Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (724)

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, ale už originální nápad zaručoval slušnou podívanou a když se spojí dobré herecké obsazení a dobrý režisér, tak to nemohlo dopadnout lépe. Děj na postavy nebere žádné ohledy, tudíž tu je drama prakticky od začátku. Po vydařených komedií, se Tommy Wirkola vydal další, dalo by se říci blockbusterovou cestou, a i zde se mu to vydařilo na jedničku. No a samozřejmě nechybí zvrat na závěr, který to celé náramně vysvětluje. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Tommyho Wirkolu to nielen spočiatku pôsobí až prekvapivo seriózne a ambiciózne, čo ale neberiem ako klad, či zápor, len ma to prekvapilo, od neho som predsa len zvyknutý na trochu uletenejšiu, ale aj tak kvalitnú zábavu. Toto je opäť jeden z tých sci-fi, v ktorých sú ľudia systémom určitým spôsobom obmedzovaní, čo je v poslednej dobe veľmi častá téma, v tomto prípade kvôli preľudneniu môžu mať len jedno dieťa, ale zápletka mi už na prvý pohľad priška dosť atraktívna. Všetky ostatné deti končia zamrazené do lepších čias a tak keď sa raz narodí sedem identických dievčat, musia byť všetky ukryté a von môže každý deň vychádzať len jedno z nich. Až kým sa jedna z nich nestratí a tak jej sestry urobia všetko preto, aby ju našli. Úvodná fáza ideálne predstaví tento svet, ale zase ma trochu sklamalo zoznámenie so sestrami, ktoré nie sú moc sympatické, teda s výnimkou ich detsva, toto ma dosť bavilo. No keď sa už jedna z nich stratí tak sa to už naplno rozbehne. Dejovo je to väčšinu času celkom klasika, pátranie, spolupráca pri hľadaní, prezradenie, únik pred silovými zložkami organizácie a podobne, ale mne to vyhovovalo, je to nadmieru svižné, skutočne veľmi dynamická žánrová zábava. Občas sa síce postavy správajú dosť nelogicky, či už kladné alebo záporné, čo v niektorých miestach dosť ruší, ale zase to vynahradzuje až prekvapivá krutosť, tu mi tých postáv bolo občas teda dosť ľúto a po tej námahe si podobné ukončenia nezaslúžili, ale práve toto film dosť vyzdvihuje a finále zase ponúkne aj nejaké tie zvraty a napríklad prezradenie pravdy o uspávaní ma teda dosť prekvapilo. Ešte viac, ako finálne rozuzlenie. Nesklamú ani postavy, Noomi Rapace síce nepatrí medzi najsympatickejšie herečky, ale charizma jej nechýba a v akcii ma celkom baví, len mohla lepšie oddeliť svoje charaktery, predsa len v niečom vynikajú možno dva, zvyšok mi prišiel veľmi podobný, k tomu dobrý výber záporákov a v malej úlohe poteší aj Willem Dafoe. Film môžem pochváliť aj po akčnej stránke, opäť to na Wirkolu nie je moc nápadité a krvavé, film má bližšie k bežným súčasným akčným filmom, ale aj toto mi sadlo. Súboje nevynikajú prepracovanou choreografiou, skôr sa držia pri zemi, ale sú celkom intenzívne, slušne natočené a aj obstojne drsné, ale bavili ma aj všetky tie prestrelky a naháňačky. Žiadna akčná scéna skutočne nevyniká, ale behom akcie sa je vždy na čo pozerať. A režijne tu v rámci svojej kategórie nemám väčší problém, vizuálne je to bez problémov, akcia je zvládnutá kvalitne a navyše film vďaka krutým momentom celkom funguje aj po dramatickej stránke. Takže celkovo to nie je tak originálny a nezabudnuteľný Wirkola, ako napríklad jeho oba diely Dead snow, ale s výnimkou občas nelogického správania postáv tu nemám moc čo vytknúť, mňa to dosť bavilo a kľudne si to ešte pozriem. 77% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch dystopických sci-fi, kterým by se mohlo vyčíst mnoho. Jenže za nápad a za způsob, jak je kvalitně natočen, mu všechno odpustíte a budete si užívat přelidněný svět, který se jedna diktátorka snaží regulovat. Noomi Rapace tady předvádí nadpozemský výkon. Asi tak podobný, jako když James McAvoy byl loni rozpolcený. Nikdy by mě totiž nenapadlo, že by mi jedna herečka dokázala vytvořit rozdílné emoce ke každé ze sedmi postav, které v tomto filmu hraje. Je prostě znát, že tohle sci-fi je totálně její. A jelikož je radost na ní koukat, je radost koukat i na celý film. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V dystopickej budúcnosti kde je zakázané mať viac ako jedno dieťa sa narodia sedmorčatá. Dostanú mená podľa dní v týždni. Každé chodí von len v deň mena. Večer si spoločne sadnú a prejdú si čo v ten deň zažili aby ďalšia v nasledujúci deň mohla pokračovať v živote jednej osoby. V jeden deň sa však Pondelok nevráti domov. Na ďalší deň Utorok vychádza von aby zistila čo sa s Pondelkom stalo ... Po dlhom čase veľké prekvapenie na nečakane originálny a hlavne zábavný sci-fi akčňák s tentoraz konečne sympatickejšou Noomi Rapace v sedemnásobnej úlohe sestier ktoré začne vláda potajme litkvidovať a tak s každou ďalšou mŕtvou sestrou držíte tým zvyšným o to viac palce. Každému komu sa páčilo Equilibrium, In Time alebo Predestination odporúčam. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Naomi, tady ji dostane rovnou sedmkrát. A to se vyplatí! Malinko rušivě na mě působil ten hlavní hrdinný agent, zjev prodejce kebabu byl asi vyžádán aktivisty pro druhovou rozmanitost, nicméně sem se hodil asi jako šlehačka na döner. Celkový dojem ale na slušných 75%, to je na béčkovou scipárnu furt dost dobrý. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Hudbu nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu v Bratislave. (10kacena)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)
  • Název se během postprodukce změnil na Seven Sisters, ale když Netflix film koupil, byl změněn zpět na What Happened to Monday, což byl původní název filmu. (veronikajel)

Reklama

Reklama