Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 163)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

96 hodin + muž v ohni x 2 a dostanete Equalizér!!Denzel Washington ve formě více než kdy jindy a dostává Evilphoenixového Oscara, za nejlepší herecký výkon v Akčním filmu( Ikdyby celý film seděl pouze na toaletě, tak to má koule). Jeho sympatie, pohled, charisma, zručnost,vynalézavost, pozornost,vojenské schopnosti a smrtící likvidace Vás budou pronásledovat po celý film. Co je zde třeba vychválit ? Vynikající kameru a slow motion efekty při akčních scénách silně konkurující Akčním Korejským filmům (viz. nejlepší exploze, která kdy byla ve filmu natočena) Perfektní scénář a dialogy, za celý film máme možnost uslyšet hojné množství hlášek a mouder, že při příští projekci koukám s papírem a tužkou. Záporák, tedy hlavní bad ass je správně chytrý, chladný, hrozivý a nekompromisní mafijní boss,takže byl bezpochyby klíčovým faktorem k úspěšnosti filmu. Akce je noblesní a tak zřetelná, že na ní můžete skoro dosáhnout a šáhnout si. Závěrečné půl hodinové finále bylo krvavější než lec jaký horor, kdo má rád pasti a krev, příjde si na své jako já. Ve filmu umřelo více lidí, než počet filmů, které jsem za rok 2014 zhlédl a málo jich nebylo !! 100% Inteligentní, temná a násilná Revenge jízdá jaká zde dlouho nebyla. Kdo film poníží letí z přátel Without Mercy! Top 3 movie of the year. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďme nabouchat, co se do nich vejde. Klidně pomocí vrtáku, když už je po ruce. Denzel Washington, bývalý elitní agent, bere spravedlnost poté, co mu vystrojili pěkný pohřeb, ještě jednou do vlastních rukou. Má vytříbenou životosprávu, po nocích si čte, přes den pracuje v hobby marketu, pomáhá kolegovi s kondičkou, filosofuje nebo si povídá s mladičkou prostitutkou. Tedy jen do té doby, než jí do bezvědomí seřežou ruští pasáci. Mstitel bez masky s přesvědčivým fyzickým herectvím (bacha, Denzelovi táhne na šedesátku) je v první polovině fajn, dokonce moc fajn, jen je škoda, že se z režiséra Antoina Fuquy v druhé půlce stává až moc velký labužník. Jednoduše to přehání. Vizuálně našlapaná režie v úvodu táhne, pomalu budovaná atmosféra a dlouhé čekání na nějaký ten podříznutý krk jsou na oba palce nahoru. Záporáci jsou lahůdkoví. Pečlivý stratég Denzel diváka zajímá, syrové dění na plátně táhne. Jenže pak nechá vyhodit do povětří majetek ruského magnáta těsně za svým černým zadkem jen, aby to bylo efektní. Pak tu máme momenty, kdy si nechá přiložit bouchačku k hlavě jen, aby ukázal, jak se umí ohánět. V závěru si raději zahraje na kutila, než aby sáhl po nějakém samopalu, který vypadne z ruky rozsekanému grázlovi. Když začnou padat kapky vody, na zpomalovačky je zaděláno. Fuqua tak až moc tlačí na pilu a podkopává si to, co předtím půl druhé hodiny solidně budoval. Onen skutečný svět plný skutečných sviní je už tak méně k „uvěření“. A mimochodem v dětství zřejmě hodně ujížděl na MacGyverovi. I tak poctivé čtyři hvězdy!! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mal som dojem, že Denzel už v akčnom žánri nemá čo ponúknuť, ale Fuqua z neho vyžmýkal posledné dávky charizmy, čo v podstate zachraňuje celý film. Fuquova rutinérska réžia nabrala smer k poctivejšie odvedenej práci a aj keď je to stále popcorňák, nepostráda to atmosféru, skvelú kameru a dobrý strih. Za mňa spokojnosť, aj keď to mohlo byť menej rozťahané. 85%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Punisher: Hornbach Edition. O co lepší je první polovina, která se drží zpátky, sází na postavy a má sympatický oldschoolový nádech, o to je ta druhá horší, protože to zahodí do koše. V ní už je Denzel pouhou vážně se beroucí nepřemožitelnou chimérou a tedy nezajímavou postavou. Hřebíčkem je pak délka, kdy namísto nekompromisní gradace to odeznívá do ztracena skrze tolik konců, že by i Návrat krále při třetí zatmívačce vstal a šel domů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemám moc času, takže Vy nemáte žádnej." Rád sleduju při práci týpky, kteří se v poklidu odněkud vynoří, rozporcujou libovolnej počet nepřátel a zase v tichosti zmizí. A tenhle McCall je vůbec skvělej. Kdyby totiž chtěl, tak by elegantně vyskočil z regálu, vstoupil by hlavním vchodem do Kremlu, zavřel by celou GRU do mrazáku, sežral by Putinovi ranní pirožky a pak by se šel zase schovat za vystavenej křovinořez. On je zkrátka až příliš dokonalej, ale vzhledem k jeho předvedeným bojovým technikám ho raději nebudu hanět a vychytrale přenesu svou kritiku na ostatní nevýrazný zaměstnance, jelikož těch se v zásadě nebojím. I když i ten mnohalibrovej sekuriťák vypadal nebezpečně a mohl by mne sníst, ale pořád je to lepší než nechat si okysličit mozek vývrtkou. Takže, milej McCalle, nemáš-li do čeho píchnout, vrtnout či střelit hřebík, tak ti pošlu pár adres, kde o slušnýho člověka zaručeně nezakopneš. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Definice slova „equalizer“ je osoba nebo zařízení, které něco vyrovnává, ale ve slangu to také znamená zbraň. (sator)
  • Podľa režiséra sa Chloë Grace Moretz (Teri) stretávala s reálnymi prostitútkami, aby sa dostala do roly. Tie jej poradili, aby pribrala, pretože v tomto povolaní je treba mať eskortné telo. Moretz, ktorá bola v čase nakrúcania neplnoletá, pre rolu zmenila stravu a pribrala. (Arsenal83)
  • Devadesátá třetí kniha v pořadí, kterou čte McCall (Denzel Washington), je „Neviditelný“ od Ralpha Ellisona. Kniha líčí osudy a symbolickou životní pouť bezejmenného, lidmi přehlíženého, a proto „neviditelného“ černošského vypravěče, hledajícího svou identitu a své místo v americké společnosti. (sator)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama