Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Silvestr s četníky: Místo kriminálních živlů budou tentokrát pod palbou především bránice diváků, místo četnické píšťalky zazní slavné prvorepublikové melodie. Oblíbení herci, kteří strávili s populárním seriálem Četnické humoresky řadu let svého života, za doprovodu skupiny Patrola/Šlapeto vtipně vzpomínají na natáčení... Televizní archiv připomene v krátkých ilustračních záběrech nejkurióznější momenty seriálu: dramatické honičky, milostná vzplanutí, velkolepé oslavy či nablýskaná auta. A že většina populárních herců je jako ryba ve vodě i v pěveckých rolích, postarají se o stylový hudební doprovod společně se skupinou Patrola/Šlapeto. Písně jako Lidičky já mám rád pivo, Chytila patrola prostitutku mladou či Dejte mu zahrát pane inšpektore navodí bezstarostnou atmosféru útulné hospody třicátých let, kde není nouze o dobré jídlo a pití ani o břitký vtip.
2. S četníky v civilu: Věčný spor všech dobře naladěných společností je tu: Co je lepší? Pivo, nebo víno? Ani jedno, přátelé! Důležité je, s kým strávíte poslední chvíle roku. A s kým jiným, než s herci seriálu Četnické humoresky... Poslední ozvěna četnické píšťalky z roku 2007 odezněla, populární brněnští herci odložili své kostýmy a podle známého pořekadla „jak na Nový rok, tak po celý rok“ jsou připraveni smát se a bavit se společně s vámi. Jaká by to byla popůlnoční zábava bez dobré písničky? O muziku se postará Zdeněk Junák a jeho skupina Vinařští romantici, kteří mají připravenou sérii známých skladeb, často mírně lechtivých, jak se na popůlnoční oslavu sluší a patří. V rozdmýchávání zábavy bude Junákovi zdatně sekundovat Erik Pardus, který poškádlí svého kolegu „vinaře“ vyzdvihováním předností zlatavého moku s bílou pěnou. Jak tento odvěký spor všech rozjařených společností skončí? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

pavelbedi 

všechny recenze uživatele

Velice špatné rozloučení s tak dobrým seriálem. Nechápu proč na rozloučení nemohli přijet všichni HLAVNÍ představitelé seriálu. Veliké zklamání. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro všechny milovníky Četnických humoresek se na konci roku 2007 v rámci silvestrovských hudebně-zábavných pořadů sešla četnická parta (kromě Töpfera, Trojana, Zindulky a Kostky) a natočila dvoudílný hodinový pořad s názvy "Silvestr s četníky" a "S četníky v civilu". Jde o jeden hodinový pořad, který je rozdělen do dvou částí - v první jsou četníci i ženské ze seriálu v kostýmech, v druhé části jsou už všichni v civilu. Ale jinak je druhý díl jen pokračování v rámci jednoho pořadu. Uvidíme hlavně brněnské herce, v dámském osazenstvu je ale i třeba Naďa Konvalinková, na krátkou návštěvu zavítal i Pavel Čmaňa Zedníček a Miroslav Líbal Donutil (pouze v prvním dílu). Jde o zcela tradičně koncipovaný silvestrovský pořad, kdy lidové písně k tanci doplňují vtípky (podařené i nepodařené), pár pořekadel i říkadel (hlavně o ženách) Erika Parduse a Zdeňka Junáka, který pořad uváděl a vedl. Tradiční pořad ČT na Silvestra. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Brněnský pořad věnovaný brněnskému seriálu s brněnskými herci se natočí v brněnské hospodě s brněnským pivem a pražskými písničkami a pražskou kapelou Šlapeto. To nechceš. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Seriál vydařený, brněnští herci výborní. Bez závěrečné silvestrovské veselice bych se klidně obešel, jelikož pro mě platí, že kam vstoupí "Šlapeto", sto let tráva neroste. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tady na csfd existuje taková tradice, že pořady (mimo seriály a filmy) jsou jako by automaticky hodnoceny špatně. Já na Silvestru s četníky ani na S četníky v civilu nic špatného nevidím. Moravské skladby, některé notoricky známé, si může každý zazpívat. Pravda, historek moc nebylo, což je škoda a mohly zaznít tzv. z natáčení místo nezajímavých statistik. V druhém pořadu pak dominují anekdoty. Pravda, chybí někteří představitelé seriálu, ale ono to rozloučení se seriálem se nedá brát tak doslova. Četnické humoresky se odehrávaly v Brně a z toho vyplývá i tento pořad a většina přítomných. Naopak chybějící herci se buď nedostavili ze svého rozhodnutí, čemuž bych se moc nedivil, nebo zkrátka jde o to, že jsou to Pražáci. Silvestrovský pořad byl dělán k Silvestru a jako skutečné rozloučení s rokem a ne seriálem jako takovým, to byl asi jen prvoplánový nápad. ()

Smells 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivem byl poprvé živě zpívanej song od Zedníčka "Hříšní, hříšní, hříšní viníci" z jiného skvělého seriálu Hříšní lidé..... ()

Reklama

Reklama