Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 2
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (253)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Takhle dýňovej film jsem teda opravdu dlouho neviděla (dýně byly fakt v každém druhém záběru). A teď vážně. Jedná se o zcela stereotypní film o holce, která se zamiluje do toho nepravýho. Pochybnosti, milostné zvraty, kamarádky a milující kamarádi. Co ale film sráží o úroveň níže, je absence humoru, nadsázky a hlavně dobrých herců. Zatímco rodiče hrají, seč jim síly stačí (Petro Špalková, bravo), jejich děti hrají unyle a nezajímavě. Jejich role jim nevěřím. A vlastně celý film je pro mě dost neuvěřitelný. Na druhou stranu by mě to u českého filmu nemělo překvapit, protože my to jinak neumíme. ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

Neseděly mi k tomu scény v psychiatrické léčebně, protože působily jako pěst na oko. A přestože to byl totální průměr, i co se týče hereckých výkonů, tak jsem vcelku spokojená. O tom to přeci je. Že nic neskončí dobře nebo zajímavě jenom proto, že by mělo a že neexistujou happyendy v tom našem "průměrným" životě. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vokatá, nosatá, bradatá, vlasatá a pusatá Verča Kubařová je dost zajímavej typ, působí přirozeně a má velkej potenciál do budoucna. Nebýt jí, tak by tahle sonda do duše teenagerky šla ke dnu tak rychle jako Titanic . Zato její herečtí vrstevníci to s hraním opravdu nepřeháněli... Nejdříve jsem si říkal, že to bude takové Indiánské léto po letech ovšem pohledem dnešních teenagerů. Zklamanou Issovou ve vaně s jablky, že nahradí právě Kubařová, Brutus vystřídá jiný band atd... Lehce jsem se trefil, je to o teenagerech a jejich strastech, pohledem teenky. Mladé zajímají i stále stejné věci, pařby, hulení, sex a vztahy.... Jen kulisy jsou modernější. Barevnější. Já ale asi nejsem ta správná cílová skupina, pro kterou byl Můj vysvlečenej deník natočen. Nejsem už pubescent a tak asi nechápu ty ,,obrovský'' problémy dospívající mládeže. I tak mám ale dojem, že i pro teenagery je tam těch vtipů a hlášek (které takový snímek musí nutně obsahovat) minimum. Nějak jsem to sice dokoukal, ale na konci jsem si řekl.. Eh.. co to bylo? A co na to Jan Tleskač ? Na komedii jsem se u toho pousmál snad jen jednou a to je opravdu slabota. Když už teenagerskej film, tak raději Vorlův Gympl. * * ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Přítel film pustil, protože si myslel, že se jedná o nějaké soft porno. Bohužel jsme byli svědky příběhu 15-leté puberťačky, kterou hraje nejméně o dekádu starší herečka, takže jí prostě neuvěříte ani na sekundu, že jí je 15. To samé s jejími spolužačkami, které vypadají tak na 25, ne na 15-17 let, takže hodně velký fail. Tato puberťačka žije se svým otcem a macechou. U otce si není jistá, že je opravdu její otec, protože má důkazy, že její matka měla poměr s nějakým afgáncem a macechu nesnáší, protože je to zároveň její učitelka angličtiny ve škole (hodiny angličtiny a výslovnost nás opravdu donutila k slzám smíchu, protože herečka hrající tuto učitelku asi sama angličtinu naposledy viděla na základní škole). Tato puberťačka se pokusila o sebevraždu, protože ji její přítel podvedl a neustále má flashbacky vracející ji do blázince, kde strávila nějaký čas nebo do vzpomínek na tohoto bývalého a do toho všeho si začne poměr s učitelem ve škole. Ani jsme to nedodívali, museli jsme to vypnout, protože to vážně bylo moc na naše psychické síly. Už asi 5 let jsem nedala filmu 1 hvězdu, takže to také hodně vypovídá. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Název musí divákovu mysl nutně odvádět někam jinam. Představivost je potvora a dokáže pořádně zapracovat. Hned je krásně vidět na co lidi myslí. Já jsem na to myslela taky. To, že je ten deník vysvlečenej, tak to se týká jiných věcí. Hned na to člověk příjde, když hlavní postava otevře pusu a začne otevřeně hovořit o všem, co se jí děje nebo jejím kamarádům. Abych řekla pravdu, tak jsem očekávala strašnou trapnost, ale Veronika Kubařová byla přirozená a jako Johana i přesvědčivá. Hodně toho zachraňovala. Ona je ten hnací motor, který to dokáže levou zadní utáhnout. Bez některých scén bych se klidně obešla, protože jsou zbytečné. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • „Hodně mě bavila scéna, ve které vycházím otevřít Johaně jen v županu, ale zato ve střevíčkách na podpatku. Cestou jsem tam zakomponovala takové škobrtnutí (ani nevím, jestli to tedy původně byl záměr), ale Verunku Kubařovou a pár ostatních to tak pobavilo, že jsem potom musela škobrtat ve všech jetích. A co si tak vzpomínám, měla jsem tam celkem samé vtipné situace,“ uvedla Berenika Kohoutová vzpomínky z natáčení. (SONY_)
  • „Johanin příběh má v sobě naprosto univerzální témata, kterými prochází každý dospívající člověk, v zásadě je to o hledání sebe sama na přelomu dětství a dospělosti, a to na všech rovinách – rovině vztahu k rodičům, na rovině vztahu ke svému okolí a pak samozřejmě vztahu s kluky,“ vysvětlil režisér Martin Dolenský, čím ho kniha zaujala. (SONY_)

Reklama

Reklama