Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (607)

Foox 

všechny recenze uživatele

Nedotažený pokus posunout se zase trošku jinam. Na jedné straně stojí skvělá, originální, vtipná, mysteriózní kriminálka, ovšem z té druhé jí stahuje krvavé, přeplácané fantasy. Velmi nevyvážený počin jako by byl slepec dvou odlišných filmů ze stejným tématem, zhruba do poloviny jde o skvělou podívanou, jenže pak se to zlomí a jde to jen dolu. Málo u kterých filmů je mi líto promarněné šance, tohle je jeden z nich. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S předchozí Ženou v černém to nevyšlo, tentokrát mě už Happy Potter ale zaujal. Jde na to chytře, ten klučina. Je mu jasné že si jej hlavně zpočátku kariéry bude každý škatulkovat a tedy se snaží zaujmout nejvěrnější možné publikum a to milovníky hororů. I když tentokráte tedy na to že Horns točil vynikající francouzský úderník Aja, tak se překvapivě o horor nejedná. Je to taková hodně zvláštní detektivka cinknutá romantikou. Určitě zajímavé a hlavně hádám že napodruhé ještě lepší. 70% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po čase a zamyslení zvyšujem hodnotenie filmu na maximum. Toto je jeden z tých filmov, ktorý síce nemusí byť dokonalý, ale vyskúšať by ste ho mali aj tak. Lebo je to vlastne príbeh starý ako ľudstvo, ale je príjemne ho vidieť v príťažlivom balení. Rozhodne to nesledujte ak túžite po horore. Do kategórie hororov by sa tento film zapisovať nemal. Lebo to horor nie je. Je to taký filmový mix drámy, romantiky a fantasy. Tam niekde by to malo spadať. Daniel Radcliffe ako vždy bezchybný a príjemne snímok ťahá. Rohy sú film, v ktorom romantické scény sú romantické a desivé scény sú desivé. Všetko funguje, dokonca aj to, že sa hlavný hrdina promenáduje mestom s rohmi. Záver bol skutočne ostrý a brutálny. Po druhom zhliadnutí ešte väčší zážitok. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý komediálne ladený fantasy krimi thriller od Alexandra Aju. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je hlavným podozrivým z vraždy svojej milovanej priateľky, ale zatiaľ sa mu darí zostať na slobode a to aj napriek tomu, že mu prakticky nikto neverí, dokonca ani vlastná rodina, čo ho samozrejme psychicky ničí. No jedného dňa sa prebudí s diabolskými rohmi, čo síce každý berie po svojom, ale spolu s nimi dostane aj zvláštnu schopnosť a urobí všetko preto, aby konečne našiel vraha svojej lásky. Spracovanie je celkom slušné, táto zápletka už na prvý pohľad pôsobí pomerne originálne a zaujímavo, ale zároveň cítiť, že sa na tom dá dosť pokaziť, preto som aj mal určité obavy, no tie sa našťastie nepotvrdili a väčšinu času mi to sadlo až prekvapivo dobre. Už z úvodnej perfektne natočenej sekvencie som mal skutočne dobrý pocit, ale bavilo ma to aj následne. Dej pôsobí väšinu času nadmieru zaujímavo a bol som zvedavý, aká je pravda a čo bude ďalej, poteší atmosféra malého mestečka, kde každý pozná každého, sadli mi aj vzťahy medzi všetkými dôležitými postavami a až na pár scén ma bavila aj línia z minulosti, ktorá má také príjemné čaro, takže väčšinu času som tu ani nemal moc čo vytknúť. Len škoda, že tá posledná tretina už trochu upadne, stále si to zachová nadpriemernú úroveň, takže sa na to pozerá stále dobre, ale predsa len som čakal nejaké prekvapivejšie a zaujímavejšie rozuzlenie a finále, toto mi prišlo až moc obyčajné. Ale určite musím pochváliť aj túto zaujímavú a rozmanitú žánrovú kombináciu, ako horor to vlastne vôbec nefunguje, čo ma trochu mrzí, po tejto stránke poteší vlastne len jedno drsné úmrtie, ale o to tu vôbec nejde. Až prekvapivo dobre mi sadla komédia, hlavne bitka novinárov alebo aj celá situácia u doktora, dobre zvládnuté sú aj tie fantasy prvky, k tomu zaujímavá krimi línia a príjemná romantika, vyhovovalo mi to. Herecké obsadenie je na tom dobre, Daniel Radcliffe to zahral výborne a plno zaujímavých a dobre obsadených vedľajších postáv ako Juno Temple, David Morse, celá rodina hlavné hrdinu a viacero iných. Réžia a technická stránka sú výborné, Alexandre Aja je dlhodobo mojim obľúbencom a síce tentoraz sa svojho hlavného žánru dotkol len veľmi málo, vidno, že je to talent, perfektná vizuálna stránka, zaujímavá atmosféra a fungovanie jednotlivých žánrov, tu nemám čo vytknúť. A chválim aj výber hudby. Takže Horns som si hlavne kvôli svojmu obľúbenému režisérovi nemohol nechať ujsť a síce stále sa z toho dalo získať aj viac, hlavne nápaditejším finále, ale aj tak som dosť spokojný a dostal som podstatne viac, než som pôvodne očakával. 75% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S Horns jsem se v čase premiéry nepotkal a mrzelo mě to. Nápad vystavit člověka brutálnímu společenskému tlaku a psychickému strádání do té míry, že není ve stavu to rozumným způsobem unést a proti své vůli se transformuje v nadpřirozenou bytost z jiného (temného) světa, zpracoval po umělecké stránce neskonale lépe už Bulgakov v Mistrovi a Markétce. Po mém soudu má takový námět velký potenciál, jenže režisérovi a scénáristovi se ho v potu tváře povedlo dokonale promarnit. V řadě komentářů se propírá účast Daniela Radcliffa v hlavní roli. Jeho výkon sice není oscarový, ale nepřekážel mi a jeho přítomnost nakonec patřila k minimu pozitiv, které jdou o Horns napsat. Rohy mohly být ledasčím, počínaje temnou fantasy a konče hororovou komedií (vzpomeňme, jak výborně dopadly např. Čarodějky z Eastwicku). Alexandre Aja místo toho vyrobil mravoučnou moralitu plnou sentimentu, prostoupenou náboženskou symbolikou a používající ta nejprofláknutější žánrová klišé. I to bych mu částečně odpustil, kdyby nebyl tak doslovný a patetický a dokázal by být rafinovanější a imaginativnější. Tohle je bída. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (30)

  • Vo filme odznie aj známa titulná pieseň seriálu Vikingovia (od r. 2013) -  "If I Had a Heart" od Fever Raya. (Arsenal83)
  • Režisér Alexandre Aja se ihned po dočtení knihy "Horns" od Joe Hilla rozhodl, že právě to chce zfilmovat. Prohlásil, že nemohl odolat pokušení ponořit se do ďábelského podsvětí a znovu objevovat obecné mýty. (Zdroj: ČSFD)
  • Juno Temple povedala, že nemala problém byť v jednej scéne pokrytá hadmi, pretože sa ich nikdy nebála a myslí si, že sú naozaj krásni. Aj keď priznala, že neznáša pavúky. (Arsenal83)

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama