Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku šlo o klasicky zkorumpovaného pracovníka celního úřadu, který se díky vyhazovu postupem času dostal až mezi největší gangstery Busanu, druhého největšího jihokorejského města. Celou tuto jeho cestu od vzestup až po pád sleduje tento snímek. (bararich8)

Recenze (20)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rozmachom - produkcnym i pribehovym a presvedcivymi hereckymi vykonmi (Min-Sik zatial nesklamal) mi to pripomenulo korejsky gangstersky flak Dirty Carnival od Ha Yua. Nameless Gangster je vsak viac korejsky ako internacionalny minimalne v tom, ze urcita znalost pomerov juhokorejskej spolocnosti pomaha v lepsej orientacii napriec viacerym postavam a scenaristickemu zaberu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

CHCI, ABYCHOM SE PŘENESLI PŘES NAŠE PARTNERSTVÍ A STALI SE JEDNOU MYSLÍ A JEDNÍM TĚLEM. TY MÁŠ SVALY A JÁ DŮVTIP! MUSÍME SE CHOPIT ŠANCE A STÁT SE NĚČÍM…VYTVOŘIT NĚCO VELKÉHO. HVĚZDY SVÍTÍ JEN PRO NÁS!.... /// Kterak z celníka mafián se stal (,,LIDÉ SI RÁDI HLEDAJÍ LEPŠÍ ZAMĚSTNÁNÍ“).... A jelikož to byla taková mafiánská ,,rychlokvaška“, není Ik-Hyun žádným postrachem ulic, jen se snaží urvat pro sebe maximum. Hraje si na něco co není, zabředá v zálibě lezení do prdele a jeho touha po chamtivosti nemůže - bez následků trvat věčně. Příběh sleduje události několika let, které se odehrávají před spuštěním operace, která vedla ke zničení 34 gangů (aspoň to tvrděj…). Sonda do korejskýho mafiánskýho podsvětí, ale i do místních zvyků a poměrů. Nepřekvapí propojení klanů se státní správou, zajímavý je spíš tempo a postava, na kterou je příběh zaměřenej a doufám si tvrdit, že by ho asi fandové gangsterek měli vidět. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru filmy založený na skutečnejch událostech. 2.) Mám dojem, že hvězdy svítěj jen pro mě (a moji rodinu). 3.) Dědek furt votravuje se založením rodinnýho klanu. A začal hledat hlavu. 4.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná kriminálna dráma. Má celkom dobrý príbeh o pracovníkovi colného úradu, ktorý si rád privyrobí nejakým tým úplatkom, ale príde o prácu. Po čase sa mu v sklade podarí nájsť drogy, ktoré sa s pomocou svojho známeho rozhodne predať vplyvnému mafiánovi, s ním sa spriatelí a on ho oboznámi so svojim biznisom a stanú sa partnermi, pričom získa mnoho vplyvných kontaktov. Ale to má aj mnoho záporných stránok, musí čeliť nielen konkurencii a polícii, ale aj nezhodám so spoločníkmi. Spracovanie je ale určite sklamaním, mám rád tieto komplexné príbehy zo života mafiánov od začiatku až po koniec ich pôsobenia za hranicou zákona so všetkými kladmi, ale aj zápormi, v tomto prípade dej nejde v chronologickom poradí, ale strieda odlišné obdobia, no s týmto nemám problém, až tak často sa to nestrieda, takže jednotlivé úseky sú dostatočne dlhé a navyše je to aj úplne prehľadné, takže stratiť sa v tom nedá, ale celkovo tu chýba dynamika a aj potrebný náboj. Nemôžem povedať, že by som sa nudil, do podpriemeru film neupadne ani raz, takže sa na to dá bez problémov pozerať, ale film má po celý čas pomalšie tempo, prakticky sa tu ani nič zaujímavejšie nenájde, skutočne tu nie je ani jedna konkrétna scéna, ktorú by som pochválil a nanešťastie sa tu ani nedá o nikoho obávať, keďže o život tu nejde až na asi jednu scénu nikomu. Čo sa týka akcie, tak ani nie je o čo stáť, sú tu asi len dve hromadné bitky a ani tie moc nezaujmú. A dokonca za celý film ani nikto nezomrie. Herecké obsadenie je iba priemerné, Choi Min-Sik to zahral dobre, ale jeho postava si ma nezískala, skôr ma zaujal neho partner Ha Jung-Woo a inak je tu síce dosť známych tvárí, ale nikto ma už neupútal. Réžia a technická stránka pôsobia až príliš obyčajne, zaujal ma dobový vizuál, ale to je tak všetko. Tak toto ma prekvapilo, kórejské gangsterky mám rád a od tohto ambiciózneho projektu som čakal jednu z tých lepších, no to sa určite nestalo, pravdepodobne je z nich najslabšia, akú som zatiaľ videl. Na jedno pozretie to stačí, zlé to určite nie je, ale čakal som o dosť viac. 60% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Celkem dost nezazivne a strasne dlouhe. Nekolik fajn momentu se utapi v sedi vseho okolo a ani Choi Min-sik a hezka retro stylizace to nezachrani. [videno v letadle s eng titulky] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neviem či by mi nestačili prsty jednej ruky, aby som vymenoval gangsterské snímky, ktoré stoja za pozornosť. A možno by som si kľudne mohol palec s ukazovákom odseknúť, a na žiadny by som nezabudol. "Nameless Gangster" bol pre mňa tuctovou záležitosťou, pričom tento druh filmov nie je šálkou mojej kávy. Neviem čo som si myslel, čo som od neho očakával, no môj "odvážny" názor je, že sa jedná o obyčajný, priemerný snímok v rámci žánru, ktorý nijak mimoriadne nevybočuje od normálu. Zdĺhavé, miestami nudné, ako taká akcia sa objaví až v samom závere. Postupne budovanie pozície v rámci mafie síce stojí za pozornosť, no z tohto pohľadu sú taktiež lepšie gangsterky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalá, drsná gangsterka, přesně jak jsou všechny gangsterky korejské produkce. Ale Dirty Carnival i Bittersweet life, mi přišly zajímavější. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film ma v nazve slovo Gangster a krajina pôvodu je Korea. Hm, to bude urcite tvrda a nekompromisna gangsterka. To si najskor povie väcsina divakov. A napriek jednej roztomilej citacie Scorseseho Kasina to nie je pravda. Je to skor drama o vzostupe a pade jedneho gangstera. A ako mu v priebehu filmu povie jedna z postav: nebol ani gangsterom a ani civil. Tak cim bol? A to je u mna hlavny problem. Bol takym nesympatickym vychcanym podvodnickom, ktory mal stastie, ze mal par kontaktov na najvyssich miestach u policie. Vdaka tomu som mal dost velky problem sledovat vyse dve hodiny jeho pribeh. O nejakom fandeni nemoze byt ani rec. Nepomohlo mi ani rozvlacne tempo filmu a civilny styl, ktory sa vyvaruje nejakych akcnych alebo brutalne vyzivnych scen, ktore patria k tomuto zanru. Dokonca tam ani nie je vela napinavych scen, v ktorych by niekomu islo o zivot. Snad len v zavere sa niecoho takeho dockame. Mozno je problem aj v tom, ze napriek mnozstvu korejskych filmov stale nemam potrebne znalosti korejskych pomerov. Ako napisal Adrian. No neviem. Ale prirovnanie k fenomenalnemu Dirty Carnival mi pripada uplne mimo. Takze podla mna je tento film dost fadny a nezazivny a nenapada ma dôvod, preco by som ho mal niekomu odporucit. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Nechcem preháňať, ale aj pri mojej mizernej korejčine bez akéhokoľvek pomocného jazyka som blahom strihala nozdrami. Po naleštenom remaku Better Tomorrow je Nameless Gangster krásne new schoolovo old school gangsterská sága. Aby som vysvetlila, asi ste si všimli, že už pár rokov sa filmári nostalgicky obzerajú dozadu nielen v rámci naratívu, ale aj štýlu, a fakticky sa rozkračujú medzi "teraz" a "vtedy"; notoricky spomeniem Good Night and Good Luck, Zodiaca, Fros Nixona, ale aj Il Diva (ak ste nevideli, dajte šancu). Samozrejme, tento trend má aj svoje negatívne výsledky typu recyklované čínske high end romantické komédie, kde sa mieša Sex v meste, My Sassy Girl, Bridget Jones a tak dalej (viac pri "I Do"). Nameless Gangster, chvalabohu, patrí k opačnému koncu, vyznačuje sa sebavedomým hodným gangstra so stúpajúcou a vrcholiacou karierou (nech sa udrží) a famoznym herectvom. Zdá sa, že tak, ako sa romatnika presúva z Koreji na Taiwan, tak sa gangsterka presúva z Hong Kongu do Pusanu. Týmto dakujem Yun Jing-binovi a spol. za pevnú ruku nad filmom a že tam dostali Choi Min-sika. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Choi Min-sik je borec a bez debat spolehlivě nese celý film. Povedené (aspoň to tedy tak působí) ztvárnění Korejských 80.