Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (724)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídne sci-fi, ktorému by sa dalo mnoho vytknúť, ale príbeh ma neuveriteľne bavil. Hlavná myšlienka s preľudnenou planétou bola výborná, dá sa povedať, že i pomerne aktuálna a výkon N. Rapace v "7- úlohe" je skvelý. Možno by bolo lepšie, keby tých postáv bolo menej, boli prehľadnejšie, ale hádam nebudem spoilerovať, ale skôr navnadím ak prezradím, že nie všetky sestry prežijú a odchod každej z nich je pomerne silný. Akčné scény sú výborné a pomerne krvavé, čo ma trocha prekvapilo. W. Dafoe mohol dostať pár minút naviac a privítal by som i pár scén z preľudnenej planéty, bežný život sestier, začlenenie sa do spoločnosti...Celkovo ma film bavil, malo to obrovský potenciál, doslova nábeh na kult. Dávam 4+, ale zároveň myslím na to, ako nezabudnuteľný film to mohol byť keby, keby...80%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V dystopickej budúcnosti kde je zakázané mať viac ako jedno dieťa sa narodia sedmorčatá. Dostanú mená podľa dní v týždni. Každé chodí von len v deň mena. Večer si spoločne sadnú a prejdú si čo v ten deň zažili aby ďalšia v nasledujúci deň mohla pokračovať v živote jednej osoby. V jeden deň sa však Pondelok nevráti domov. Na ďalší deň Utorok vychádza von aby zistila čo sa s Pondelkom stalo ... Po dlhom čase veľké prekvapenie na nečakane originálny a hlavne zábavný sci-fi akčňák s tentoraz konečne sympatickejšou Noomi Rapace v sedemnásobnej úlohe sestier ktoré začne vláda potajme litkvidovať a tak s každou ďalšou mŕtvou sestrou držíte tým zvyšným o to viac palce. Každému komu sa páčilo Equilibrium, In Time alebo Predestination odporúčam. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Z popisu som si myslel, že "What Happened To Monday" bude trošku o niečom inom. Alebo minimálne, že sa to celé nakoniec inak vyvinie. Miesto toho som bol svedkom skutočne skvelého filmu s dobrou akciou a priznávam sa, že mi v mnohom bolo ľúto, keď postavy vo filme umierali. Jedna smrť ma dokonca tak zasiahla, že som sa skoro ocitol v slzách. A nehanbím sa to povedať, je to tak. Futuristický svet je tu spravený skvele. Plus je to asi jeden z mála filmov, ktorý ukazuje svet o skoro 60 rokov tak, ako by som si ho aj reálne vedel predstaviť. Nelíši sa moc od toho nášho terajšieho, no technológia nám dáva nové možnosti, ktoré robia z toho niečo úplne iné. A funguje to skvele. Glenn Close si svoju rolu užíva a veľmi dobre sa do nej pustila. Christian Rubeck mám pocit, že si chce spraviť kariéru na zloducha. Tak veľmi sa do toho dostal. A Noomi Rapace skvele hrá všetkých 7 sestier a každá z nich pôsobí ako vlastná osobnosť s vlasnými názormi a pocitmi. To všetko funguje vynikajúco. Možno by som bol radšej, keby sme ku koncu nemali tak jednoznačne ukázané, kam to asi bude smerovať. Popravde, sú tu určité momentky, ktoré keď si zasuniete na správne miesto, pochopíte veľkú väčšinu a zistíte, kto za všetkým vlastne nakoniec stojí. A hoci je to dobre spracované, všetko pôsobí potom trošku priehľadne. Už len čakáte, kedy ten moment príde. Ale je pravda, že sú tu momentky, ktoré človek nezabudne. Ako napríklad kryonický spánok pre doktorku, ktorá sama deti toľký čas uspávala. Žiadne spoilery, ale tá scénka nemala chybu. Plus ako som povedal, niektoré smrtné scénky sú veľmi efektívne, smutné a prežívate ich, lebo súčasne prežívate aj spojenie a vzťah, ktoré sestry majú medzi sebou. Preto si myslím, že tento film funguje. A ak chcete dobré a originálne sci-fi so svetom, ktorému nemám problém veriť, toto je dobrou voľbou. Skočte na Netflix, a čeknite si film. Hodnotenie: A- ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z trailerů jsem čekal nemastnou neslanou obdobu nedávných Flatliners, ovšem k mému překvapení jsem dostal něco malinko lepšího a určitě kompaktnějšího. Kdo viděl erkového Jeníčka a Mařenku, tak jistě tuší, že režisér Tommy Wirkola zvládá především akční stránku a ta mě z tohoto filmu bavila nejvíce. Z recenzí jsem pochopil, že nejen námět, ale i scénář není jen slepencem polodementní sci-fi zápletky bez výraznějších tvůrčích nápadů a i v tomhle ohledu mě 7 Životů poměrně překvapilo. Ovšem co musím pochválit ze všeho nejvíc je především sedminásobný výkon Noomi Rapace, která je ve všech polohách (ehm 😁) exceletní a vyloženě se sem hodila. Škoda jen, že se ten Willem Dafoe moc dlouho neohřál. Celkově tedy příjemné překvapení, jehož repete si v nejbližší době zrovna dát nepotřebuji, ale v tiché bouři před Star Wars to za to kino stojí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne, veľmi svižné a zábavne natočené akčné sci-fi. Nápad aj spracovanie ma veľmi bavili, dej je skvostný a ten pocit vám nevezme ani celý film. Keď sa hlbšie zamyslíme nad možným rozvinutím zápletky, vyjde vám pár faktov. Je zaujímavé sledovať sestry vyrastať, skúšať obísť systém, dostávať sa von do sveta a ako to celé to funguje. Pohľad na detstvo i fungovanie s dedkom (ktorého skvele zahral Willem Dafoe) sú spracované do flashbackov, ktoré rozbíjajú bežné rozprávanie mapujúce lineárne nasledujúce dni v týždni. Tým, že sestry sú neustále na hranici života, je iba otázka času, kedy celé bezpečie pominie a príde niečo väčšie, šokujúcejšie a eventuálne niečo ohrozí roky budovaný systém. Skvelá atmosféra v "budúcej budúcnosti" a toto je presne moja cieľová skupina. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Jednou z najväčších filmových lokácii v Rumunsku bolo prímorské mesto Constanza. Miestny starosta povolil štábu obsadiť historickú časť mesta. Dostali prístup k nakrúcaniu do jedného z najväčších prístavov v Európe. (classic)
  • Jméno Settman (Willem Dafoe) zní téměř stejně jako „Settimana“, což v italštině znamená „týden“. (veronikajel)

Reklama

Reklama