Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 2
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (253)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Označení čistě jako "komedie" filmu nesedí a určitě by se více ztotožňovalo označení komedie/drama. Typický český modrý filmek, který nijak neurazí ale zároveň stále utvrzuje v tom, že je ještě hodně co se učit. Vyprávění Johany bylo místy vtipné (dokonce někdy hodně) a naopak někdy dramatické a film sám se sebou bojuje, jestli je to pokus a odpověď na americké teenage filmy nebo prostě jen film typu seriálové Terapie. Hodnocení je mezi 2-3 ale já se přiklonil k 3 hvězdám za Veroniku Kubařovou ;-) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a naprosto skvělý závěr, který ometá hromadu nánosů (třeba ten název), které zjevně spoustu "diváků" odrazují. Poté je tu výborná (ale fakt výborná) Veronika Kubařová, která s naprostou lehkostí táhne celý film. Jenže co s tím, i svým zaměřením to cílí někam dolu a taky to hodnocení musí nakonec vypadat. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Čerstvá posila Dejvického divadla, která téměř z plátna/obrazovky nezmizí. Ženský ansámbl potřebuje v Dejvicích posílit, Melíšková a Babčáková jsou tam válcovány mužskými hereckými titány. Veronika Kubařová je talentovaná, hezky se na ni dívá, ale celý film zatím neutáhne. Kdyby mi bylo o deset let méně, asi by mi pohled na pěknou herečku stačil a hodnotil bych výše. Stihnul jsem u toho uvařit večeři, sníst ji, učesat psa a zacvičit si. Čili jako komplementární činnost dobré, na druhou stranu, abych jen nekritizoval, oceňuji, že se nekonal přehnaný americký konec. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to, a čo viac môže človek od filmu čakať než 90 min pomíjivej radosti? Veronika Kubařová, fajn výkon, ale životná rola pre Jana Kurica, ktorý nám tu odprezentoval nový archetip Slováka :) Úprimne ma mrzí, že rozpad ČSR sa prejavuje aj v tom, že české filmy sa nie vždy dostanú do slovenských kín. A tak sa zrodil nový tip turistu. Filmový fanatik, ktorý prejde 120 km iba preto, aby si v brnenskom multiplexe pozrel český film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mně jako kornout bez zmrzliny. Barevný obrázky tu sice jsou, ale chybí jim jaká koli přichuť. Seru na to jestli je tohle realnej svět mladejch holek nebo ne, ale považuju za chybu motat patý úpřes devátý. Například ty odbočky na psychologické terapie, byly absolutně k hovnu. Spousta věcí byla, jak kdyby je tam dodal na rychlo poštovní kurýr, holky se někde objevily nějaká si zašukala nebo se zeblila, a najednou už to celý bylo úplně jinde. To že se film věnuje pouze hlavní postavě by jaksi nevadilo, kdyby hlavní postava nebyla tolik provázana s ostatními, kterým se ale vůbec nevěnuje žádná pozornost a to na mně působilo dost zmatečně. Na druhou stranu musím říct, že i přes poměrně velké výhrady jsem se nenudil a to hlavně kvůli Veronice Kubařové, tahle alfa samice českýho filmu je fakt těžce rajcovní a mé očíčko si přišlo na své, navíc Veronika jest dobrá herečka a majitelká nádherného úsměvu, takže sázkou na hlavní představitelku tvůrci alespoň jednou zakroužkovali bingo a v tomto případě to na takovej slabší průměr nakonec stačí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu padlo 118 polibků, 101 objetí a 98 kapek slz. (venus)
  • „Johanin příběh má v sobě naprosto univerzální témata, kterými prochází každý dospívající člověk, v zásadě je to o hledání sebe sama na přelomu dětství a dospělosti, a to na všech rovinách – rovině vztahu k rodičům, na rovině vztahu ke svému okolí a pak samozřejmě vztahu s kluky,“ vysvětlil režisér Martin Dolenský, čím ho kniha zaujala. (SONY_)

Reklama

Reklama