Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Když se v Koreji 15. století rozhodne král Sedžong Veliký zavést pro své poddané písmo s celým jeho složitým systémem, spustí lavinu intrik. (Netflix)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že některé věci v závěru vyznívají příliš chtěně a prvoplánově, a 4 díly mi přijdou relativně vata, tak je to pořád výborný seriál. Konečně nejen skvostný začátek, ale i dovedně vystavěné dramatické oblouky do minulosti, pokračující v současnosti, aniž by diváka otravovaly zbytečností, rozvleklostí, různými chybami. Jang Hyeok je tradičně výborný, potešila i silná herecká skvadra v menších rolích. Solidní hudba, výborná akční stránka, napínavé to bylo většinu času bez wtf momentů a to se počítá! Inu král je jenom květ, zato administrativní šiml má kořeny pořádně hluboko... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek byl pro mě úchvatným, začátek vás navnadí, mrknete na hlavní hrdiny a pak se přesunete do minulosti, abyste viděli, jak vypadali za mlada, abyste viděli, co je spojuje. A pak je tu přítomnost. Napínavá. Čekáte, co bude. Chce, aby se lidé změnili. Chcete, aby se ti dva potkali. Fandíte králi. Můžete chvíli tápat. Jenomže tak nějak i na tuhle záhadu, tuhle nenávist, tenhle cíl je těch dílů moc. Je tu vyloženě několik chvil během seriálu, kdy se to táhne jako smrad. Ale naštěstí se tu pak objeví bitka, tak se můžete koukat, jak se to mlátí, nebo se objeví chvilka, kdy se naplánuje něco hrozně chytrého. Jo, tohle vaši pozornost upoutá (ačkoliv i ty boje se po několikátém opakování stávají trochu fádními). A pak je tu i trochu té středověké korejské romantiky. Minimálně. Spíš v gestech. Pláče se tu, ale netýká se to zhrzené lásky, spíše pocitu viny, nespravedlnosti. Tohle historické krimi se mi líbilo. I jeho hudba. I sympatické postavy. Ale moc dlouhé. Někdy těch intrik, hledání, běhání, křičení, slz a bouchání bylo moc. ()

Reklama

Galerie (20)

Reklama

Reklama