Reklama

Reklama

Kochadaiyaan: The Legend

  • Indie Kochadaiyaan (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sága o pomste syna v mene otca a jeho kráľovstva. Príbeh je postavený na spore medzi dvomi kráľovstvami s menami Kalingapuri a Kottaipattinam. Mocný panovník Kochadaiiyaan (Rajinikanth) sa stane obeťou zrady zo strany jedného zo svojich blízkych priateľov, následkom ktorej príde o svoje kráľovstvo. Pomstiť jeho osud môže iba jeho syn Rana (Rajinikanth), z ktorého vyrastie veľký bojovník odhodlaný získať svoje dedičstvo späť. V utajení sa votrie do služieb kráľa Kalingapuri Raju Magendru (Jackie Shroff), aby tak odhalil neprávosť, ktorá sa odohrala v minulosti. (Incantator)

(více)

Recenze (1)

Zajímavosti (5)

  • Návrhářkou filmových kostýmů, stejně jako komplexního vzhledu všech filmových postav, se stala uznávaná a oceňovaná hindská designérka Neeta Lulla (Dil Ka Rishta (2003), Jaan (1996)). Ta se později zmínila o náročnosti celého projektu, který si vyžádal obrovské množství odborného výzkumu, kdy na každou z postav připadalo nad 150 kostýmových návrhů, z nichž pro finální použití prošlo jen 25, s nimiž se pracovalo dál. Jen pro potřeby hlavní mužské postavy, Kochadaiiyaan, jí bylo navrhnuto okolo třiceti speciálně upravených obleků. Se svým týmem uměleckých designérů na návrzích pracovala víc jak osm měsíců. (Conspi)
  • Při tvorbě snímku se pracovalo i se speciální digitální technologií, díky níž má herec Rajnikanth (Kochadaiiyaan) možnost vypadat o celou řadu let mladší. Identická technologie byla filmovými tvůrci použita při tvorbě snímku Tron (2010). Režisérka snímku, Soundarya R. Ashwin, prozradila, jak v případě hlavní mužské postavy, Kochadaiiyaan, celá akce probíhala: „Nejprve jsme byli nuceni naskenovat hercův obličej, z nějž jsme posléze vytvořili identický digitální 3D model. Na něm jsme zdůraznili všechny specifické rysy jeho tváře, od zakřivení nosu až na ty sebemenší jizvy, brázdící hercovu tvář, abychom v poslední fázi mohli speciálními úpravami stáhnout jeho obličejovou kůži a dát ji vzhled o 25 let mladšího muže." Finální mladický vzhled hlavního filmového představitele vycházel ze snímku Muthu (1995), v němž herec v hlavní roli vystupoval, zatímco inspirací pro finální vzhled jeho účesu byla hercova role ve snímku Thalapathi (1991). (Conspi)
  • V době, kdy se snímek nacházel stále jen na papíře, mluvilo se o účasti populární hindské herečky Anushka Shetty (Singam 2 (2013), Alex Pandian (2013)). Její účast byla ale jen krátce nato filmovými médii vyvrácena a označena za zcela zavádějící informaci. A protože filmoví tvůrci vyžadovali účast převážně bollywoodských herců a hereček, dalšími, s nimiž se jednalo o účasti, byla herecká dvojice Asin Thottumkal (Housefull 2 (2012), Ready (2011)) a Vidya Balan (Ferrari Ki Sawaari (2012), Ghanchakkar (2013). Ani jedna z oslovených hereček neprojevila o nabídnuté role zájem. Oslovená hindská herečka Katrina Kaif (Agneepath (2013), Dhoom 3 (2013)) nebyla schopna se vyhnout kolizním problémům s dalšími pracovními povinnostmi, a tak se ve snímku neobjevuje ani ona. Obdobným způsobem probíhalo i obsazování mužských rolí, ať už méně či více důležitých. Hindský herec Prithviraj (Mumbai Police, Memories (2013), Anwar (2010)) se ve snímku, stejně jako další z hindských hereček, Suhasini Rajaram Naidu (Bhavani IPS (2011), Oggarane (2014)), navzdory původním mediálním proklamacím neobjevuje. V rámci speciálních rolí byla filmovými tvůrci oslovena hindská herečka Aishwarya Rai (Guzaarish (2010), Jazbaa (2015)). Nabídnutou roli herečka ale odmítla. Na přání filmových tvůrců se ve snímku měly dle původních předpokladů objevit dokonce počítačově generované postavy dnes již zesnulých populárních hindských herců jako jsou P. S. Veerappa (Sorgavasal (1954), Mahadevi (1957)), M. N. Nambiar (Nadodi Mannan (1958), Satyam (1976)), S. A. Ashokan (Billa (1980), Thai Meethu Sathiyam (1978)) nebo R. S. Manohar (Athisaya Penn (1959), Ayirathil Oruvan (1965)). Ale protože se tak ani v jednom případě z blíže nespecifikovaných důvodů nestalo, jediným střípkem minulosti se tak stala postava populárního hindského komediálního herce Nagesh (Annai Oru Aalayam (1979, Indrudu Chandrudu (1989)). (Conspi)

Reklama

Reklama