Reklama

Reklama

Vášeň

  • USA Passion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena, která pracuje v byznysu, se vydá na cestu pomsty poté, co jí její šéf a mentor ukradne její nápady. (Rosaviva)

Recenze (139)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zajímavý komentáře tady jsou, hlavně ty, co film nehodnotí příliš dobře, stejný výčitky bych ještě pochopil, zřejmě jste znalci telenovel, když film přirovnáváte k telenovelám, já neviděl ani ukázku na telenovelu, takže si mohu dopřát ten luxus, film hodnotit bez znalosti milionu dílů všech možných telenovel. Zajímavý komentáře jsou i v tom, že nejen že padají stejný výčitky, ale dokonce je to jako kdyby ty komentáře psal jeden člověk, stejný slova a někdy i stejný věty. To vážně když chci napsat svůj názor, musím opisovat slova druhých ? No nic, csfd je hold plný velkých osobností s vlastním názorem. Já mám na tenhle film taky jeden a to velmi pochvalný. Například erotiku jsem ve filmu cítil docela dost, hlavně v první části. Erotika pro mě není synonymum pro šukačku, pod erotikou si já představuju i pohledy, dialogy, různé situace vyvolávající vzrušení a to jsme v tom filmu měl. Stejně tak mně v něm nechybělo napětí, přece jen když nedokážu odhanout vývoj následnující scény, považuju to za kvalitní práci. Stejně tak když když mě dokáže rajcnout ženská, která má ve scénáři napsáno, nešukej, ale buď mrcha, která umí dráždit i psaním mejlu, přesně tohle totiž Rachel dokonale zvládala. Jediný co film poškodilo byl závěr, někdy méně znamená více, vímě pane scénaristo ? Nicméně tenhle film má v sobě přitažlivou jiskřivost, která se mně velmi líbila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $92,181Tržby Celosvetovo $1,414,000▐ Hitchcockovski takmer brilantne natočený thriller, ktorý má podmanivú vizuálnu dráždivú stránku, hmatateľné napätie, vypäté chvíľky, nevyspytateľný príbeh plný prekvapení a zauzlených momentiek a hlavne šikovné herečky, poctivá filmarčina, spokojnosť /80%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sama nevím, proč jsem tak dlouho odolávala Passion, možná to sinusoidové hodnocení a dost negativních komentářů , ale konec konců je to přece jen pro mě jistou výzvou a když jsem byla ještě navíc popostrčená k tomu, ať do toho klidně jdu, tak jsem do toho šla a za to dík. K tomu mám ještě jednu připomínku, že erotický thriller o smyslném vztahu dvou žen je mírně zcestné vyjádření v obsahu. Mnohé uživatele to může odradit a já byla jednou z nich. - Ta naše něžná, milá a krásná Rachelka a vida, jaká to může být potvora a naopak ta svérázná, nespoutaná Noomi z Millennia a tady je to ušlápnutá holčina. Ale pozor, tenhle fakt berte jen v úvozovkách. Sledovat totiž tyhle dvě filmové starr, jak na sebe něžně vrčí a kují na sebe pikle nejvyššího kalibru, byla obrazně kulinářská lahůdka a to nemluvím o mužském oku, který si tady musel nutně přijít na své. Brian De Palma je zatím můj čtyřkový režisér a ani tady se neodchýlím i když připouštím, že se scénářem se mohli tvůrci trochu víc pomazlit. Závěrečná tečka mně silně připomněla Nepřítele, která pro mě zůstane i tady jedním velkým otazníkem. Ale když přihlédnu k faktu, že se jedná mimo jiné o mysteriózní žánr, tak proč ne ? Dámy, byly jste senzační potvůrky. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Povícero lidí tady píše o faktu, že u věkově pokročilejšího jedince druhu Canis lupus familiaris se dá očekávat značná rezistence při výcviku k novým dovednostem, ale za sebe musím říct, že Brian v mých očích vždycky prováděl kousky dost rozporuplné; někdy plný počet hvězdiček nestačil a jindy to nebyl De Palma, ale facepalm. A tohle je holt ten druhý případ, takže souhlasně štěkám se zdejší smečkou. Tentokrát to nemělo šanci zachránit ani obsazení a herci se dělí na ty, kteří v tomhle plýtvají svým talentem, a ty, co nemají čím plýtvat... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tři pohledné ženy, jeden zmatený muž a nějaký ten ostrý nůž mi obvykle stačí ke spokojenosti, ale tady je vše jinak. Ani jednou jsem totiž nepocítil potřebu sáhnout si do kalhot a několika zručnými pohyby ohrozit monitor výstřikem, což mne uráží. Vždyť mi byl slibován erotický thriller a místo toho jsem dostal pouze podlost, pomstu, vydírání, trochu zmatku a tři politováníhodné kariéristky. Nefandil jsem ani jedné z nich a tak mi bylo zcela jedno, která z nich po závěrečných překotných dějových zvratech nebude čichat ke kytkám jenom od země. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Starýho psa novým kouskům nenaučíš. Jenže někteří staří psi už nejsou schopni ani zdaleka se přiblížit svým dávným výkonům. A potom jen nepříčetný (nebo historie neznalý) jedinec může označit nového De Palmu jako něco víc než strašné zklamání. První hodinu je to nudná a nezáživně natočená podívaná ve stylu německého televizního balastu. Ta úděsná hudba! Scéna s rozbitým autem a zhroucení Miss Rapace mě bude strašit ještě dlouho. To se všichni zbláznili? V další fázi se starej dobrej Palmič přeci jen trochu rozjede a sází zajímavě nebo aspoň divně komponované a nasvícené obrázky. Jenže když fatálně selhává i jeho výkladní skříň v podobě rozděleného plátna, víte, že je fakt zle. Závěr je už úplně dada, a tak cestou z kina doufáte, že váš kdysi děsně oblíbený režisér už NIKDY NIC NENATOČÍ.  2023 update: Bavil jsem se napodruhé mnohem víc, než bych čekal. Je to laciné, ale béčkově funkční. Samozřejmě s De Palmovými mástrpísy se to srovnávat nedá, ale užil jsem si to solidně. 70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Špětka Lynche, snad i špetka Cronenbergova Crashe, sice menší propracovanost, kdy pocit chytrosti díla a mindfuck momenty jsou navozovány poměrně jednoduchými prostředky, ovšem na druhou stranu i během "mimoňských" pasáží je zachována svižnost a intenzivní tempo (narozdíl od některých filmů Lynche). První polovina je fascinující díky kombinací skutečně působivých emocionálních momentů a několika stupidních výstřelků, které s nimi natolik kontrastují, až divák polemizuje, zda se jednalo o úmysl, či nikoliv. Herecké duo McAdams a Rapace je fantastické, charakter Christine mrazivě krutý, až z něj jde strach, Isabelle však také skrývá mnohá překvapení. Ženské intriky a manipulace svou působivostí zakrývají jinak obyčejnou dějovou kostru, nejslabší místo filmu se nachází v rovině vyšetřování, nicméně závěr svou nejednoznačností příjemně vybízí k zamyšlení a připouští i zcela jiný než racionální a logický výklad filmu. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Brian de Palma Jumped The Shark! Buď je ve svých třiasedmdesáti senilní až hrůza, nebo s obdivuhodným nadhledem vytvořil úžasnou sebeparodii. Vyberte si, já předpokládám druhou možnost. Ať je to jak chce, značná část kina se dobře bavila a ke konci vyloženě smála. Včetně mě. 80 % PS: Co se stalo s Noominou rapeface? Vůbec jí to neslušelo! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Starej pes De Palma předvádí stále stejný kousky. Cca 70 minut to funguje parádně (napětí na maximu, ukrutnej tah na branku a živelnej rozklad charakteru jako zamlada), pak už se nejde nesmát a nekroutit hlavou nad přepjatostí, překombinovaností a bohužel i hodně rozkolísaným výkonem Rapace, která občas silně nezvládá. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keď sa raz budú rozdávať zlaté bradavky za najasexuálnejšie (skoro)erotické filmy, tak tento De Facepalmov senilný neonoir bud moj horúci kandidát. To, že sa pri komponovaní žalúzii zabudlo, že divák nie je úplný retard, je už len taká malina na torte. Plytké a prudko amatérske. 30% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Výrazovými prostředky klasický střední proud De Palmy. Žádné inovace, žádné nadbytečnosti. Bohužel ale jak tomu tradičně v jeho podání bývá - příliš mnoho scénáristických twistů, mindfuck situací a dějových veletočů. A cpát k tomu všemu Lynchoviny taky není úplně moudré. Pořád se ale nedá nezmínit ta vytříbená estetika a práce s hudbou (!) a kamerou. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Intrigy žien vedú zväčša k jedinému cieľu: zaistenému životu v láske. Cesta k nemu je často lemovaná podrazmi, útokmi zo zálohy, pomstychtivými protiútokmi i skúškami vernosti. Všetky tieto ingrediencie sa predvádzajú v prvej časti filmu, ukazujúcemu odpudzujúci myšlienkový aj životný štýl ambicióznych pízd v kostýmčekoch. Predvádzajú svoje schopnosti predať seba či produkt a umiestniť sa tým na vyšších poschodiach Firmy a zároveň na vyššej úrovni lásky. Stupňujúce úskoky a fígle vyvolávajú proti reakciu. Tá zo sebou nesie divoké snové predstavy, strhávanie sa zo sna a prekvapujúce vysvetlenia ústiace do zvláštneho konca. Prekombinovanosť deja i obrazov v druhej polovici spolu s komickým sústredením pozornosti polície, hlavných postáv i režiséra na podlhovastú pletenú pokrývku krku a pliec evokovalo myšlienku na premenovanie celého filmu na výstižnejší "Divotvorný šál". V súvislosti s product placementom by nebol od veci aj názov "Jablko vášne". ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ach jo… Na tenhle film jsem se těšil od chvíle, co jsem viděl první trailer. Rachel McAdams, Noomi Rapace a především Brian De Palma - to jsou jména, které slibovala podívanou, na kterou jen tak nezapomenu. Bohužel, film mě chtěl šokovat natolik, že mně ty zvraty už ani nešokovaly, jako spíše štvaly. Navíc, od De Palmy, jednoho z mistrů atmosféry, kterou on UMÍ převést na plátno (když jsem viděl jeho Carrie tak jsem si připadal, že vše prožívám s ní, když jsem viděl Scarface tak na mě dýchla atmosféra 80. let a drog) tohle byla podpásovka, protože tady mi vše přišlo takové o ničem. Celý film mi přišel, jako by jej točil někdo, kdo jeho styl obdivuje, ale bojí se, aby ho lidé neobvinili z vykrádání, tak se "krotí", aby bylo poznat, že on je jen fanouškem/žákem. Bohužel, tohle nebyl ten případ a sám mistr stál za kamerou. Promiň, Briane. Dneska jen za 50 % a to jsem v dobré náladě. P. S. Potěšila mě role sympatické zrzky Karoline Herfurth a fakt, že se nenechala zastínit "velkými" herečkami, jakými Noomi a Rachel jsou. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

No co toto mělo znamenat, tak zvláštní film jsem už dlouho neviděla. Celou dobu jsem si říkala, jestli si spíše ze mě někdo nedělá srandu. Myslela jsem si, že by to mohl být hodně zajímavý thriller, ale vůbec mi nesedla Brianova režie, ty neskutečně dlouhé natahované scény, kdy například musíte dvě minuty sledovat, jak hlavní hrdinka míří ke dveřím a další dvě minuty ty dveře otevírá, do toho úplně úděsná hudba a zvraty jako v nějaké telenovele. Noomi Rapace je v tomto filmu pro mě nesnesitelná. Lehce to zachraňuje Rachel McAdams, která si roli mrchy evidentně užívala. Pokud můžete, filmu se vyhněte, akorát byste u závěrečných titulků nadávali, jak jste promarnili drahocenný čas. A pokud vás stále láká hlavně popisek, že se jedná o erotický thriller, tak můžu rovnou prozradit, že do erotického thrilleru má tento film hooodně daleko. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vyzerá a pôsobí ako keby sa niekto nie príliš schopný snažil napodobňovať Briana dePalmu alebo senilita vracia úder 5/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Usedlý psychologický thriller, který chytře buduje napětí skrze užívání paralelismů a konstruktivních záběrů či montáží, které sledují více dějových akcí. Vývoj Noomi Rapace je postaven právě na připodobňování k činům a charakteru Rachel, zatímco vývoj syžetu následuje očekávání erotického thrilleru o pomstě (sex sice moc explicitně přítomen není, ale představuje klíčovou motivační schránku), který je rozvrácen (opět skrze paralelismy) zásahem třetí osoby a účinně proměnlivou komunikativností. Rozřešení je sice jednoduché, ale De Palma ho dokázal podat okázalým snovým způsobem, který vzbuzuje potřebu různých interpretací - a v tomto případě to beru jako známku filmařského nadání. Plusem rovněž fantastická role pro Rachel McAdams. 85% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Úplně stejná sračka jako předloha, slušněji to napsat nejde. Normálně bych tomu vrazila hvězdičku, ale že jsem původní verzi dala dvě, musím se obětovat i tentokrát, jelikož u De Palmova remaku jsem se alespoň několikrát hlasitě zasmála, jo jo, předváděčka kamerových záznamů z pracoviště s rozkošným přehráváním Noomi Rapace, nebo příšerně přehrávající McAdamsovka vyjíždějící po lesbické kolegyni, to jsem vážně bouchla smíchy. Opět stupidní telenovela plná rádoby intrik, v níž alespoň postava Isabelle nepůsobí tak přiblble jako v Crime d'amour, tentokrát tak totiž (asi určitá kompenzace) působí Christine :D. A pokud jste viděli jednu verzi, nemusíte sjíždět tu druhou, scénář je na chlup nepozměněnej. 30% ()

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama