Reklama

Reklama

Tape 407

Trailer

Obsahy(1)

Dvaja tínedžeri letia na silvestrovskú noc z New Yorku do Los Angeles. V polovici cesty však ich lietadlo zasiahne extrémna turbulencia a let sa mení na nočnú moru. Zlé počasie vyvolá paniku medzi cestujúcimi a lietadlo nakoniec havaruje v odľahlej oblasti, ktorú vláda využíva na tajné experimenty. Hŕstka ľudí, ktorí haváriu prežili, sa celí od krvi a v zmätenom stave ocitajú v tme s neznámymi predátormi v pätách. Netušia, že v okamihu ich nechceného príchodu na toto územie sa stali súčasťou prísne tajného experimentu. (Darkage)

(více)

Recenze (23)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevycházím z údivu, proč tvůrci evidentně pracující s nízkým rozpočtem a found footage formou (která dovoluje za mrzký peníz natočit děsivý film, který bude přirozeně působit realistickým dojmem) do svého filmu cpou pád letadla, který se jim samozřejmě za pár šupů nemůže podařit natočit tak, aby působil autenticky. Průběh pádu found footage ještě nějak zakreje, ale místo dopadu, které řve kulisovostí už zdálky, dojem "skutečných záběrů" dost kriticky narušuje. No ale budiž. Problém spíš je, že zbytek filmu, kde už se konečně něco děje, není skoro vůbec strašidelný, nemá žádné creepy momenty ... a bohužel se nemůže opřít ani o sympatické postavy, neboť žádné takové se filmu nevyskytují. "Záporáci" ovšem dobří, chtěl bych s nimi vidět klasicky natočený horor. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže ďalší found-footage, ale tento je dobrý! Lietadielko havaruje, vydesení a zakrvavení pasažieri sa spamätávajú zo šoku, no keby len vedeli, kde to vlastne pristáli a čo tam na nich čaká... Nie je to síce veľmi desivý horor, skôr akčný, rýchly, s poriadne sviežim tempom. Vždy sa niečo deje, hrdinovia utekajú, skrývajú sa, opäť utekajú, opäť sa skrývajú, celú dobu na nich niečo útočí a je ich stále menej a menej. Jedna vec mi vadila. Toto, čo na nich útočí, nám "nenápadne" prezradili už v polovici filmu. Ja by som bol radšej, keby si to nechali ako prekvapenie až niekde ku koncu. Ale páčil sa mi záver, dokonca veľmi! Už len za to tie štyri bodíky dám. A aj preto, že som sa nenudil. Je to ináč (podľa mňa) veľmi podobné, ako Evidence, či už kvalitami, alebo sčasti námetom, takže komu sa páčil, mal by oceniť aj tento kúsok. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Amíci to berú po svojom a ani tu to nefunguje inak. Niekto trendovo zmení o pár dní svoje hodnotenie ( y.k.w.y a ) , niekto sa zvezie na hodnotení idola z TOPky. Ide však o zošedivelý FF a ten bodík udieram za všeobecný privátny súhlas s totálne nefunkčným scenárom , pošahanou réžiou a hlavne COOLovým BLOODY MAKE P-upom. Inak ale silne napínavá rádiovka čiže som sa bála ( o osud distribučnej spoločnosti ). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Bla, bla, bla, bla, bla!!! Takýto otravný found footage horor som ešte nevidel. Niekoľko ľudí prežije leteckú haváriu a ocitnú sa stroskotaní na neznámom mieste, odkiaľ sa snažia dostať a zároveň prežiť, keďže ich začne prenasledovať niečo podivné. To, čo ich naháňa (nejdem spoilerovať) ma veľmi pobavilo a keď som videl, ako im to prešlo poza okno, začal som uvažovať či sa to neprehupne rovno do komédie, v čom ma neskôr utvrdil aj úplný záver. Ináč je to ale ukecaná slabota; najprv sa takmer 40 minút nič nedeje, okrem zrútenia lietadla, z ktorého samozrejme nevidieť skoro nič (found footage trademark). Postáv však prežije zbytočne veľa, takže neustále rozprávajú a prekrikujú sa ako opičky v ZOO, pôsobia neprirodzene, v určitých scénach je až príliš vidieť ako sa snažia hrať, opakujú naučené frázy a vlastne aj tie situácie sa mi celkovo zdali až príliš umelo strojené. Podobnosť s nedávnym Evidence je v tomto prípade naozaj evidentná, no narozdiel od Evidence, ktorá bola pekne atmosféricky vygradovaná a až na prepísknutý koniec slušne zvládnutá, tu nie je žiadne napätie, atmosféra, či dej, iba otravná hystéria nesympatických postáv a chaos, ktorý mal zrejme vytvoriť dojem intenzívnejšieho spádu. Na mňa to teda nezabralo a väčšinu stopáže som iba čakal, nudil sa a dúfal v zlepšenie, ktoré neprišlo ani v samotnom finále. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně kreténská FF volovinka, která je ovšem ve své debilitě velkoryse zábavná (zejména ve druhé polovině). "Hele, cesta!" "Myslím, že bychom měli jít po ní." /// "Viděla jsem ocas!" "Taky jsem viděl ocas!" "Viděl někdo zuby?" :)))) ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Natoľko iritujúca sračka sa len tak nevidí. Od "pádu" lietadla až po záver, sa vás tvorcovia snažia celý čas udržať v napätí, celý čas stresovať ... a celý čas vás to iba k smrti vytáča, pretože herci nevedia hrať, scenár stojí za Asylum, navyše to ani neni sranda a trash z tejto smrteľne vážne úbohosti, robia akurát kulisy pod hranicou televíznej inscenácie a únosnosti. Predstavte si plastikového dinosaura, ktorý sa tam zjaví asi päťkrát (z toho dvakrát je počítačový a zvyšok vidíte len gumený chvost), a potom si predstavte skupinku - k smrti vydesených - obetí, ktoré hodinu a štvrť v kuse kričia a plačú. Skoro mi vybuchla hlava ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na film jsem se těšil. Stejně jako jsem se těšil na Dinosaur project, který jedou na stejným principu, nakonec Dinosaur překvapil a Tape 407 zklamal. Je to hlavně jak tu někteří psaly, film je až moc levný na to aby si mohl pohrávat s tímhle tématem, třeba spadlé letadlo vypadalo směšně a to jak leželo na zemi bylo pitomé, za kulisy dávám jedno velké mínus, aspoň že maskéři udělaly pár podlitin a ran jakž takž dobře. Ale i tak se jedné o málo. Dinosaura uvidíme až na konci a nějak mi neseděl s celým příběhem, jeho velikost a sevření se dost měnilo a to mě štvalo. Je ale prapodivné že film mě udržel až do konce, neustále jsem na něco čekal abych na konci nic nedostal, ale i tak hodnotím 3*, udrželo mě to a pár scén celkem ušly. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V zásade nemám nič proti súčasnému trendu found footage hororov, Tape 407 je však uvrieskaná stupídnosť s miestami neznesiteľne roztrasenými ručnokamerovými zábermi, v ktorej zopár ľudkov pobehuje z bodu A do bodu B a opačne a pritom ich likviduje "čosi" digitálne... slabota. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Found-footage jste slabší stránky ale suprový nápad není to zle moc se nám neukáže ale aspoň se moc nepokazilo a tak je to celkem solidní podívaná, pořád kolem nás něco číhá a my nevíme co takže v pohodě. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Úplně dementní to není.. Já mám tyhle akční ff naháněčky radši než ty duchařské pakárny a třeba Evidence mi fakt sedlo.. Ale tohle je na můj vkus až moc hysterické a když se na konci odhalí, že to Ono je fakt tím čím se zdálo už od poloviny být(muhehe), dostaví se(u nejednoho diváka) vtíravá pachuť zklamání. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Samotné e-FF-ko už mě leze krkem, ale budiž říkal jsem si, ještě to zkusím a nehodím flintu do žita. Chyba! Sra*lo mě už jen to, že tam furt řvou, halekaj na sebe a když se konečně k něčemu doberou, tak se zeštěkaj znova. Prostě scénář, dialogy, kamera (FF) i režie stojí za zlámanej dolar! Jednu hvězdu dávám ze soucitu příšeře! :-D Škoda, že tam nedostala více prostoru.... 15% ()

Pod 

všechny recenze uživatele

Až na Jamese Lyonse a Melanie Lyonsovou postavy nejsou sympatické vůbec. Chvilkami to tam mělo menší atmosféru ale v celku je atmosféra na nic, napětí taky nic moc a scéna z auta mě fakt překvapila. Místo toho aby kameramanka se s kamerou rozhlížela okolo kde je dinosaurus, tak jsem musel téměř po celou dobu sledovat řízení řidičky která neumí řídit. Příběh taky není o ničem a pokud jsem v objektu s plno naklonovanými potvorami, které mě považují za hlavní chod, očekávám, že uvidím více než jen sem tam ocas a zuby. Akce taky nic moc a horor po málu. Všudypřítomné potoky krve po havárii na tvářích pasažérů taky moc nedodávají na realitičnosti. No alespoň, že na konci jsem mohl vidět pár sekund theropoda z traileru. Rozhodně jsem od toho čekal víc. Ještě štěstí, že je tu pořád ještě The Dinosaur Project, do kterého vkládám mnohem více nadějí. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem chtěl dát 3*, protože to opravdu nebylo tak zlé. Ano, styl této kamery není vždy ideální, ale sem mi přijde, celkem zapadl. Pád letadla jsem nezažil, takže nevím, ale pozdější reakce lidí byly celkem dobré, takže herecky bych to neviděl tak zle. Udělal z toho sci-fi, byla asi největší chyba filmu. Kdyby přeživší napadal třeba medvěd nebo puma, bylo by to úplně jinde. Ale dobře, když už to musí být. Všechno šlapalo celkem dobře, než se ta parta dostala do té chatrče. Od té doby to jde hodně špatně a celé z kopce dolů. Postavy se začínají chovat hrozně nelogicky a film totálně vše ztratil. Když bylo objeveno auto, už nemělo jít vůbec o nic, jen sednout a odjet. Proč to nezvládli? Ty oběti, ty bouračky, útěky, trapárna největší! A ten konec? To už bylo k smíchu úplně. A ten tyranosaurus, to už bylo moc i na mě.... Škoda, holky byly sympatické, začalo to dobře, ale skončilo to katastrofou... ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Z této kombinace nikdy nemůže vzejít nic dobrého a kvalitního. Příběh by nebyl špatný,ovšem muselo by se do filmu více investovat. Takhle to vypadá jako další "třepačská" amatérská blbost. Už je těch "filmů" které sázejí na autentičnost strašně moc a tím pádem nemají čím překvapit :-( - 5% (za nápad)! ()

triberpaddy 

všechny recenze uživatele

Parta mentálů, jeden retard a příšerně protivnej, uřvanej fracek vyrazí v noci na pole hledat kvalitní ječmen. Do toho je občas navštíví T-REX, což je pochopitelně, naprosto přirozeně doprovázeno výpadkem kamery, a pak tam dalších 10 minut všichni ječí a je vidět maximálně tak velký (výměšek tlustého střeva). Hovadina, ostuda found-footage subžánru. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Začátek byl vynikající a já se těšil na pořádnou vykillovačku s kotlem obětí....Jenže od pádu letadla to vypadalo, že celej rozpočet padnul s ním. Nesmyslné pobíhání a scénář kulhající po rukou... ()

bakeero odpad!

všechny recenze uživatele

Možná nejhorší found footage, co jsem kdy viděl. Absolutně nesympatické postavy (do jednoho jsem jim přál pomalou a bolestivou smrt - nedočkal jsem se) a před kamerou absolutní nic. Respektive na úplném konci efekt, jak z nějaké gamesy kolem r. 2000. ODPAD! ()

Reklama

Reklama