Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gigantický pavouk zmutovaný mimozemskou DNA požírá obyvatele amerického města. Zastavit se ho pokusí mladá novinářka a tajný agent. Mladá novinářka Marci Eyre je posedlá mimozemšťany a teoriemi o vládních spiknutích, čímž leze na nervy nejen svému šéfovi. Není divu. Právě dokončila rozhovor se dvěma údajnými mimozemšťany, kteří její pozornost obrátili k tajné základně v nedaleké poušti. Tady totiž probíhají neobvyklé experimenty jejichž cílem je vytvořit dokonalou zbraň spojením pavouka a mimozemšťana. Projekt pod názvem Tchyně se právě chystá k rozhodujícímu kroku, který probíhá na palubě raketoplánu Solaris, kde se vědci chystají vstříknout mimozemskou DNA do těla pavouka. Jenže právě v tu chvíli je raketoplán zasažen obrovskou sluneční erupcí, která zmutuje pavouka, vyřadí z provozu přístroje a Solaris se začne řítit k Zemi. Dopadne kousek od tajné základny a svědky jeho dopadu se stane také Marci, která se společně s fotografem Slickem a hackerem Jakem chystá odhalit tajemství základny. Rozhodnou se raketoplán prozkoumat, ale v okamžiku, kdy objeví mrtvou posádku a znetvořeného polomrtvého kapitána, vtrhnou dovnitř vojáci vedení zvláštním agentem Grayem a jeho zástupcem Johnem Murphym. Trojice se přesvědčí, že s Grayem není žádná legrace, když vidí jak chladnokrevně zastřelí vědce, trvajícího na tom, aby byl kapitán dopraven do nemocnice. Když pavouk s mimozemskou DNA omylem skončí na podrážce agenta Murphyho, celý tým se stáhne a po zničení raketoplánu se vrátí na základnu, kam se podaří proniknout také Marci a jejím kolegům. Tady ovšem zanedlouho vypukne panika, protože z kapitánova těla se vyleze obrovský pavouk, který se vyklubal z vajíčka, jenž do jeho těla nakladl zmutovaný pavouk. Zabije dva z vědců a zmizí v útrobách základny. Zatímco se Marcy s kolegy snaží uprchnout před vojáky, kteří je objevili, pavouka se vydá hledat speciální jednotka a když na něj narazí má už netvor přes dva metry a hravě si s nimi poradí. Zabije také Jakea, který se ho pokusil zlikvidovat a do obrovské pavučiny ve výtahové šachtě lapí také Marci se Slickem. Marci se nakonec osvobodí a s pomocí agenta Murphyho uprchne ze základny, když však dorazí do redakce, čeká tu na ně Gray, který je nejen psychopatem, ale také dalším pavoučím inkubátorem. Dřív než jim stačí ublížit je rozerván a z je útrob vyleze pavouk, který během krátké chvíle dosáhne obřího vzrůstu a začne likvidovat redakci. Marci a Murphy chtějí varovat obyvatele, ale ti znají Marci i její posedlost fantastickými historkami a příliš jí nevěří. Pochopitelně jen do chvíle než pavouk vtrhne do ulic a začne obyvatele městečka požírat. Marci s Murphym jsou odhodláni pavouka zlikvidovat, protože pochopí, že svět je vážném nebezpečí. Každá další generace pavouka je totiž několikanásobně větší než ta předchozí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

