Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (724)

aniabo 

všechny recenze uživatele

7 hlavnich postav - zen, co se bavi i o necem jinym nez o chlapech a vsechny je hraje noomi rapace (proslavena zrejme filmem Muzi, kteri nenavidi zeny), hlavni zaporacka taky zenska, vtipny odkazy na matrix, hunger games, a divergence. Takova tekuta postmodernita. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Konečne sci-fi so zaujímavým nápadom, atmosférou, dobre vystavaným príbehom a (čerešňa na tom celom) výborná akcia! A za už len predstavu ako to muselo byť pri natáčaní náročné (a pre noomi ani nehovoriac) by si to možno aj fullku zaslúžilo. Uvidíme. Rozhodne spokojnosť. Tento subžáner zjavne ešte dokáže zabaviť. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nevím co ti Američani vidí pořád na těch výkřicích "Pravda vítězí". Pořád se někdo snaží odkrýt pravou tvář něčeho, zveřejnit to, a svět se změní. Nezmění se nic, jelikož ten "odhalený a usvědčený" prostě řekne, že to není pravda. Je nová doba. Navíc tady se odhalením pravdy svět odsoudí ke smrti hladem. Takže vlastně nevím, jestli se tu dá někomu fandit. Ten film sám o sobě je z ranku Divergence a jím podobných. Boj proti systému. Ničím vyjímečný. Snad jen občas jsem měl pocit, že těch sester je moc a to možná pak bylo vlastně dobře. Asi tedy dobrý průměr. 70% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

„Tak jakpak bychom to nejlépe zachránili přelidněnou planetu? Má někdo nějaký nápad, nějaké řešení? Nejlépe konečné? Nikdo nic…? No dobrá, tak tedy ten pán tam vzadu. Ano, ten s tím legračním knírkem, co se už od začátku tak prkenně hlásí…“ Aneb pregnantní ilustrace historií opakovaně prověřeného všeléku neduhů lidské společnosti a poněkud mrazivé ne-až-tak-moc sci-fi. A co že se stalo s Pondělkou? Zahrála si hlavní part v antické tragédii. A to roli, kterou by s ní neměnil ani Oidipus. Jo, málem bych zapomněl – ve zdejším výčtu hanebných logických lapsů mi po letmém pročtení komentářů schází upozornění na to, že chce-li se sedm vydávat za jednu, ubytovat se v domě s vrátným není nejlepší nápad. Takže fofrem připsat! Komentář obsahoval přítlačná křídla! ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Velice velmi příjemné překvapení a úžasná jízda. Už originální nápad zaručoval slušnou podívanou. Brzy mě však příběh vtáhl do děje a bavilo mě celkové zpracování až ůplně do poslední vteřiny- hudba, vizuální stránka, střih, kamera, herci, resp. Noomi Rapace 7x jinak, ale i její kolegové ve vedlejších rolích vše šlape jak má. Willem Dafoe je pak už tradičně jistota. No a samozřejmě nechybí zvrat na závěr, který to celé náramně vysvětluje. Skvělý film, který se nebojí být místy brutální, drastický a dojemný. Podle mě podhodnocený film. Neviděl jsem ani jednu chybu ve snímku. Pětka s klidným svědomím, v rámci žánru a kategorie víc takovýchto kousků! ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo nadějně, (čekal jsem promyšlené sci-fi), aby se to nakonec zvrtlo v neustálé utíkání a střílení. Nevyužitý potenciál. Jinak Rapace je fakt držka, mohli dát do hlavní role spíš někoho jako Charlize Theron. A pokud nejde o filmy typu Matrix, nebo nějaké fantasy, tak už by si mohli odpustit, že 50kg slečny přeperou profi zabijáky. EDIT: jen malý dodatek. Lidi, co se pozastavují nad tím, že přece žádná taková pomatená ženská by se se svým programem nedostala k moci... Já jen že jedna taková už u moci dávno je a je jí dovoleno kurvit Evropu. Takže tak. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ten námet sa dal využiť tisíc lepšími spôsobmi než zasadením do tradičnej šablóny odhalenia zlej totality prostredníctvim extrémne jednoduchej a násilnej cesty, ale v rámci tejto šablóny je to svieže a zábavné. ()

