Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická Katja pracuje jako zdravotní sestra. Když si jedna z jejích pacientek dělá starosti o děti, které zůstaly doma jen s pomocnicí, rozhodne se jí pomoci. Jejímu manželství to však neprospívá. Nastal čas na nový život... Na statku v malé bavorské vesnici Frühling vládne doslova zmatek. Tři děti zůstaly po smrti otce jen s matkou a ta se právě léčí v nemocnici s rakovinou. Rodině vypomáhá profesionální pomocnice, ale nějak s dětmi nemůže najít společnou řeč. Patnáctiletá Danni ji ignoruje, její mladší bratr Tim dělá naschvály a malá, teprve dvouletá Mia potřebuje neustálý dohled. Do toho ještě hospodářství, pomocnice se má co otáčet... Matka Inge se rozhodne ukončit léčbu, aby se o rodinu postarala. Když se o tom dozví zdravotní sestra Katja, která je snad nejempatičtější osobou v celé nemocnici, nabídne jí svou pomoc výměnou za to, že se Inge bude léčit. Kdyby zemřela, děti by musely do ústavu. Mají sice babičku, ale ta s rodinou neudržuje žádné styky. Zlobí se, že Inge jejího syna podvedla a on se po hádce zabil v autě...
Katja s energií sobě vlastní vezme věci do svých rukou. Dohodne se s Inge, že pomocnice u nich skončí a ona zadarmo nastoupí na její místo. Měla sice jet s manželem Peterem na romantickou šestitýdenní dovolenou na oslavu 18letého manželství, ale nemůže si pomoci a nechce nechat tři děti bez pomoci.
Malý Tim je nadšený, Katju si hned oblíbí, ale pubertální Danni je trochu tvrdší oříšek. Katja má sama stejně starou dceru, a tak nikam nespěchá, ví, že si k sobě cestu časem najdou. Práce na statku je pro Katju náročná, je to žena z města, která není zvyklá se starat o dobytek, ale také není zvyklá si stěžovat. Vždycky si najde způsob jak práci udělat a děti, včetně Danni, jí začínají pomáhat. Jednoho dne se seznámí s místním veterinářem Markem a stanou se z nich přátelé. On by asi rád něco víc, ale Katja je vdaná a přesvědčená o dokonalosti svého manželství. Navíc nemá čas řešit takové situace, rodina je zadlužená a hrozí jí exekuce... (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že čo sa týka kritického hľadiska romantický film na farme a ešte aj z Nemecka nemôže uspieť. Úprimne som ani nečakal, že ho tu bude niekto ospovevovať, ale prečo byť k nemu až tak zbytočne krutý? Je určený vrstve ľudí, ktorých nezaujímajú mainstraimové, alebo fantasy deje a práve tých ľudí nesklamal. Rozhodne bol veľmi pozitívny, spríjemnil mi večer. Na druhej strane hlavné úlohy dostávali hereckí začiatočníci, bez skúseností - čiže tu nie je čo riešiť. Takmer celý dej sa odohrával v značnom klišé a predstaviť si ho reálne je ale nemožné. 35% ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama