Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavé evropské sci-fi. Je to dost poznat i na samotné kompozici, že se nejedná o hollywoodský snímek. Od Tommyho Wirkoly je to pro mě už druhý film. ze známých herců tu můžeme vidět pouze Noomi Rapace a Willema Dafoe. To ale snímku vůbec neubírá. Noomi tuto sedmiroli rozhodně nezávidím, poradila si s ní skvěle. Děj se odehrává v roce 2073, kdy je díky silnému přelidnění planety zavedena politika jednoho dítěte. To ale neplatí pro rodinu Settmanových, kde žije hned sedm identických sester. Naučily se žít jako jedna osoba, a tak aspon každá mít kousek svého života. Vše se ale zkomplikuje a tato rodina projde tvrdou životní zkouškou. "Nikdy nesmíte společně jít ven!" ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Wow !! konečně po delší době opět film, který jsem si užíval od první až do poslední minuty ! A to jsem od tohoto filmu vůbec nic neočekával. Drsné prostředí, parádní příběh, celkem dost akční a brutální a skvělá Noomi. Za ty 2 hodiny jsem se ani vteřinu nenudil. Super film, Wirkola jede !!! ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, že bych rád zase viděl nějaký originální sci-fi a to se mi teď splnilo. Absolutně jsem nečekal, co z toho filmu vyleze, ale musim říct, že to byl kurvevsky brutální snímek po všech stránkách. Miluju, když něco náplní víc, než je mé očekávání. Noomi Rapace je herečka všech tváří. Je drsná, je sexy, je roztomilá, je chytrá a zde to dokázala 7x v jednom. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mám, rád žáner sci-fi a mrzí ma, že spokojnosť pociťujem iba s jeho knižnou formou. Filmy, najmä tie, kde sa pokúšajú ukázať vzdialenú budúcnosť, technické výdobytky a mimozemšťanov sú spravidla na smiech a zastarajú ešte pred premiérou. Jednou z málo výnimiek bola v minulosti Gattaca, z istého hľadiska aj Kontakt a niekoľko ďalších diel. Preto som bol oprávnene zvedavý na 7 sestier s veľmi zaujímavým a stále aktuálnejším námetom. Ale tak ako u väčšiny filmov nakrútených v tomto storočí som bol sklamaný realizáciou, ktorej začiatok bol v deravom scenári, pokračovanie v nadbytku akčných scén a ukončil ju príšerný slovenský dabing. Pred mesiacom som videl ďalší film s Noomi Rapace a aj keď bol z iného súdka, dosť sa na seba podobali. Mrzí ma, že tak, ako sa začínajú všetky pivá podobať na jedno (Heineken), tak aj filmy sa nakrúcajú podľa jednej šablóny a budú stále ťažšie od seba odlíšiteľné. Otázkou je, či to ešte niekomu okrem mňa bude prekážať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Z popisu som si myslel, že "What Happened To Monday" bude trošku o niečom inom. Alebo minimálne, že sa to celé nakoniec inak vyvinie. Miesto toho som bol svedkom skutočne skvelého filmu s dobrou akciou a priznávam sa, že mi v mnohom bolo ľúto, keď postavy vo filme umierali. Jedna smrť ma dokonca tak zasiahla, že som sa skoro ocitol v slzách. A nehanbím sa to povedať, je to tak. Futuristický svet je tu spravený skvele. Plus je to asi jeden z mála filmov, ktorý ukazuje svet o skoro 60 rokov tak, ako by som si ho aj reálne vedel predstaviť. Nelíši sa moc od toho nášho terajšieho, no technológia nám dáva nové možnosti, ktoré robia z toho niečo úplne iné. A funguje to skvele. Glenn Close si svoju rolu užíva a veľmi dobre sa do nej pustila. Christian Rubeck mám pocit, že si chce spraviť kariéru na zloducha. Tak veľmi sa do toho dostal. A Noomi Rapace skvele hrá všetkých 7 sestier a každá z nich pôsobí ako vlastná osobnosť s vlasnými názormi a pocitmi. To všetko funguje vynikajúco. Možno by som bol radšej, keby sme ku