenka zajímavá, akce tak akorát a je to i dostatečně prokrvený. A třešničkou na dortu je Noomi Rapace v sedmi variacích, nádhera :-). ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Wirkola je talentovaný režisér, ktorý má potenciál prepracovať sa do prvej akčnej ligy. Dokáže pracovať s obmedzeným rozpočtom, vďaka čomu vypadajú jeho filmy oveľa drahšie a má cit pre akciu. Tá je v jeho podaní veľmi efektná, ostrá i nápaditá a nechýbajú jej prekvapivé "wow-momenty" (scéna preskakovania zo strechy na strechu). A spolu s hereckým výkonom Noomi Rapace, ktorej sa darí podať každú sestru výrazne inak, je najlepším prvkom filmu. Námet je solídny, ale mohol byť spracovaný nápaditejšie a originálnejšie. Jeho lacné, predvídateľné zvraty, vrátane toho záverečného, výsledný dojem oslabujú. Ideálny film na odreagovanie. Odsýpa a netreba nad ním príliš premýšľať. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

co se jí asi tak mohlo stát a jak na ně asi přišli? pozoruhodné jak nizkou inteligenční laťku tenhle film nasadil člověk by od takového žanru čekal víc komplexní příběh, Noomi se s tím poprala celkem slušně... zahrát 7 osobností neni sranda a i když člověk má dost často problem rozpoznat o kterou se vlastně jedná tak se na to určitě koukat dá veliká škoda nevyužitého W.Dafoe ... z prvu sem váhal zda dát 4 a nebo 3, ztvárnění Friday tomu hodně přidalo ale jak konec snímku ukázal očividně žádná z nich neměla problém s technikou a to že se v momentu ohrožení života rozhodne jako první "sbalit fotky" tak na to že z nich je nejinteligentnější tak je taky furt jenom myčka.. škoda tak za 3* ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Kerýho masochistu napadlo 7x naklonovat Rapíčovic Ňoumu? Brrr... Nejlepší na celém filmu je 5. a 7. potitulková scéna. 17% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Zajímavé a celkem napínavé scifíčko, škoda že konec byl takový "odfláknutý" a akční momenty trošku chaotické. Noomi Rapace ale 7x skvělé zahrála. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Olalaa už si ani nevzpomenu .. kdy jsem naposledy viděl dobré sci-fi.. už jen samotná myšlenka je zajímavá.. dobré herecké obsazení.. přelidněný svět..efekty..a hlavě to překvapení která z dívek zradila.. Velké překvapení..75% scénka ve výtahu hodně pobavila.. :) ()

Reklama

Reklama