Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Ano, dalo se... ALE místo oddechové sci-fi podívané, kde to sedm identických holek nandá prohnilému systému, přišla brutální a nelítostná variace na 10 malých černoušků Agathy Christie, na závěr šmrncnutá Sexmisí. Z nápadu se mohlo vytěžit víc - lépe využít načrtnuté charaktery, více propracovat zápletku a být trochu velkorysejší k osudům těch chuděr. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Noomi tady ty role vsech moznych magoru, sprtu, bouchacek od CIA strasne pristanou a v tomhle 7x tolik. Wau, proste wau, me to okouzlilo, vydesilo a nadchlo. Uzasna filmarska prace a Noomi bezkonkurencni. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Scénář velice atraktivní, herecké výkony nebyly nikde zlé. Hudba perfektní. Mrzí mě, že po zhruba těch 40 minutách se to zvrhlo tak šíleně agresivním tempem, kde snad každých 5 minut někdo bojuje. Je to drsné, originální, ale občas opravdu přehnané a bez logiky. Nicméně se mi opravdu líbí ten nápad jak stvořili tak evil organizaci, někomu se to může zdát klišé, ale já tento styl miluji. Glen Close pěkně slizká, tak jak to má být hell yeahh ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný podklad, ktorý nebol dotiahnutý na svoju úroveň, námet za sto bodov, a potom to už išlo dolu, patrilo sa pohrať so scénami, predsa len dystopia si v takýchto ambicióznych kúskoch žiada aj trochu viac invencie a grajciarov, vadil mi aj odfláknutý a udýchaný záver, väčšiu stopáž na úkor efektného vyvrcholenia by som bez problémov zvládol, a trošku si zájdem aj do Noomi, osobne si myslím, že túto rolu si do vitríny úspechov nedá, takže 65%. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě i přes viditelně nízký rozpočet se jednalo o zdařilou totalitní sci-fi. Když pominu očividné nedostatky v nastolení takhle brutálně represivního režimu a scénaristických zkratek pro nutnost plynulého děje, zábava to byla výborná. Možná pro většinu byl příběh předvídatelný, ale já až na pár výjimek se bavil překvapeními a dějovými zvraty. Je dobře, že dramatický spád to má už od začátku a když si tak uvědomím, nenašel jsem hluché nebo nudící místo. Velké plus bych přiřadil několika nečekaným scénám nebo odbočkám, které jsem nečekal, ale byly velmi příjemným doplňkem (amputace prstu/ů, postelová scéna, matrix jump, akční honička). Ještě bych dodal, že i když závěr byl předvídatelný (myslím tím hlavní linii), tak nepříjemná pachuť vítězství byla příjemně mrazivá. ()

Desmond04 

všechny recenze uživatele

První aspekt, co si zaslouží pochválit je určitě námět. Nenapadá mě, že bych se v jiném snímku potkal s tématem přelidnění a jeho řešení, což je poměrně škoda, protože What Happened to Monday ukázalo, že je to téma, ze kterého se dá vytěžit hodně. Byl jsem velice zvědavý jak se s hozenou rukavicí ve formě sedmi rolí za jeden film poradí Noomi Rapace, a musim uznat, že určitě nezklamala. I když na druhou stranu je třeba říci, že místo všech sedmi, se ve většině filmu transformuje hlavně do 3-4 rolí, což ale samozřejmě není na škodu a dopomáhá to k tomu, že z toho divák nemá zas tak velký mišmaš, jako by z toho měl v případě stoprocentního využití všech dnů v týdnu. Pro mé velké překvapení byl film napěchován akčními scénami, které byly pěkné. Ano, bylo třeba přivřít oči, jak může, sice vysvalovovaná, ale stále jen obyčejná středeční Noomi Rapace skopat do kulatý krychličky dva trenovaný agenty, ale co...je to jen film. Žádné vysloveně hluché snímky film nemá. Škoda jen, zbytečně překombinovaného konce, kde se objevili situace, které tam podle mě nepatřili, ale to je jen taková drobná kaňka na příjemném antiutopickém akčním thrilleru, který při středečním odpoledni obstál s grácií. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Tento snímok ma prekvapil príbehom. Ten je naozaj špičkovo prepracovaný, nehrá sa na ľútosť a nepozerá na city... až vo finále snímku. Žiaľ to je mierne naivné. Béčkové interiéry sú mierne rušivým elementom, ale dá sa to prepáčiť. ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