koncu nemali tak jednoznačne ukázané, kam to asi bude smerovať. Popravde, sú tu určité momentky, ktoré keď si zasuniete na správne miesto, pochopíte veľkú väčšinu a zistíte, kto za všetkým vlastne nakoniec stojí. A hoci je to dobre spracované, všetko pôsobí potom trošku priehľadne. Už len čakáte, kedy ten moment príde. Ale je pravda, že sú tu momentky, ktoré človek nezabudne. Ako napríklad kryonický spánok pre doktorku, ktorá sama deti toľký čas uspávala. Žiadne spoilery, ale tá scénka nemala chybu. Plus ako som povedal, niektoré smrtné scénky sú veľmi efektívne, smutné a prežívate ich, lebo súčasne prežívate aj spojenie a vzťah, ktoré sestry majú medzi sebou. Preto si myslím, že tento film funguje. A ak chcete dobré a originálne sci-fi so svetom, ktorému nemám problém veriť, toto je dobrou voľbou. Skočte na Netflix, a čeknite si film. Hodnotenie: A- ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Představa podobné dystopické společnosti s přísně regulovanou populací není něčím, co by stálo mimo reálné možnosti naší budoucnosti. Mrazivé., ale tím vše vážné de facto končí a Wirkola sype z rukávu akční sci-fi béčko se všemi švary i nešvary.  Akční scény jsou samy o sobě malým sci-fi, ale dokážete-li se povznést třeba nad fakt, že  skupina trénovaných zabijáků se při střetu s několika Noomiemi ihned mění v bandu neschopných debilů  a další podivnosti, tak vám výrazně nebude vadit  ani konec s veřejným odhalováním, tak oblíbeným třeba v osmdesátých letech. Mně se hned vybavil Running Man. Hodně odlehčené, až možná místy i jednoduché, dobrodružství vhodné třeba na sobotu, na tu obzvlášť... Silná trojka, já, sobota a třeba čtvrtek. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad a aj spracovanie sa mi páčilo. Noomi je žena tisícich tvárí, teda nepochybne aspoň siedmich. Na správny akčný film to malo kopec akcie cez čiaru, ale páčilo sa mi, že sestry nespravili tvorcovia nesmrteľné. Celkom slušná zábava, tak akurát na slabšiu štvorku. A ešte jedna vec ... Hagen hral teda sakra krátko. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film o tom, co vše dokáže mateřská láska, jak hormony zastíní myšlení a zaprodá celou svou rodinu, sestry a práci. Proč ne. Kdo by jí to vyčítal. Spíš mě film nutí zamyslet se nad tím, zdali největší záporák ve filmu, paní politička, náhodou nemá pravdu a všichni humanisti se svým pravdoláskařstvím nejsou samotnou zhoubou pro lidstvo jako takové. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Willem Dafoe je trochu podobný Šmicerovi. Noomi Rapace se mi zdá výrazově stále stejná. Obvyklé postupné mizení postav. Sympatické je, že film rychle kráčí vpřed. Odkaz k nacismu při uspávání dětí, slouží k citovému vydírání diváků. Šedivé kulisy policejního státu - prý točeno nízkorozpočtově v Rumunsku. Dámské bitky jsou tvrdé jako když se perou dvě uklízečky. Tradiční zápletka peníze a politický komplot. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obrovská únava. To je to, čo som pociťoval na konci tohto filmu. Ono každý muž musí uznať, že pozerať sa sedemkrát na Noomi Rapace dve hodiny v kuse je vážnou hrozbou pre zdravý chod sexuálnych funkcií. A pritom to začalo tak nádejne. Čínsku cestu riešenia preľudnenia odrazu prevzal aj západ. Každej rodine ponechá jedno dieťa, ostatné vezme akože do kryobanky. Hovorím si no super, teraz budú demonštrácie a v ich popredí cigánske rodiny. Ale nič sa nestalo, dokonca v toto prípade bol film až napodiv rasistický, pretože mnoho detí majú iba biele rodiny. Naozaj sci-fi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, zpracování až překvapivě mizerné. Nemá cenu rozebírat logické nesmysly a díry ve scénáři, důležité je, že se ve filmu neděje prakticky nic zajímavého, ačkoliv se snaží tvářit jako napínavý akční thriller. Akce slušná ale v malém množství, napětí žádné. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je to sice neskutečně přestřelené a bohužel i strašně předvídatelné, ale je to svěží, svižný, akční a neskutečně brutální a Noomi valí jako každá ze sester. Sice by celé to chytání dětí vyřešila povinná sterilizace po prvním porodu, ale to bysme potom neměli námět na akční film plný dost nepříjemných scén. Wirkola mě doslova šokoval úžasným citem pro akční sekvence, který mě neskutečně bavili. Odrovnal mě počtem zabitých sester i když Wednesday ti teda neodpustím a blondýnkou Noomi už si mě vyloženě nasral, ale scéna s upálením mě doslova vyrazila dech a vrátila na 5*. I když to bylo více či méně hned jasné, hnulo to se mnou. A i přes debilní pád středy do kontejneru z pátého patra který nesmyslně přežila jen proto, aby ji Wirkola za 3 minuty popravil, i přes slabší konec kdy jsem opravdu čekal větší zúčtování s tou mrdkou a i přesto že jakmile voják sáhne po vypínači už 100% víte kdo je zradil a i přes nevysvětlený osud Defoa z 5* prostě nejdu, protože mě to prostě bavilo, kurevsky. 85%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Švédska herečka NOOMI RAPACE, je v prvom rade veľká kočka, ktorá sa vskutku obstojne popasovala s neľahkou výzvou, spočívajúcou v stvárnení siedmych, a tých istých postáv v jednom filme. Stelesnila sedmorčatá, konkrétne a menovite - Pondelok, Utorok, Streda, Štvrtok, Piatok, Sobota a Nedeľa, pričom ich spoločná IDENTITA sa nazýva Karen Settman. Mená im vymyslel ich dedko Terrence Settman, ku ktorému sa vraciam v zaujímavých retrospektívach, keď učil vnučky, na čo sa majú pripraviť v dospelosti... ? Každá zo sestier chodí von, tak ako idú samotné dni po sebe, čiže momentálne si nemôžu len tak spoločne vykračovať po ULICI, pretože je dystopická budúcnosť roku 2073, keď je vyslovene zakázané, aby sa narodilo viac, ako jedno dieťa, vtedy by potenciálneho súrodenca, čakal “ODKLAD” , na lepší zajtrajšok... A pod tým odkladom, mám na mysli čosi, čo nie je veľmi príjemné, nazval by som to HOLOCAUST - blízkej budúcnosti. 30 rokov sa sestrám daril pokus skryť sa pred svetom, keď DEDO zostrojil z podkrovného bytu - akýsi LABYRINT, do ktorého nainštaloval dômyselné technické vymoženosti, čo definitívne zaručujú ochranu pred chytením od úradov. Všetko je v naprostom poriadku, až pokým nezmizne PONDELOK. Čo sa za tým v skutočnosti skrýva ? Postupne budú sestry chcieť rozlúsknuť tento „oriešok” , ale s vedomím toho, že to môže mať tragické následky, a aj to tak bude. Čo sa s nimi bude diať, nechám na predstavivosti diváka ? Ale upozorňujem, že to nebude EXTRA príjemné, a ani to, keď sa budú chcieť ONY brániť proti osobám, ktoré majú v úmysle zlikvidovať ich. Noomi teraz porovnám z jej, už nežijúcimi hereckými veličinami, kapacitami, kolegami, ako sú PETER SELLERS a Sir ALEC GUINNESS, ktorí mali bohaté skúsenosti so stvárnením niečoho podobného, ako Ona. Len s tým rozdielom, že vtedy nebola tak pokročila technológia, ako v súčastnosti. ( Ak si môžem vôbec dovoliť načrtnúť niečo z neďalekej minulosti, tak by som tu umiestnil amerického, černošského herca - Eddieho Murphyho, ktorý si vyskúšal v sprostosti NORBIT niečo na tento spôsob, ale toto je neuveriteľná hlúposť a somarina ! ). Nórsky režisér WIRKOLA nakrútil akčnú jazdu, ktorá si nedáva servítku pred ústa, hemží sa to tu všelijakými brutálnymi a drsnými scénami, ktoré ma priklincovali do sedačky ! Po skončení som sa síce pozeral na zaujímave herectvo hlavnej predstaviteľky Noomi Rapace, áno, s tým určite súhlasím, ale, veľké A-L-E... , že tu panuje závan „béčkovosti” , a tak sa dá povedať, že sa tvorcovia trochu inšpirovali filmom - MINORITY REPORT, ale ani taktiež nevznikli legendárne sci - fi, dystopické kulty, ako sú 12 opíc, Brazil, 1984. Skrátka - nevyužitý potenciál ! