Reklama

Reklama

Pokračování švédského kasovního trháku „Jägarna" z roku 1996 pod taktovkou téhož proslulého režiséra.
Je to už patnáct let, co Erik musel odejít z norrlandského policejního oddělení. Od té doby se stal nejlepším vyšetřovatelem státního oddělení vražd. Když mu šéf nařídí, aby ve svém domovském městečku vyřešil brutální vraždu, vrací se jen nerad, protože myšlenka na návrat v něm vyvolává nepříjemné vzpomínky. Jak se brzy ukáže, co na první pohled vypadalo jako jednoduchá vražda, je něco mnohem komplikovanějšího. (Filmbox)

(více)

Recenze (20)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku lákavý Cover a po přijatelném traileru jsem se i těšil a nakonec vyšla z toho průměrná kriminálka,která mě bohužél neoslovila,občas se objevil slušný napínavý moment, ale toť vše.. Dlouhá stopáž strhuje film kvalitně ke dnu.. Na seveřany velice slabé. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Téma "já na nikoho nic neprásknu" a "do toho se raději nepleť" a "od toho dej ruce pryč" se po prvním díle vrací, což filmu dost stráží. To už jsme viděli v jedničce a i zde je hrdina detektiv sám proti všem (aspoň tu jednu kolegyni na své straně má). Napínavé to je naštěstí stále, detektiv se i zde někdy chová trochu jako idiot a také se přidalo na drama složce pomocí syna po mrtvém bratrovi z jedničky, který žije s nevlastním taťkou, kterého hraje Peter Stormare. Ten si zde střihnul jednoho z plejády milých, klidných týpků, jaké obvykle mývá ve svém herním repertoáru. Jejich rodinná krize mě celkem upoutala a i závěr mi přišel takový trochu uspokojivější, než už jedničky, ale zase celý vyšetřovací příběh mi naopak zase tak zajímavý nepřišel, to pytláctví v jedničce dělalo svoje. Aspoň že na Rolfa a Petera je vždy spolehnutí a proti jedničce i konec je lehce na pozitivnější vlně. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prapodivné pokračování. Řemeslně je to sice výborně natočené, děj jako takový není úplně špatný, ale jednak vychází ze stejného podhoubí jako první díl (inspektor se vrací do otčiny, objeví se temné tajemství v rodině), ale bohužel to postrádá, hmm, jak to nazvat.. Asi existencionální pnutí bytí (hehe, to nikdo stejně není co znamená, muhaha). Kdyby tu nebyla tak velká podoba s prvním dílem, tak by to byl asi film lepší, než takhle a navíc závěr předvádí expresivní cucání z prstu. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Fakt mám radost, že po dlouhé době jsem zase viděl film ve kterém jsem tipnul hlavního viníka této šarády dřív než to bylo řečeno ve filmu a nenechal jsem opít rohlíkem, kterým se mně tvůrci snažili obalamutit během tohoto napínavého vyprávění. První díl jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit podobnosti, které se nám zjevují retrospektivně a které jsem v průběhu zcela pochopil, jelikož byli celkem důstojně vysvětleny. Jde o to, že se v jednom švédském lese najde prázdné auto ve kterém jsou stopy krve a majitel auta nikde. Místní lovci, kteří jsou právě na lovu ihned přestanou lovit naháněnou zvěř a začnou hledat pohřešovanou z tohoto auta, protože se všichni znají v tomto zapadlém koutku světa, tak ihned vědí, kdo ta pohřešovaná je. Ze Stockholmu je povolán specialista z oddělením vražd, kterého jsme mohli vidět v prvním díle a který zde jako malý vyrůstal, takže zná místní komunitu. Velitel Policie je jeho vzdálený příbuzný, jelikož si vzal vdovu po jeho bratrovi. Furt mu někdo hází klacky pod nohy, aby nemohl vyřešit tento zapeklitý případ a po nalezení mrtvoly se ho někdo snaží zmást uměle vykonstruovanými důkazy, které nesedí s původními stopami, které vyčmuchal jako starej vlčák s expertizou na vraždy. A proto také náhle zjistí, že je něco shnilého v tomto městě švédském. Dál nebudu spoilerovat, ale musím podotknout, že po dobu celého filmu jsem se kochal krásnou přírodou místní krajiny včetně čarokrásných západů slunce, taktéž vykreslení charakterů hlavních postav bylo obstojné a jejich ztvárnění přítomnými herci bylo taktéž solidní. Jediné, co mi možná trochu vadilo byla zbytečně natahovaná stopáž, ale to se vykompenzovalo díky navrácení mého sherlockovského instinktu, který jsem už dlouho postrádal. Dávám zasloužených 70%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhá lovecká tlupa už mě nedokázala bavit tak, jak se to podařilo předchozímu postrachu švédských hvozdů, luk a hájů (a Filipínek). Jednak jsem už v průběhu úvodních titulků věděl, kdo je vrah (a to jsem ještě nevěděl, jestli vůbec půjde o vraždu), protože některé herce mají režiséři zaškatulkované opravdu natvrdo, jednak jsem měl pocit, že druhý díl jedničku vykrádá až příliš okatě. No, abych zbytečně něco neprozradil, napíšu už jen to, že jsem se sice bavil, ale proti předchozímu lesnímu dobrodružství se sem vkradly i nudnější momenty. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Slabší než původní film. Erik jako policista po 15 letech dělá ještě větší chyby než tenkrát. Místy to připomíná Colomba. Škoda, protože jinak je to skvělý film zapadající do typické severské kinematografie. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Scénář tak nějak podobný jako u Lovců, zpracování o trochu lepší, ale zase přibylo pár desítek minut stopáže, které děj dost natáhly, a tak jdu s hodnocením o jednu hvězdičku dolů. Špatné to nebylo, ale rozhodně také nic, co by stálo za opětovnou projekci případně zapamatování. 60% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

tentokrát len jedna mŕtvolka a zase komunita držiaca pohromade, vrátane miestnej polície, až mi bolo chudáka Lassgarda niekedy ľúto. Ale aj tento krát to zvládol, až na ten záver. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Poctiva severska krimi. Vice nez dustojne pokracovani prvniho dilu. K tomu krasna priroda provincie Norrbotten a skvely Rolf Lassgård. Natocit to v ceskych krajich, byl by to hit jako svine. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to silný momenty, ale... ...ale taky slabý momenty, který tomu výrazně ubližují. Jde zejména o nepochopitelný Torstenův soucit s Ericem. Proč by se ho Torsten (padouch), nezbavil stejně, jako se zbavil té své nepohodlné milenky? Proč by ho nechával na živu, když ho měl příležitost odpravit v naprosté samotě a zaručeně beze svědků..? A podobných proč mám víc. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Erik po předchozím vyřešení případu do kterého byl zapleten i jeho bratr a vše v jeho domovině tzv. lehlo popelem se musí na příkaz nadřízených opět vrátit tam kde vyrůstal. Odporuje ale nic jiného mu nezbývá. Případ je ještě brutálnější než minule a Erik se opět pouští do případu se svou zarputilostí a neskutečným charismem. Jediné na čem mu ještě záleží je syn po svém mizerném bratrovi. Bohužel v cestě stojí jeho zasraný otčím. Závěr je sice trochu přepísklý ale napětí je úúúžasnééé:-)))A opět musím vyzdvihnout tu krajinu!!! Atmoška jak ze slavných Holeho krimošek:-))) ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v Ångelby je i zde hlavním pilířem umění sympatického herce ústřední postavy. Rolf Lassgård je pro mě druhý Stellan. Film byl vytvořen s explicitním citem pro detail a s pochopením pro krásu jazyka, kamera je však příliš pohyblivá a příběh nakonec není tak výjimečný, aby se ve vyměřených 113 minutách vyšihl v plné kráse beze všeho repeté. Jako bychom to všechno už viděli mnohokrát jinde. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

So many trucks Scania passing by, vast forests, hunts, one detective from Stockholm. What could be more swedish? It is not the best you can get out of this genre, but the atmosphere and precision of how to make a good show is certainly there. Lovely stuff. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že dlouhá stopáž táhne film dolů + samotný závěr se dal scénáristicky vymyslet lépe. Celkové hodnocení 75%. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Přestože jsme zápletku s manželem odhalili o něco dříve než nám ji ukázal film, šlo o dobrý filmový zážitek - seveřani prostě umí. Stormare se mi ukázal v netradiční roli a jeho Torsten nás bude strašit ještě hodně dlouho. Kolik takových vážených "spořádaných občanů" kolem sebe máme? Brrr. ()

rengers 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilá kriminálka. Případ kriminálníka ( psychopata ) v řadách policejních složek, který dokonale odvádí vyšetřování vraždy kterou spáchal jiným směrem, protože moc dobře ví jak to funguje. Akorát mohli zkrátit délku filmu. ()

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Za druhé jsem to shlédl s hrůzostrašnym dabingem ( ano, za ten tvůrci nemůžou, my bad) a za prvé, kdyby to bylo o polovinu kratší, tak je to pořád moc dlouhé. Slovy klasika: první půlka je nová a tenká a ta druha tlustá a stará. V první polovině čekáme na hlavního hrdinu, ten nepřichází a ta druhá půlka je cela o něm... Taková lehce nadprůměrná krimi. ()

izmi 

všechny recenze uživatele

Dvojka velmi důstojně navázala na jedničku a i když nešlo o "desítky" mrtvol, rodinné psychologické drama, které nakonec příběhu dominovalo, bylo zcela bez chyby. V závěru emoce a napětí, až se dýchat nedalo, do toho opět překrásné záběry na přírodu v kontrastu se zvěrstvy, kterých se dopouští psychopat Torsten. Pro mě nejsmutnější a nejstrašnější scéna byla ovšem ta, jak Erik odpráskne překrásného, poklidně se pasoucího losa nebo soba, nevím, co to bylo, který se díval krásnýma očima. Tím moje averze k lovcům ještě stoupla, je to nechutný a jen mě to utvrdilo v tom, že mrtvá těla zabitých zvířat nejím správně. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Největším problémem dvojky "honu" je až přílišná snaha přiblížit se staršímu bráchovi. Příběh usazený do krásného prostředí severního Švédská, nás opět zavede do městečka, kde každý zná každého a vybudování respektu nového příchozího ( navíc policisty ) je skoro nadlidským úkolem. Vražda mladé ženy a komunitní odsouzení toho kdo je první na ráně. Erikův boj s předsudky, křivdami a zavíráním očí. Filmařsky není co vytknout. Chybí bohužel silnější napětí (zčásti i kvůli tomu, že pachatel je prakticky známý již v první polovině filmu ), či thrillerový odér. Prostě dobré, severské kriminální drama. ()

Reklama

Reklama