O vzniku a zániku jednoho filmu formou hlášek z něj: –Co to má znamenat? –Nevím, ale chci to natočit__ –Varování! Stoprocentní úmrtnost__ –Pane, pane, co to bylo? –Zvykejte si, tady to takhle chodí –Ale, Ježíši Kriste…__ –Myslím, že budu asi zvracet__ –Já se tam v žádném případě nevrátím__ Ale nebojte se, ona je místy ohromná legrace, třeba když přerostlý digitální pavouk, který se před chvíli vyklubal z jednoho zákeřného bastarda, po vzoru Godzilly zašlapuje vřeštící chodce. V jednom momentu se hlavní hrdinka dokonce neohroženě pouští do boje v mokrém tílku dávajícím plně vyniknout slušnému obvodu jejího poprsí. Je to neskutečně nevydařený céčkový eko-horor, ale až nebezpečně zábavný. 10% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V režijní branži spíše nováček Gary Jones a naproti tomu osvědčený scénárista Boaz Davidson dobře vědí, čeho jsou schopni v "uměleckém" oboru, a tak vsadili na dojímavé speciální efekty a na titulní výkon na podmínky tohoto filmu docela známé Lany Parrilly, výsledkem pak je pro nenáročného, respektive zblblého diváka přijatelná "počuměná". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic jsem necekal a pak jsem se dobre bavil. Snad kazdymu musi bejt jasny, ze u takovyhleho filmu se nebude bat, takze jde jen o to, jesli bude film zabavnej a nebo ne. A to se tu v ramci moznosti povedlo. Taky mi prislo, ze tvurci to neberou zas tak vazne a pokusily se o nejaky ty hlasky a vtipny sceny. Vic vtipne ale vyzniva souboj s pavoukem, kerej vypada jak gumova hracka, nastesti sem tvurci dali dost prasaren, jako otekly hlavy, roztrhany hrudni kose a litajici kusy pavouka i lidi a slizu a krve a podobnejch sracek. Nejvic me bavilo, jak pavouk bezel a nedotykal se zeme a do toho tvurci opozdene davali prachovy efekty. Lana Parrilla neni dobra herecka, ale holka je to celkem pekna a kdyz se zacla jen v tilku rvat ve vode, cekal jsem, ze budou vzduchem litat cecky, k cemuz bohuzel nedoslo. A konec s drsnym agentem a uranovym raketometem me fakt pobavil. Byla to sranda. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Víte jak spolehlivě natočit film, který se dočká pokračování? Stačí natočit totální sračku...Podívejte na Pavouky...ty to dokázali a já už teď jsem zvědavá na pokračování, které má být ještě otřesnější. Jednu hvězdu za to, že jsem si u filmu stihla vyžehlit a dokonce mi to přišlo jako super zábava. Hádám, že u pokračování si uháčkuju čepici na zimu nebo vymaluju obývák. A teď něco málo k filmu - je tam velkej pavouk. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Len nápad nestačí ... len peniaze nestačia ... ani dvaja hrdinovia v prepotených, špinavých tielkach a la Bruce Willis nestačia na to, aby sa na takéto filmy dalo pozerať. Najtrápnejšie "digitálne" scény vás čakajú takmer na konci .... brutálny pád do výťahovej šachty (bleeeah) a obmotávanie záporáka pavučinou (double-bleeeeah). No vrcholom bol digitálny mega-pavúk. Mysllím, že aj na Cartoon Networks by sa mu museli malé detičky smiať ... Spuchnuté ksichtíky sa však vydarili vcelku dobre ...) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak drsne nehororovej horor az je to uzasna zabava mladezi do 18ti nastesti nepristupno takze masakr je to slusnej a podle mne ten velkej pavouk nevypada tak zle ten konec je pravda kapku prehnanej ale to je mi fuk jo a jestli od toho nekdo cekal serioznost tak se nedivim ze sel domu s brekem ale je to desna prca o dost lepsi nez podobny filmy co se toci v soucasnosti ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedním z nejprogresivnějších počinů lidstva - otevírá zcela nové dimenze stupidity, díky čemuž je neskonale zábavný. Hip, hip..! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obdoba Vetřelce, kdy místo xenomorfa nastupují pavouci. Palubu kosmické lodi Nostromo zde představuje tajná podzemní laboratoř, za E. Ripleyovou zaskakuje novinářka Marci. Dočkáme se efektního zrození pavouka ústy, rozervaných hrudních košů, znetvořených obličejů plných pulsujících nádorů i roztržení na cucky. A k tomu pavučiny, sliz a krev. Líbila se mi mechanická pavoučí atrapa, tu bych bral! Jinak hovadské chování postav je v těchto snímcích normální, zde místy dosahuje vrcholu. Závěr se promění ve variaci na King Konga, kdy je jasné, že s protitankovou střelou to umí každý. Zdejší obsah je téměř úplný... Škoda, že se po napínavé první polovině překlápí film postupně do komedie a končí absurdní řachandou. Já mám ale pro podobné snímky slabost, a tak jsem si ho svým způsobem užil. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

WTF?! Jen blázen může chtít natočit film o obřím pavoukovi s něčím, co tak vzdáleně pavouka připomíná-) No co, aspoň že byla sranda.... ()

Rover odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli sem někdy viděl "horší" film. Protože Pavouci byli hrozní, ale je to právě ta kategorie filmů,. které jsou tak hrozné, až jsou neočekávaně vtipné. Vlasně, nasmál jsem se daleko víc než u lecjaké komedie...Stupidní hlášky, triky jak z PowerPointu, hlavní hrdinka se během několika hodin promění z uťáplé novinářky v akční hrdinku, která si nebere žádné servítky. HUDBA: Bill Wandel - nic nového, vše obšlehnuté a totálně nudné. ()

