Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (724)

pepo 

všechny recenze uživatele

Podobny druh filmu ako In Time, Circle alebo Paralelne svety. Uzasny namet a ohromny potencial prepaleny v az prilis B-ckovom spracovani. Je to svizne, relativne zabavne, chrumkavo krvave ale aj tupe a obcas uplne WTF (najma eroticka scena je peklo) . A nad vodou to drzi hlavne velmi slusna Noomi Rapace a ten namet. Slabsich 6/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět o sdíleném životě sedmerčat BOŽÍ, scénář ale nedotažený (povrchně nahozené charaktery sester, nezajímavý dystopický svět...) a vizuál a akční scény laciné, nenápadité a bez drajvu. Dostat to do rukou schopnější scenárista a režisér s několikanásobným rozpočtem (směšných 20 mega), mohl z toho být druhý Minority Report nebo Gattaca. Noomi Rapace můžu, takže za ni velké plus, i když tu ve výživné sedmiroli nic extra nepředvádí. Tolik promarněného potenciálu. Český distribuční název nemohl být nudnější. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Naomi, tady ji dostane rovnou sedmkrát. A to se vyplatí! Malinko rušivě na mě působil ten hlavní hrdinný agent, zjev prodejce kebabu byl asi vyžádán aktivisty pro druhovou rozmanitost, nicméně sem se hodil asi jako šlehačka na döner. Celkový dojem ale na slušných 75%, to je na béčkovou scipárnu furt dost dobrý. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení založené jen a pouze na tom, že mě každou minutu z poměrně štědré stopáže velmi bavilo (o což jde ostatně při sledování filmů v prvé řadě). A to přesto, že každý zvrat je čitelný dlouho dopředu a že inteligenčně je tato dystopická scifi přesně na takové úrovni, jak by se od režiséra zombie splatteru Dead Snow a Jeníčka a Mařenky čekalo. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Wirkola to ukočíroval v mezích možností solidně, byť mít na place 7x Noomi, to zavání bolehlavem a ne že by občas to hraní do prázdna nebylo cítit. Škoda, že škrabalové Botkin a Williamson z plnotučné látky udělali takovou řídkou a nakyslou čalamádu, jejíž logické kopance musí režisér zachraňovat béčkovými výstřelky (zábavnými). Celkově to je taková bizarní směsice Equilibria, nového Total Recall s druhým nálevem z Minority Report a Potomků lidí, ke svojí škodě je to zhruba stejně inteligentní jako první jmenované. Takže logický cedník s průstřelem hlavy. Kdo neodhadne pointu hodinu dopředu, patří do cryo komory. Tohle měl napsat Andrew Niccol a čauve. Jako večerní sedativum OK. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Nakrúcaniu predchádzala precízna príprava. Herečka Noomi Rapace často kvôli zelenému kľúčovému plátnu hrala s tenisovými loptičkami na paliciach, v ušiach mala sluchátko a predstierala nejakú činnosť. Taktiež niekedy vyžadovala, aby jej dublérky schované za scénou čítali repliky. (classic)
  • Herečka Noomi Rapace vytvárala s umeleckým maskérom Giannettom De Rossim každej sestre špecifický vzhľad a s kostýmovou návrhárkou Oanou Panescu farbu šatníku a typ oblečenia. Dospelé sestry sa dajú rozlišovať aj podľa účesov: Nedeľa - culík, Pondelok - dlhé vlnité vlasy, Utorok - ryšavá hlava, Streda - stredne dlhé vlasy, Štvrtok - krátke vlasy, Piatok - pletená čapica, Sobota - platinová blond. (classic)
  • Jméno Settman (Willem Dafoe) zní téměř stejně jako „Settimana“, což v italštině znamená „týden“. (veronikajel)

Reklama

Reklama