Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V překladu "Vlčí děti Ame a Yuki". Film je o rodičovské lásce a celkem pokrývá děj třinácti let. Příběh začíná u devatenáctileté Hany, která na vysoké škole potká a zamiluje se do "vlčího muže". Jejich láska je vzájemná a vede až ke svatbě, po které se jim postupně narodí dvě děti, holčička Yuki a chlapeček Ame. Všechno je v pořádku a nikdo nemá o existenci "vlčích dětí" ani ponětí. Když ale Hanin manžel nečekaně zemře, rozhodne se Hana přestěhovat se na venkov, daleko od města, a tam vychovávat své děti. (Moiraine)

(více)

Recenze (83)

Maras 

všechny recenze uživatele

Vlčí děti Ame a Yuki je nejlepší z filmů co jsem viděl za posledních několik měsíců. Doporučuji i těm, kteří nemají anime zas až tak v oblibě. ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nic velkolepého, žádnou epiku. Tohle je intimní drama jedné rodiny s důrazem na atmosféru. Nechal jsem se pohltit a dostal se přímo na Hokkaido do hor. Animace prostředí je na podtrženou jedničku s hvězdičkou, díky čemuž postavy ze začátku působí strašně jednoduše. Za chvíli jsem si ale zvykl a příběh si užil. ()

yangzhening 

všechny recenze uživatele

Japonská sekundární láska k přírodě mě trochu začíná nudit. Film je ale řemeslně zvládnut dobře. Pečlivý narativní postup, kde v podstatě absence akce ničemu nevadí, nenechá duši klidnou a přinutí diváka k pozdější kontemplaci. ()

karolina.val 

všechny recenze uživatele

Právem si tenhle film vysloužil spoustu domácích i zahraničních ocenění. Jde o nádhernou podívanou, nevšední a dojemnou, která vás vtáhne do děje a nepustí do poslední sekundy. Příběh je hodně silný, emotivní, plný nádherných i smutných okamžiků a těžkých rozhodnutí. Obdivuji duševní sílu všech postav, především pak Hanny, která je i není ve snímku hlavní postavou zároveň. Skvělé psychologické drama s nádechem pohádky - především tím, že jde o animovanou tvorbu a pohádkovým terénem japonských hor. Srdceryvných okamžiků je tu zkrátka víc, než by člověk čekal a konkrétně ve mně zůstaly dojmy ještě hodně dlouho a troufám si říct, že je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Milý příběh, jako by z oka vypadl životu samotnému. Pohled na vyrůstající vlčí děti budil trochu pohádkový dojem, ale stinné stránky jejich vlčích genů z toho udělaly pěkné drama. Můj obdiv padl hlavně na jejich matku, která doslova potila krev, aby z nich vychovala normální lidi. Život, ale často není takový jaký bychom si ho přáli, což zjistila také ona. Po zhlédnutí se ve vás rozlije strnulý, posmutnělý ale zároveň spokojený pocit a tak to má, si myslím, u takových anime být. Dávám silné ****. ()

Magi90 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pěkná oddechovka na deštivý večer. Příběh je poměrně jednoduchý a trochu zdlouhavý, ale já se nenudila. Je to dobrodružná pohádka, u které nemusíte přemýšlet :) A ještě, pěkná příroda :) ()

Dajtin 

všechny recenze uživatele

Prilis presladene pre mna. Prilis trpezliva, prilis chapava, prilis obetava mama. Ta milostna scenka s nou v jeho polovlcej podobe vo mna vzbudila zvlastne pocity, ale v negativnom slova zmysle. Zas jeho smrt toho vo mne vela nezanechala, proste zaciatok bol prilis uponahlany a ostatok prilis rozvlaceny. Pozeralo a pocuvalo sa to dobre, ale to proste nestaci. ()

Blackthunder 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší Hosodův film. U Dívky, která proskočila časem to pro mě zkazil konec, letní válka měla dobrý námět, ale nějak to provedení habrovalo a na Kluka ve světě příšer budu koukat zítra. Tohle bylo skvělé, roztomilé i smutné jak už život bývá. Nenudil jsem se, příběh odsýpal docela obstojně, krásná hudba. Ale k plnému počtu mi tam pořád něco chybělo. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Jemnou romantiku doplňuje lehkost těžkého rozhodnutí rodiče nechat potomka jít svou cestou a to doslova. Přes animovanost není problém se do filmu ponořit a znovu vidět dětskýma očima. Tušil jsem konec, ale stále doufal ve zvrat. Škoda počátku fimu, jenž jakoby sem ani nepatřil, přestože má hlavní děj teprve uvést. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Tak zase další srdcovka... nádherný příběh o lásce, dětech a jejich dospívání. Takový mix reality, romantiky i fantasy se může vidět jen v anime. Neuvěřitelné, jak to vše do sebe zapadá, pozvolna plyne, graduje a zase zpomaluje. Nevím, jestli je to tím, že čím jsem starší, tím jsem víc sentimentální, ale úplně jsem se do děje ponořila, cítila lásku spolu s Hanou, brečela i smála jsem se když se její děti měnily ve vlky. Srdce se mi svíralo, když jsem viděla, jak se malý Ame trápí a pak jsem byla šťastná, když našel svůj domov. Byl mi o moc bližší než Yuki. Pořád přemýšlím, čím to je, že japonské anime filmy jsou tak prosté i velkolepé zároveň. proč mám pocit, že je to vyprávění někoho, komu se to doopravdy stalo? ()

NiksCZ 

všechny recenze uživatele

Už jen za ten soundtrack musím dát vysoké skóre. Ale samozřejmě jsou i ostatní aspekty filmu zvládnuty bravurně. 10/10 ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Já jsem se k tomuto filmu dlouho odhodlával. Pravděpodobně to bylo všemi Stmíváními a celkově vlkodlačí mánií posledních let, možná jsem potřeboval určitou náladu. Příběh je vlastně jednoduchý, až prostinký. Jenže v jednoduchosti je krása. Příběh lásky mladé dívky s vlkodlakem a vším co následovalo neupadl do laciné citovosti. Tak to prostě někdy v životě chodí. Přestože je to příběh v podstatě smutný, náhled je optimistický a plný naděje. Hana se nevzdává a bojuje o štěstí svých dětí i to své. Odchod do "divočiny" je nenucený a přirozený, pohled na nové sousedy je až znepokojivě přesný (reálné zkušenosti tvůrců?). Zajímavý je přesun hodnot obou dětí. Tento příběh je laskavý a rozhodně stojí za to vidět. Animace velmi dobrá, pozadí nádherná. Hudba výborně zvolená. Celkové hodnocení 9,5/10. ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je nejdůležitější jen začátek a konec. Uprostřed je to jen taková ta omáčka jak žijí apod. Neříkám, že je to nuda (taky kdo by nechtěl vědět jak žijí vlčí děti že?), ale jediné, co jsi z toho podstatné odnesete je, jaký je příčina závěru filmu. Nechci spoilerovat. Postavy toho celkově moc nenamluví, ale na druhou stranu jsou nádherné scenérie ze všedního života. Na rok vydání je zde použita zajímavá animace, která snaží spíše působit realisticky než aby Vás šokovala miliony barev. Jako celek je film úžasný na takové ty chvilky, kdy se chcete odpočinout od denního shonu nebo od akčních filmů ()

Isuzu 

všechny recenze uživatele

Krasne, ciste, dojimave...Nemusim sa rozpisovat, treba vidiet a nechat sa pohltit pribehom, ktory vyvolava smiech cez slzy. Dlho ma tak nedojalo dielo niekoho ineho ako majstra Miyazakiho. ()

argus123 

všechny recenze uživatele

Velmi nádherný animovaný film, už samotný názov vypovedá o tom že toto nebude len tak obyčajná rozprávka. V deji sa strieda radosť aj tragedia, humor aj trápenie. Koniec ako inak velmi dojemný a tak silný že si ho divák bude pamätať aj niekolko hodín po pozrení. Animované sekvencie sú úžasné a spravené tak aby sa človek rozplýval nad krásnym umením anime. Napokon už treba dodať, Ame aj Yuki su roztomilý za každej situácie. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

9/10 výborný film hlavne pre milovníkov žánru čo ja ale nie som a preto mi dosť vadilo spracovanie konca ktorý tvoril zmiešané pocity, napriek tomu že nám bolo povedané, všetko je ako má byť tak celý koniec pôsobil silno depresívne, ano viem že šlo o zámer ale bolo to s pocitom že sa postava okolo ktorej sa točila finálna zápletka nezachovala úplne správne. Inak ale nemám čo namietať keďže s vínimkov jednej príbehovej chyby a to dejovej ignorancie že existujú príbuzný ktorý za vami sami chodia hlavne keď sa vám narodí dieťa čo by pomenilo 1. tretinu filmu, okrem tohto však celý film pôsobil až strašidelne prirodzene za čo dávam 5. hviezdu. ()

Althreya 

všechny recenze uživatele

Neviem ci to bolo tym ze si predstavujem moj zivot nejako podobne ale tento film ma uplne dostal. Realisticke udalosti kolidujuce s fantasy vlcimi ludmi. Take jednoduche a predsa krasne. Film som videla na dva krat lebo sok z prvych 10 minut a la vlkodlaci a romanticke spojenia tomu teda nepridavaju na jedinecnosti ale kazdy si zasluzidruhu sancu... A dobre ze som ju dala. Film nie je tak uzasny pribehom ako skor mojim osobnym pocitom nejakeho naplnenia. Patri do mojich top 10 Anime filmov po dnesnom zhliadnuti ()

baska23 

všechny recenze uživatele

úprimne povedané, nechcelo sa mi pozerať tento film. Ale keď som ho dopozerala, ostala som v nemom úžase, so slzami v očiach a jediné na čo som sa zmohla bolo zavolať kamarátke a povedať jej:,,Počúvaj, práve som dopozerala skvelý film, musíš si po pozrieť!!!" Tento film krásne vystihuje obetavosť mám. Ako sa Hana obetovala pre svoje deti. Ako sa nebála opustiť všetko, ísť na úplne neznáme miesto do prírody len preto aby dobre vychovala svoje deti a dala im možnosť voľby: Akou cestou sa chcete vydať? úžasne spracovaný film do posledného detailu. Jediné, čo mi tam asi vadilo je to, že ten koniec mi pripadal taký nedokončený. Rada by som vedela, čo by sa stalo ďalej. Dávam tomu 97% ;) ()

Reklama

Reklama