Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 2

Recenze (298)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Slabota, bohužel. Schéma podobné Cars, ale děsně nevtipné. Odflaknuté bylo I prostředí, ve kterém se příběh odehrával. U Pixaru před Disney érou bylo ve zvyku, že na plátně bylo živo i mimo hlavní záběr kamery, teď je tu prázdno. Velice mě mrzí, že už jsme ve stádiu, kdy se na pixarovky člověk už netěší. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdo ještě neviděl ani Auta a ani Auta 2? Ne, nehlaste se všichni! OK, takže kdo je neviděl, může klidně na Letadla kouknout. Všimne si povedené animace, neoriginálního námětu a černobíle nalinkovaného děje, určeného pro děti. No a vy, co jste Auta viděli, tak si ušetřete cca 82 minut (ano, 10 minut z filmu sežerou závěrečné titulky, asi hlavně proto, že se na filmu podle typu jmen a hlavně jejich počtu podílela zhruba tak čtvrtina Indie). Letadla jsou totiž naprosto nenápaditou vykrádačkou obou Auto-filmů, s nimiž sice mají jen jednu společnou postavu (Brent Mustangburger coby komentátor), ale 99% shodu v typech charakterů i základním ději. Howgh. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Včera jsem strávil krásný letecký den v Letňanech (dokonce jsem se i nádherně proletěl) a tak na sklonku dne nás napadlo vzít děti do nedalekého multikina ještě na ty Letadla. Cars znají nejen z filmu, ale i ze šanpónů a autíček a tak se na jejich vzdušnou obdobu těšily. Přiznám se, že jsem v kině rodinné vstupné na 3D film dlouho nekupoval a tak těch 700 set (bez Coly a Popcornu za dalších 200) mi opravdu podlomilo kolena a začínám chápat ty co říkaj.. Pche si počkám půl roku a sosnu to z netu, nejsem blbej za to rvát ty prachy... Tu cena opravdu nechápu a asi by fakt stálo za úvahu se zamyslet nad propadem návštěvností kin a nárůstem stahování. Další šok byl když se příchodem nás 4 počet diváků multikina zdvojnásobil (v sobotu večer!) a já blbec málem vstupenky on-line rezervoval. Příběh letadel je jednoduchý, tuctový ale pro děti snadno pochopitelný. Ousider Prášek je obyčejné práškovací letadélko hce se stát závodním a letět závod kolem světa. Všichni jej od toho zrazují s poukazem, že jeho práce je hnojení pole vitamočkou, ale on si nakonec prosadí svou, kvalifikuje se a závod letí. Cestou jej potkává spousta příhod, přátel i nepřátelských soupeřů , dobrodruštví a on svým výkonem inspiruje všechny ostatní stroje, které se snaží nebýt jen tím pro co byly vyrobeny. To je děj v kostce. Animace mi přišly na rok 2013 průměrné i 3D zpracování. Humoru tam bylo málo a dvou věcem, kterým jsem se usmál (Flypod a Hindenburg) mohli rozumět jen rodiče a to ještě jen někteří. Ta hoďka a půl celkem vpoho uběhla, děti se nenudily, ale neválely se smíchy ani nepolykaly slzičky ve vypjatých okamžicích (jako u jiných animáků). Závěr? Všichni co jsme tam byli máme pro letadla (ne Letadla) slabost. Mně osobně potěšila účast Corsaira ve filmu. F4 byly opravdu zabijáci a patří k mým oblíbeným stíhačům a zabijákům Zer. Takže když to shrnu, ke s tahování nenabádám, ale počkejte si až to budou dávat v TV a za těch 700 Kč jděte s dětmi na něco jiného. Hvězda navíc za Skippera, ale pořád je to jen na tři kapky vitamočky. * * * PS. Co bude příště? Lodě, vlaky? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím, že čím radši máte letadla s malým "L", tím víc se vám budou Letadla líbit. Alespoň u mě to tak bylo. Já prostě asi nejsem odborník na animaci, abych dovedl říct, že Letadla vypadají hůř než první Auta, asi se prostě dokážu povznést (doslova) nad to, že příběh není nijak originální (líbí se mi, jak přesně tohle spousta lidí Autům vytýkala a najednou na to zapomněli či co)... Díky tomu dítěti v mé hlavě se ještě pořád dokážu pobavit, pořád dovedu obdivovat desítky nápadů, fórků a gagů (netvrďte mi, že tam nejsou!), pořád dokážu držet palce hlavnímu hrdinovi, ačkoliv vím, jak vše dopadne. Však je to stejné jako u spousty jiných filmů komiksy a westerny počínaje a akčňáky konče - nebo u nich ta takzvaná nenápaditost nikomu nevadí? Co se týče technické stránky, zapůsobila na mě Letadla maximálně. Letecké scény vypadají skvěle, ty akční jsou nesmírně dynamické a kdejaký film jim je může závidět, hraje k tomu výborná hudba Marka Manciny... Dabing sice nijak zvlášť hvězdný, ale John Cleese potěšil stejně jako sexy ženský hlas indického letadla. Ona vůbec celá ta pasáž v Indii s posvátnými traktory a hejny větroňů byla asi nejkouzelnější. Čtyři čisté hvězdy, a pukněte. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Na animované príbehy chodievam do kina so svojou dcérou a veľakrát ma dokážu prekvapiť baj zaujať. Vo väčšine prípadov je to však tak, že to čo sa páči dcére sa mne mojím dospeláckym pohľadom neveľmi páči. Tak tomu bolo aj prípade tohoto filmu. Z jej strany maximálna spokojnosť z tej mojej ...no pravdu povediac aj som si pri tom pospala v tom kine. Z môjho pohľadu priemerný animovaný film s veľmi predvídateľnou a otrepanou zápletkou, avšak s ohľadom na ten detský pohľad a s prihľadnutím na to, že adresátom tohto filmu sú predovšetkým deti upravujem podľa toho aj svoje hodnotenie. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • Především v první třetině filmu si můžeme všimnout, že tvůrci si pohráli s pozadím, vytvarovali mraky do tvaru letounů a i pohoří nesou rysy letadel. Také přistávací plocha v jedné ze scén nese obrysy letadla. (dandislav1991)
  • Na začátku filmu, když Dottie předvádí Práškovi, co se stane, když se bude přepínat, hodí naštvaně klíčem, který odletí pryč. V dalším záběru klíč opět drží. (aerokh)
  • Několik dní před uvedením filmu do kin vyšla stejnojmenná PC hra. (slipknotfan)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama