Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (722)

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace ukazuje, že bravurně zvládne zahrát hned sedm postav najednou ve strhujícím sci-fi thrilleru, který se stal mým oblíbeným filmem. Líbil se mi hlavně ten nápad s přelidněným světem v budoucnosti a nápad se sedmi identickými sestrami. A Glenn Close s Willemem Dafoem byli jako třešnička na dortu. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prekvapenie, zaujímavé spojenie dobrého nápadu s akciou. Je v tom aj kus sci-fi, ale dobre podané. Príbeh má spád, po dejovom zlome to začne a vy nestačíte vydýchnuť. Navyše, dobrý záver, skorý určite nesklame. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Medzi 3* a 5*... originalita nápadu, ale zároveň nepopierateľná inšpirácia čerpaná z filmov ako Matrix (mnohé scény sa mi zdali ako keby vystrihnuté z jedničky, len namiesto Reeves-a tam bola Noomi Rapace) a Equilibrium (utopická budúcnosť, kde tentokrát neboli zakázané emócie, ale viacej detí). Akcia bola nadupaná, a hoci niekedy mi chýbala väčšia dynamika hlavnej hrdinky (akýkoľvek muž by počas naháňačky Rapace dobehol jak nič), v celkovom vyznení to dávalo veľmi zaujímavý výsledok. Vo finále tu máme veľmi slušný film s vynikajúcou akciou a mnohými vypätými scénami (Wirkola je v tomto perfektný, veľmi dobre vie stupňovať napätie a vytvoriť kulisu pre nečakané veci), no zároveň zostáva dojem, že z tohto sa dalo toho vyždímať ešte toľko veľa, že by to bolo na 2-3 ďalšie pokračovania. Film je ale skvelý taký, aký je. Veľmi solídnych 75%. A dodatok, že Willem Dafoe a jeho postava je skvelým medzičlánkom vykreslenia celého príbehu. ()

Frca 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl opravdu příjemným překvapením. Noomi Rapace mám zafixovanou samozřejmě hlavně jako emo hackerku Lisbeth Salanderovou. Ale to, že ji uvidím hrát v jednom filmu hned sedm rolí jsem nečekal. A o to víc jsem si tento film užil. Velmi podařený postapokalyptický thriller se spoustou zvratů, kterým samozřejmě vévodí mnou již výše zmiňovaný talent Noomi. Pro mě, jako velkého milovníka sci - fi je fajn narazit na kvalitní film. Obzvlášť v době, kdy jsou nové filmy a mé oblíbené série nedosažitelné kvůli všemu tomu, co se děje. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Někreré filmy ve mě zanechají zvláštní pocit vnitřního neklidu a 7 životů mezi ně rozhodně patří. Neotřelý nápad (byť se jedná nejspíše o již dříve napsanou povídku) se podařilo skvěle zpracovat. Noomi Rapace je v ústřední sedmi-roli fantastická, neméně chvály zaslouží i "démonická" superstar Glenn Close. Mimo jiné bych také rád vyzdvihl akční scény a také soundtrack, který je dostatečně futuristický a zachovává napětí tam, kde je třeba. Podobně jako mnoho jiných dystopických filmů (či seriálů, potažmo knih), je potřeba se zastavit a zamyslet nad tím, jestli něco z toho za učitou dobu nemůže být realitou. A to mě vrací opět k onomu zvláštnímu neklidu, který i po shlédnutí cítím. ()

