Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (158)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Už po dvaceti minutách víte, kam se to bude ubírat. Máte tu dva typy postav: Hodné (Korejce) a zlé (z Mandžuska). Ze začátku ti zlý zabíjejí hodné, pak se to tak nějak vyrovná, no a nakonec jeden lukostřelec alá Rambo s Epirem vyrožní tucet špinavců. Ha(n)! - 60 % ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

sniper war z šikmookého úhlu. Proč ne. V celku drsná, ale sympatická podívaná, která si sice historické osnovy opravdu jen lízla, ale za to z hlediska akčnosti na sebe Kim upletl bič, který mu bravurně vychází. Herecké výkony jsou perfektní, kamera také. Vše do dokresleno nebezpečně cool hudbou, která vás prostě nutí vydržet až do konce. Stojí to opravdu za to. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Vydařená a poutavá historická akce. Robin Hood je proti ostrostřelci Nam-Yimu skautík ze Zelenýho údolí. Pomalejší první polovinu střídá dynamická honička v půli druhé, šípy lítají ve zběsilým tempu, kořist se stává dravcem a Nam-Yi kosí jednoho přísně vyhlížejícího mandžua za druhým. Choejongbyungki Hwal je trefa do černýho. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

"Zešikmené" Apocalypto (hlavně) s luky a šípy. Zabaví, neurazí. A taky trochu "Wanted". Kdo viděl, ví, co myslím. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Wau,perfektny akcny historicky narez z Juznej Korei,v ktorom chlapik s lukom a sipom bojuje proti presile,vyborny film,skvelo natoceny,klobuk dole...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý keby bol natočený podľa klasických hollywodských pravidiel, tak by nefungoval. Dobre natočené scény a pútavý príbeh. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tleskám, tleskám, po možná trochu slabším začátku (ale stále nad průměrem) se to skvěle rozjede a střídá se "relax" tempo (rozuměj: nikdo neumírá) s výborně zpracovanými akčními scénami. Vše to skvěle vypadá a zní a tak 2 hodinka uteče celkem rychle a hlavně příjemně. Mínus akorát za toho CGI tygříka, na druhou stranu to však bohatě vyvažuje doslova krásný konec. Možná trochu nadhodnocených 5* Korea opět válí! ()

ptsd 

všechny recenze uživatele

Skvělý jihokorejský historický akční film. Kdo má radši luky místo střelných zbraní si přijde na své. Lučištník Nam-Yi zachraňuje svou mladší sestru Ja-In z rukou Mandžuských únosců. Šípy sviští, lidé umírají, akce střídá akci jak Nam-Yi likviduje jednoho protivníka za druhým až k závěrečnému duelu, který mi vyrazil dech. ()