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kočky mají devět životů, zatímco Karen Settman jich má sedm a každý z nich je naprostý originál. 7 životů sází na originální nápad a stojí na hereckých výkonech Noomi Rapace, jíž se povedlo vdechnout život sedmi stejným, a přesto tak odlišným sestrám. Přelidnění planety je aktuální téma i v dnešní době a tvůrcům se podařilo vystavět celkem solidní zápletku okolo vypořádávání se s touto problematikou. Díky honu na sedmero sester nepostrádá snímek napětí a baví vesměs po celou dobu stopáže. Scenáristicky obsahuje i pár slušných zvratů, z nichž se některé daly předvídat, ale některé vcelku překvapí. Bonusem je účast Glenn Close a Willema Dafoe, kteří jsou takřka vždy zárukou precizního hereckého výkonu. Slabší, ale stále čtyři hvězdičky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Originálny námet, to je asi najlepšia charakteristika filmu. Sci-fi, ktoré ocenia aj vyznávači akcie, nielen myšlienok. Svet je preľudnený, pribúdajúca populácia sa nedokáže uživiť. Prežiť môže len prvorodené dieťa, ostatní sú zmrazení "na lepšie časy". Tento futuristický svet z (ne)ďalekej budúcnosti prekvitá nápadmi, realizácia je na úrovni a potešili aj herecké legendy Willem Dafoe a Glenn Close. Zaujímavá bola aj razantná hudba. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně dobře promakaný sci-fíčko. Palec nahoru pro Noomi Rapace, že dokázala zahrát 7 různých postav. A samozřejmě i tvůrcům, protože takhle dokonale promyšlený příběh se jen tak nevidí. A spousta akce a napětí, opravdu drama až do konce. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná svižná akční oddechovka se zajímavým námětem. Závěr je nepovedený (hlavně choreografie akčních scén), twist strašně laciný a průhledný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na dobrou akční sci-fi to chce alespoň trochu propracovaný svět (viz třeba The Island, Dark City nebo i Equilibrium) a alespoň trochu sympatického hrdinu. Nebo klidně i hrdinku. Třeba Ultraviolet taky ušla, nebo Aeon Flux. Ale tady je svět nedomyšlený, ošklivá a nepříjemná Noomi dokonce v sedmerém podání, a akční scény bez nápadu, jak z kdejakého jiného filmu. Pár drobných hlášek tomu už nepomůže. ----------- Průběžné poznámky: Zajímavé sedmi vzájemně propojených žen, žijících život jedné jediné, kdy to, co se stane jedné, musí se stát i ostatním. Ale ty nelogičnosti mne poněkud matou. Třeba proč měly několik náramků pro cestu ven, když stačil jeden - víc jak jedna stejně nikam nemoha? Krapet mi tam hapruje víc věcí, ale zatím drobně. (A to neřeším třeba ženský každoměsíční problém a zvýšenou spotřebu tamponů a vložek.) Zabijáci bez ohledu sejmou vrátného, ale holky nechají lézt ven jednu po druhé, když jim stačilo spustit palbu na zrcadlo (věděli, že tam jsou)? ... Proč ty baby furt ječej? ... Mimochodem, Noomi už mi fakt po hodině koukání leze krkem, ani hezká na pohled není a tělo jak krabice... Na to, že holky nemají náramek (jak předpokládám, protože by je hned chytili), běhají po městě docela po hodně místech. ... Jinak toho mrtvého recepčního fakt nikdo nebude řešit? ()

Reklama

Reklama