JasonV 

všechny recenze uživatele

Je to nekompromisné, ide to proti diváckym očakávaniam a má to tiež obstojnú akciu, avšak Noomi Rapace sa do tej úlohy zúfalo nehodí a motivácia hlavnej postavy - Monday, mi prišla úple mimo mísu. Celko však lepší nadpriemer o dystopickej spoločnosti v štýle V for Vendetta alebo Equlibrium. ()

hematop92 

všechny recenze uživatele

Wow! Tak tohle jsem nečekal. Solidní nářez od začátku do konce, nechybí i mírná brutalita (úterní očko bylo fakt nechutný) a třešnička na syrovém švédském thrilleru sexy Noomi Rapace, která je každý den k sežrání. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Mělo to všechno. Akční scifi thriller, dokonce bradavky a dobrá píchačka tam byly. No a pokud máte rádi Noomi Rapace, tak ideál, protože ji tu máte sedmkrát :-) Silný zážitek, scénáristi se nebáli si trošku pohrát a dali do toho šťávu. (SPOILER) Bohužel ne všechny dny v týdnu to dají do konce, ale dotáhnou to do zdárného finiše a dosáhnou toho, co jsme po celou dobu očekávali. Svobodu jedince. Pecka. Btw taky Vám přišlo, že tam vidíte spoustu prvků z Matrixu (skok přes střechu, agent, atd.)? ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Film popírá aktuální trend - diverzitu a inkluzi. Minimálně jedna sestra měla být černá, Rom nebo homosexuál! :-)  Wirkola forever! ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Zajimavej snimek, Rapace si zahraje hned 7 roli :D. Je zajimavy ze se scenar/rezie/tvurce neboji jit pekne pod kuzi a a nektere momenty jsou dost kruty. Za me super snimek ktery dokazal prekvapit. Ale nehledal bych v nem neco hlubsiho ci nejakou logiku Co se tyce k problemu prelidneni - bohuzel ho za par desitek az stovek let pocitime take. A samozrejme, nemuzeme vedet co bude za 300 let, kdyz srovnate dnesek s tim co bylo pred 300 lety, ale podle me omezeni treba na 2 deti neni rozhodne spatny napad. S tim, ze pote by prisla sterilizace. Proste toho jidla na planete neni nekonecno, stejne jako urodne pudy. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem tento film objevil a jsem velice rád. Příjemné sci-fičko a perfektní námět. Ano pár nelogičností tam určitě najdete, ale stojí to za zhlédnutí. Skvělá Naoomi v sedmi pózách ... jen když si to tak vybavím škoda, že si nezahrála v novém Vetřelci kde by pasovala lépe než ošklivé kačátko Katherine Waterston. Ano i pro mne je tento film příjemným překvapením roku naopak oproti již zmíněnému Vetřelci kde šlo o velké zklamání. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem se vůbec nechytal. Přišlo mi to překombinované a přitom vlastně prázdné. Chyběl mi nějaký moment překvapení, jakákoli hlubší myšlenka. Jen počítačový svět nějaké budoucnosti. Navíc zaplněný spoustou bezmyšlenkovitých klišé. Bum bum prásk. A stejně tak je tu konec. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca sci-fi vec,čistá orwellovčina.Skvele natočené a sedem rolí jednej herečky perfektne spracované.Milé prekvapenie. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Ještě předem, než jsem tento film viděl jsem netušil jaké má hodnocení, ale bylo mi jasné, že to bude dost, protože film měl kvality už od samého počátku. Průběh se mi hodně líbil. Hlavně herecké role a režie. Bohužel musím říct, že hlavní námět filmu je reálná problematika budoucnosti a jednou ji budeme možná muset řešit také. (přelidnění). Emoční film s Noomi Repace v sedmi rolích se mi líbil. 70% ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Futuristický sci-fi thriller, no to znie báječne. Skvelý námet, skvelý úvod, škoda len poslednej štvrtiny, kedy trošku došiel dych. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

MÁM rád dobré sci-fi. Líbí se mi takové , které pohladí i po duši . Nemám rád vraždy , krev , vyřízlé oko , střelné zbraně , násilí . Tady nebylo , téměř , žádné pohlazení , ale jinak všeho dosti . Jo sedm sester - zajímavá myšlenka , jinak průměrná akční podívaná pro nenáročného diváka . No co se dá dělat . ()

Reklama

Reklama