Reklama

Reklama

Adele: Živě z Royal Albert Hall

(koncert)
  • Velká Británie Adele Live at the Royal Albert Hall
Trailer
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2011, 90 min (Special Edition: 58 min)

Režie:

Paul Dugdale

Hrají:

Adele
(další profese)

Živé koncertní vystoupení božské Adele Adkins, držitelky Grammy v kategorii pop/soul. Britská zpěvačka zpívá v Royal Albert Hall v Londýně a splnila si tak svůj sen. Dne 22. září 2011 zpívala Adele v londýnské Royal Albert Hall. Byl to její splněný sen a také zlatý hřeb pro její album, nazvané '21'. Přestože podstoupila operaci hrdla, vrátila se Adele krátce poté na pódium a při příležitosti udílení cen Grammy 2012 nejen oslnila všechny přítomné svým zpěvem, ale posbírala šest ocenění, včetně kategorií Píseň roku pro její skladbu Rolling in the Deep a Album roku pro placku '21'. Každá píseň, která je na tomto albu se postupně stala hitem číslo jedna v amerických hitparádách – britští umělci v čele s Adele dobývají Ameriku. Ovšem i na domácí scéně sklidila obrovský úspěch – získala čtyři ceny Brits včetně Nejlepší britské sólo umělkyně a Nejlepšího britského alba. '21' prodalo přes čtyři milióny kopií pouze v Británii a překonalo tak 'Dark Side of the Moon' od Pink Floyd a 'Bad' Michaela Jacksona, přičemž se stalo sedmým nejlépe prodávaným albem ve Spojeném království. Tento koncert, v režii Paula Dugdalea, nabízí směs písní z alb '19' a '21'. (HBO Europe)

(více)

Recenze (45)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

It was reaaally stunning! Jej slová. Čo mám iné povedať, aby som jej to nepokazil? Už počas úplne prvých sekúnd, som nadobudol pocit spytujúci sa: prečo to pozerám až teraz?! A tie sekundy pribúdali. A stávali sa z nich minúty, na ktorých ma mrzelo len to, že do konca už ubúdajú... Čo na tom, že tak často fuckovala? A že niektoré piesne odspievala v o niečo miernejšom prevedení? Mala problémy s hlasivkami a napriek tomu tu spáchala nezabudnuteľnú show, plnú výborného spevu, hudby, charizmy, humoru a ďalších pozitívnych atribútov, o ktorých som ani nevedel, že sa dajú do jedného koncertu vtesnať. Pozrite sa na jej vek, na jej milióny predaných albumov a zohľadnite jej prístup. Chceli ste povedať niečo negatívne? Fajn, som rád, že už nechcete. // To čo pre mňa jej texty znamenajú a že s nimi prišla do môjho života vtedy kedy prišla, celý fenomén okolo nej v mojich očiach len umocňuje. A preto dúfam, že sa nikdy nezmení. Nerád by som totiž stratil tú predstavu o nej, ktorá nie je iba predstavou... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé čítať komentárové príspevky všeobecne, ale hlavne u hudobných témat. Zase sa mi potvrdzuje, je 1000 ludí, 1000 chutí. Zatial čo niekomu sa Adele páči viac v koncertnej verzii, než len v audio nahrávkach, ja mám presne opačný, a celkom vyhranený pocit. Ono by to tak ani nebolo, problém nemám s jej živým spevom, ale s tým, ako jej energia prechádza cez telo a ako sa prejavuje v pauzách medzi pesníčkami. A áno, aj to patrí k tomu, byť interpretom: Byť prirodzeným a nenarežírovaným v komunikácií s publikom, a pri spevu neopakovať rukou tie isté gestá hodinu a pól. Toto bol prvý live záznam, ktorý som s ňou videl, a bol som dosť sklamaný. Hudobne je to perfektné, milujem to. Muzikanti jedna radosť, a kamera a strich koncertu na najvyššej úrovni. Čo ma ale šokovalo, je jej ľuďský prejav. Sú dve možnosti: Buť je jej drmolenie a prehnaný smiech režijným zámerom pre vytvorenie osobitej a zaujímavej osobnosti, alebo je to jednoducho jej pravé, nezralé ja. Koniec koncou, má na to nárok. Je jednou z najmladších svetoznámych speváčok vôbec. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Hudebně i pěvecky dokonalé, živelností, přirozeností a bezprostředností v kontaktu s publikem nesmírně sympatické. Nechybí humor, ani upřímné emoce, které vytvářejí příjemnou atmosféru přátelského setkání, byť chvílemi bylo těch řečí možná trochu moc. Naštěstí to pokaždé napravila dalším dokonalým hudebním číslem. Příjemně obyčejná mladá žena s neobyčejným hlasem tu servíruje jednu lahůdku za druhou a pokud jsem něčeho litoval, pak toho, že to netrvalo déle. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Maximálně dokonalá emotivní záležitost. Koncert Adele v Albert Hall jsem dneska zhlédla a hlavně poslechla si podruhé. Podruhé s permanentní husí kůží, mrazem v zádech a za častého otírání si slzami zamlžených očí. Byla jsem na mnoha koncertech, ale jednou bych chtěla zažít naživo nějaký takový jako jsem mohla vidět alespoň v TV. Sice jsem si i tak připadala jako v té hale, ale věřím, že na místě to musel být pro většinu zúčastněných nejsilnější zážitek v životě. Zpěv Adele je samozřejmě bezkonkurenční, ale pro mě byl jasným vrcholem okamžik, kdy svítící displeje mobilních telefonů připomínající hvězdy se za zpěvu Make you feel my love rozsvítily na počest Amy Winehouse. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborné pesničky, trochu hrubý hlas a určite nie hlas ako z CD. Škoda, že sa Adele ani nepokúsi zaspievať výšky ako to je v origináli. Alebo na to nemá? ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se podíval na tento koncert a musím říct, že jsem naprosto spokojen. Ze záznamu na mě působila jakási normálnost, přirozenost Adele, která zazpívala opravdu vydařené písně doplněné humorem i emocemi. Teď jen takovýto koncert zažít na vlastní kůži. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Skvostné! Adele je skvostná!! Když při Someone Like You zpívá celé publikum, tak nekompromisně naskakuje husí kůže a člověk si jen říká: "Kéž bych tam byl..." :-) Dokonalé. 10/10! ()

T-enter 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu/koncertu jsem byl s partnerkou v nějakém art kině v Praze a byl to krásný zážitek. Člověk zapomněl, že je v kině a celý sál často zpíval a po každé písničce tleskal ;-) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Adele, vlastním jménem Adele Laurie Blue Adkins, se dostala v současnosti na žebříček světových top hitparád. Jsem toho názoru, že zcela oprávněně, neboť její hlas splňuje vše, co se dá od pravého zpěváka očekávat. V jejím pěveckém projevu může cítit posluchač hloubku, perfektně zvládnuté výšky a čistý hlas jak víno. Po hudební stránce zkrátka není co vyčíst a zaplněná Royal Albert Hall dokazuje její výjimečnost. Mladá, talentovaná, nadějná. Fandím jí. Spolu s Amy MacDonnald jsou to zpěvačky, které si s chutí a rád poslechnu, protože mě dokáží udpoutat svou duchaplností od všemožných komerčních nesmyslů dnešní doby (byť komerční samy jsou...). Adele dokáže udržet pozornost, chce si s diváky povídat, šíleně se směje a ten její hlas při zpěvu. No jéje! Jeden z mála koncertů, který je o mnoho lepší na živo než jako audio. Virtuózní zážitek. Celý koncert ke shlédnutí ve Full HD na Ty Tubo - ADELE LIVE AT THE ROYAL ALBERT HALL ()

Magniel 

všechny recenze uživatele

Jsou tady i takoví, kteří odporují Adele a budou také odpůrci tohoto dvd záznamu. Vzhledem k tomu, kdo Adele je a jakou zpívá hudbu, neočekával jsem žádnou show a dostal jsem to, co jsem očekával. Fajn koncert. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Nejenom hlas jak zvon má tato půvabná a talentovaná angličanka Adele. Záznám z jejího koncertu mne dojmul a potěšil mé romantické srdéčko. Úžasná atmosféra, viditelné emoce a mráz po zádech při "someone like you". ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Od Adele znám tři písničky. Na koncert jsem se dívala, abych teda zjistila, co ta Adele ještě zpívá. No a bylo to hustě krásný a dojemný. Husinu jsem měla až víte kde. A když zpívala Someone like you, to bylo neuvěřitelně krásný, a když nechala zpívat publikum, ooooo nádhera. Určitě se na to koukněte, i když jí neposloucháte :) A dost mě překvapilo, že mluvila sprostě, to si mohla odpustit, vůbec to k ní nešlo. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Adele a znám jenom pár písniček z rádia nebo od kamarádů. Ale to nic nemění na tom, že je tenhle koncert skvěle natočený a ozvučený, protože tenhle unikátní hlas si to rozhodně zaslouží ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

U Adele to jinak nejde, prostě pět hvězdiček jako vyšitých. Adele je úžasná zpěvačka a určitě i skvělý člověk. Měla jsem husí kůži po celém těle. A navíc je to také moje jmenovkyně, což mě opravdu těší. :) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Adele je hodně zvláštní persona s typicky britským smyslem pro humor, takže jsem si koncert užil pořádně až na podruhé. Právě až s překladem těch mluvených pasáží. 9.5/10 ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Člověk až žasne, jak Adele umí spolupracovat s obecenstvem. Lidé zpívají, svítí telefony, tančí a mnozí se dostávají až do jakési formy extáze. Je to další talent, kterým byla Adele obdařena. A hlavně proto považuji její živé vystoupení za excelentní zážitek. A hudba je samozřejmě fantastická, o tom žádná. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

Toto už nie je len o hudbe. Spievajúca sólistka- spievajúci muži, ženy, spievajúce deti. Tancujúca Adele- tancujúce publikum. Plačúca Adele- plačúce publiku. Mal som metrové zimomriavky a nakoniec- zlatý dážď. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale Adele nie je vobec sympaticka, jej hudba sa mi nepaci, a koncert som pozeral u kamaratky, lebo ona je teda huge fan, takze som to pretrpel, a preto tak hodnotim ako hodnotim. ()

Reklama

Reklama