-90. let filmu dodává chytlavý distinktivní vzhled a atmosféru. Natočit více než dvouhodinový snímek o korupci, který nenudí je kumšt a tady se to právě díky oné stylizaci a hlavnímu anti-hrdinovi povedlo. Čtyři hvězdičky za film jako takový. Ta pátá je za zvláštní neveselý pocit, který se film nebojí zanechat. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jiná gangsterka, než by si možná mnozí představovali. Hlavní postavou, která je ale skvěle zahrána, je 최민식, který není typický gangster. Naopak jeho partner je neskutečně cool 하정우. I když film má velmi dobré scény (např. napadení diskotéky atd.) a retro feeling, je nepřiměřeně dlouhá. Obsahuje totiž i hluchá místa. Slušelo by filmu prostříhat a zkrátit alespoň o 15 minut. Navíc ani ten celý přiběh mě moc vyloženě nezaujal. Spíše je zajímavé ten background korejských dějin. Co si lze z filmu odnést je jedině to, že většina gangsterů se přesunula do politiky, resp. státního sektoru. To ale zároveň není žádné šokující zjištění. Dal bych víc, ale nedá se říct, že bych tento film chtěl znovu vidět, škoda. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Lineární příběh o vzestupu nuly má asi největší přednost právě ve své obyčejnosti. Na nic si to nehraje, jenže kromě jedné silné scény v mělkém hrobě (ta je navíc taková podivná) tam není nic nadprůměrného. Nedává si to žádné vyšší cíle (psychologie, scénář), což v nabité jihokorejské konkurenci je málo. 58%. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Taková celkem jasná ukázka toho, jak se prostej člověk neznalej situace dostane mezi gangy a mafii a pohybuje se v tom jako slon v porcelánu. Přestože se na to snaží jít svým selským rozumem, ne vždy se mu to vyplatí a hoděkrát tím pádem narazí. Je to vcelku zvláštní pohled na tuhle problematiku, protože se jinak ve filmech setkáváme spíš s tím rádoby "profi" pohledem na věc, zatímco tady to vypadalo jako takovej laickej gangsta/yakuza průvodce.Snímek to není špatnej, ale spíš zapadne do průměru ostatních a podobných filmů. Není tam vyloženě nic moc výraznýho, co by se divákovi vrylo do paměti. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zklamání :(. Po tolika vymazlených korejských filmech záležitost, která na mě působila značně odbytě. Kvůli téhle kvalitě na korejské filmy určitě v takové míře nekoukáme. Nabízí se srovnání například s Kmotrem. K tomu si to ale nemůže ani čuchnout. Podruhé už bych do toho nešel, považuju to zpětně za ztrátu času :( ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Husarský kousek Jong-bin Yuna: natočil 134minutový film o gangsterech jak pojď na mě z boku, který je zároveň koukatelný. Relevantnější by byl název NAMELESS HOCHŠTAPLER, přesně to hlavní hrdina je, a i ti, kteří mu (správně) vyčítají, že je hovno gangster, spíše než hadojedy s bouchačkama připomínají zmatený kontingent studentů na rozlučáku, kteří se právě rozhodli, že zrobí něco crazy. Film je samozřejmě prošpikován spoustou (doufejme) věrohodných korejských kulturních specifik, která jsou sice i zábavná, ale přesto mě to jako Středoevropana donutilo spíš ocenit vynikající kvality CASINA, ve kterém se motají postavy, ze kterých jde SKUTEČNĚ strach, kdežto zde přítomný lidský matrošek jsou spíše takoví kašpárci. Jeden z hrdinů je sice značně kreativní co do rozbíjení netradičních předmětů o cizí hlavu, ale jedna vlaštovka jaro nedělá. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Budem sa opakovat ale Min-sik-Choi je herec jak sa povie "dovidenia". Tento tucny korejec dokaze posunut priemerny film o triedu vyssie a dari sa mu to v kazdom jeho novom snimku. Nameless Gangster sice vyzera vyzera nezaujimavo a nema vyslovene zapamatania hodne momenty ale nenudil som sa ani chvilu. Korejske specifika ako "policajti s bejzbolkami" alebo "pohlavky s roznymi predmetmi" su troskou slahacky na vrchu, ktora to cele ozivuje :) "Poklon sa dedovi" - super scena :) ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

K Bezejmennému Gangsterovi mě zavála účast Choi Min-sika a jen jsem se utvrdil v hereckém chameleonství tohoto korejského mistra. Zde ke všemu nachází více než rovnocenného partnera s tváří Ha Jung-wooa. Snímek samotný nahlíží na krkolomný vzestup jednoho úřednického všiváka mezi lokální mafianské špičky, přičemž ne vždy dostává divák informace na talíř v té nejsrozumitelnější podobě a pokud nemáte s korejskými tvůrci, či herci určité zkušenosti, budete se snímkem hodně bojovat. Právě určitá dramaturgická vyváženost a přestřelená délka upírá jinak působivému příběhu mety nejvyšší. 80% ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co si o tom mám myslet. Jako celek to nakonec vyzní dobře, ale zbytečně dlouhá stopáž to místy dost zabíjí, ale aspoň jsem si procvičil paměť na jména a na tváře :). ()

Automaniak 

všechny recenze uživatele

Gangsterka ne tak podle meho ocekavaji, ale zklamani zde zase nehraje roli. Co nejvice filmu podkovavalo nohy je asi sakra pomale tempo a nejvetsim minusem je, ze atmosfera byla spise z te vesele stranky:((. Filmu by na 10000000% vyhovovala temnejsi a drsnejsi stranka - jak uz z nazvu vypliva... bohuzel, je to skoda. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Pro me mirne podprumerna gansterka, zvlaste kvuli ne prilis povedenemu scenari a nezvladnute rezii. Nezazivne dialogy, malo gangsterskych drsnych scen scen, hromadu zbytecnych nudnych scen, velmi spatne a nesrozumitnelne vypraveno, ze divak obcas nevi o co jde, a kde se nachazi. Atmosfera vzestupu drobneho uplatneho s celnika v jednoho z nejmocnejsiho ganstera v Busanu chybi, stejne tak vztah mezi jim a jeho mocnym synovcem schazi. Potencial by to melo, a to ze to je zalozeno na skutecnych udalostech by tomu pomohlo, ale muselo byt lepe natoceno. ()

Reklama

Reklama