Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stylová hvězdně obsazená kriminálka, pojatá jako korejská variace na hollywoodský koncept známý z Dannyho parťáků se stala nejen hitem letošního roku, ale má namířeno i na první příčku žebříčku divácky nejúspěšnějších korejských filmů všech dob. Skupina profesionálních zlodějů a podvodníků z Koreje má spadeno na diamant v hodnotě dvaceti milionů dolarů, který je uschován v přísně střeženém trezoru vyhlášeného casina na Macau. Ovšem i pokud se akce zdaří, není vůbec jisté, v čích rukách nakonec lup skončí. (Filmasia)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Zlodějů zřejmě nechtěli, aby jejich dílo vycházející z divácky vděčného námětu bylo označováno za nenáročnou zábavu, a tak se ho rozhodli hned na několika rovinách znáročnit. Bohužel dost nešťastným způsobem: 1) Ve filmu je příliš velké množství postav, ty ne vždy dostanou zasloužený prostor, jsou vzájemně zaměnitelné a i když některé zavčas umřou, je v nich stále zmatek. 2) Aby film působil mezinárodně, jsou do něj krom hvězd korejských obsazeny i nějaké čínské a japonské. Některé "vtipné" dialogové scény jsou přitom založeny na tom, že postavy mluví různými jazyky a vzájemně si nerozumí. Takže divák, který má málo naposlouchané východoasijské jazyky a těžko slyší rozdíl mezi korejštinou a japonštinou, bude opětovně uvržen v chaos. 3) Spolupráci jednotlivých členů zlodějského týmu poznamenávají jejich vzájemné sympatie a antipatie. Ty většinou pramení z jejich minulých zážitků, jež jsou vcelku nahodile odhalovány ve flashbacích. 4.) Vyprávění zamlčuje některé důležité události, které jsou odhaleny až ex-post. 1 + 2 + 3 +4 => Uměle komplikovaný film, který se poměrně těžko sleduje, ale za zvýšenou pozornost neodmění diváka ničím jiným, než rutinní žánrovou podívanou, která ani přes stylistickou vybroušenost nemá čím ohromit a která upřednostňuje lákadla kulturně specifická (známé tváře, špičkování několika asijských národů) před těmi univerzálními (situační komika, akce). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Oddychova blbinka, ktorej hravost je v spravnom pomere viac uprimna, ako krcovita. Non-unisex heist v azijskom baleni, ovsem s popisom pod ciarou "go global". Panazijske zoskupenie pred i za kamerou vykazuje slusne tmelivo v potrebnych zanrovych ingredienciach. Aj takto specificky nespecifikovane moze vyzerat v sucasnosti (november 2012) komercne najuspesnejsi korejsky flak. 7/10 ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

To nejlepší co může korejský blockbuster předvést je zde, krásní mladí lidé, spektakulární kamera, scénář podle mustru (v dobrém slova smyslu). Začínáte-li s korejskou kinematografií, proč nenaskočit na vlak s šikmookou obdobou Clooneyho party chmatáků. Tento velkofilm hraje na jistotu, ale pozornost během líného odpoledne si zaslouží. 70 % ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci se šikmýma očima sice nenudí, ale zároveň taky neusadí pořádně do sedačky. Vypadá to všechno velkolepě a "hollywoodsky", ale problém je v tom, že jsou si herci, resp. herečky, dost podobný, takže jsem se chvílema ztrácel, co, kdo, jak, proč?! (není nad to jim všem udělat podobný účesy, aby to bylo jednodušší!). A druhá věc je, že je to zbytečně překombinovaný.. nejdřív se krade to, pak tamto, nakonec jeden okrade druhýho, do toho se zaplete třetí a čtvrtej, no ale ty zase chce okrást támhleten, kterej si na to vezme ještě šestýho atd. Prostě zbytečná složitost a zmatek, který to v mých očích nakonec srazily ze slibných 4* na tři. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zlodeji sa nesú v uvoľnenom duchu. Je to príjemná žánrová jedohubka, kde sa kladie rovnaký dôraz na akciu, vykreslenie charakterov a akúsi výslednú pointu, ktorá by mala byť zvratová. Celkom mi príde úsmevné prirovnávať to k Ocean´s eleven, pretože si film nesie omnoho viac z buddy filmov z Hong Kongskej produkcie. Niečo čo by natočil Woo alebo To. Ale bavil som sa. Dokonca finálna scéna úteku z bytovky je úplne šmaková. Najvýraznejšou postavou sa stáva Ji-hyeon Jeon ktorá je pastvou pre oči a Simon Yam ako starý Hong Kongský ostrieľanec a hlavná postava v podaní Yoon-seok Kima. Dodáva svojej postave hĺbku. Asi ako jediný. Príjemná vec z Juhokórejskej produkcie, ktorá pekne strieda jazyky, miesta a dejové zvraty. Nenudí a vo výsledku je veľmi zábavná. ()

Galerie (115)

Související novinky

8. Filmasia: Korejské hody s Kim Ki-dukem

8. Filmasia: Korejské hody s Kim Ki-dukem

28.11.2012

Po loňském ročníku Filmasie, který přinesl rekapitulaci tvorby a osobní účast Bonga Joon-hoa (Vzpomínky na vraždu, Matka, Mutant), se letos Filmasia (30.11. - 2.12. 2012) zaměří na dalšího ze… (více)

Reklama

Reklama