fantassia odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahaha auauaaa skutečné scifi aneb dokonale nemožné. Planeta je přelidněná a proto je svět závislý na jediném úsudku magora v tomto případě magorky, aby lidé neumírali hlady a náhodou někdo jim nesnědl o jednu krysu víc, zřídí si tajný vyhlacovací tábor pro děti. Proč taková zbytečná práce, vždyť lidé si dneska zákonným způsobem vraždí své potomky sami, však na potratech bylo zabito mnohem víc lidí než ve světové válce. Ale což, však si odchovají nějaké ze zkumavky. Lidstvo se přeci dokáže zlikvidovat samo různými způsoby, i dneska lidé trpí hlady a hlady umírají i když na planetě jsou neobydlená místa nebo místa s hustotou obyvatel tak dva a půl na km2. Uzákoní se homosexualita a vymete je aida a mnoho dalších prostředků lidé mají a umí věci jejej,na to nepotřebuje nikdo jednu praštěnou čarodějnici, která by stejně nikdy takové moci nedosáhla. Za dokonalé zhnusení jsem chtěla dát jednu hvězdu, ale rozume braň se říká nic, tak nic.... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Sedm různých mutací Naomi Rapace je přespříliš. Pondělí má permanentně své dny, Úterý je děvka k pohledání, Středa programuje, Čtvrtek čte Kanta. Pátek chová holuby, Sobota zevluje na pavlači a Neděle chce být jako Pondělí. Věčná škoda stádního konce. 76% ()

Script 

všechny recenze uživatele

Čekejte od filmu, že to bude blbost a budete nadšení. Výborný film o přelidněné budocnosti a o vyrovnáváním našich ekonomických problémů. Děj filmu je do finále strhující a napínavý. Ve filmu mi maximálně vadili dvě scény, které se mi zdáli dost hloupé. Jmenovat je nebudu. To vám radši řeknu, aby jste se na film podívali, než abych vyzradil co mi konkrétně vadilo. Spoustu momentů mě ve filmu překvapilo a ty bitky byli prostě fantastické. 4 hvězdy. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Já sci-fi moc nemusím, ale pokud se pro některý rozhodnu, mívám většinou štěstí, jako v tomto případě. Spokojena jsem s hereckými výkony hlavní představitelky, výpravou, početným komparsem i dobovými technickými vymoženostmi. Příběh je nadčasový a má racionální základ v Číně. Když se ve dvacátém století zdvojnásobila čínská populace, byla tam uzákoněna v roce 1979 politika jednoho dítěte. Dodržování zákona bylo vymáháno finančními i pracovními sankcemi. Teprve v roce 2015 bylo povoleno mít dvě děti. Vedlo k tomu několik důvodů. Jednak rodiče většinou preferovali mužské potomky, což vedlo k demografické nerovnováze mezi pohlavími. Dále z jedináčků vyrostli rozmazlení lidé, což bylo vidět hlavně v armádě. A v dlouhodobé perspektivě to vedlo k sociálním problémům, protože jeden potomek se nedokázal plnohodnotně postarat o své dva rodiče, popřípadě čtyři prarodiče. Tento film dal problému přelidnění planety akční a místy drastický kabát, což pokud se tím snažili tvůrci vyburcovat veřejnost, není na škodu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Neočekávaně nečekaně briliantní! Přesně takováto záležitost odkazuje na to, že se poslední dobou vyplácí kvalifikovaným a šikovným řemeslníkům filmového oboru odvrátit svá křídla od bran Hollywoodu a zkusit štěstí v menším měřítku, třeba právě u jinak silného Netflixu, který drží nad vodou hlavně Marvelácké seriály nebo skvosty jako loňské překvapení Stranger Things. Když k tomu přimícháme ještě místy kontroverzní, chvílemi s trhlinami, ale jinak zcela neotřelé a originální téma, získáváme i pro nepříliš zaryté fanoušky science-fiction neskutečnou podívanou, při které vám je prapodivně nízké hodnocení třeba právě zde na ČSFD zcela jedno. Noomi Rapace jsem neviděl od Milénia, ve kterém pro mě byla spíše děsivou, i když samosebou skvělou postavou, zde se při přetvářce za Karen Settmanovou stala neskutečně sexy a seděly jí napříč filmem veškeré charaktery jakékoliv ze sester. Jen je škoda, že nedostal více prostoru i pan Dafoe. Jinak se musím klanit skvěle odvedené práci. A nebylo pro to potřeba velkého plátna. Za to chvála patří z největší části. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pondělí, úterý, středa, čtvrtek... 7 dní mi trvalo, než jsem dokoukala tenhle bláboloidní slint. Asi jsem viděla jinou verzi, než zdejší většina. Jinak si nedovedu vysvětlit přítomnost tohoto filmu v červených číslech. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...atmosféra, správně nastavené distopické prostředí a hlavně nejasně nastavené dobro/zlo... také hrozba přelidnění je nepříjemně reálná a potom někdo bude muset mít koule na to to řešit... tot všechno vynahradí mezery ve scénáři a logice a film je i přes lehce topornou Noomi ke snesení... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Noomi Rapace a zde se vyskytuje hned sedmkrát. Jenže jde o chytré scifi a tak rád odpustím i pár chatrnějších částí filmu, které moc logiky nepobraly. 7 životů je temnější verzí starší komedie Jako vejce vejci, kde exceloval Michael Keaton. I zde jsou jednotlivé postavy dost rozdílné a některé přímo otravné. Noomi se s nimi ale vypořádala slušně (k některým měla vyloženě vlohy). A nato, že trailer a popis filmu prozrazuje hodně, tou temnější částí filmu jsem byl i tak překvapován. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Zase tak záživný to nebylo a z Noomi se stala hnusná baba. Nelíbil se mi způsob zpracování i když částečně mi to vynahradili akce. Sedm krkavců, teda holek a jeden fotr, teda děda začínalo velmi obstojně. Konec už tak obstojný nebyl ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Pozitiva: Námět světa ne tak vzdálené budoucnosti, kde je třeba regulovat život na Zemi komplikující přelidnění umožněním každému mít jen jednoho potomka - ostatní jdou do „hibernace“. Hrdinky - oněch 7 sester rozličných charakterů, z nichž si skoro každá dokázala vybudovat i trochu svého vlastního pohledu na věc a obhájit svou výjimečnost. A nakonec zase ne tolik typické vyvrbení se zajímavou myšlenkou na závěr. » Negativa: Všestranná předvídatelnost už od začátku, hlavně ohledně některých klíčových prvků děje, jenž měly zřejmě šokovat. Hromada nelogiky - pád ze 3. patra znamená náraz, ale ve výsledku ani vymknutý kotník. Nebo naopak výbuch, co jednoho ze záporáků vlastně ani neškrábne. Ale hrdinky byly přece jen pořád větší „Terminátorky“ a to i bez výcviku. A mohl bych pokračovat i v rámci jedné (jediné, ale explicitní) postelové scény (pondělky pro týpka asi nebyly dostatečné, aby našel 7 rozdílů). » Celkově: Zajímavý film pojednávající o lehčím typu dystopie, s velmi neotřelou a napínavou zápletkou, ale s mnoha nelogickými prvky a ne zase tak velkou obecnou sympatií, leč i na pokus o humorné vložky došlo (a docela fungovaly). » Subjektivně: Nemám rád moc násilí a tady jej bylo až příliš, vč. těch typických doprovodných „drtících“ zvukových efektů. » Mé hodnocení: 65% - mohu doporučit jako zajímavou, docela slušně pojatou a ve světě nové kinematografie i nevýraznou jednohubku. » Viděno: V originálním znění s českými titulky v Cinema City na pražském Chodově. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zmařený potenciál,který přitom je tak zajímavý a tak originální. První polovina byla výborná, skvěle rozjetá zápletka, originilata, velice fajn vizuál, prostředí, atmosféra. Ale druhá část filmu už na mě působila natahovaně a mnohem pomaleji, než ta první (přitom ideálně by to asi mělo být naopak) a originálních nápadů v ní navíc dost ubylo. Noomi Rapace na mě působí velmi nesympaticky a moc mi jako herečka prostě nesedí, nutno ale podotknout, že tenhle film zvládla ve všech rolích na výbornou a v některých byla i velmi sexy. Dost mě také zklamal miniaturní prostor pro Willema Dafoe (který je stejně ze všech nejlepší a nejzajímavější je i jeho postava). Záporačka Glenn Close a následně i celé finále pro mě také nakonec byli tu větším, tu menším zklamáním. Natočené je to ovšem dobře, je tam hromada fajn momentů, honičky super, hudba výborná, ale moc dlouho to ve mě nezůstalo a vlastně to mohlo být mnohem lepší - ale také horší. Nejoriginálnější dystopie za hodně dlouhou dobu, ale potřebovala větší odvaz a možná i trochu lepší přístup a šokantnější scénář, protože když se nad tím zamyslíte, tak vás tam vlastně nemá co překvapit. Fajn to bylo, to zase jo, ale dvakrát to asi uvidí málokdo - já teda ne. 75%. ()

Reklama

Reklama