Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

Trailer

Obsahy(1)

Ben Cronin (Jesse Bradford) je bezproblémový středoškolák z New Jersey, kterého podle jeho rodičů i učitelů čeká slibná budoucnost. Má plno dobrých přátel a slaví úspěchy nejen ve studiu, ale také jako obdivovaný člen školního sportovního týmu. Jeho trenér Simkins (Dan Hedaya) je přesvědčen, že ho na vytoužené, prestižní univerzitě ve Stanfordu čeká velká budoucnost. Ben si přivydělává v místní nemocnici, všechen volný čas však momentálně věnuje tréninku na rozhodující plavecké utkání.

Když se však v jeho životě objevuje krásná Madison Bellová (Erika Christensen), mladík rázem zapomene na svou solidní známost s půvabnou, spolehlivou Amy Milerovou (Shiri Appleby). Lehkomyslně se podvolí dívčinu svádění, aniž tuší, do jak nebezpečného vztahu se zapletl. Madison chce víc a víc - a to, co Ben považoval za pomíjivý, nezávazný flirt, se mění v děsivě nekonečnou noční můru. Přitažlivá dívka rafinovaně rozehrává šílenou hru na lásku, život a smrt, ve které objekt své vášně postupně připravuje o všechny dosavadní jistoty. Ben zděšeně zjišťuje, že už dávno ztratil půdu pod nohama a že ho Madison stahuje do temné, vražedné hlubiny, ve které se začíná beznadějně topit.

Středoškolská variace na legendární psychothriller Osudová přitažlivost nabízí strhující, přitažlivou zábavu pro mladé publikum. Atraktivitu filmu zvyšuje herecká účast vycházejících hollywoodských hvězd Jesseho Bradforda (Romeo a Julie) a Eriky Christensen (Traffic - Nadvláda gangů). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

