Reklama

Reklama

Zásadový a hrdinský policista Bajirao Singham vede policejní stanici v jedné malé vesnici na předměstí Goa. V Goa však tvrdou rukou vládne místní mafiánský boss Jaykant Shikre. Singham i Shikre si zkříží cesty a není jasné, kdo se stane vítězem. (ROBOTER)

Recenze (34)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ, BAJIRAO SINGHAM SE ZAVAZUJI K NAPROSTÉ ODDANOSTI PLNĚNÍ SVÝCH POVINNOSTÍ, POCTIVOSTI, ČESTNOSTI, NEÚNAVNOSTI, NESTRANNOSTI A SLUŠNÉMU CHOVÁNÍ KE VŠEM“..... /// Nikdy neváhá, před ničím neuhýbá, nic ho nezastaví, padouchy nešetří a dobré chrání. Je nejsilnější ze všech. BAJIRAO SINGHAM JE NIČITEL ZLA! A indickej Chuck Norris! Když bych měl vo někom prohlásit, že se umí bavit jako malý děti, tak jsou to rozhodně Indové – nebo aspoň jejich filmová produkce. Zvláštní je, jak je ten jejich dětsky naivní humor nakažlivej. To samý platí vo scénáři a režii. Ale výsledek? Šílenej! Dobro vítězí nad zlem v tý nejprachsprostější patosácký formě, nechyběj popěvky (přetoč to!) a vlastně je to celkem dobrej návod, jak zatočit s tou politickou chátrou. 3a½? 4*! Páč kdyby se mě někdo (třeba vo půlnoci) zeptal, jestli neznám nějakou píčovinu, u který by se mohl beztrestně pobavit, můžu s klidem říct, že bych vo něčem věděl (a navrch přidat ještě několik dalších indickejch filmů…). A co vy? Nestejská se vám po nevohroženejch gerojích? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Podal jsem si inzerát, že hledám nějakýho nevohroženýho hrdinu, kterej by zatočil s parchantama v tomhle státě. (Haló, to seš ty Žito44?) 2.) Jmenuji se Petr Lessy a chcu zjistit, kde jsem tenkrát udělal chybu. 3.) Thx za titule ,,Matyáš Kosik“ a ,,Remini“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Bollywood je ryzí kinematografie atrakcí. Vedle tradičních aspektů jako jsou taneční čísla a pestrobarevný vizuální koncept jednotlivých sekvencí se daný fakt v "Singhamovi" zhmotňuje také v excesivní formě, která dělá atrakci i z principielně mondénních věcí, jako když hrdina někam jde. Kombinace jeřábových záběrů, extrémních podhledů či nadhledů, zrychlování či zpomalování i postprodukčních efektů vytváří spektakulární podívanou nejen z komiksově nadsazených bitek, ale i ze sekvencí, v nichž hrdina čelí romantickým nebo dokonce morálním výzvám. Bohužel ani tato efektivnost za každou cenu nedokáže plně udržet divákovo zaujetí po celou dobu filmu, obzvláště, když každá grandiózní scéna je vykoupena minimálně zcela úmornými a otravnými pasážemi, kde se buďto někdo pitvoří, unylá kráska hází zamilované pohledy nebo se zcela absurdně řeší rádoby vážné otázky etiky a práva. Přesněji řečeno toto negativní hodnocení platí pro sofistikovanějšího západního diváka zkaženého racionalitou a alespoň rámcovou logikou euroamerické (pop)kultury. Vlastně se při pohledu na část západních akčních filmů (od "Taxi" přes věci Roberta Rodrigueze po Michala Baye) nabízí úvaha, že by vlastně i euroameričtí filmaři chtěli točit tak, jako to dělají v Bollywoodu, ale prostě musí exces omlouvat nadsázkou či odkazováním k určité minulé tradici v popkultuře. Bollywood naopak díky tomu, že to je v pravém slova smyslu lidová kinematografie, nemusí nic maskovat a může (podobně jako animované grotesky) přicházet s maximálním excesem a afektem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A kur*a fix :D .. ten prológ ma vystrašil na smrť. Nesmierne nesympatickí herci, hrôzostrašná kamera, no skrátka žiadny “Bollywood”. Už už som to chcel vypnúť, no a zrazu klasická, malebná, vizuálne dokonalá India. Samotný dej je doslova posiaty jednou pesničkou za druhou, príbeh zas podaný tak, že človek doslova premýšľa, či si robia žarty. A skutočne, divák naozaj sleduje komédiu, inú, typickú pre tamojšiu filmovú tvorbu, čo si človek veľmi rýchlo uvedomí pri akčných scénach, ktoré sú tak pritiahnuté za vlasy, až to bolí. Čo sa príbehu týka, je prostý, jednoduchý, obohatený o romantickú vložku (ako inak), čiže všetko tak ako má byť. Milý filmček, ktorý Vám spraví náladu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Singham je opravdu borec, když dokáže vytáhnout člověka z auta, které dělá přemety nad jeho hlavou... :D Akční scény jsou to nejlepší na celém filmu, protože dokážou pobavit a překvapit tak, že vám to hlava nebere, co dokážou v Indii vymyslet. Je to sice dlouhý, ale tak nějak se na to dalo dívat po celou dobu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční komedie po indicku. A hm. Přepálené je naprosto vše, akce, romantika, humor i stopáž. Akční scény, kde se lítá víc než v Matrixu, vytahují lidé z letících aut a fackuje přes celou hubu, jsou nadmíru zábavné. Bohužel jich však je na dvouapůlhodinový film zoufale málo a zbytek vyplňuje zábavná estráda s písničkami Evy a Vaška. Trpěl jsem. Přes občasnou zábavu bych nemilosrdně odpadoval, Singham mne však dokázal šokovat. S lehkostí a humorem představuje indické pojetí lidového hrdiny, který v boji se zlem může podstrkovat důkazy či vést lynč, přesto zůstává čistým gerojem. A tak z respektu k odlišné kultuře, multikulturální hvězda. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to nebyla sranda, ale je pouze jednorozměrná, takže zanedlouho zevšední. Neohrožený Singham, lev ve stejnokroji policejního sboru, je komiksový hrdina bez komiksu. Tyčí se jako monument mezi ustrašenými vesničany, podlými politiky a krutými gangstery, ale nemá proti čemu bojovat. Chybí příběh, který by byl stejně přepísknutý jako jeho hlavní postava. Singhama prostě zasadili do běžné krimi-korupční historky. Takže když ho neustále opěvují, snímají zpomaleně jeho chůzi a heroizují jeho svalnatost, v příběhu bez nápadu to vypadá jedině směšně. ___ Navíc, statečný a neúplatný Singham je ve skutečnosti podrazák, který se sice ohání právem zákona, ale sám z něj nedodrží jediný paragraf. S úplatnými politiky a psychopatickými zločinci si tedy nemá co vyčítat. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející komediálně-policejně-akční parodie, které bohužel škodí typická bollywoodská stopáž a nepovedený nepochopitelný pokus o jakési drama, které tu bylo přinejmenším navíc. Vzít to do rukou někdo zkušený, mohl se film zařadit někam po bok Police Academy či Hot Shots!. ~~~ PS: RED (2010) vs Singham (2011) - a teď kdo od koho, případně odkud odjinud? ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ajay Devgn na mňa v každom filme doteraz pôsobil ako "mystický muž" ani v tomto filme tomu nebolo inak. Príjemná spočiatku akčná komédia neskôr už len akčná (škoda) o policajtovi, ktorý sa drží zásad a je čestný v strete so zločincom skrývajúcim sa v kabáte politika podnikateľa (ten by sa v našom štáte mal kde realizovať). Akcie naozaj podarené, s notnou dávkou nadsázky, však prečo nie, zvládli to dobre. vybojoval svoj boj s hordou zlosynov a šťastne sa popri tom zaľúbil do Kajal Agarwal, ktorá je pre mňa novinkou, ale veľmi príjemnou, výrazná s komediálnym talentom, romanticky sa v tomto filme nemali kde herci priveľmi vyjadriť čo je z môjho pohľadu škoda, viac romantiky by nebolo na škodu na vyváženie tej ohromujúcej akcie. Ani Ajayovi nemožno komediálny talent uprieť, na rozdiel od tej romantiky, veľa filmov som s ním ešte nevidela, ale rada by som ho videla v klasickej lovestory, musím niečo vypátrať ... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi zabavna podivana, akcni sceny jsou jako z jineho sveta, tedy indickeho. Pokud divak nebere film smrtelne vazne, asi se velmi dobre pobavi. Singham si pred Rambem, Norrisem a jinym zapadnim hrdinum v nicem nezada a ma vznesene poslani-zlikvidovat korupci v policejnim sboru. Singhamovy souboje jsou blaznive, ale kamera je precizni. Solidni herecke vykony, pekna herecka v jedne z klicovych roli a hezke pisnicky, ty jsou ale na indicke pomery sotva prumerne. ()

