Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 2

Recenze (298)

Koda 

všechny recenze uživatele

Pixarovské/Disneyovské Auťáci byli prostě TOP a totální obrat moderní 3D animace a vtipů. Já si pamatuji, že jsem byl na nich na Zličíně s rodinou a bráchou a hrozně mě to bavilo... i když teď už jako dospělý film beru spíš jako ohlédnutí k lásce, než k závodění... netrvalo dlouho a na svět se ukázalo mnoho dalších aut, vrtulníků, ponorek, vlaků, metra a cokoliv dalšího, co mělo oči na čelním skle. I zde nás tu tohle nevynechalo a dočkali jsme se parádního úletu přes pole... ehm, to bych byl velice neslušný vůči fanoušků, takže to vezmu rovnou z úhlu ZÁVODĚNÍ. Přesně tak!! Tady v tomto filmu prakticky nejde o nic jiného, než o plnění snu a závodění... a taky zabruslení do historie a špetka romantických momentů se závodníky. Jak to známe z Auťáků, kde Bleska zaučoval Hudson, tak tady náš mladý závodní hrdina získá jako takového trenéra Skippera, který toho měl s vojenskou/pirátskou letkou hodně co společného... ale opak je pravdou. Tady prakticky už od začátku jsem věděl, jak příběh asi dopadne, každopádně do poslední chvíle jsem Práškovi fandil. Původně jsem si myslel, že v tomto filmu se bude závodit jen na pár kol a konec... ale ono naštěstí ne! S Práškem navštívíme kus krásného světa, kde půjde o přežití, o spoustu zvratů, o spoustu nesrovnalostí vůči přátelům, spoustě zranění, ale hlavně podpory, pomáhání svým soupeřům a přijdou i momenty, kdy domácí soupeři daného státu ukážou, jak to na jejich území funguje... a to se mi moc líbilo, protože jsem se nestal jen součástí závodů, ale poznání světa. Já jako milovník závodů jsem si tento animák zamiloval a přitloukl jsem si do hlavy, že pílí a motivací dokážeme víc, než si umíme představit, a i když se nám možná ze začátku začnou všichni smát, tak musíme pokračovat a nezastrašit se. To co mi ale chybělo v tomto filmu byly vtipné momenty, tak jako v Auťácích a možná i emoce, ale tady to chápu. Za mě tedy parádní 4 hvězdičky! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Disneyácká tragédie. Přežvýkaná auta naprosto bez invence, za film maximálně 4 až 5 humorů. Jediným plus je oblétání světa. Ale tohle mělo jít rovnou na DVD. ~~~ 1,5* ~~~ Takže co nám zbývá? Auto a letadla už byly, tak snad jen ponorky a vláčky. A možná vesmírné lodě. Už vidím tu disneyáckou ukecanou Enterprise s vočíčkama... ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Není to nic světoborného. Je to klasický (moderní) předem předvídatelný, průměrný animák, který už prostě nedokáže ničím překvapit, protože je to všechno tak ohrané. Ale převelice se mi zde líbil soundtrack, např. Dusty Steeps Into History a spousta dalších, za hudbu dávám velký palec nahoru. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Letadla doplácí na to, že vznikla po skvělých Autech. Právě Auta totiž měla výhodu v tom, že přišla s tímto konceptem jako první a pochopitelně bylo jen otázkou času, kdy vznikne série s jinými dopravními prostředky v hlavní roli. Nemám nic proti podobným příběhům o outsiderovi/hrdinovi a do animáků zkrátka patří, až už jde o auta, princezny, zvířata, padouchy nebo cokoliv jiného. Letadla však ničím novým nepřekvapují a po celou dobu hrají na jistotu, což sráží celkovou zábavnost oproti špičkám v žánru přeci jen o level níž. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale nehorázně mě tam iritovalo, jak byl Prášek úplně hotový z toho, že učitel Skipper mu lhal o tom, že je válečný hrdina a že má spoustu splněných misí. Prostě Prášek uvažuje stylem: to snad není možný, trénovala mě nula a snad i prohraju ten závod. Nejvetší prasárna je ale v tom, že do konce nepříjde žádné americké moudro, žádné ponaučení, že je Prášek dement. Ne, Skipper se mu omluví, vysvětlí, proč mu lhal a v závěru ho ještě "musí" přesvědčit, že nula není. Byl to nějaký nešťastný scénáristický podpráh, nebo to fakt takhle amíci cíleně napsali? ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • V kvalifikácii zavadí jedno z lietadiel krídlom do pilóna a musí núdzovo pristáť lenže pristáva iné lietadlo. (Raketoplan)
  • Otec i dědeček režiséra byli profesionální piloti. (jenik71)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama