Reklama

Reklama

One Life

Trailer
Velká Británie, 2011, 85 min

Obsahy(1)

Dokumentárny film o živote v rastlinnej a živočíšnej ríši, ktorá pokrýva planétu Zem na rôznych miestach. Ukazuje nám schopnosti a úsilie, často jedinečné, ktoré vyvíjajú tieto tvory pri svojom prístupe k zháňaniu potravy, zabezpečeniu sa, ochrane potomstva či stavbe obydlí. (Marek1991)

Recenze (30)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při prvním viděném dokumentu BBC o přírodě jsem byl nadšený, druhý mne hodně bavil, ale pak ze mne nadšení postupně vyprchávalo. Těch dokumentů už jsou totiž desítky, všechny jsou v podstatě dokonalé, ale taky hodně podobné. Takže One Life byl fajn, nicméně originality moc nepobral a já nad ním nehodlám onanovat jen proto, že se mi líbily zpomalené obrázky exotických zvířat. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z úžasných dokumentů od BBC, který přináší pohled do zákulisí zrození a života zvířecích potomků, vynalézavosti při hledání potravy i snaze nebýt sám za potravu pro druhé, a i dalších unikátních okamžiků ze světa přírody, v perfektních dech beroucích záběrech, při kterých vás dokument provede po celé planetě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Skutečně milý dokument oslavující krásy přírody, který každého diváka a divačku rozhodně pohladí po duši. Doprovodný komentář nemá nejmenší chybičku. Záběry jsou nádherné a velmi oceňuji, že u každého záběru je titulek kde se dané zvířátko vyskytuje. Soundtrack je takřka boží. Vůbec jsem například netušil, že některé opice si vyhřívají zadky v termálních pramenech kdesi v Japonsku, přičemž jsou obklopeny kupami sněhu. Opravdu se mi dokument moc líbil. Čekal jsem další tuctovku, která se zase omylem dostala mezi 300 nejlepších filmů, ale není tomu tak. Velmi vítám, že se vše netočí kolem pár zvířátek, ale za necelou hodinku a půl proletíme polovinu planety a seznámíme se s těmi snad vůbec nejzajímavějšími. Mnohokrát jsem žasnul. 4* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument se špičkovými záběry zaměřující se na život jako takový s plynulými skoky mezi různými druhy zvířat vždy zachycuje určitou část příběhu jejich života. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Úžasné střípky ze života nejrůznějších živočichů. Záběry dechberoucí, příjemný komentář (jsem zvědavý, jaký bude dabing?). Jediné, co mi maličko vadilo, že nás tvůrci vždycky navodili nějakou neuvěřitelnou dovedností zvířátka a v tom nejlepším to utnuli a přešli zas na další zvířátko. Ale aspoň to nenudí. :) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Obraz je nádherný, nápad výborný a prevedenie je zaujímavé, dokument aký má byť pokiaľ ide len o také jednoduché nahliadnutie do rozmanitosti tejto planéty. Je to krásny zážitok, akurát tí čo vymýšlali mená pre tie zvieratá akoby nie vždy boli pri zmysloch. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri mnohých záberoch pôsobí na ľudskú čeľusť zvýšená gravitácia. Dokument z rodu tých špičkových. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Skratkovitý pohľad do života rôznych druhov a ich snaha o prežitie a výchovu potomstva. Dokument sám o sebe nevyniká originalitou, ponúka však vskutku nádherné zábery a zaujímavé nazretie do súkromia vybraných živočíchov. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Perfektně sestříhaný dokument, četné nádherné letecké záběry nebo neméně fascinující detailní záběry, to vše navíc doplněné vhodně zvolenou hudbou. Některé pasáže byly skutečně dokonale natočené, např. zběsilý úprk před varanem bělohrdlým, hororová scénka s tarantulí nebo společný útok gepardů. Ke konci jsem však vnímal lehce klesající tendenci, vizuálně sice stále podmanivé, ale některé příběhy už nebyly tak poutavé. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

All life on the Earth will be richer if we choose to remember everything we have in common. To remember... we share one planet... one future... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

V naší domácnosti se zavedla nová věc, dokumentární neděle a první výběr padl na One Life. Jako vždy, dokument s krásnými záběry o zajímavých zvířatech. Jenže je to pořád jen dokument a jsem si jistej, že už sem viděl zajímavější, takže plný hodnocení to určitě nebude. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument s příjemným hlasem Daniela Craiga. Slůně je vysoký trumf, ale tuleně nepřekoná. S vírou jsem dost na štíru, ale genialita přírody je pro existenci Boha docela pádný argument. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Inteligence, důvtip, síla, elegance, odhodlání, statečnost a láska! Úžasné záběry, ale pár jsem jich už viděl v jiných dokumentech...85% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nejsou tam nějaké převratné záležitosti. Třeba Malpy jsou profláknuté svou inteligenci, ale jinak je to krásný dokument oslavující genialitu života a jeho různé formy...87%. ()

Pucimka 

všechny recenze uživatele

BBC to prostě umí. Ve svých dokumentech dokáže obsáhnout vše, co by si přál každý blockbuster. Napětí, dojetí, strach, překvapení a hlavně údiv. Divák nestačí žasnout. Nejen nad kamerou, střihem a hudbou, ale také nad scénářem, který většině podobným dokumentům chybí. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Fantastické záběry mimořádných situací v životě různých druhů zvířat. BBC musela investovat do tohto projektu spoustu peněz. Štáb musel být dost velký, např. záběry velryb jsou snímány ze vzduchu i z vody zárověň. Hlas Daniela Craiga vůbec neruší, ale je něčím novým v BBC dokumentech. ()

Reklama

Reklama