Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

džanik 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem asi už středněvěce starý nebo ještě minulestoletně citlivý. Nebo moc chytrý. Nebo málo gejmr.  SPOILER: Takhle dlouho v utajení by to holky nevydržely točit. Zásahovka končí v bytě nebo před ním opakovaně "sedlácky chlumecky". Jeden z podlehnuvších (zalehnuvších) lovců se časem samozřejmě přidá na stranu kořisti. Fůra krve, smrti, šedi, plechu, trocha soft porna a rádobyemocí. Never more! ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám až přeobrovskou radost, co se mi všechno dostalo pod ruku. Tohle je skvělej film, nádherně zpracovanej, vizuálně pohlcující, akcí vybuchující a výkonem Noomi Rapace až neuvěřitelný. Nádhera. 100%. Neviděl jsem ani jednu chybu ve snímku. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Ten chlap na recepci v domě sester asi nemíval moc volna, když dokázal porovnávat jak se každá ze sester v rámci týdne chová:-) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......dobré-originálne, ale niečo mi tam chýbalo-neviem čo....ako jedlo čo je nedopečené, málo dochutené....N.R. je ok-pre mňa najlepšia súčasná herečka...... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil ani bych nečekala, že to bude takový akčňák, to bylo překvapení. Dobrý námět, bylo to propracované, že jste si klidně mohli sestry navzájem splést. Zajímavá zápletka, ale konec byl už přehnaný a přišel mi takový nedomyšlený, proto jsem snížila hodnocení. Přesto doporučuji. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Originálních sci-fi je pomálu a tahle nám přibližuje přelidněnou planetu Zemi, kde se vše striktně reguluje a není tu místo pro všechny, natož sedmerčata. Příběh je trochu utažený za vlasy, ale když ho vezmete jak to je, tak si užijete napínavou akci s dobře zahranou sedmirolí, což se opravdu jen tak nevidí. Bohužel je to jen jeden z výrazných kladů a po těch týdnech od vidění mi poněkud příběh vyšuměl z paměti a tak mu nedám víc než slabší 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

7x Noomi Rapace v jediném záběru, to nemá chybu. Nejvíc se mě líbila jako blondýnka. Výborně vymyšlený příběh s napětím, nečekanými zvraty, dobrou dávkou akce a šoky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Wirkola po pár šílenostech konečně natočil normální film a jakkoliv se dá pár věcí odhadnout dopředu, šlape Sedm sester jako hodinky a osobně sem se nenudil ani minutu.Noomi Rapace v sedmi roli víc než dobrá...80% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Opravdu originální námět na scifárnu. Váhal jsem, jestli jít do kina, ale vzhledem k tomu, co ke konci roku v kinech bude, nebylo moc co řešit. Sympatickej úvod včetně pár flashbacků zpátky do dětství, který byly dle mýho podstatný. Přece jenom přeskočit 30 let není úplně jentak. Futuristicky suprově nadupaný, akční jak blázen, zamotaný až do konce. Každá sestra je jiná, a ačkoli nemáme šanci si některou extra oblíbit, tak je unikátní sledovat chování každý z nich přímo v akci. Navíc se za to nebál režisér vzít a nestala se z toho žádná fraška. Zvrat, díky kterýmu to všechno vzniklo měl hlavu a patu, dokázal překvapit, což je taky fajn. Není čeho litovat, rozhodně to přišlo s něčím novým a neohraným. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Režisér Tommy Wirkola má talent natočit film vždy s originálním a neotřelým námětem, ale zpracování a maximální vytěžení z látky trochu pokulhává. A zde je to stejné. Naprosto geniální myšlenka, ale dalo se z toho vytěžit víc. Víc bych se zaměřil na soudružnost sester a na jejich přežívání. Co se totiž stane jedné z nich, musí ovlivnit všechny. To zde byl jen malý náznak úrazu v dětství. Dále bych potřeboval vysvětlit, kde se holky naučily tak dobře bojovat. Však sundaly i trénované chlapy a jejich převahou to rozhodně nebylo. Trochu mi také nesedly okaté přizpůsobené momenty, když například spreje explodovaly v mikrovlnce přesně na vteřinu, kdy skončil odpočet... Moc jsem nepochopil motivaci Pondělí a hlavně závěr. Přesto to mě film docela bavil a neměl žádné hluché momenty. Takové lepší průměrné akční sci-fi z nedaleké budoucnosti. ()

Antabelus 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery! Sedm životů, sedm sester a víc než sedm průserů hned v jednom filmu. V poslední době mezi filmaři oblíbené ústřední téma přelidňující se planety zasazené do kontextu nedaleké budoucnosti a kvalitní myšlenky. Všechno klape dobře, dokud těch sedm frajerek, z nichž každá 6 dní v týdnu žije v domácím vězení, zmasakrují ve svém bytě skupinu vycvičených agentů. To, co mělo našlápnuto na solidní psychologický sci-fi thriller, se od této chvíle stalo úsměvnou přehlídkou nesmyslnosti. Postavám chyběla jakákoli kresba charakteru a mezi nikým nefungovala vůbec žádná chemie. Všechno se dělo jen tak. Závěrečná scéna, která to vše měla jakoby vysvětlit a posunout na úroveň, kterou jsem od filmu očekával, byla prostě výsměch. Velká škoda! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Velice příjemnej kousek na mě svěže dejchla ze svých sedmero úst Noomi Rapace a krapet nám všem dokázala, že je to dnes již ženská herecká extratřída! Zajímavej a chytlavej příběh, propletenej tvrdou sci-fi "realitou" a doprovázen slizkou hranatou Glenn Closovou. Trochu mě jen zaráželo spousty nedomyšlených prvků filmu se spoustou děr ve scénáři... Nebudu je vypisovat, každej na to má jiný pohled... Ovšem, jedno oko jsem zavřel a vznikla z toho celkem zábavná podívaná na fajn večír! A to jsem si vždycky říkal, jakej že je Van Damme borec, když si střihl celkem náročnou dvojroli Chada a Alexe ve Dvojitým zásahu... Co dvojrole... Co trojrole... Co čtyřrole... atd. atd. Hovno! Sedmirole! Tak se na ně Noomi musí!!! 75% ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Má to pár svých momentů...Ale mohlo to být lepší, i když někomu by mohlo stačit, že ačkoliv je Noomi na place až sedmkrát, nezabila film. Ačkoliv některé zvraty prosvítají skrz celý scénář, našlo se pár, které překvapily. Normálně bych dal jen ***, ale už dlouho mi chybělo scifi a film se trefil do vkusu, takže za motivaci zrádkyně na konci filmu přidávám čtvrtou... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fúha, tak to bol riadny hardcore! Čo sa týka námetu, tak originalita celého konceptu bola naozaj výnimočná. Avšak po dejovej stránke to bolo na môj vkus až príliš akčné a na to, kým sa dostavila konečne nejaká pointa, sme si museli počkať naozaj až takmer do samého konca. Spočiatku ma to veľmi bavilo, pretože to bolo všetko také tajomné a zaujímavé, ale keď sa začalo to prenasledovanie sestier, tak ma to akosi omrzelo - neustále naháňačky, mlátičky a strielačky dokola a dokola - to nie je nič pre mňa. Záver bol opäť výborný a pútavý, hoci som dúfal v nejakú pozoruhodnejšiu pointu. Ale nevadí, aspoň to bolo zaujímavé. Škoda tej prostrednej prehnane akčnej časti, ktorá mi to akosi znechutila. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

A zase téma přelidnění které začíná být v posledních letech velmi aktuální.Politika jednoho dítěte ve skutečnosti v Číně skončila,ale v tomto filmu se bizarně rozvíjí.Nemám rád digitální svět a scénáristé zde ukázali jeho temnou stránku.Willem Dafoe v poněkud netradiční roli jako děda a zároveň ochránce sedmi stejných malých holek které pojmenoval podle dnů v týdnu od Monday po Sunday.Dívky smějí chodit ven jen v ten den podle svého jména a každá sama bez sester,aby úřady nepřišly na to že se tajně skrývá sedm sester před okolním světem.Když dospějí provalí se to že jich je víc.Dvě ze sester jsou uneseny a na zbylých pět je poslaná parta zabijáků aby je v bytě odstranila.Podaří se jim zabít jen jednu z nich a zdánlivě slabé ženy je v bytě zmasakrují.Nakonec se zjistí že je zradila Monday první ze sester a právě jedna z těch dvou unesených kvůli svým ambicím a kariéře.Ze sedmi sester nakonec přežijí jen dvě.Jinak je to přesně ten typ filmu který už podruhé vidět nemusím. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Vo filme je niekoľko nedomyslených vecí a musím prižmúriť oči, aby som dal 3*. Každopádne nápad to bol celkom zaujímavý a v blízkej budúcnosti možno aj vo veľkej miere reálny. ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

No dobrá není to jen šílená blbost. Má to světlé chvilky, ale některý scény, nápady sou fakt za vlasy přitažený. Během těchto chvilek jsem si říkal, jestli raději neinvestovat svůj čas efektivněji. Taková kombinace Matrixu a místy Agenta bez minulosti. Noomi Rapace moc nemusím, ale to jak zvládá hrát 7 různých povah je úžasné. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Ale jo, za ten originální námět a zajímavé zpracování, kde si herečka zaslouží veškerý respekt za zvládnutí sedmi rolí, si to ty 4 hvězdy zaslouží. ()

Reklama

Reklama