CaptainNor odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych koupil v hračkářství legendární plechovou slepičku na klíček, obalil jí vatou, přidělal osm nožiček, vypoulené oči a kusadla, stačilo by jí jen natáhnout a efekt by byl mnohonásobně vyšší, než animace pavouka v tomto veledíle. Herecké výkony by hravě zastoupilo několik slabomyslných jedinců a technické zázemí vyběhaná osmička. Za nesmyslně vyhozené peníze by pořídila somálská rodina kravku, otec nové kopí, korále pro osm žen a cuc na kládě pro 24 podvyživených dětí. Kdekdo tady píše jak se u toho nasmál..Já jsem u toho plakal! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nu Image si na začátku nového tisíciletí oblíbilo (no vlastně až do teď) natáčení céčkových hororových filmů, ve kterých hrají hlavní roli různá zmutovaná či přerostlá zvířata (monstra) a tak po žralocích přišli na řadu pavouci, krokodýlové, chobotnice a další. Tento film je mnohými označován za úplný odpad, ale s tím já nesouhlasím. Ti co jsou už v podobných kouscích zběhlí, ví, že byly natočeny ještě mnohem větší „hrůzy“. Ani Spiders ovšem nedosahují alespoň průměrné kvality, protože špatných efektů a (ne)logických kopanců je tu až přespříliš. Dokud se však děj nepřesunul ze základny do města, docela jsem si film i užíval. Pokud tedy přeskočím pasáž o „údajných mimozemšťanech“ ve studiu (to bylo dost trapné). Zmutovaný pavouk totiž téměř okamžitě započne eliminaci lidí a já se tak ani moc nenudil. Je sice pravdou, že jeho digitální ztvárnění bylo spíše k smíchu, nežli by se u něj někdo bál a místy jeho řádění spíš připomínalo komedii, ale jsem tu narazil i na několik slibných momentů. Mezi ty však nepočítám ono sražení pěstí ze schodiště či zrození megamonstra v kanceláři. V těchto chvílích jsem zažíval opravdu jen pocit trapnosti. On celkově ten konec je už dost přehnaný a tvůrci se měli raději inspirovat u starých filmů, ve kterých rovněž hráli důležitou úlohu přerostlí pavouci. Přemrštěných situací tu však bylo s přibývajícími minutami stále víc a víc (kupříkladu ono závěrečné zničení pavouka, proměna ustrašené novinářky v drsnou akční hrdinku). Společnost Nu Image však jasně demonstrovala, jakýmiže kroky se bude dále ubírat v budoucnosti a tak buď její díla budete nenávidět, nebo je začnete brát s nadhledem a pak si je možná i alespoň trochu užijete. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy dávám výhradně za srandu. Takvouhle ptákovinu už sem dlouho neviděl. Závěr filmu s helikoptérou rulez. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Paráda, chlapci z KNB EFX Group preukázali opäť svoje schopnosti a nesklamali. Výborné make up efekty, animatronika. V tomto film má rozhodne čo ponúknuť. Slabšie je to už ale s filmom ako takým. Humor nefunguje, CGI viazne ( ešte že jej nieje až toľko ), herci prehrávajú. Na pozdnejší večer je však tento snímok, ako zrodený. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na kazete pred mnohá rokmi som tento film obišiel a aj keď ho mám teraz na vhs-ke , nemôžem byť moc spokojný. Cele sa to toči okolo votrelca a aj keď tu je hlavná sviňa pavúk, všetko je len odkopírovane od známejšieho monštra. Nemôžem povedať, že som sa nebavil a to hlavne pri hlupych dialógoch a ešte hnusnejších trikoch. Ale celé dianie vo filme sa dá  zhodnotiť len jedným slovom a to tragédiou. Nemohol som sa od príbehu nejako povzniesť, keď v konečnom dôsledku to bola totálna kravina. Samozrejme aj v tomto ťažkom čase sa nájde priestor pre romantiku a tak to už tvorcovia tým kopírovaním všetkého možného celkom zabili. Slabé 2*. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Je to odpudivé, ale musím říct že na dvojku vinikající. Pavouci jsou viditelně přes počítač a efekty, onich se nebudu zmínovat. Přesto je tu pavouků dostatečné množství. To je tak vše. ()

Toyotomi odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná hovadina na kterou jsem se koukal jen proto, že jsem kvůli střevní chřipce nemohl jít spát...Takovýhle film dokáže opravdu zkomplikovat zažívací potíže... ()

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama