Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (368)

tron 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí v niekoľkých scénach budovať strašidelnú atmosféru a napätie. Potešil ma tiež záver, aj keď je mi jasné, že sa v tom tvorcovia začínajú strácať a zamotávať, ak k tomu mimochodom náhodou nedošlo už v dvojke. Dosť výrazne som sa nudil a preto dávam 40%. Tak málo som doteraz ešte žiadnemu dielu tejto ságy nedal. Ale inak to vlastne bolo celkom fajn a potešila tiež sexi tínedžerka v titulnej úlohe. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou jsem na starou, vytřepanou Sonku s pěkně jetou páskou natáčel fakanům Vánoční besídku ve školce. Zpočátku vše probíhalo naprosto korektně. Děti žvatlaly infantilní, sračkoidní básničky, u kterých jim v jednom kuse vypadával text a falešně vyly liturgické megahity promrzlých křestanských kamelotů jako "Nesem vám noviny" za doprovodu rozladěného klavíru, u něhož se dvěma prsty potila učitelka, která znala hudebku pouze z vyprávění. Za zády se mi pyšně roztékali hrdí rodiče z toho, že jejich ratolest, co si sice pořád v šatně obléká kalhoty přes hlavu, už skoro umí přes vyviklané jedničky vyšišlat "Kočka leze dírou" a hlasitě plácali po každé pičovině. Prostě normálka. A pak se to stalo!!! Po hodině a půl recitačního martýria, přesně v momentě, kdy jsem se snažil švenknout na vyvinutý výstřih pětadvacetileté učitelky, abych měl taky nějakou tu trochu rozptýlení, až to budu po desáté pouštět rozplývající se tchýni, zachytil objektiv za oknem racionálně nevysvětlitelnou šmouhu, která strašně připomínala škaredého padesátníka v šedém baloňáku a s přehazovačkou, jemuž se podivně třepalo pravé rameno a olizoval z venku sklo. Nechal jsem okamžitě kozy kozama a snažil se přinutit léty utahaný zoom přibližovat, když v tom mi, jak na sviňu, kamera škodolibě oznámila Battery Low a pašla v pizdu. A to jsem ji před tím celou noc nabíjel, kurvu! Zvedl jsem unavené oko od hledáčku, vyzoomoval zornice na okno a můžu vám na holý, povislý pupík odpřisáhnout, že tam žádný chlap nebyl! Jelikož mám paravýcvik, pravidelně jím paraořechy, mám specifické paradigma, miluju paraboly, po jídle používám páratko a s ničím se moc nepárám, ihned mi došlo, že jsem byl svědkem paranormálního jevu! Abych si byl stoprocentně jistý, vyběhl jsem ven, a představte si, ve sněhu pod oknem nebyly vůbec žádné stopy, jen na zdi, asi tak metr od země ulpíval chuchvalec podivné, bílé hmoty. Tutově ektoplasma!! Taky vás z toho mrazí jako mě?? Myslím, že je to jasný důkaz toho, že se ty věci mezi nebem a zemí opravdu dějí a já to mám na kameře, heč!! Ještě včera v noci jsem to vyštrachal, nastříhal do toho trochu dalších domácích videí, abych to trendy zpestřil i nějakým tím erotickým děsem a poslal to mailem do Paramountu s pracovním názvem Abnormal Passivity 5. Samozřejmě pod pseudonymem Persil Verbalstein kvůli košer protekci. No, máte se prostě na co těšit! Jakmile si v ČSOB založím valutové konto a příjdou prachy, vzdám se svých práv a počítám, že premiéra by mohla být 1.1.2013. Doufám, že mi HOMO uspořádá projekci! Až do teďka se mi točí hlava z toho nevěřícného kroucení nad tím, s čím vším je schopen kdejaký amatérský kokot v šoubuznysu prorazit a mentálové vypružit dvě kila za lupen v Cinestaru! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vítěz kategorie Nejkratší hororové finále roku. Hodinu a půl nás tvůrci pomalinku připravují, že se asi něco pořádného stane, a pak je za minutu hotovo. Lidi v sále nevěřili :-D No, konec srandy, tohle je pro mě zklamání jak hrom. Loni jsem z kina ze třetího dílu odcházel nadšený, připraven sérii obhajovat proti všem zaslepeným haterům. To se tentokrát nestalo, odcházel jsem spíš rozčarovaný. Lidé se tu opět nahrávají na kameru v nepravděpodobných situacích, odpovědí na zajímavé důležité otázky z minula se nedostává, zato přibývají otázky další. Takhle to může jít v podstatě do nekonečna, tvůrci si navíc tímto dílem otevřeli dveře asi tak k tisíci spin-offů. Nicméně, to bych všechno zkousnul. Ale já se poprvé u PA ani chvíli nebál, ani jednou nelekl! Čtyřka je co se týče hororové stránky opravdu slabá a krotká. A zajímavých nápadů se taky zrovna neurodilo - a když už jo (kinect), tak zůstaly smutně nevyužité. Závěrem: Sympatické postavy, slušné řemeslo. Sračka to pořád není, ale protentokrát nebudu mít potřebu se o tom s kýmkoli hádat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $53,921,300Tržby Celosvetovo $142,793,842Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,062,516 //počet predaných kusov 97,625Tržby za predaj DVD v USA $8,525,008 //počet predaných kusov 492,822║ čistá amatérčina ostane len amatérčinou, nechápem význam tejto prázdnej statickej série, jedine v tom že by to chcelo prekonať zívačkový Twilight /20%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, za co tu jednu hvězdu dávám... I když, možná jo; chvíli jsem měl skutečný strach! Na filmu jsem byl v kině a během projekce jsem sežral tři balíčky paprikových chipsů, jeden sáček slaného popcornu, dvě oříškové milky, půlku kuřecí bagety, čtyři hořké fidorky, dva páry hořických trubiček, jedny kakaové vlnky, patery mléčné miňonky, dva chilli longery, tři krémové věnečky, sáček preclíků, půl kilogramu skittles, jednu čivavu a měl jsem skutečný strach, že se poseru a svojí vražednou hnilobou zamořím celý kinosál. Naštěstí vše dobře dopadlo a já se posral až po cestě domů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak dvojka nebo trojka. Teprve až tohle je ten pravej horor! Dobrou hodinu a čtvrt jsem zíral na patnáctiletou blondýnku, která místo toho, aby po večerech masturbovala pod peřinou, radši toká přes sociální sítě. Občas nahlídne do obýváku a kuchyně, aby jí překvapil třesoucí se lustr nebo přesunutý nábytek, ale to nás, veterány, pouze donutí si během filmu ostříhat nehty na nohou a pomazlit se s přítulkyní. No a když se začne konečně něco málo dít, totálně to pohřbí závěrečný titulky. A to jako vážně? Záhada, jak něco takhle trapnýho dokáže vydělávat sta miliony. Nad touhle mašinérií zkrátka lámu hůl, zatímco ostatní už se samozřejmě těší na pětku a šestku, kde se prý začne vařit polívka v mrazáku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, na mě to působí, jako by se tvůrci rozhodli místo výdělečných módních hororů dělat postmoderní reflexivní umění navazující na mistry vyprázdněné narace a eklekticismu (aluze Shiningu jak sviň, hells yeah). Vlastně mi to přijde jako velmi pečlivě zkomponovaný troll na blbečky, kteří od série ještě něco čekají. A já jsem tedy jeden z nich. Po záběru na skupinu čarodějnic stojících v garáži v minulém díle jsem tady už čekala černé mše a lítání na koštěti, ale hořce jsem zaplakala, protože tvůrci začínají v každém dalším filmu úplně od začátku a používají stejné triky a vyšvihnou se až na konci a to nestačí. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Landon / Příběh: Chad Feehan | Hudba: - | Produkcia: Oren Peli, Jason Blum, Steven Schneider | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Room 101 | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 140,706,358 $ || Prvý diel série, ktorý je podpriemerný. Je to len zanechaná forma, ale bez štipky démonickosti, ktorú obsahovali predchádzajúce tri filmy. Takto to vyznelo skôr ako automat na prachy pre tvoriaci tým, a hlavne producentov. Dúfam, že sa to ešte dá zachrániť nejakým invenčnejším piatym dielom, no občas je lepšie skončiť skôr, než aby to dopadlo, ako u sérii Saw... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavní role a někteří další herci... ale takové prázdno a nedostatek čehokoli dalšího, že až hanba. Navíc jsem se v návaznostech na minulé díly, které mi až na trojku k srdci moc nepřirostly, snad ani nechtěl orientovat... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kto bude vyhodnocovať obrazy nonstop spustených záznamových prostriedkov, sledujúcich ulice aj interiéry? Otázku vyvolal film zostavený z chronologicky usporiadaných pohľadov z notebookových kamier do vnútra izieb, na dvor domu a do bydliska susedov. Des je dlho prítomný len v nezreteľných náznakoch. Neskôr padajú nože aj lustre. Samotné video záznamy trochu popudzujú mladú blondínu a jej frajera, no nik im nevenuje pozornosť a oni sami len prelustrujú internet a skonštatujú, že niečo zvláštne sa v dome deje. A že možno ide o prastarý démonický obrad. Uvedenému zisteniu predchádza cca 80 minút ťažkopádneho stopovania prítomnosti nadprirodzena. Vraciam sa preto k otázke úvodu: ak radikálne skrátený zostrih udalostí niekoľkých dní a nocí z vnútra jedného domu a jednej rodiny nedokážu nijako relevantne spracovať tí, čo kamery nastražili, nijako neodvrátia pôsobenie záhrobného zla, ako a kto vyhodnotí čo i len trošilinku relevantne kamerové záznamy snímajúce celé dni a roky ulice, námestia, firmy, banky? Nie je to celé len sledovacie placebo? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že som veľký fanúšik serie P.A. - toto bolo viac ako zlé. Sklamaných bude veľmi veľa fanúšikov hororu. Je tu toľko negatív, že nemá zmysel ich vymenovávať. Čo hodnotím, ale najviac negatívne je záver. Smiešny, pateticky, trápny natoľko, že pobavil nejedného diváka v kine. Pre mňa osobne táto séria skapala treťou častou. A ani neviem či by som chcel aby sa to niekto snažil napraviť ďalším "vydareným" pokračovaním - 20%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pokračování je opět tu a zklamaný nejsem, každou minutu jsem koukal s napětím co se bude dít a proto nemám důvod dávat nižší hodnocení. Opět klasické mírné zklamání z konce, jak je zvykem a jen se těším na další film. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za fotbal na začátku, druhá hvězdička za hokejové zprávy uprostřed a třetí hvězdička za sympatickou Kathryn. Jinak opět bída, děj nulový jako vždy. Navíc jsem se těšil, že se děj dostane až do 18.listopadu, ten den mám totiž narozeniny. A ono nic, všichni mrtví 17.listopadu =D ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečný hororový shit, který posouvá tuto sérii ještě hlouběji, než jsem čekal. Nudné, ničím nezajímavé a bez špetky atmosféry. Navíc se tu za celou dobu vlastně vůbec nic nestane, nijak to negraduje a v tom rádoby provázaném příběhu se ztratili dávno už i sami tvůrci. Jen to nepřiznají a dál ždímají z lidí touto odfláklou prací prachy. Navíc kamera se používá i v momentech, kdy by jí nikdo nikdy nepoužil, což mě neskutečně vytáčelo. Aspoň, že ta teenka je celkem sympatická a její kámoš je místy vtipnej. Lidem, kterým se tohle líbí stačí ke spokojenosti opravdu hooodně málo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

K naprosto trefnýmu a výstižnýmu komentu od Bloodyho už nemám co bych dodával. Snad jenom to, že já tu druhou hvězdu dám za to, že jsem se místy nad tou ubohostí určitým zvráceným způsobem bavil.30% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže tu opět máme návrat do starých kolejí, ano strašení se koná, chování postav je ale pitomé a nevěrohodné. Proč vždycky rodiče kašlou na své děti, které jim tvrdí že něco není v pořádku? Nemůžu být s touhle krajně nevěrohodnou situací spokojen. Stejně jako s faktem, že kamery sice nahrávají jako o duši, ale nikdo se na jejich záznamy, s přibývajícím stoupajícím napětím, nekouká. Hodně začínám přemýšlet jestli další díl nevynechám. 3. díl nebyla přitom vůbec špatná podívaná. Bylo v něm strhující finále. Tady se sice finální rozuzlení koná, ale 5 minut považuji za docela výsměch. Navíc je 4. díl nesmyslně utahaný. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Další do sbírky filmů o rodinách, v nichž nikdo neposlouchá nikoho, všichni se chovají jako retardovaní lemurové a kromě totálních hororových i dramatických klišé (dcera: "Věřte mi!" matka: "Běž do svého pokoje!") vyvádějí choromyslné hovadiny: Matka dopuje dcerku prášky na spaní, protože se včera chuděra nevyspala; ta zase naříká, že jí cizí děcko leze do pokoje, ale zavřít dveře jí nenapadne. Největší vopruz na celé čtvrté paranormalitě je však její třídenní stopáž - přesně takovou dobu jsem potřeboval, abych po kouskách tu nesnesitelně nudnou variaci na stokrát viděné dorazil do konce. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když se vám miniklon vzbudí ve dvě ráno, snaží se vám hodinu jen tak pro zábavu rozeškrábat krk i ksicht a potom si zase spokojeně usne, zatímco vás jako obvykle postihne insomnie, možná si vyberete nějakou ukolébavku v televizi. Vsadila jsem na PA4, od začátku páchnoucí odérem nudného rodinného videa. Puberťáci, spratci, nikdo nepoužívá mozek, nikdo se nechová logicky, sem tam něco spadne, sem tam šmouha... děsivé. Opravdu děsivě nuzáživné. A já jako na potvoru pořád ne a ne usnout. Jak hodnotit úplně zbytečný film, který není navzdory tagu "horor" vůbec strašidelný, ani nesplní očekávanou funkci barbiturátu? Vydojím ze sebe jednu upocenou, mouchami hojně obletovanou hvězdu. ()

balone odpad!

všechny recenze uživatele

Ani jsem to nedokoukal, nedokázal jsem u toho vydržet, žádné napětí, nevyvolávalo to žádný strach, ani žádné americké lekačky. Připadal jsem si, že špehuji nějakou debilní, nudnou rodinu v USA, která má neustále zapnuté kamery v domě. 0% ()

Reklama

Reklama