Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V překladu "Vlčí děti Ame a Yuki". Film je o rodičovské lásce a celkem pokrývá děj třinácti let. Příběh začíná u devatenáctileté Hany, která na vysoké škole potká a zamiluje se do "vlčího muže". Jejich láska je vzájemná a vede až ke svatbě, po které se jim postupně narodí dvě děti, holčička Yuki a chlapeček Ame. Všechno je v pořádku a nikdo nemá o existenci "vlčích dětí" ani ponětí. Když ale Hanin manžel nečekaně zemře, rozhodne se Hana přestěhovat se na venkov, daleko od města, a tam vychovávat své děti. (Moiraine)

(více)

Recenze (83)

kobliha 

všechny recenze uživatele

Na pohlad pekne, ale neskutocne roztahane. Ono sa tam nieco deje, ale staci si pozriet kustik kazdych 10 minut a clovek je stale v obraze.. 2 mikrospanky hovoria za vsetko.. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Příběh o Rambo matce se i přes veškeré nesnáze dokáže postarat o bezpečí a růst svých nadpřirozených ratolestí, které se musí naučit poznat samy sebe a rozhodnout se ke ktreré budoucnosti se bude jejich život směřovat. To vše doplněné o nádhernou animaci a skvělou hudbu az toho všeho vznikne podívaná pro každého u které se můžete jednoduše uvolnit a užívat si tu pohodu, strasti i radosti jedné neobyčejné rodinky. K pěti hvězdám chybí něco málo jiskry, ale 4* jsou solidní. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Strašně mi to připomnělo moribito a to jednak tempem a stylem vyprávění a jednak skvělou animací.A když je základ fantasy je to celkem obyčejný příběh a troufnu si říct, že i plný paralel a jinotajů. Jelikož děti si zvolí svojí cestu bez ohledu na své rodiče (a to že jsou vlci na tom nic nezmění). Každopádně skvělé zvládnuté po všech stránkách příběhem začínaje a drobnými nápady konče. Japonci tohle umí a i když že je tu spousta záběrů na věci jako jsou uklízení či vaření přesto to ani trochu nevadí. Je z toho naopak vidět preciznost a do detailu provedená práce. Příkladem může být čištění špinavého skla (kdo viděl pochopí). Navíc to netlačí moc na pilu a vše se děje tak nějak pozvolna. První letošní pětihvězdička je na světě snad jen hudba mohla být o něco nápaditější, ale to je jen drobnost. 90% ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Ďalšie dielo autora Toki wo kakeru shōjo, ktoré rozhodne prevyšuje vopred nastavenú latku spôsobom, aký by nik nečakal. Táto na nič sa nehrajúca fantasy, šikovne a realisticky zasadená do súčasnosti vytvára ideálny obraz ťažkého údelu úlohy matky, ktorá sa doslova rozdáva iba pre svetlú budúcnosť svojich detí. Prekvapivo nenaivné, hravé i dramatické, sprevádzané perfektným hudobným sprievodom a najmä zahalené, do jedného z najkrajších vizuálov - je vidieť, že si s tým animátori dali kus práce. Neostáva mi nič iné, než vám toto dielo odporučiť aj so skonštatovaním, že Okami Kodomo je jednoducho nenahraditeľným zážitkom, ktorý nebudete ľutovať. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Kdo říká, že v dobrém filmu musí máchat mečet nebo střílet ze samopalu? Dobrý film může být i o něčem tak obyčejném a všedním, jako je každodenní život a dospívání... Právě o tom a mnohém dalším je Wolf Children, na první pohled možná může působit obyčejně a nezajímavě, ale po pár minutách zjistíte, že to tak není. Unikátní animovaný snímek o matce vychovávající o samotě dvě "ne úplně normální děti" v horách na venkově. Je to příběh o lásce, přátelství a hledání sebe sama. Protkané emocemi a s krásnou animací, která se může měřit s hranými filmy (ne doslova samozřejmě). Prostě ideální film pro celou rodinu... - 100% ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale mě se tyhle japonské, kreslené filmy prostě vůbec nelíbí. Pro Vlčí děti to platí též, byť oceňuji místy opravdu povedenou animaci a na příběhu taky dokážu najít drobná pozitiva. 58% ()

ptsd 

všechny recenze uživatele

Původně jsem ani na promítání jít nechtěl, ale dobře že jsem nakonec šel. Hned od začátku mě děj naprosto pohltil. Mamoru Hosoda opět překvapil nádherným příběhem i animací. Viděno na AF2013. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak to krásně nahlíží na dnešní reálnou problematiku pomocí fantazie. Je to klasický příběh sociálně nezajištěné samoživitelky a výchovy jejích dvou dětí. Zmínil jsem se, že má ty děti s vlkem? Dobře, zní to trochu divně, zvlášť po zkušenosti s filmovou scénou posledních deseti let, ale nesuďme předem. Ona mystická stránka zde působí jen jako berlička, která pomáhá udělat děj trochu zajímavějším. Celý film provází smutná atmosféra. Rozhodně to ale není depresivně smutná atmosféra, spíš k zamyšlení. Řada životních rozhodnutí nejen matky, ale i dětí, jejichž psychologie jde opět do hloubky, je hlavní hybnou silou celého příběhu. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Dost brzo jsem poznal, že tohle není nic pro mě, ale dokoukal jsem se. Pěkný, ale neoslovilo. Nechytlo za kokoro. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

To sedlo :) 90% Podotýkám, že anime vlastně nemám ráda. Tady se mi neskutečně líbil zpracovaný rozdíl mezi dospíváním chlapce a dospíváním dívky, kdy se kluk po "doteku smrti" stává mužem a za jedno s přírodou, přestává se bát a matka ho musí propustit z hnízda (a přijme svůj smutek). K tomu krásná symbolika zahalená do divokého archetypu de facto v každém z nás... O schopné ženě, která běhá s vlky :) a opravdu miluje otce svých dětí a hodlá dát ze sebe maximum. Líbezná hudba a animace. ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

Tento anime film je dokonalý v tom, že za celou dobu se tam vlastně nic nestane a přesto se děje strašně moc. Mapuje ''jen'' život jedné rodiny takovým způsobem, že slabší povahy mohou plakat v podstatě celý film. A koho nedojme k slzám příběh, ''dodělá to'' závěrečná píseň ve spojení s tím, co jste právě viděli. Osud matky dvou zvláštních dětí, která se přes všechny těžkosti a strasti stále usmívá je neuvěřitelnou podívanou :) Myslím, že na tento příběh bych se klidně podívala znovu, takže není důvod neudělit 4* :) ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

V zasade uplne klasicky pribeh osamelej matky vychovavajucej deti, len s tym rozdielom, ze jej deti su vlkolaci/vlci. Tento fakt vsak dej ovplyvnuje pomerne malo a len sem-tam sa objavi nejaka unikatna scenka.Vlk ma v japonskej kulture velky vyznam, co sa odraza v postave chlapca menom Ame, ktory umocnuje prave svoju vlciu stranku a ma blizsie k prirode a jej zakonom, nez tym ludskym, aj ked tento motiv je v pribehu spracovany len velmi plytko. Jeho starsia sestra Yuki sa naopak snazi zaradit do spolocnosti, zaroven vsak potrebuje, aby ju niekto akceptoval taku aka naozaj je, aj s jej odlisnostami a chybami. Pekny a pritulny film, no aj napriek nametu neprilis odlisny od podobnych filmov, kde deti nie su furries. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě jsem viděla anime film a musím říct že ženy v něm mají opravdu krásné oči a ta příroda na venkově byla pompézní. Moc se mi líbila ta odlišnost dvou dětí, které když vyrostli, tak si každé vybralo čím nakonec bude. Bála jsem se že maminka která se mohla kvůli svému synovi který si o ni nestál udřít položí kvůli němu život, ale nakonec se z toho dostala a pochopila že si vybral jinou cestu než člověčí. Jinak film obsahuje i další nepředvídatelné situace. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle film odkládal a čekal na tu správnou náladu. Tak pro děti to není ani omylem. Krásný, smutný a dojemný film o dívce a posléze matce, která se zamilovala do posledního vlkodlaka, který však vůbec nebyl takový, jak ho podávají horory. Bohužel brzy zůstane na dvě děti sama a přesunem na horský venkov řeší problém s jejich častými přeměnami člověk/vlk. Život tam je velice těžký, ona však vše zvládne za cenu obrovské dřiny a starostí. A nakonec si každé z dětí najde směr svého života a i jejím osudem, stejně jako každé matky, je se s tím vyrovnat. Pokud se vám podaří vystihnout náladu na sledování takového typu filmu, můžu doporučit. Budete odměněni silným filmovým zážitkem. 86% ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Mladá žena sa zaľúbi do muža, ktorý je napoly vlk a majú spolu deti. Tie sa vedia premeniť na vlka. S matkou sa odstahuju do domu uprostred prirody. Film sleduje ich dospievanie. Trochu ma sklamalo rozuzlenie kedy sa deti musia rozhodnúť ci žiť ako človek ci vlk. Najkrajšia scéna bola ked napadol prvý sneh a veľmi sa mi páčila hudba a animacia búrky. ()

Reklama

Reklama