Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (722)

Nach 

všechny recenze uživatele

Po filmu To jedno z nejpříjemnějších překvapení tohoto roku. 7 životů je velice inteligentně pojatý příběh o sedmi ženách kteří musí vystupovat pod jedinou identitou. A o tom, jak tento způsob života je neudržitelný a trest za to bude převelice krutý. Zároveň je to i film, kde jsem hlavní zápornou postavu naprosto chápal a nezáviděl její volbu, která ale ve výsledku skutečně byla efektivní pro záchranu daného světa. Takže v tomto naprosto skvělý film, který se nebojí být místy brutální, drastický a dojemný. Velký palec nahoru a pátá hvězda utekla jen o vlásek. 80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ne úplně nereálný kakotopický svět, do kterého je bohužel zasazen naprosto dementní příběh o jedné rodině, jejiž jediná představitelka je absolutně nesympatická a neschopná hraní, takže jí musí pomáhat do očí bijící rozličné hadry a paruky, aby se vůbec divák orientoval. Vývoj jsem předpověděl už při prvních minutách, takže o nějakém překvapivém vývoji nemůže být ani řeč. Škoda času. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Trailer ve mě vzbudil zvědavost, bohužel se mi nedostalo toho, co jsem očekával, film měl dobrý rozjezd, střední pasáž nuda a konec jakž takž. Když to tak zvážím vidím tam mírnou podobu jako u Equilibria, které oproti tomuto bylo úplná pecka. Politik udávající příkazy, likvidace nepohodlných, zhrzený agent, rozdíl jen v tom, že 7 bab se vydávalo za jednu, vykosily armádu, co zvládl Christian sám. Všechno se provalí a máme happy end. Shrnuto podtrženo víc jak 3* si to nezaslouží. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Velice příjemnej kousek na mě svěže dejchla ze svých sedmero úst Noomi Rapace a krapet nám všem dokázala, že je to dnes již ženská herecká extratřída! Zajímavej a chytlavej příběh, propletenej tvrdou sci-fi "realitou" a doprovázen slizkou hranatou Glenn Closovou. Trochu mě jen zaráželo spousty nedomyšlených prvků filmu se spoustou děr ve scénáři... Nebudu je vypisovat, každej na to má jiný pohled... Ovšem, jedno oko jsem zavřel a vznikla z toho celkem zábavná podívaná na fajn večír! A to jsem si vždycky říkal, jakej že je Van Damme borec, když si střihl celkem náročnou dvojroli Chada a Alexe ve Dvojitým zásahu... Co dvojrole... Co trojrole... Co čtyřrole... atd. atd. Hovno! Sedmirole! Tak se na ně Noomi musí!!! 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Wirkola se konečně pořádně našel,a natočil parádní filmek z budoucnosti,z budoucnosti,která neni ani daleká,ani nemožná.Sice první půlhodina byla hodně oťukávací,pak to ale nabere neskutečný akční grády,navíc podpořený silnym,na podobnej žánr až nečekanym příběhem.A já sem filmem nadšen.90%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

To bylo docela slušný a hlavně zajímavý nápad. Poměrně souhlasím, že porodnost je třeba regulovat a to včas než nás tady bude jak much. Planeta není nafukovací a zdroje nevyčerpatelné. Na druhou stranu je těžké se vzdát dalšího dítěte, které vám údajně jen zmrazí do doby kdy pro něj bude místo, jenže realita je jak v koncentráku. Tady táta schovává 7 dcer, které se musí střídat po dni, kdy půjde ta která do práce, jenže ať se snaží sebe víc každá je přece jen jiná a to je jen krůček k tomu , aby se něco posralo. Musím říct že Noomi si pořádně mákla, ztvárnit 7 stejných, ale přece jen jiných postav. Škoda, že nevybrali hezčí herečku. Dějově to bylo docela solidní a někdy jsem co dělat se vyznat a hlavně spočítat, kolik zbývá, a která je jaká. Přesto to na víc jak lepší průměr není.. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tradiční sci-fi myšlenka, že jedinec zničí bubu fuj zlou korporaci. To je minus. Plusy ale jednoznačně převažují. Ona totiž samotná myšlenka té korporace není špatná, je brutální, ale já s ní souhlasím. Dál pak drsný jazyk, Wirkolova klasická řežba, na postavy tvrdý scénář. Jo, podle mých měřítek dobrý film. 80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Seven Sisiters je dobrá filmařina, když si chcete oddychnout u něčeho akčnějšího, co má rychlý spád. Výkon Noomi byl super, bavil mě ten fakt, že se každá scéna musela točit sedmkrát, navíc zde bylo více brutality, než jsem čekala, i když Tommy Wirkola se s tím nikdy moc nepáral. Nudit se u tohoto snímku prostě nebudete, avšak není to nic, co by otřáslo zemí. Příběh je občas předvídatelný a pointa trochu laciná, nicméně zábava to byla kvalitní. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Můj komentář je jeden velkej spoiler, ale jinak to nešlo... Tak po hodině příběh našel koule, do té doby děsná nuda pruda. A trochu komedie. Jenom jsem nepochopila, proč každá z nich neměla stejný bojový výcvik. Tak hlavně, že ho měli ty dvě, co měli spolu závěrečej battle. A celá pointa? Ta byla tak leda pro debily. Dosáhli toho, že matka může mít víc dětí (že je nezamrazuji, ale vraždí by nenapadlo snad jenom člověka s iq mínus 36). To je super. Jenom ta cena? A nakonec poslední dvě sestry odpustí tý, která je zradila. Protože byla těhotná a chtěla ochránit svoje děti (jasně, množné číslo). Bylo to šílený. Ony jí vlastně odpustili. Protože měla důvod! To mě poser! A že kvůli tomu umřela spousta jejích sester? Sere pes. Měla důvod. Jako, já bych se o rodinu postarala, ale jí bych flusla do ksychtu. A teprve potom bych se postarala o zbytek rodiny. Přesto jsem byla šokována, že film není tak špatný. Ale netáhnout ho nahoru Noomi, tak se k té časové době, kdy mě film chytl (aby to posledních deset minut zabilo), asi ani nedostanu. Bonus? Jako děti přišli o kousek prstu. Ta jedna uřízne posledni článek prstu (ten jí právě chybí, takže dva cm) agentovi, přidělá si ho na svůj (protože zbraň je nastavena na konkrétního agenta) páskou a v klidu zmáčkne spoušť. Nechápu, jak to drželo a jaktože šlo výstřelit, ale rozesmálo mě to...a náplast by zakryla celý článek, kdyby to mělo držet, ale nezakrylo, protože potřebuje kus na spoušť...byla to očividně leukoplast, ta širší)...a to je potom uzavřeny kruh nesmyslnosti...ach jo... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je dosť rutinný temný dystopický sci-fi thriller, ale ktorý je dobrý. Akčné scény sú tiež celkom dobre spracované. Rapace je tiež skvelá akčná hrdinka, ale prial by som si, aby jej postavy boli trochu rozvinutejšie. V tomto filme sa naozaj nemáte s kým spojiť, ale ak hľadáte len akciu a dobrú temnú futuristickú sci-fi rozprávku, je to celkom zábavný film. 6,5/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak děsivá vize přelidněné planety není zas až tak vzdálená. Systém jednoho dítěte a celého společenského řádu je vykresleno celkem věrohodně. Že je děj předvídatelný s tím bych si dovolil nesouhlasit. To by musely být jednotlivé sestry více představeny, abychom si udělali obrázek o jejich charakterech. To, že jedné dám na hlavu čepici a brýle takže bude chytrá mi přijde málo. To, že si samozřejmě neříkají všechno a občas jim ta informace v reálném životě schází je jasný, ale z toho se nedá vařit dlouho. Když začíná vyšetřování sester, kde je ta co se měla dneska vrátit, tak ty informace prostě chybí a stává se z vás jenom divák co nemá moc možností kombinovat, protože ani sestry se pořádně neznaly, jak vyplouvá na povrch. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mi hlava nebrala, do jakého že to téma se to Tommy pustil, hlavně protože trailer vypadá tak nevinně. Ale jen bláhově jsem si myslel, že znovu nepotečou kýble krve a přestože jsem z počátku začínal pochybovat o kvalitě, minimálně od druhé půlky už jsem se blaženě bavil. Jen jsem tak trošku doufal, že konec bude smutný :D. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V Sedmi sestrách je v rámci žánru sci-fi nemálo chyb, ale plně to vynahrazuje velmi dobrá režie a Noomi, která se tady vyřádila a mohla tak ukázat, že hrát umí. I když koncept jednoho dítěte až tak originální není a svět, který nám tvůrci ukázali nebyl zrovna dobře promyšlený, velmi rád to tvůrcům odpustím, protože v tomto příběhu to byla jen kulisa pro jinou pointu. Resp. tady nejde jen o to, zvednout káravě prst a kritizovat společnost. Řeší se neobvyklé rodinné drama, za poněkud akčnějších okolností. Wirkola je hračička, takže některé scény by citlivější divák mohl považovat za parodii Matrixu, ale pořád zůstává mnoho opravdu dobrých a silných momentů, které film nenechají spadnout "jen" do akční sci-fi. Chce se mi napsat, že bych raději zůstal u komornějšího pojetí...ale ne, jsem spokojený s tím, jak to je. Svoje si tak najde přemýšlivý akčňomil, i akční filozofista. A to i přesto, že je scénář děravý jak řešeto. Wirkola má velký režíjní potenciál, jen potřebuje někoho, kdo ho nenechá moc uletět. Tento maník totiž umí prodat i slátaninu tak, že vás to baví. Tady to bylo místy na hraně, ale o tom to je, nedělat tuctové výplachy a nebát se být svůj (RIP Bessons magic)). Takže velká spokojenost, dostal jsem víc, než jsem čekal. Kultovní film to nebude a já se na něj nejspíš dlouho podruhé nepodívám, ale i tak...76% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Ve světě, kde je povoleno jen 1 dítě se jich narodí hned sedm identických sesterčat a jsou pojmenovány po každém dni v týdnu, kdy se pod tréninkem dědy Williama Dafoa učít přežít a nebýt odhaleny. Každá chodí z bytu ven pouze ve dni, po kterém byla pojmenována, až se jednoho pondělí právě Monday nevrátí. Za chvíli pak začíná jenda velká honička, kdy právě exceluje Roomi Rapace v sedmiroli!!!! Byly slavné dvojrole, ale nikdy jsem neviděl film, kde by právě herec ztvárnil více postav v jednom záběru, natožpak 7. Na pozici režisérá sedí pro mne překvapivě Tommy Wirkola (Dead Snow 1 a 2), který ale zvládá režijně obsáhnout budoucí utopický svět s rozpočtem, který sice nebyl asi velký, ale nějakého pocitu komornosti z filmu až tak nemáte a klidně mohl jít do kinodistribuce. Hlavně nevyměknul, a i tohle je v podstatě eRko, kde se když někemu rozmlátíte hlavu o stěnu, tak na ní zůstane mastný flek, stejně jako teče červená když to schytá někdo samopalem případně headshot, ale není to samoúčelné.Od asi 40. minuty, kdy naplno začne honička ten film drží velmi rychlé a nenudící se tempo. Dost milé překvapení. Netflix se svoji tvorbou dál roste. 8/10 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Dej sa začína, keď sestry majú už 30 rokov, čo sa mi zdá neuveriteľné, že to prežili bez ujmy (až na ten odfiknutý prst. Je tam ešte pár logických "nuansov" ale inak sa na to dalo pozerať. Dej mal rytmus a spád. Poctivá trojka so sklonom k štvorke. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní! Když jsem si četla popisek přišlo mi to až humorné, pondělí úterý středa... No sranda.. Trošku předvídatelné, ale některé okamžiky dost nečekané , scénárista se s tím moc nepáral.. Spokojenost.. ()

Alenes 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace. Takhle by se měl jmenovat film. Jejích 7 rolí zahrála tak dobře, jako ani ostatní herci z filmu dohromady by nezvládli. Vyrazilo mi dech, jak se Noomi dokázala vžít do 7 holek tak úžasně. Po dlouhé době jsem se dobře pobavila. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

What Happened to Monday vyniká především skvěle napsaným a propracovaným scénářem, dějem, který vás nenechá vydechnout a sedminásobným hereckým výkonem Noomi Rapace. Film v první polovině působí jako antiutopické sci-fi drama, ale po první čtvrtině filmu začíná peklo, během kterého hrozí všem sedmi sestrám smrtelné nebezpečí. Film se především ve druhé polovině nebojí ukazovat vcelku brutální násilí a musím říct, že děj je díky tomu často mnohem nepředvídatelnější, než by se dalo čekat. Zajímavé je rozhodně i téma filmu. Něco takového bych za 50 let klidně považoval za pravděpodobné a měli bychom se na tím nejspíš všichni zamyslet. Za zmínku stojí i povedený soundtrack. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Film se sice zabývá dost zajímavým tématem, provedení je ale podle mě dost slabé. Noomi je sice hezká, ale sedmero rolí je na ni moc. Některé postavy až přehrává a celkově jejich rozhovory postrádají autentičnost. Film by navíc mohl být o dost kratší a záživnější. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit že to není originální nápad nebo snad špatné natočeno, ale když uvidíte spoustu takových filmů v řadě tak tento mezi ně mi úplně nevyčnívá, ale pokud jste fanouškem sci-fi žánru tak vás tento film jistě potěší. ( 3.9.17/MAC ) ()

Reklama

Reklama