Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (435)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl jsem dost zvědavý, zdali u mě Mortdecai uspěje a nebo ne. Hned jak přišel do kina ho tady totiž vcelku solidní množství diváků vědomě zprcalo na tři doby, což mě dost zarazilo. Když jsem tedy šel do kina, tak jsem očekával cokoliv. Mortdecai mě ale nezklamal. Možná je to hodně střelenej film, kterej v sobě má řadu trapných situací. Taky je to ale film, na který se příjemně kouká, a který v některých scénách dokáže rozesmát tak, jako hodně dlouho nedokázal jiný film. Humor je podle mě na pomezí s Grandhotelem Budapešť. Výhodou Grandhotelu je ale fakt, že měl v seznamu tunu zajímavých herců. Tady vlastně vynikají jenom Johnny, Ewan, Gwyneth, Jeff Goldblum a hlavně Paul Bettany. Všichni ostatní jsou tady spíš jen do počtu a to je podle mě ten největší problém. Nicméně čtyři hvězdy tomu dám. Na takové dobře střelené filmy se vždycky rád podívám. Ať je Mortdecai jakýkoliv, nezaslouží si to hodnocení, co tady od zdejších uživatelů má. Celý asi po půlku nacpaný sál se docela dost zasmál a ten smích nevypadal tak průměrně, jako se tváří hodnocení zdejších uživatelů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při troše fantazie by se dalo říct, že Depp se snaží být něco jako popletený inspektor Clouseau a Bettany je jeho Kato (s tím rozdílem, že agresivitu nesměřuje na svého pána). Pak platí, že je to grandiózní čípovina plná nadavování a vracení.. Až se Johnny zpětně ohlédne za kariérou, na všechny ty podnapilé piráty, zmalované kreatury a rádobyvtipné postavičky zažívající eskapády, přizná si, že nejzajímavější býval v rolích obyčejných lidí.. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Akční snímek se špetkou humoru o hledání ztraceného obrazu. Myslím, že to bylo velmi dobře pojato, ta komediálnost Johnnyho Deppa tomu filmu přesně sedla. Johnny tady byl opravdu výborný a jen potvrzuje, že je jeden z nejlepších herců. Dost se mi líbila také grafická stránka filmu, obzvlášť ty přechody (přelety) mezi jednotlivými městy. Je mi však záhadou, proč to zde má tak nízké hodnocení a proč to propadlo v kinech? Za mě je to super film, nechápu co se ostatním nelíbilo. Ono vůbec poslední roky nechápu, co mají diváci proti filmům Johnnyho Deppa, mě se jeho filmy líbí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Raději bych si přečetla předlohu, film na mě působil jako další Johnny English, v němž Beana zaskočil kníratý Depp, mělo to svá zábavná místa, "honička v rollsu" byla hravě vychytaná, ale ke konci už se i často hrálo na opakování vtipů, které už proběhly, takže film ztrácel... Jop, Bettany zářil. Za mě na půl cesty, jet to v telce, bez výčitek přepnu klidně i na Prostřeno 50% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se velmi těšil a v podstatě se mi líbil. Johnny Depp v roli britského gentlemana je neodolatelně kouzelný, jeho legrační dikce mě bavila a podle mě si tuto roli užil (ačkoli si jistě musí být vědom kvalitativnímu sestupu svých rolí v posledních letech). Gwyneth Paltrow mi zde naopak moc nesedla - pokud jsem se ještě v sérii Iron Man snažil sám sebe přesvědčit, že na ní přibývající roky nejsou zdát, zde už jsem musel rezignovat - především v detailních záběrech na její tvář byly dobře vidět její vrásky, a pro mě osobně tak nastal čas, kdy ji v rolích osudových krásek už nemůžu brát vážně. Ve filmu mě mj. bavilo vizuální ztvárnění létání, jímž se hlavní hrdina přemísťuje po celém světě, a výskyt spousty krásných aut. Samotný Mordecai je po mém soudu rozhodně sympatický chlapík, kterému v mých očích přidává plusové body jeho elegantní zjev, důkladné znalosti výtvarného umění a jistá starosvětská konzervativnost, jak se u správného britského gentlemana očekává. Film však po mém soudu bohužel dojíždí na tom, že je rozkročený někde mezi bláznivou komedií a dobrodružným filmem, aniž by byl pořádně jedním z toho. Spousta dialogů je vyloženě pitomých a tahaly mě za uši, sexuální úspěchy Mortdecaiova sluhy Jocka jsou vzhledem k jeho zjevu dost těžko uvěřitelné, a spousta fórů nemusí sednout každému (pozvracené čelní sklo při automobilové honičce, apod.). Film by se mi asi více líbil, kdyby se více zkultivoval, nebo naopak ještě více odvázal - takhle jak je, se mi jeví být někde mezi Hercule Poirotem a Boratem, což celkový dojem z filmu spíše snižuje. Jak jsem ale již uvedl, mě osobně film docela bavil a asi jsem od něj dostal to, co jsem čekal. P.S. Knižní předlohu jsem nečetl a ani mě nezajímá. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama