Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor George Felse řeší vraždu arogantního milionáře spáchanou ve vyhlášené restauraci... Detektiv Felse (P. Haničinec) vyšetřuje smrt pivovarského magnáta Armigera. Felsův sedmnáctiletý syn Dominik (D. Schneider) zaslechne, že hlavní podezřelou je ideál jeho snů, krásná Kitty Norrisová (L. Śafránková). Má o ni obavy a připadá mu, že otec postupuje pomalu. Rozhodne se vypátrat vraha sám. Zjistí, že Kitty a mladý Armiger (P. Štěpánek) byli rodinami tlačeni k tomu, aby svatbou spojili dva pivovarské trusty v jeden mamutí podnik. Mladý Armiger ale sňatek odmítl a zaplatil za to vyděděním. I on se stane podezřelým. Dominik svou horlivostí několikrát naruší práci svého otce, ale nakonec mu právě on pomůže pachatele odhalit...
Televizní adaptaci románu britské spisovatelky E. Petersové v režii P. Háši dominují výtečné herecké výkony a určitě potěší milovníky klasické detektivky i po více než třiceti letech od svého vzniku. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobre inscenovana "britska" detektivka. Vsechny zensky nadherny, v cele s Libuskou. Problem to ma jen jeden, ale o to zasadnejsi. ...A to je to dite/pubertak (Schneider) v hlavni roli. Kdyby tam tahle postava vubec nebyla, mohla to byt paradni podivana. Takhle me bohuzel stval v kazde scene v ktere se objevil, a navic to jeho "vysetrovani" pusobilo strasne idiotsky. Takze ve finale slabsi prumer. 3- ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní inscenace britského kriminálního románu. Bohatý magnát Arminger je zavražděn ve své restauraci U Blažené paní a vyšetřování se ujímá klidný a uvážlivý inspektor Felse v podání P. Haničince spolu se svým totálně nenápadným kolegou J. Mixou. Zatímco se odhalují nelichotivé rodinné vztahy rodiny zavražděného, inspektorův syn, dedukčně schopný sedmnáctiletý Dominik (D. Schneider) se pouští do vyšetřování na vlastní pěst ve snaze očistit jméno své platonické lásky L. Šafránkové. Detektivka se zdá být natočena klasickým, nikterak výjimečným stylem s několika podezřelými, snad jedině pohled do soukromí hlavního vyšetřovatele, kde roli těžce nevýrazné matky ztvárnila K. Fialová, se může jevit jako něco netradičního. Škoda, že ve snímku nebyla dotažena do konce myšlenka s oceněním starobylého obrazu, nazvaného též Blažená paní, o něhož mělo zájem mnoho osob, avšak jeho pravá hodnota nebyla oznámena. Domnívám se, že se jedná o typickou průměrnou nenáročnou televizní kriminálku, která určitě diváka nezklame. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Místy lehce nudná leč zuby nehty držící se průměrná detektivka. Tahle filmová inscenace měla do jisté míry slušný námět, ale jeho ztvárnění značně skřípalo. Co se hereckých výkonů týče, tak to bylo jakžtakž v normě – však tu taky hrálo pár známých tváří, ale ani ty nedokázaly udělat zázraky. Policistův synek chytřejší než poldové – to není žádná novinka, nicméně Libuška Šafránková si tentokrát vybrala poněkud slabší chvilku, moc mi ta její role nesedla. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadaná televizní detektivka s nezastíraně západním prostředím, kulisně realizovaným anglicky psaným plakátem, jednou plechovkou kokakoly a oknem otevíraným nahoru. Pak už tu je ústřední dvojka zásadně ztvárněná Petrem Haničincem a Janou Hlaváčovou, pikantně na opačných stranách barikády. Columbovskou roli si Haničinec střihl zjevně s chutí, baloňák má sice o pár čísel větší, ale nebojí se představit svou civilní tvář. Pochybuju, že Haničince v jiném filmu uvidíte žádat sendvič. ;-) No a odpočívat po práci v saku a kravatě, na to musím mít člověk fakt náturu. Zajímavé, ale slabé. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Autor: Ellis Peters Mladistvý, všestranně nadaný student, syn detektiva, odhalí vraha bezohledného podnikatele, surového i k vlastní rodině. Ujal se pátrání, aby zachránil z vraždy podezřelou dívku, do níž se zamiloval. Tato jeho první láska, plná pubertálního zmatku tvoří druhou, podružnější linii románu anglické spisovatelky a překladatelky české prózy a poezie. ()

Galerie (4)

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama