Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, originální námět, se kterým ale nebylo dobře naloženo. Noomi Rapace tento chvílemi nudný příběh s chatrnou logikou alespoň trochu drží na koukatelné úrovni. 55%. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Velmi strhující od začátku až do konce, s opravdu povedeným a originálním příběhem, který nemusí být v budoucím světě ani tak pouhým sci-fi. Herečka předvedla opravdu úctyhodný výkon, ono 7 rolí není úplně málo. Skutečně velmi povedený snímek. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Je rok 2073, a protože planeta začala přelidněností značně strádat, vzešel v platnost “zákon jednoho dítěte”. Což je celkem průser, když se starýmu Settmanovi narodí 7 holčiček - 7 dní v týdnu. 30 let se jim daří se skrývat před světem, ven vychází jen po jedné. Ale tak dlouho se chodí s elektrickým obojkem pro šuk, až se armáda přiřítí. Jednoho dne vše praskne a sestry musí bojovat o život a najít toho, kdo vyzradil vládě jejich tajemství... Je to dobře natočený snímek, já jsem byla spokojená. Noomi Rapace zvládla sedmiroli naprosto bravurně. Každá sestra měla naprosto odlišnou osobnost a ač ji hrála jedna herečka, vůbec mi to tak nepřišlo. Bravurně si mě všemi sestrami udržela u filmu. Námět byl skvělý a děj taktéž, logické zápletky a konečné rozuzlení bylo top! Jeden bod srážím, jako vždycky, za zbytečnou erotickou scénu. Ale jinak film hodnotím silně nadprůměrně. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

"Jen ať přijdou, pozabíjím je všechny" kdyby se to nebralo tak smrtelné vážně a bylo to v duchu 90's, dejme tomu. Ovšem tohle není ani Arnold ani Silvester, je to jen kupa slepic. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý ale prevedenie strašné. Logické lapsusy, hlavné hrdinky napriek akčnému pátosu absolútne neakčné, scény a dej úplne neuveriteľný. Čierobiele videnie, koncentrácia zla do jednej osoby. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

V akcii krásne béčkové, mimo nej však sterilné a anemické, akokoľvek sa príbeh snaží zapôsobiť, bol mi emocionálne ukradnutý (chudák Dafoe v roli, čo mohol zahrať kdejaký trkvas). O nejakej myšlienkovej sci-fi hĺbke tiež nemožno hovoriť, a tak jediné, čo z celého filmu stojí za pozornosť, je jeden originálny nápad a s ním spojený výkon Noomi Rapace. 2.5 ()

Mejkby 

všechny recenze uživatele

Originální nápad. Příběh občas trochu "přiblblej", ale nikdy nenudil. Napětí neustále stoupá, akce je taky dost. A Noomi je super. Ale nejde mi do hlavy ten konec, vyřešili zabíjení dětí.... ale co sakra to přelidnění? :D ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý akčný film, ktorý ponúkol alternatívu k riešeniu problému preludnenia ako bolo vo filme. Z vonkajšieho pohladu dobre, no ako typická vláda to vyriešila po svojom. Vadili mi na tom filme početné chyby. Viacero chýb - pad z výšky na chrbát a stále behala. Občas nelogicky postup - keď nabúral autom do stĺpu (človek s hentakým zmýšlaním neuhne nikomu, radšej zrazí človeka) a podobne. Typické americké filmové chyby - zbraň prestreli iba jedného a v inom zábere aj 3. Profesionálny vojak nevie strieľať...a podobe. Film mal logiku, ktorá bola vysvetlena neskôr, trochu predvídatelný dej. Dobre scény keď sa mlatili päsťami. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

zaujímavý nápad na dobré scifi, ktorému miestami chýba logika, dej je asi od polovice predvídateľný a celkové odvíjanie situácie nie je moc uveriteľné. Noomi mám celkom rád ale tu nahú scénu tam dávať nemuseli. Pomerne plytký film, ale vzhľadom k tomu, že som fanúšikom scifi tak som sklamaný nebol. zas nový pohľad na budúcnosť sveta. Neviem prečo to reklamujú s komentárom že to má šokujúci záver, lebo nič také sa tam neudialo. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Na moje veľké prekvapenie to nebola bezduchá akcia, ale celkom fajn film. Úplný záver trochu lacný, ale všetko ostatné dobré. Noomi je skvelá herečka. ()

WikingVik 

všechny recenze uživatele

Neotřelý námět v době, kdy se mnoho filmů dělá jako přes kopírák. Čekal jsem míň a dostal víc, každopádně příjemné překvapení. ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Originální sci-fi thriller, který téměř nedá vydechnout. Pokud se neutopíte v hledání nelogičností a přemýšlení co by kdyby, pak vás příběh sedmi sester chytne a až do konce nepustí. S jednotlivými "postavami" se rozhodně nezachází v rukavičkách, což celému filmu přidává notnou dávku realističnosti a emoce tečou plným proudem. Noomi Rapace zde bez pochyby ztvárnila svou dosud nejlepší roli, troufám si říct, že i jednu z životních. Kvalitní sci-fi filmy stále mohou vznikat i bez astronomických rozpočtů. Jen více takových! Jedno z největších překvapení letoška... // 2D // orig. znění // 2. 12. 2017 // 80% ()

vitek_korenn 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že pro jednu herečku bude velmi těžké ztvárnit 7 postav. Avšak Noomi Rapace to zvládla bravurně. Tempo filmu je velmi rychlé a akční. To je proloženo spousty nečekanými zvraty, které zakončí ohromující konec. Tento film vás donutí zamyslet se. Až nakonec pochybujete, jestli ta "špatná strana" nebyla nakonec ta dobrá. Skvěle představuje problém dnešní (nebo velmi blízké) doby. A nabízí jedno z mála možných řešení. ()

zipS 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych hnusnych tupych filmov. Ani scenar ani herecky neoslovi, naopak. Jedine myslienka, ktoru film uplne sprznil. Umorne sledovanie v kine ()

Matt_Farrell 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný príbeh o siedmych sestrách žijúcich v preľudnenom svete budúcnosti. Začiatok bol skvelý v podaní Willema Dafoe ako dedka, ktorý pripravuje svoje vnučky na život v neustálom strachu. Myšlienka riešenia preľudnenia je fascinujúca, a divák sa ľahko vcíti do pozície mladých žien, ktoré utekajú pred krutým zákonom a jeho stvoriteľkou Nicolette Caymanovou. Celkový môj dojem mohol byť lepší, keby bol dej viac optimistický. To mäso z potkana vyzeralo úplne ako kuracie. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Wirkola se teda s těma ségrama vůbec nemazal. Je to právě jeho nekompromisní přístup, co pomáhá zakrýt díry v příběhu (a že jich tam je víc jak v ementálu), pak už snad jen těch sedm kukučů dívky, co kopla do vosího hnízda. ()

Reklama

Reklama