dobry dystopicky sci-fi thriller, vyborne flashbacky siedmich sestier v detstve (noomi rapace) a terrencea (willem dafoe), SPOILER: niektore sceny boli dost drsne, ked zabili niektore sestry KONIEC SPOILERU, vyhonil som si na nahej scene noomi rapace 7/10 ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Ale ano, slapalo :) Cca. hodinu a pol kludne na styri hviezdy, vsetko ide, clovek sa nenudi, aj zopar mrtvoliek 😬. Ale sorryyyyy, zase koniec rovnako srackovy, ako X podobnych??? Skoda. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Relativně originální nápad na sci-fi by tady byl, teď ještě, aby zpracováním dokázal zaujmout od začátku do konce. A tady právě vidím ten největší problém snímku. Po slibném rozjezdu a několika povedených akčních scénách tempo pozvolna upadá a pokud vydržíte až do samotného finále, ničeho převratného se bohužel nedočkáte. To je sice škoda, ale příznivci tohoto žánru si i přesto u What Happened to Monday přijdou na své. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Noomi Rapace..a zde byla hned v několika rolích :) Výborná scenaristická myšlenka. Ale ten konec... ehm..Minority Report? ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Místy chaotické, ale energií našlapané. Leč Rapace je mi nesympatická a hraje lépe akční hrdinku než multižánrovou osobu. Ostatní jsou jen pohyblivé kulisy, vyjma Dafoa. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace jako žena v sedmi různých životech. Je neuvěřitelná a jen díky má tohle dystopické scifíčko neskutečný tah na bránu. Nedoporučuju moc pátrat po tom, co holky sedmerčata dělaly třicet let před tím, než začne děj filmu. Sedm sester prostě musí obstát ve světě, kde zákony povolují mít rodině jedno dítě a ty navíc jsou „uspány“. A zjistíte, jak je někdy důležité, když nemáte část ukazováku na pravé ruce, když je potřeba mačkat spoušť. Film je zkrátka neskutečně dobrý, vnitřní logika světa, v kterém se odehrává, dává smysl. Je to prostě paráda!! Jasných 90%! ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyrovnaný dispotický thriller ktorý vsádza na herectvo N.Rapace a zaujímavý námet ktorý bude v budúcnosti asi aj reálny. Škoda len zbytočného akčného klišé ktoré prevyšuje dané príbehové posolstvo. ()

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé o Sněhurce a sedmi trpaslících. Kdyby se jich narodilo dvanáct, byly by se jmenovaly leden až prosinec. To jen na odlehčení. SPOILER: Ta agentura na rozdělování dětí je plná neschopných amatérů a břídilů. Několik mladých bankéřek je dokáže úplně odrovnat. Ve druhé půlce filmu jsem přišla k závěru, že je už mohli nechat být, protože zabily už tolik lidí, čímž ušetřily tolik jídla, vody a vzduchu, že místo pronásledování by měly dostat metál. Co dělá agentura s dětmi mi bylo jasné už od začátku filmu. A to, jak bankéřky dokázaly upravovat náramky a bez problémů se nabourávaly do utajovaných úložišť informací, je celkem úsměvné. Ale čtyři hvězdy si film plně zaslouží. Neotřelý originální příběh o vítězství přirozeného pudu žít a nechat žít v přelidněném světě plném represí, kontroly a totality je velmi výmluvný, dobře zpracovaný, napínavý, poutavý a úžasně akční. Mám ráda pohádky pro dospělé a jsem spokojená. ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla až nyní, a to ještě omylem, protože jsem původně chtěla sledovat Sedm životů s Willem Smithem. Ale dala jsem tomu šanci, protože začátek nevypadal vůbec špatně a kandidoval na 4-5 hvězdiček. Jenže od půlky byl film hrozná nuda, respektive krátce potom, co se ztratilo "Pondělí". Hodně akčních scén, prolejvání krve a soubojů asi mělo vdýchnout filmu ještě větší akčnost, ale to se z mého pohledu moc nepovedlo. Hlavně to rozuzlení? Ano, vše dopadlo dobře, vlastně happyend, ale...Začátek byl o tom, že svět je přelidněn, proto byl příděl na děti. Na konci je samozřejmě zničen ten největší padouch a všechny (přeživší) sourozenci jsou zachráněni a novým nehrozí zabití. Ok, ale jak to vyřeší problém s přelidněností, která byla na začátku více než zničující? V podstatě konec byl už jen o sestrách a nikoliv o celkovém problému. Bohužel, i přes začátek, který měl ohromný potenciál, musím na konci dát pouze 3*, tedy průměr, člověk to dokouká, ale už asi není třeba to vidět znovu. ()

Reklama

Reklama