Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (158)

verbal 

všechny recenze uživatele

No nevěřím svým šikmým očím! Bambusáci natočili film prostý obvyklého jihokorejského kokotění, kde se postavy nechovají, jako by zrovna spadly na hlavu ze střechy svého Hyundaie. Je to sice trochu patetická pohádka, kde Kim-Ir Rambo hraje dvě hodiny šípovanou se zlým mandžuským kandidátem a jeho pohunky, nicméně je to docela uvěřitelné, zábavné a nebýt mongoloidních výrazů v očích hlavních hrdinů, měl jsem málem pocit, že hledím na seriózní, historické, akční drama. Jsem překvapen a dojat, až mám chuť sežrat vlastního psa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět nějaký asijský velkofilm, můžeme říct až historický epos, tak Lukostřelci určitě stojí za to. Po technické stránce se jedná o naprosto úžasný kousek, který možná nelpí na přesné lukostřelecké technice, ale všechno tu vypadá efektivně, akčně a děsně zábavně. Horší už je to ale s historickým podtextem a samotným příběhem. Příběh samotný by nebyl úplně složitý, ale určité momenty v rámci historie Korejského poloostrova nejsou jednoznačné a tak jsem se po historické stránce dost ztrácel. K tomu se tu Korejci trošičku našli v efektivnosti a přelátavosti a la čínský velkofilm, a tak tu tamní lukostřelci působí místy víc jak nadlidi, než jako obstojní válečníci. Pořád ale slušný kousek. Nadšenci určitě zaplesají, ostatní budou spokojeni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $251,200Tržby Celosvetovo 50,588,000▐ Príbehová výstavba doslova otrasná na čom trpí hlavne prvá polovica filmu, kde by ste pevnejšiu príbehovú súhru asi ťažko našli nič tu nedáva zmysluplnejšiu váhu, v tej druhej sa to zmení aspoň na slušnú naháňačku lukostrelcov po horách, ktorá má celkom čo ponúknuť aspoň po tej akčnej stránke, ináč skoro strata času. /40%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Brnkanie na nacionalisticke citenie u korejskych divakov casto uspesne funguje, i ked pre tentokrat je antagonistom nie severekorejec ci japonec, ale mandzurski bojovnici pocas ich 2. invazie do Korey v prvej polovici 17. storocia. Historicke pozadie nikdy nevystupuje do popredia skrz snahu o politicko-historicku reflexiu, umenie lukostrelby tu sluzi iba na fyzicku konfrontaciu (to nie je vycitka, iba konstatovanie faktu). Naopak, doraz sa kladie na kostymovu stranku (hoc oproti oblubenym korejskym, kostymovym TV dramam film voli zemitejsie farebne tony, dodavajuce vacsi punc uveritelnosti) a kinetikou ovplyvajuce akcne sekvencie, ktorych zvoleny styl je vedeny po linke roztrasenej kamery, vynechanych frameov a hrubeho strihu. To pri zvolenej stopazi a faktu, ze druha polka filmu je vlastne jedna suvisla akcna sekvencia, posobilo na mna ku koncu uz unavne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,STALO SE TO BĚHEM OKAMŽIKU. BYL TAM A NAJEDNOU DOČISTA ZMIZEL. A ŠÍPY ZAČALY ZNOVU LÉTAT. VYLÉTALY Z NAPROSTO NEMOŽNÝCH ÚHLŮ. PRÝ MLUVÍ NAŠÍM JAZYKEM. A ŽENE SE ZA KRÁLOVSKOU STANDARTOU“..... /// Miluju filmy, kde svištěj šípy (protože to v místnosti vždycky udělá takovýto ,,vžžžžžum“...)! Tož, včíl už jen k tomu zvuku fláknout nějakej příběh... Nájezd Madžuů a vyplenění vesnice udělá z Nam – yia už podruhý uprchlíka. Teď je ale starší a tak může těm sviním předvést, proč se nevyplácí srát se mu do soukromí... Ten úvod je dlouhej. Když nesvištěj šípy, tak je jen o vybíjení bezbrannejch vesničanů. (Umyjte ji!) Těším se, že mi to vynahraděj.... a po hoďce je to tady! Kladnej hrdina se smyslem pro čest kroutí ty svoje ,,třísky“ a já už dlouho takhle nikomu nedržel pěsti – natož pak lítajícímu dřevu! Tempo super a najednou stojej ti dva proti sobě, na rozlehlý pláni fučí větry, i já vodhaduju jejich směr a sílu, a úplně jsem zapomněl dejchat (a málem tak umřel....), protože VÍTR SE NEODHADUJE, TEN SE MUSÍ PŘEMOCT! Super dobrodružství, kam na to ty kluci korejský furt choděj...? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Místo: „Hynku! Viléme!! Jarmilo!!!“ řvu: ,,ROBINE (Hoode)! VILÉME (Telle)! LEGOLASI (synu Thranduila)!“ 2.) Zjistím, že běhat po lesích s lukem je stejně zábavný, jako s čímkoliv jiným. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CJ Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 16 // Otvárací Víkend USA: $24,041 // Už veľmi dávno som nevidel vojnový historický film zameraný na lukostreľbu a musím uznať, že Han-min Kim a Hae-Il Park sa predviedli v naozaj slušnom svetle. Od 40 minúty sa film dostava do nepretržitej akčnej naháňačky, pri ktorej 122 minútová stopáž úplne stráca význam, pretože film vtiahne diváka do deja skôr, ako si to vôbec sám uvedomí....... 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asie nám přinesla jeden Perfektní akční Blockbuster,který vás kopne, kde to bolí nejvíc ! Osamělý, vytrénovaný střelec spoléhající se na svou špičkovou zbraň, aby složil nepřítele dříve, aniž by o něm věděli je naháněn v lesích Elitními lučištníky s šípy vážící čtvrt kila.. Neskutečně napínavý Survival, akční, intenzivní, nezastavitelný, vyrážející dech, je plný emocí,zvratů,nápadů, prostě naprostá vizuální paráda, která nemůže nikoho nechat chladným ! Takhle si představuji dobře odvedenou práci za slušné prachy ! U mně 120 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný historický film z juhokórejskej produkcie. Má výborný príbeh o špičkovom lukostrelcovi, ktorého domovina bola napadnutá mandžuskými bojovníkmi, pričom okrem iných uniesli aj jeho sestru, aby bola za hranicami otrokyňou a tak sa bez pomoci vydá na jej záchranu, ale prenasleduje ho aj skupina elitných vojakov na čele s veľmi schopným a neprehrávajúcim veliteľom. So spracovaním som veľmi spokojný, ešte prvá polhodina pôsobí len tak rozbehovo, nič dôležité sa nedeje, iba sa dá zoznámiť s hlavnými postavami, ale potom už do deja vstúpia mandžuskí vojaci a tak sa už je na čo pozerať, dej je po celý čas veľmi zaujímavý a celá druhá polovica je už skvelá dynamická naháňačka s neustálym napätím a tak mi po jej hodinovom skončení bolo ľúto, že sa film už skončil, dvojhodinová dĺžka tu rozhodne nie je slabinou, kľudne by som uvítal aj viac. Akcie je tu plno a je perfektná. Zameriava sa hlavne na lukostreľbu a celý čas som mal pocit, že sledujem film o sniperoch, akčné scény sú veľmi dobre vymyslené, skvelo natočené, plné výborných momentov a s množstvo zabitých, pričom nechýba ani krv. Tu sa nedá vybrať to najlepšie, všetka akcia je vo svojej kategórii bezchybná. Herecké obsadenie je na tom dobre, jedine hlavná postava mohla byť obsadená niekým charizmatickejším, ale ani Park Hae-Il nie je zlý, fandiť sa dá rozhodne aj jeho sestre, skvelí záporáci a dobre zvolené vedľajšie postavy. Réžia je vynikajúca, tu nemám čo vytknúť, neakčné scény fungujú dobre a v akcii to už ani nemohlo byť lepšie. A technická stánka je až na pár horších efektov výborná. A chválim aj skvelý výber prostredí. Som veľmi prekvapený, ale len v dobrom, vôbec som netušil, čo od tohto filmu môžem čakať a dočkal som sa skvelej historickej variácie filmov o sniperoch s výborným príbehom, akciou, obsadením a aj vizuálom. Tu až na pár detailov, ako trochu pomalší úvod nemám čo vytknúť. 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobrý príbeh, no tých prepracovaných akčných scén ako sa to uvádza v obsahu som sa akosi nedočkal. Tie si ja predstavujem veru inak. Strieľať z luku či praku som si mohol aj u nás na záhrade. Príliš nezaujalo, nebavilo. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Akce v podání luků a šípů. Pěkné překvapení plné efektů a drsných scén. Škoda jen trochu té nepovedené digitální animace, ale chybičku nelze moc vytýkat. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Znova Kórejci, znova skvele...Menej známy, ale skvelý film, ktorému na csfd opäť chýba trailer. Úvod výborný, potom prichádza menší útlm, chvíľu trvá kým film naberie tempo, ale po prepade osady prichádza poriadne oživenie. Šípy lietajú jedna radosť a naháňačky po lesoch sú miestami priam adrenalínové. Mám rád film, kde lukostrelci dostávajú priestor a tu je im venovaný takmer celý film. Je asi nemožné nespomenúť si v súvislosti s týmto filmom na veľmi podobne ladené Gibsonovo Apocalypto, až na to, že tam šípy nelietali. Scéna s tigrom ma potešila, ale úroveň trikov mohla byť lepšia. Digitálny tiger sa veľmi nevydaril. Ostatné triky i akčné scény boli výborné a keď sa zvykne hovoriť, že akčný film je tak dobrý, ako dobrý je záporák, tak tu bol výborný. Akurát som sa nedozvedel ako vyrobiť tak kvalitný luk a šíp, ktorý preletí skrz smradľavých Mandžuov...80%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale na Legolasa to nemá. Nie som fanúšik šikmích očí, ale keď za tou veľkou mlákou točia len samé komiksy, musel som zasurfovať sem. A celkom sa oplatilo. Podarila sa výprava, či dobová atmosféra a na oko to vyzerá fajn. Síce je to podla mňa zbytočne dlhé, ale inak si vás Lukostrelci dokážu získať. Akcia tu ma hlavné slovo a je rozhodne na čo pozerať a čo strieľať. 80% - 4* ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Když už jdu koukat na Akční/Historický film z 17tého století, který udělali Korejci a navíc se jmenuje "Lukostřelci", počítám s tím, že uvidím Akční/Historický film ze 17tého století, kde půjde hlavně o lukostřelbu. Navíc "Tradiční!" Korejskou lukostřelbu v celé své kráse. Místo toho se mi ti vocasové snaží prodat připitomělou pohádku, kde ani jeden z účinkujících pořádně neví co to tradiční Korejská lukostřelba vlastně je, už jen úchop luku a tětivy před nátahem je takové prznění tohoto umění, že se mi chce blejt! Vydržel jsem se koukat do místa kde ten "již odrostlej" hošíček trénuje v lese, přičemž si vítr tajemnokouzelně pohrává s jeho vatřičkou a přitom ho příjde navštívit jeho mladší sestřička. Když jsem v téhle scéně vyděl, jak při plném nátahu (přičemž síla korejských luků se pohybuje od 50lbs. a více) zkroutí zápěstím tětivu a pak vypustí šíp, chtělo se mi smát a zároveň plakat. Najednou jsem měl jen dvě možnosti.. Buď rozbít monitor mého compu, a nebo okamžitě film vypnout, hodit ho do koše a koš okamžitě vysypat. Teď se uklidňuji psaním tohoto komentáře a pomyšlením, že jen co ho dopíši dám téhle lemplovské sračce OBROVSKEJ ODPAD.! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fikční příběh čerpající z historické udáosti, druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 je proveden maximálně jednoduše a zároveň dynamicky. Příběh rodiny, kdy bratr nakonec souhlasí se svatbou sestry, která si má vzít nižšího úředníka naruší invaze nájezdníků a hrdinku Ja-In se snaží zachránit nejen její bratr, ale i čerstvý manžel. Parádní kamera, spoustu honiček, epické krveprolití, souboj lučištníků, gradace napětí, vše funguje, jak má. Energie to má více, než králíček Duracell, jestliže mnoho žánrově podobně orientovaných filmů z Japonska, HK, Číny trpí většinou únavou, nebo v případě čínského prostoru i ekonomickými a politickými tlaky. Tak zde je vidět čiré nadšení, jednoduchost, úsporný styl, který však vítězí na plné čáře, i přes dvou hodinovu stopáž, nemohu říci, že bych se někdy nudil a příběh měl hluchá místa. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Šikmooký mají taky Legolase, no a ne jen tak kdejakého. Jakési Mandžuské komando co má místo šípu klacky plení krajinu, nasere Legolase a Legolas pak plení Mandžuské komando. Je to takový historický asijský "Rambo", který běhá po lese a vrhá šipky, nic extra, ale min. v rámci možnosti se na to pořád dá dívat. 6/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Sakryš, to mělo dvě hodiny? A ještě bych tomu hoďku lukostřelby přidal. Komu nestačilo představení Legolase, nechť si užije tuto jihokorejskou parádičku dosytosti. 80% ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý akční historický film, který má dle mého soudu několik hrubých chyb. Jednat je to absolutně otřesná kamera v akčních scénách, klepající se jak stoletý důchodce po maratonu. Poté je to několik do očí bijících nesmyslů, např. hned ze začátku, když děti utíkají lesem, je stíhací psi nedokážou vystopovat po čichu. Bylo osvěžující nevidět desetihodinové antigravitační souboje na meče mezi dvěma velehorami. Lučištnické souboje měly opravdu grády, byť uznávám, že šípy byly digitální a v toulcích záhadně nedocházely. Jednoduše řečeno, tento film měl podle mne velký potenciál, který tvůrci nenaplnili. Ještě jsem si po celý film říkal, jaký ti Jihokorejci jsou potvory, takhle pomlouvat hodné soudruhy z Číny, že ubližují svým milým korejským sousedům. Tohle by v KLDR nikdy neprošlo. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Zase raz otváram svoju starú, drevenú truhlicu, ktorej obsah tvoria ázijské, historické bojové filmy Kliatba zlatého kvetu, 14 Mečov a prikladám k ním War of the Arrows. Tento film obsahoval všetko čo mám rád od začiatku a zvlášť koniec, keď sa to neskončilo happy endom. Svojou kvalitou ma upútala, už hneď úvodná scéna, po ktorej som sa obával či v takomto duchu a nasadení vydrží až do konca, našťastie moje obavy boli zbytočné. Zvuk mečov a šípov, ktorý silno vystupoval z mojich reproduktorov ma postavil priamo do deja s lučišníkom Nam-Yiom (Hae-il Park) a tak som prežíval všetky jeho emócie spolu s ním. Nezabudnuteľné dobrodružstvo doplnila výborná zvuková kulisa ako aj skvelé zábery kamery s výstižnými momentami (kruhy na čaji v šálke, keď zem sa otriasala pod dupotom kopýt koní na ktorých prichádzali nepriatelia, kvapky krvi stekajúce po vytiahnutých šípoch zasiahnutých nepriateľov , útok tigra a podobne). Akčné scény sa mi zdali v istých momentoch trocha nepriehľadné, ale to vôbec nepoškodilo tento vydarený príbeh, keď silní lovci v podobe armády sa stali korisťou pre jedného lučišníka, ktorý spečatil ich osudy do poslednej kvapky krvi a položil svoj život v boji, aby dodržal slovo, ktoré kedysi dal svojmu otcovi ochrániť svoju sestru. 100% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Řekl bych Nepřítel před branami říznutý Rambem :) Lukostřelečtí snipeři v nebývale atraktivní akci s pozvolnějším začátkem a až zběsilou gradací. Trochu mi k vlastnímu údivu nesedl ten digi-tygr a to mám tyhle přepálené vsuvky většinou rád. ()

Reklama

Reklama