Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (724)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Několik identit si vyzkoušel McAvoy a teďka šla do podobné výzvy i Noomi Rapace. Obstála přijatelně, ale mým prioritním úkolem nebylo ani tak hodnotit zda a nakolik se jí tuto hereckou výzvu povedlo splnit. Film rozvíjí zajímavý svět, dokonce se občas inspiruje i u takového lidumila jako byl Hitler. Glenn Close musela sebrat hodně odvahy, aby ztělesnila takovou zrůdu. Bohužel je zde málo Hagena. Celé je to přes občas solidní akci, které je ovšem málo a nápady, kterých je taky málo, takové obyčejné a průměrné. Wirkola je nejlépe využitý v Dead Snow. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $18,818,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak Netflix to tento rok pekne rozbehol, hneď niekoľko zaujímavých projektov. A tento asi najviac vynikne. Noomi Rapace_x_7, tak to je už slušné a herecky výdatné sústo. Futuristický svet zameraný na udržanie populácie na určitej rozmnožovacej rovine od Tommy Wirkola tak to je maškrta. Nevadia ani lacnejšie "rumunské" lokácie, režisér sa tu vie obratne vynájsť, vie tu všetko dobre zakomponovať. Dejovo to má nádych sci-fi thrilleru, miestami to pripomenie dokonca aj Matrix. Príbeh s nejaký tými zvratmi, dávkou napätia, či dravou akciou, chutil a moc. /80%/ ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Námět o sdíleném životě sedmerčat BOŽÍ, scénář ale nedotažený (povrchně nahozené charaktery sester, nezajímavý dystopický svět...) a vizuál a akční scény laciné, nenápadité a bez drajvu. Dostat to do rukou schopnější scenárista a režisér s několikanásobným rozpočtem (směšných 20 mega), mohl z toho být druhý Minority Report nebo Gattaca. Noomi Rapace můžu, takže za ni velké plus, i když tu ve výživné sedmiroli nic extra nepředvádí. Tolik promarněného potenciálu. Český distribuční název nemohl být nudnější. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svižná sci-fi s několika krvavými momenty. Nečekanými... než jsem zjistil že to točil saďour Wirkola. Celková koncepce světa je fajn a padouši to zase jednou myslí dobře. Překvapivá vyústění a zvraty fungují náramně. Škoda že čím blíže jsme ke konci tím více hapruje logika. Za pár peněz ale poměrně skvělá muzika. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Z popisu som si myslel, že "What Happened To Monday" bude trošku o niečom inom. Alebo minimálne, že sa to celé nakoniec inak vyvinie. Miesto toho som bol svedkom skutočne skvelého filmu s dobrou akciou a priznávam sa, že mi v mnohom bolo ľúto, keď postavy vo filme umierali. Jedna smrť ma dokonca tak zasiahla, že som sa skoro ocitol v slzách. A nehanbím sa to povedať, je to tak. Futuristický svet je tu spravený skvele. Plus je to asi jeden z mála filmov, ktorý ukazuje svet o skoro 60 rokov tak, ako by som si ho aj reálne vedel predstaviť. Nelíši sa moc od toho nášho terajšieho, no technológia nám dáva nové možnosti, ktoré robia z toho niečo úplne iné. A funguje to skvele. Glenn Close si svoju rolu užíva a veľmi dobre sa do nej pustila. Christian Rubeck mám pocit, že si chce spraviť kariéru na zloducha. Tak veľmi sa do toho dostal. A Noomi Rapace skvele hrá všetkých 7 sestier a každá z nich pôsobí ako vlastná osobnosť s vlasnými názormi a pocitmi. To všetko funguje vynikajúco. Možno by som bol radšej, keby sme ku koncu nemali tak jednoznačne ukázané, kam to asi bude smerovať. Popravde, sú tu určité momentky, ktoré keď si zasuniete na správne miesto, pochopíte veľkú väčšinu a zistíte, kto za všetkým vlastne nakoniec stojí. A hoci je to dobre spracované, všetko pôsobí potom trošku priehľadne. Už len čakáte, kedy ten moment príde. Ale je pravda, že sú tu momentky, ktoré človek nezabudne. Ako napríklad kryonický spánok pre doktorku, ktorá sama deti toľký čas uspávala. Žiadne spoilery, ale tá scénka nemala chybu. Plus ako som povedal, niektoré smrtné scénky sú veľmi efektívne, smutné a prežívate ich, lebo súčasne prežívate aj spojenie a vzťah, ktoré sestry majú medzi sebou. Preto si myslím, že tento film funguje. A ak chcete dobré a originálne sci-fi so svetom, ktorému nemám problém veriť, toto je dobrou voľbou. Skočte na Netflix, a čeknite si film. Hodnotenie: A- ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. srpna 2017 na Locarnském FF ve Švýcarsku. (Varan)
  • V máji roku 2015 mala herečka Noomi Rapace najskôr dvojtýždenné skúšanie pre úlohu siedmych postáv s rôznymi vlastnosťami. Ako sa napokon ukázalo najväčšou výzvou celého filmu nakoniec bolo desať týždňov na pľaci podkrovného bytu, keď vymýšľali, ako Noomi zahrá týchto sedem rôznych postáv naraz. (classic)

Reklama

Reklama