Othellko 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku je to dosť nuda. Sem tam poteší vydarený záber. Druhá polovica filmu, je však už iná káva. Veľkým štýlom sa film rozbieha a naberá na obrátkach. Skvelý lukostrelecký súboj v lese, stojí fakt za to. Niektoré efekty(tiger) boli horšie, inak kamera podľa mňa výborná. Určite si to časom pozriem znova. 90% ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Celý film sa mi až privelmi podobal na Gibsonove Apocalypto, doslova tam sú okopírované niektoré scény. Príbeh odsýpa pomerne svižne a súboje sú celkom príjemné na pohľad. Celkovo sa dá tento film považovať za jeden z ázijských TOP filmov, len keby nebol tak okato inšpirovaný tým filmom o amerických indiánoch. Pre mňa 6 z 10, keby to bolo trochu originálnejšie bolo by hodnotenie lepšie. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Nevím jak porovnávat s ostatními „bambusáckými“ (nemyšleno rasisticky) filmy, protože jsem toho tolik neviděl, ale tenhle se mi hodně líbil. Tady jsem viděl ukázku a chtěl jsem vidět celý film. Musím říct, že jsem mile překvapen. Film, který se svými rozměry může rovnat Hollywoodu. Po vizuální je vše OK na film se hezky dívá. Scény v exteriéru jsou parádní a bojové scény jsou krásně přehledné. Scénář už je trošku slabší a tím jak jsou Korejci všichni stejní tak jsem se v tom ze začátku ztrácel. Trochu mi to připomínalo Gibsonovo Apocalypto. Celkový dojem je ale kladný a proto dám čtyři hvězdy… ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Korea 17 století. Pomalejší rozjezd. V úvodu filmu přepadnou poklidné venkovské sídlo ve veliké přesile císařští vojáci. Vrhají se na místní osazenstvo ze všech stran, však přesto dokáže hlava rodu ještě dobře instruovat svého syna a poslat ho i s mladší sestrou za důvěryhodným známým. Syn i s malou sestrou uniknou a začnou nový život. Několik let poklidného života v nové rodině - sestra hlavního hrdiny dospěje a vezmi si za muže syna hlavy zdejšího rodu. A tím je příběh připraven k samotné hlavní části a velmi brzy nabude na spádu i zajímavosti. Usedlost je napadena mandžuskými hordami při jejich velikém vpádu do Koree. Začíná vcelku dobře natočený soubor střetů malé skupiny korejských bojovníků včele s naším hrdinou s nepřátelskou přesilou. Děj se stupňuje, střet postupně graduje. V jedné části připomíná Apocalypto Mela Gibsona při pronásledování našeho mladého lukostřelce skupinou elitních bojovníků nepřítele - všimli si i další ;-) Takže dobrá kamera, realisticky natočené souboje, dobrá výprava, zajímavý scénář, trocha romantiky i lidský rozměr, režisér si vás vtáhne do děje a ... šťastný konec :-) Počin stojí za zhlédnutí. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Tá posledná polhodina...počkať...kde som to len zažil. Kde som mal do čerta ten blbý pocit v žalúdku, mokrejšie ruky a jeden záder pri nechte....Ako pravý Európan si potrpím na našu históriu. Je nesmierne bohatá, zaujímavá, pestrá, násilná, miestami zvrátená a čo je lepšie, chodím po nej, chodím po zemi kde sa to čo stalo. Rozum si to dá dohromady, a vytvorí silný cit, pud, či niečo také (nie som psychológ), pričom jeho príčinou vnímam ďalekú Áziu ako niečo exotické. Myseľ ako Marco Polo. Netuším dejiny Kórei, štýly bojov, výzoru, kultúry. Je vysoko pravdepodobné, že do týchto krajov nikdy v živote nezavítam. Film je teda jedinou možnosťou interakcie sčasti umeleckej Kórey ku mne ako divákovi. Ak mi losangelský priemysel v opise filmu ponúkne trojuholník osudov 3 (4) ľudí, cítim plno zvratkov, od násilnej a falošnej predstavivosti. Zároveň netuším, prečo ak takýto osud v dráme, vojne, historickom dobrodružstve, mierne wu-xia fantasy, namiešajú Ázijci, nikdy nepociťujem odpor. Vždy mám a budem mať rád filmy, ktoré idú spätne do minulosti. Vojna šípov zasadila príbeh do 17. st. s klasickým trojuholníkom postáv končiacim priam nedýchateľným záverom. Ako celok film zhodnotiť jednoducho neviem, pretože jednak nie je uzavretý, pár strihov pôsobí mätúco, mnoho domýšľa divák. Avšak od prvých sekúnd filmu som jasne badal vysoké otáčky, priame ťahy režiséra, nulový priestor pre oddych. Ešte aj pri svadbe sa snažím pochytiť zopár zvykov a detailov historickej Kórejskej svadby. Peklo, čo sa potom rozpúta je skrátka a dobre balzamom na moju predstavivosť boja muža proti mužom (mužovi). Pobehovanie po lesoch, taktika, zverské chápanie lovu, či honu na človeka, a v hlavnej úlohe šípy. Heroizmus (možno zveličený) tu je, lenže je mu doprané len kratučké intermezzo. Nikto nelieta, nevzýva bohov, nemá čarovnú píšťalu, či meč, nevyhýba sa dažďovým kvapkám. Vojna šípov by bol stredným nadpriemerom nebyť spomínanej záverečnej polhodinovej štvanice. Rýchlosť, živelnosť, obratnosť, krutosť v obsahovej stránke a technická impozantnosť vo forme mi dávala celý čas za pravdu, že po viac ako 20-tich rokoch sa dostavil počas a na konci ten známy pocit v žalúdku, mokrejšie ruky a jeden záder pri nechte...Že to nie je Posledný Mohykán? Beh lesom, muži na skalách, rýchle jednanie, bezslovné duchovno-sférické finále. Ak bolo šokovým prekvapením začiatku roka real steel, Vojna šípov ho prekračuje míľovým neinfantilným krokom. Pre mňa ako neznalca a amatéra neuveriteľne pohlcujúce, vibrujúce, ale tak ázijsky stále pokorné, no isté. Go Korea Go!! (29.03.2012, musím zohnať BD) ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Když ten borec kouknul nahoru na nebe, tak jsem na mou duši věřila, že sestřelí slunce.. Výborná historická akční podívaná, která mi hodně připomínala moje oblíbený Apocalypto. Naháněčka byla naprosto luxusní záležitost, padouši byli dostatečně cool.. nemám absolutně žádné výhrady (možná až na digitálního tygra). Uživateli Verbal přeju jeden z korejských šípů hluboko v jeho nadřazený árijský prdeli. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Trošičku nadhodnocuji, ale jen díky hrubo-skokové stupnici hvězdičkového "líbítka". Jinak na Koreu dost líbivé pro naše končiny. Pověst, legenda, pohádka … a k tomu spousta zbraní a chuti je používat. ()

Reklama

Reklama