Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (158)

Smejca 

všechny recenze uživatele

Korejske Apocalypto s Legolasem a hustým Jyu Shin-Ta a jeho bandou....Velké překvapení, krásné scenérie a výborně natočené souboje. ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný filmový snímek z jihokorejské produkce, který svým atraktivním dobovým zasazením vnesl do akčního žánru po dlouhé době opravdu čerstvý vítr (naplněný smrtícím množstvím letících šípů) ()

Terminator666 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl o tomto snímku, tak jsem byl v rozpacích. Přeci jen jsem ještě žádný jihokerejský počin neviděl. Po té jsem si ale řekl, že i dnes je Jižní Korea domovem skvělých lukostřelců. Zkusil jsem to, kupodivu nejen, že se na film dalo dívat, dokonce mě to i bavilo. Myslím, že velké plus tohoto počinu je děj, který Vás chytne a nepustí. Velice se mi líbili rozličné charaktery hlavních hrdinů. Příjemně kontrastovali, navíc se mi velice líbilo, že byli velice reálně napsány. Na každém z nich bylo vidět, že se chová podle toho z jakého prostředí pochází. Dokonce lze pozorovat, jak se vyrovnávají s již prožitými událostmi. Rozhodně doporučuji všem, aby se na tento film podívali. Opravdu stojí za to. ()

WikingVik 

všechny recenze uživatele

40% a to zejména za snahu. Chvilkami jsem byl na pochybách, co to autoři natočili. Komedii? Drama? Historický film? Pohádku? Z mého pohledu spíše takového kočkopsa. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející mečovací a lukovací film z Koree. Na to, abych ho pochopil, mi ale chybí pár hodin korejského dějepisu a možná bych i pochopil, proč občas jednají jak nýmandi z jedličkárny. Proč Nam-Yi nestřílí, když může... ()

brkerez 

všechny recenze uživatele

Tohle byl po projekci tohodle shitu, kde taky svištěj šípy, vyloženě balzám na filmovou duši. Bez váhání bych dal 4 hvězdy, ale za mě hrozná škoda nervní kamery. To si fakt filmaři myslej, že divokou kvedlačkou mi  navodí emoci bojový vřavy? Já mam vždy jen chuť dát si Kinedryl a netušim co se na plátně mezi těma šmouhama děje,  Greengrass ví, že s takovýma zbraněma se musí opatrně. A řek bych, že film zbytečně moc času tráví patlánim se s detailama, v jedný scéně je často 50% záběrů uplně zbytečnejch na úkor toho co tomuhle filmu jde nejlíp - lukostřelba. Jinak velice sympatická, na asijskou produkci příjemně neafektovaná, uzemněná jednohubka se super momentama, kde nejsou žádný přiblbý moudra a kde je radost sledovat každý napětí tětivy. Už sem řikal, že by to chtělo míň balastu a víc lukostřelby? 7/10 ()

obrobr 

všechny recenze uživatele

Chvíli ze začátku jsem si myslel ,že to bude neslané nemastné , ale o "kousek" dále jsem najednou protřel oči a "čuměl s ůžasem do konce " Pro mě vynikající akční film ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Skvelý výjazd do histórie Koree. Čakal som samé kung fu lietačky a bitky, ale boj na luk a šípy nie. Super. Hlavný hrdina ako aj mandžuská prenasledovacia eskorta na jedničku. Škoda kamery, ktorá je veľmi rozcuchaná ináč by som dal aj plný počet. ()

galfaroth 

všechny recenze uživatele

Z Japonských, Korejských apod. filmů mám většinou obavu...ne, že bych nevěděl, že umí natočit skvělé filmy. Jenže si doteď vzpomínám na 30 minut hrůzy u filmu Kruh (myslím tu Japonskou verzi) - celou dobu jsem se ztrácel v tom, kdo že je ten hlavní hrdina a když mi umřel už potřetí, tak jsem to vzdal. Zkrátka se v těch východních hercích moc nevyznám a všichni mi přijdou stejní. Naštěstí ve filmu Lukostřelci jsem se orientoval dobře, snad i proto, že hlavní hrdina např. neměl plešku jako hlavní padouch. U hlavní hrdinky jsem měl malinko problém, naštěstí byla povětšinu času oddělena od ostatních 16:9 okých dam a tak jsem si vychutnával skvělý zážitek. Ano, měl jsem obavy, že budou mít supermanovské schopnosti (viz. např. Hero) a budou lítat jak F1, naštěstí i v tomhle jsem se taky zmílil. Film působil docela realisticky, všude svištěly šípy a konalo se i napětí. Příběh měl historický podtext, tak se i takový dějepisný analfabet jako jsem já něčemu přiučil (nekažte mi to a neříkejte, že to vše bylo smyšlené). Co je na filmu opravdu skvělé je, že korejci nepotřebovali velké triky, ohromná monstra, šeredné škorpiony, nebo něco co v Hollywoodu využívají, aby zamaskovali mizerný příběh - ne korejci vsadili na příběh a za to mají 4*. Jednu ztratili protože místy to chce ještě příběh dopilovat. ()

Nikolak 

všechny recenze uživatele

Seung-ryong Ryoo zní samo o sobě jako válečnej pokřik, tenhle charismatický démon (sice vedlejší role, ale ve skutečnosti hlavní tvář) je ale dost cool chlaďas. Film je celkově velmi dobrá akce, patos na Asii velmi umírněný (ale pravda, skandinávské psycho to není). Že to je remake Apocalypto mi docvaklo až v závěru... a to ne podle scénáře... na nějaké uvažování v posledních 70ti minutách není čas... ale podle podobně napjatého nervu ... není to tak dokonalé jako jihoamerická pralesní kill jízda, ale na vymletí mozku a vyplavení společensky bezpečné dávky adrenalinu super. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Trošku z Robina Hooda a Posledního Mohykána.Zajímavý akční historický film.Až na pár maličkostí,příjemná změna. ()

Oshinobi 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený historický válečný kousek, který dává nahlédnout do starého korejské (tehdy ještě hodně čínského) prostředí. Kromě scény s tygrem (:D) nemám co vytknout. ()

Reklama

Reklama