To měla být jako variace na Osudovou přitažlivost? Glenn Close by byla ještě v šedesáti rajcovnější než tahle opuchlá bárbína. Kluku, kams dal voči? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, kde rajcovní mrcha si udělá s chlapa jen kopací míč. Pak jsou filmy, kde se rajcovní mrcha začne chovat jako psychouš. A pak je film Nebezpečná známost, tvůrcům se povedlo si udělat s diváka kopací míč a ještě navodili dojem , že jsou asi psychouši. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slušnej thriller, ale ničim výjimečnej. prostě takový to typický téma zpracovaný přesně tak jak to má být, ale nic víc, ani nic míň. Ale Erika Christensen je fakt solidní svině a pěkně si toho hlavního podává ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Nebezpečná známost je film děravý jako cedník. Hloupý scénář plný klišé postrádá byť jen šptku funkčnosti a snímek nedrží pohromadě ani režisér, kterému se za celou dobu podařilo vystihnout snad jen jednu jedinou scénu. Jistým způsobem mohu napsat, že jediným šťastným tahem je obsazení Madison, neboť Erice Christensenové se přesně podařilo vystihnout jemné detaily postavy. Ne, nepředvádí žádný herecký koncert, spíše její tvář a výrazové prostředy přesně pasují do její postavy. Co se týče pocitů, dostal mě sníemk tam kde jsem měl být, toužil jsem po tom pořádně bolestivou smrtí zprovodit ze světa hlavní postavu. Díky bohu, že Nebezpečná známost trvá jen půl druhé hodiny, jinak by se na ten blábol opravdu dívat nedalo. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Moment, přeslechnul jsem se, jak že zněla otázka? Jo, jestli je tohle jen další řadovej teenage thriller co dělá bu bu bu na civilisty před televizní obrazovkou, pro kterou je jistojistě určenej? Ať to vezmu od sklepa produkce pro mladší, aby si přišla na napětí ve velkých uvozovkách, nebo od půdy, kde se válí harampádí v podobě spousta nedotažených kousků světové kinematografie a videografie, pořád musím říct – ANO. Má to sice všechno co má teenagerka mít, pohledný postavičky, říznou muziku a zápletku, která si na nic nehraje a prakticky jen překopírovává zavedené postupy na novej, údajně kvalitní křídovej papír. Co můžu se skřípěním zubů hodit do placu jako jednoznačné plusko? Až překvapivě slušně udržená atmosféra, kterou jsem zprvu vůbec nečekal, protože úvod tohohle filmu dře jak špatně namazaný stroj. Druhým pluskem je dost neznámé obsazení. I přesto, že se už Jesse Bradford i Erika Christensen objevili ve větších projektech, být v takhle napsaném filmu větší hvězdy, nenechám na něm nitku suchou a vyždímu ho do morku kostí. A docela ušla i ta zmiňovaná hudba, která když už nic jiného, alespoň pasovala k jednotlivých situacím. A mínusy? Částečně už jsem je vyjmenoval – mizerná originalita námětu, slaboučkej začátek a hodně laciný závěr. Co ale hlavně, to děsný předehrávání. Tedy atributy, které mají sehrát stěžejní roli v lámání příběhu jsou až nezdravě moc na očích, čím dosahují přílišné čitelnosti děje (a to je u takovéhoto typu filmů dost vada na kráse). Takže co říct na závěr? Tohle je kompot, který zavařila začínající hospodyňka John Polson po vzoru jiných, o třídu a víc lepších předchůdců a místo aby chuť dozrála, trocha nám to ve sklípku uhnilo. Asi tak ty 2 hvězdičky s tím, že jsem se bál........abych neusnul:)) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Relativně příjemná jednohubka, která sice v závěru neuvěřitelně zbytečně zhořkne, přesto sází na osvědčenou variaci, když si posedlá ženská vezme něco do hlavy, tak toho dosáhne i za cenu nějaké té mrtvoly. Teenagerovská Osudová přitažlivost (Erika Christensen sice nemá ani z poloviny houževnatosti, co Glenn Close před lety) nezačíná zdaleka nejhůře. Ambiciózní student a hvězda plaveckého týmu Ben přemýšlí o společné budoucnosti s krásnou přítelkyní Amy, zatímco nová spolužačka Madison je jím už nějaký čas posedlá a pomaloučku bortí jeho život. Nevěra je na světě, ale co přijde po ní, už nemá se zdravým rozumem pranic společného. Benovi se zhroutí vztah, sportovní možnosti, navíc se ozývá nedůvěra okolí. Jisté situace z první poloviny filmu nejsou vůbec nezajímavé, napětí relativně graduje, ale závěr téhle rutinní záležitosti vše shodí a nelogičností je jako chloru v bazéně, kde všechno začalo nevěrou a skončilo vražednými úmysly.. slabé tři hvězdičky, přesto tam jsou!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nebezpečnou známost jsem viděl kdysi hodně dávno, ted v roce 2011 jsem to viděl znova asice mě to tak nebavilo(už jen proto že sem si pamatoval všechno), ale i tak jsem se bavil, stopáž je příjemná herci kromě hlavní svině sympatyčtí a scénář i když ne moc dobrý nenudí. Jak jsem řekl hlavní představitelka která hrála svini byla hnusná, obtloustlá kráva a z jejího chování jsem měl málem kopřivku, ale film se dá zkouknout v pohodě. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kolik klišé snese jeden film? A kolik divák? Nelogický scénář za moc nestojí, režie není o moc lepší a o hercích bych mohl prohlásit totéž. Jesse Bradford je jen nezajímavý, ale Eriku Christensen jsem okamžitě pasoval na nejmizernější rádoby femme fatale, co jsem kdy viděl. Navíc mám asi poněkud odlišný vkus a přišla mi odporná. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jo tak tenhle filmeček se mi líbil. Jak se dostat z vrcholu na dno? Když se vám pod kůži dostane vypočítavá bloncka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No fakt neviem komu v tomto snímku fandiť, obeti (?) alebo prenasledovateľovi ? Ono obidvaja by si zaslúžili nakopať. V rámci žánru nejde o žiadnu prevratnú, ale skôr o prevetranú záležitosť. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Jasně, je to béčko pro teenagery a je to poznat, ale atmosféru to prostě má a i když vše bylo jakoby nalinkované a dopředu jasné, přesto jsem byl vždy naplněn očekáváním, jak to dopadne. Škoda, že jsem ani jednou nebyl ve svých očekáváních překvapen, mohlo to být i lepší. [červen 2005] ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Další teenagerovský "thriller".. Příběh jasný hned od začátku, nic nepřekvapí.. ani žádná "lekačka". Pokud se chcete u filmu vyspat a nepřijít o děj... :-) ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Neoriginální blábol, který může za kvalitní thriller považovat snad jen naivní patnáctiletá blbka nebo divačka Ordinace v růžové zahradě. Vždyť je to takový pěkně psychologický, ze života, že jo? Chabá variace na Zahrajte mi "MISTY", kterou režisér John Polson vzal jen proto, aby ukázal, že i s malým rozpočtem dokáže natočit slušně vypadající film. A vyšlo to, dostal další job. Kouká se na to hezky, je to nezávadné, ale bohužel i neinvenční. Prostě takový filmový fastfood. Ta druhá hvězdička je za to, že měl režisér odvahu obsadit holku, co není vůbec rajcovní. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Aj dievča s krásnym zovňajškom sa stane odporným, keď jej egoizmus nepozná hraníc... Vo filme môžete tiež zakúsiť spolu s hlavným hrdinom trpkosť nevery a radosť z nápravy cez obetavú lásku... Treba ešte pochváliť citlivé zobrazenie chúlostivých scén. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý. Scénář špatný a dialogy hrozné. Nudila jsem se, zvlášť v druhé půlce a víckrát se na to rozhodně nepodívám, je to ztráta času. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Na toto téma už byla natočená ŘADA lepších filmů (i s lepšími herci, i když Shiri Appleby za to jedno zkouknutí stojí). Určitě zklamání, jednou koukatelné a dost. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Celkovo priemerný film, ktorý je výrazne horší ako ,,Osudová príťažlivosť " a naozaj robí absolútne minimum na to, aby oslovil nenáročné tínedžerské publikum. 5/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Cronin (Jesse Bradford) si žije spokojený život úspěšného středoškoláka - ve škole mu to jde, má skvělou dívku a v plaveckém týmu je jeden z nejlepších, a vypadá to že si jej brzy vyhlédnou hledači talentů pro renomovanou vysokou školu. Ale jednoho dne "ujede" a vyspí se s nově přistěhovavší se spolužačkou Madison (Erika Christensen), což totálně jeho život změní. Madison není schopna pochopit, že z Benovy strany šlo jen o úlet, a neustále jej pronásleduje a postupně svůj teror stupňuje i proti Benově okolí. Když začně jít o životy, Ben pochopí, že jen on se může Madison postavit ... Pokud bych měl film hodnotit z pozice soucítění s hlavním hrdinou, tak dávám pět hvězdiček. To co si musel Ben vytrpět je dost síla, a doufám, že nikdy nikoho tak zákeřného jako Madison nepotkám. Ale pokud mám hodnotit film jako takový, tak už je to o mnoho horší. Díry ve scénáři je to nejmenší co mi na filmu vadilo. Jesse Bradford je zde velmi nepřesvědčivý, a více méně se celý film tak nějak potácí od čerta k ďáblu a jeho "pravá dívka" Shirly Appleby mi přišla jako mentálně zaostalá - celý film jen tak cupitá za Benem a kde nic tu nic. To Erika Christenses do své role totální mrchy zapadla naprosto dokonale, doufám že je jen tak dobrá herečka a ne taková potvora.... ()

Reklama

Reklama