SantaKlaus 

všechny recenze uživatele

Nejdřív film, potom zábava ... ano, je to naprostá kravina :-D ale naprosto čumím jak v indii jsou skvělí kaskadéři, ;) žádné zelené platno ale poctivé kaskadérské kousky ... jak jsem to pustil tak první co mě vrazilo do očí byla délka filmu, což je 2:22minut tvl :-D to se jako budu dívat na debila s knírkem přes 2hodiny ? :-D ale parádně to uteklo a i mě to vcelku bavilo ... a ty zpomalené záběry ❤️ a že jich tam je !!! :-D :-D ... kdo neviděl neuvěří, 3 /💪5* ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit, film osciluje někde mezi odpadem a 100%. Pokud jde o přepísknuté akční scény a pár dalších věcí, jako je hlavní záporná postava, která neustále nádherně přehrává, řve a valí bulvy (!), nebál bych se použít pojmy jako legendární nebo kultovní. I za kňoura Ajaye Devgana mám chuť napálit do hodnocení poctivých 5 hvězd. Ale pak si vždycky vzpomenu, že je to i na indické filmy celé až moc roztahané, hudební vložky překvapivě naprosto nudné a humor občas sklouzává někam do rovin taškařic Zdeňka Trošky, bohužel. 70% ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Fenomenálna zábava. Prekvapujúce je, že vznikla v mantineloch kultúry na míle vzdialenej tej našej. Už dlho som sa tak nenasmial - v tomto filme funguje úplne všetko. Ak si chcete precvičiť atrofovnú bránicu z vágnych, prevarených amerických wannabe sračiek, siahnite po tomto. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Indický Jan Rosák s tělem Herkula, silou Chucka Norrise a praktikami jak z Bartolomějské mne upřímně pobavil. Singham ! Singham ! ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost s bollywoodskou produkcí. Těžko se mi chce věřit, že v Indii se tenhle film určitě bere dost hlubokomyslně a vážně, ale jinej kraj, jinej mrav. A můj verdikt? Chuck Norris by si na Bajiraa měl dávat zatraceně bacha :-) Prakticky všechno je tak dokonale přemrštěný, že se nedá udržet bránice v klidu. Devgan u mě soutěží o titul nejnasranější výraz všech dob, ale v roli "lva" Singhama se mi líbil. Trošku sem nepobíral to míchání hindštiny s angličtinou klidně i v jedný větě, ale prostě to tak je. A ta ústřední píseň je zatraceně chytlavá :-) ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Výborný film, už dlouho jsem se takhle nenasmál a nepobavil. Jen ho nesmíte brát příliš vážně. Singham je prostě úplně ten největší borec a přes to nejede vlak! :) Škoda, že takoví policisté neexistují i reálu, hnedka by byl svět lepším místem k žití. A že se ten herec tváří celou dobu stejně? No a co, to je něm právě to nejlepší! :) Jak se mohl u tohoto filmu někdo nudit, to vážně nechápu... ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Viním Ajaya Devgana za to, že som si film neužila. Je jedno, či má vymakané svaly a je polonahý, alebo štíhly a v tradičnom oblečení - jeho tvár je stále rovnaká. Dokáže zahrať nanajvýš dva, tri odtiene hnevu. To by tu vlastne malo stačiť, ale nestačilo. Akonáhle sa objavil na scéne, umierala som od nudy. Uspávač hadov. Prakash Raj bol ale perfektný. Scény s Kajal som väčšinou pretočila, pretože sa k svojmu hereckému kolegovi vôbec nehodila a sledovať ich "románik" nebolo príjemné ani po vizuálnej, ani po obsahovej stránke. Okrem toho sa mi nepáči ani jej hranie :-/ .... vlastne som tomu nedala odpad len z princípu - nerada ho dávam a okrem toho, ten Prakash Raj za tú jednu hviezdičku rozhodne stojí :) ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Hmm, asi můj první film z Bollywoodu. Kvalitu má vcelku dobrou - akce, vtip taktéž, žádná přehnaná romance (až na ty písně). Dávám čtyři hvězdy, ale chybělo málo a mohlo to dopadnout jinak. ()

Reklama

Reklama